Gal kas turite Juki overloka - ploksciasiule? ar marylock ligtai panasi? Zodziu esme tame, kad nusipirkau toki "zveri" kurio neprisijaukinu net graudu daros, tik imu kazka daryt ir nesusitvarkau....Prie Jukines pirkau raukimo pedele ir neiseina ja naudotis- neraukia, ligtai viska darau pagal instrukcija ir neraukia Gal kas gali padet
Laba diena.
Na ir isigijau ir aš namų reikmėms siuvimo mašiną Brother BQ-17.
Patarkite prašau kada, kuo ir kur reikia ją sutepti ? Kas kiek laiko? Ar dabar iš karto reikia? Kur įsigyti tos priemonės? Esu visiškai "žalia" siuvimo srityje, atsiprašau už kvailus klausimus
Patarkite prašau kada, kuo ir kur reikia ją sutepti ? Kas kiek laiko? Ar dabar iš karto reikia? Kur įsigyti tos priemonės? Esu visiškai "žalia" siuvimo srityje, atsiprašau už kvailus klausimus
QUOTE(Vaivux @ 2014 10 17, 12:26)
Laba diena.
sveikinu isigijus
pirma perskaitykit instrukcija. ten viskas turetu buti parasyta
QUOTE(vassara @ 2014 10 17, 14:12)
Pas mane pvz instrukcijoj nera net to parašyta. Perskaičiau visą nuo A iki Z.
O kaip iš bendros praktikos - ką ten ir kiek dažnai su kuo reikia sutepti?
Dar kartą atsiprašau už turbūt kvailą klausimą
QUOTE(Vaivux @ 2014 10 17, 22:09)
O kaip iš bendros praktikos - ką ten ir kiek dažnai su kuo reikia sutepti?
Jeigu instrukcijoje nerašo nieko apie sutepimus, o ir alyvos nebuvo pridėta, reiškia nieko ten tepti ir nereikia
Mašinos naujos, kompiuterinės, kur ir ką jūs ten norite tepti?
--
Pas mane tarkim buvo pridėtas buteliukas tepaliuko, o ir instrukcijoj parašyta, kad reik po lašą įlašinti ant šaudyklės. O jei pas jus nieko tokio nėr, tai matyt ir nereikia
QUOTE(Jurgitita87 @ 2014 10 18, 10:23)
Ar kuri turite siuvimo mašiną ir tik ja siuvate trikotažinius rūbus, be overloko? Jeigu taip, tai kokią? Kažkaip pradžioj norisi išsiversti tik su viena mašina
Taigi dar vakar vakare to paties klausėte
Trikotažą siuva plokščiasiūlės ir overlokai Norint pachaltūrint, galite siūti paprasta mašina zigzagu. Kitos turi elastines siūles.
Kaip ten bebūtų, keliais post'ais aukščiau apie tą patį kalbėta
QUOTE(Jurgitita87 @ 2014 10 18, 13:07)
Tai gal galit pasakyti ar siuvimo mašina Janome 18W plokščiasiūlė? Ačiū
Papildyta:
Išsiaiškinau
Paskaičiau jog Janome18w yra trikotažo siūlė. Tai man ji nesiūs trikotažo, kad ir yra ta funkcija trikotažo siūlės?
Papildyta:
Išsiaiškinau
Paskaičiau jog Janome18w yra trikotažo siūlė. Tai man ji nesiūs trikotažo, kad ir yra ta funkcija trikotažo siūlės?
Trikotažą susiūti galite su bet kokia mašina, taip pat rankomis - adata+siūlas. Tačiau yra vienas dalykas - kokybė, patvarumas. Siūdama overloku ar plokščiasiūle mašina siūlė bus tampri/elastinga, tempsis kartu su audiniu ir nesutruks. Siuvant paprastu dygsniu siūlė bus netampri ir šiek tiek patempus truks/pliš. Siuvant zigzaginiu dygsniu ar trikotažine siūle, kurios yra universaliose siuvimo mašinose, siūlė bus tampresnė/elastingesnė. Mažesnis pavojus, kad siūlė pliš/truks. Dar priklauso kokios kokybės siūlais siūsite. Turėdama overloką galėsite ne tik trikotažą susiūti, bet ir gražiai siūlės kraštą apdoroti. Manau, kad turite namuose trikotažinių daiktų. Pažiūrėkite kaip jie pasiūti, kokia siūlė yra naudota. Kitas variantas, pasiimkite kelis trikotažo gabaliukus ir nueikite į parduotuvę, kur prekiaujama siuvimo mašinomis. Paprašykit, kad leistų pabandyti. Prasiūkite kelis variantus ir manau, kad tikrai pastebėsite labai didelį skirtumą.