Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 16 tema

QUOTE(klopedija @ 2014 07 16, 15:27)
Reiškia, kad automatiškai susikaupdavot taikyti išmoktus įgūdžius.
O tai reiškia, kad turėjo prasmę, išmokote nemikčioti tam tikroje aplinkoje. Tik neišmokote tų įgūdžių taikyti visais kitais gyvenimo atvejais. O tai, o tai reiškia, kad šeimoje buvo nepakankamas dėmesys tų įgūdžių įtvirtinimui. Atsiprašau, nepagalvokit, kad kaltinu tėvus. Gal logopedė per mažai konsultavo, gal pati nelabai klausėte savo tėvų... Vaikai savų tėvų mažiausiai klauso...  doh.gif
Nenoriu gąsdinti, bet polinkis mikčioti yra paveldimas, kaip polinkis sirgti virškinimo trakto, širdies/kraujagyslių ligomis. Tai visiškai nereiškia, kad mama/tėtis kažkuo sirgo, tai ir vaikas sirgs, mama mikčiojo, tai ir dukra mikčios. Bet reikia stebėti, ypač apie trečius gyvenimo metus.


kad nebuvo jokio išmokimo ir jokių įgytų įgūdžių. aš ten tiesiog nemikčiojau. nuo pat pirmo karto, kai atėjau. kurį laiką dar pavaikščiojau, bet logopedė pati pasakė, kad nėr prasmės pas ją eit, nes ji nemato, su kuo čia dirbt. antra logopedė pasakė tą patį. aišku, laikai buvo kiti. paskui gyvenimo eigoje pati aptikau, kad mažiausiai mikčioju ten, kur man leidžia mikčioti. o vėliau ir teorinį tam paaiškinimą radau. šiaip gyvenime prisitaikiau taip, kad tiesiog išmokau mikčioti. ne NEmikčioti, o būtent mikčioti, tarsi kalbėti tam tikru būdu. problemų dėl to beveik nebeturiu, nors savo laiku negalėjau net į parduotuvę nueiti ir egzaminus laikiau tik raštu. visgi tikiuosi, kad mano dukra šitos "laimės" nepaveldėjo. daug prisikentėta unsure.gif beje, manau, kad man tuo metu labiau būtų padėjęs psichologas nei logopedas. nežinau, kaip su mikčiojimu dabar dirbama, bet turbūt kažkaip kitaip nei tarybiniais laikais.

LABAI AČIŪ įmetusiai kontaktus, būtinai reiks nueiti.

Atsakyti
Klopedija

gal galite parasyti, kuriu priebalsiu nemokyti vienu metu ir kuriuos mokyti?
Vaikas turi moketi tarti ir pavienius priebalsius?, pvz, p,m.
Ar tinka mokyti kartu su balsiais? ma, pa, ba?
Kurie sunkiausi vaikams pasiduodantys priebalsiai?
Kurie lengviausiai?
Nuo kuriu pradeti?

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 07 17, 09:19)
kuriu priebalsiu nemokyti vienu metu ir kuriuos mokyti?
***
Vaikas turi moketi tarti ir pavienius priebalsius?, pvz, p,m.
***
Ar tinka mokyti kartu su balsiais? ma, pa, ba?
***
Kurie sunkiausi vaikams pasiduodantys priebalsiai?
Kurie lengviausiai?
Na, išsamiai atsakydama į šį klausimą, turėčiau išdėstyti visą fonetikos ir garsų tarimo mokymo kursą. doh.gif
Nemokyti panašiai skambančių priebalsių, pvz., s-z, š-ž (skardžių-duslių); s-š, s-l, z-ž; t-k (skiriasi liežuvio padėtis).
Mokyti kartu galima s-m, n, p, b (visiškai skiriasi artikuliacija, skambesys, paprastai vaikai tokių garsų derinių nepradeda painioti); l-š, ž.
Geriau konkrečiai klauskit, kokį garsą dabar mokote, pasakysiu, kokį dar galima būtų. mirksiukas.gif
***
Taip. Galima iškart garsą sieti su raide; jei vaikas domėsis raidėmis, savaime įsidėmės, jei nesidomės, specialiai raidžių mokyti nereikia.
***
Taip, būtent atviram skiemeny (priebalsis-balsis) mokomas garsas ištariamas lengviausiai, išskyrus r garsą.
***
Sunkiausiais laikomi š, ž, r, c, č, dz, dž; dar sunkoka tarti ch, h, j.
Bet čia jau nuo vaiko priklauso: kas vienam lengva, kitam gai būti sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 17 liepos 2014 - 10:07
pem8, mikciojimas ir nekalbejimas kiek skirtingi dalykai, jei ziuretumet i logopedo darba 4u.gif kartais tikrai tai turi buti su spichologo pagalba, tokio amziaus kaip jusu vaikas, gali but, kad tiesiog glebus kalbos padargai ir zmoguciui fiziskai sunku formuoti garsa, juos net repetuoti, tai yra bubenti, burbuliuoti ir pan. jau cia pasakojau, dukters drauge 2 dienom jaunesne kalbejo mimi niam niam, kai maniske sake "as turbut noreciau kitokio miasto". Nuejo aps logopede, gavo uzduoti lavinti liezuvi, manksteles daryti ir po keliu menesiu, atsirado normalus zodziai, aisku dar dabar dirba su logopedu, nes gramatika slubuoja, kai kur tarimas, bet esme, kad vaikas visada buvo su zemu tonusu (pvz\. neropojo, nes sunku buvo pilva nuo zemes pakelti)
VRC vertetu i koki amubulatorini stacionara, jei suteikiamos logopedo pagalbos, tada pasimokytumet, zinotumet, kokios ir kodel bedos su kalbejimu 4u.gif paprasciau pas logopeda i mokama konsultacija, logopedu kabinetu duomenys pirmoje zinuteje 4u.gif nemaitinkit savo nerimo 4u.gif jis ir vaikui persiduoda ir miegot neduoda 4u.gif geriau suzinokit, ar reik delko nerimauti, ar reikia kazkur vaikui padeti ir ramiai keliautumet i prieki 4u.gif
Atsakyti
Reikia pagalbos! biggrin.gif

Paskubom nerandu, ar gal tik sukliedėjau... doh.gif
Kažkas lyg rašė, kad lankėsi pas logopedę Šilainių poliklinikoj, Kaune, ir minėjo, kad patiko. Reikėtų asmeniškai man informacijos ir kontaktų. Prašyčiau a.ž.
Būčiau labai dėkinga. aciuks.gif
Atsakyti
Laba diena

kas esate buve pas Kotvickaja? Komentarai? Aciu 4u.gif

http://www.logoped.lt/lt/kontaktai
Atsakyti
http://uniqum.lt/?page_id=47

ar kazka panasaus turime Vilniuje? ax.gif
Atsakyti
skaityk, pirma zinute, Artmusictheraphy.lt t.y. A. Brazauskaites studija, ten menu ir muzikos terapija, Kindermusik irgi dirbama su spec. poreikiu vaikais.

Su sita logopede as susiduriau per Vaiku sali, kalusiau jos paskaita. man pasirode siltas, demesingas zmogus, o kaip specialistes as jos nezinau, ir galiausiai, juk kiekvienam savas sutapimas su logopedu, vienam tinka, kitam ne..
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 08 18, 13:23)
skaityk, pirma zinute, Artmusictheraphy.lt t.y. A. Brazauskaites studija, ten menu ir muzikos terapija, Kindermusik irgi dirbama su spec. poreikiu vaikais.

Su sita logopede as susiduriau per Vaiku sali, kalusiau jos paskaita. man pasirode siltas, demesingas zmogus, o kaip specialistes as jos nezinau, ir galiausiai, juk kiekvienam savas sutapimas su logopedu, vienam tinka, kitam ne..



Kinder music nieko apie tai neraso ax.gif
Todel ir klausiu 4u.gif
Atsakyti
Kindermusik yra kaip muzikos terapija, raso angliskame puslapyje, lietuviskame matyt neidejo, kad programa tinkama vaikams ir su spec. poreikiais, juolab, kad mokytojams yra konsultacijos ir mokymai, kaip elgtis ir kaip padeti vakams su spec. poreikiais. Beje, spec. poreikiu yra labai ivairiu, kalbos bedos, turiu pasakyti, vienas is mazesniu problemu, jei salia ner elgesio, hiperaktyvumo, autizmo ir pan. bedu
Atsakyti
Sveiki. 4u.gif Gal kas galite rekomenduoti gera logopede Vilniuje 5m.berniukui.Buvome pas Renate Zaliaduoniene, bet mano vaikui nepatiko.Jis viska kalba, bet neistaria "R".Kaip sita logopede sake jis moka istarti"R", tik pas ji nesudeliota ta raide i lentynas.Tad norime kita logopede isbandyti, gal kas pasidalintu kontaktais.Buciau labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2014 08 20, 19:24)
Sveiki. 4u.gif Gal kas galite rekomenduoti gera logopede Vilniuje 5m.berniukui.Buvome pas Renate Zaliaduoniene, bet mano vaikui nepatiko.Jis viska kalba, bet neistaria "R".Kaip sita logopede sake jis moka istarti"R", tik pas ji nesudeliota  ta raide i lentynas.Tad norime kita logopede isbandyti, gal kas pasidalintu kontaktais.Buciau labai dekinga. 4u.gif



O kodel jam Zaliaduoniene nepatiko?
Atsakyti