QUOTE(stripulis @ 2014 10 07, 00:14)
ta prasme, vaikas nepadėjo lėlės ant stalo, kaip buvo lieptas, kai ant jos buvo rėkiama, kad padėtų, padėjo tą lėlę ant grindų ir vis tiek nepadėjo ant stalo. tada eglutė pripuolė prie jos, pargriovė, įgrūdo lėlę jai į nagus, pervilko per kabinetą ir padėjo tą lėlę ant stalo prievarta.
kur buvau - žiūrėjau. iš šono. kad mano vaikas žinotų, jog pasauly yra ne vien adekvatūs žmonės. kad žinotų, jog namie ji visada saugi, o kitur - visaip būna. kam man skųstis, jei man iš psichologės nieko nereikėjo? koks tikslas to skundimosi - tai ką nors pakeistų? jei žmogus durnas, jis ir lieka durnas (jai mat buvo pažeminimas, kad vaikas sušvilpus padų nelaižo, nes gi privalo, ji gi suaugusi, tai pa liubomu už vaiką aukščiau skalėje, o aš manau, kad pagarbą nusipelnyti reikia).
kur buvau - žiūrėjau. iš šono. kad mano vaikas žinotų, jog pasauly yra ne vien adekvatūs žmonės. kad žinotų, jog namie ji visada saugi, o kitur - visaip būna. kam man skųstis, jei man iš psichologės nieko nereikėjo? koks tikslas to skundimosi - tai ką nors pakeistų? jei žmogus durnas, jis ir lieka durnas (jai mat buvo pažeminimas, kad vaikas sušvilpus padų nelaižo, nes gi privalo, ji gi suaugusi, tai pa liubomu už vaiką aukščiau skalėje, o aš manau, kad pagarbą nusipelnyti reikia).
Keistu, jei zmogaus tokia reakcija ir jis durnas, neturi paprastos pedagogikos etikos suvokimo, jis NEGALI dirbti su vaikais, ypac, kur vaikai yra labai pazeidziami, t.y. su spec. poreikiais. Cia ne vieno vaiko auklejimo tikslais, ar reikia, nereikia, man dzin...cia bendrai traumavimas vaiku, kur jiems turetu but suteikiama pagalba.
Kitas klausimas, pvz. aukletoja moke vaika nebedaryti i kelnes, palikdavo ji slapiom kelnem kad butu nepatogu, bet tas vaikas sededavo ant saltu pirmo auksto grupes grindu..viskas baigesi nefritu cia kaip? Auklejimas, paklusimas, pedagogiskumas? Yra visdelto ribos