Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 16 tema

QUOTE(Nikutė @ 2014 10 06, 12:44)
nu va buvom pas neurologa, jokiu bedu neizvelge,
***
tik man keista,kad taip aukletoja gali reiksti mintis, nepasitarus su specialistais ir kiek supratau, cia tik jos viena nuomone.
***
gal kokiu dovaneliu nori,ka cia zinosi, bet del sventos ramybes,reiks ka nors saldaus nunesti.
Nelygu neurologas. g.gif Vienam - kojas/rankas lanksto - sveikas; kitam - liežuvio tiesiai neišlaiko 5 sek. - neurologinio sutrikimo simptomas.
Bet, jei bėdų neįžvelgė, tai reikia tikėtis... mirksiukas.gif
***
Neturi kompetencijos, reiškia, neturi ir teisės. schmoll.gif
***
Jokių dovanėlių! Kai parodys nors kiek supratingumo ir tolerancijos, tada bus galima kalbėti apie dovanėles.

QUOTE(stripulis @ 2014 10 06, 13:52)
ir dar. kas nors gal pataisys, bet man atrodo, jūs turit teisę užginčyti disc rezultatus, o taip pat neprivalot rodyti jų auklėtojoms 4u.gif
Niekas netaisys, nes pagal visas "tvarkas" tėvai turi teisę nesutikti ir nerodyti niekam išvadų. Juo labiau nekompetentingom auklėtojom.

QUOTE(dancja @ 2014 10 06, 14:09)
bent jau vln darzeliuose logopedes nedirba su vaikais be ppt isvadu, o joms butinas disc vertinimas.
Visur dirba, jei sutrikimas ir poreikiai nedideli. Kai poreikiai vidutiniai ir dar didesni, būtinas PPT vertinimas. (Čia savotiška mokinio krepšelio "apsauga", kad nebūtų piktnaudžiaujama valdiškais pinigais. doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 10 06, 16:51)
Visur dirba, jei sutrikimas ir poreikiai nedideli. Kai poreikiai vidutiniai ir dar didesni, būtinas PPT vertinimas. (Čia savotiška mokinio krepšelio "apsauga", kad nebūtų piktnaudžiaujama valdiškais pinigais. doh.gif )

Mums darzelyje pasake, kad logopede ima tik priesmokyklinukus, gerai, kad aukletoja pasiule atnesti pazyma. Tiesa, darzeliui uzteko pradiniu VRC isvadu, kur buvo parasyta, kad reikia logopedo pagalbos.
Disc padarem ir i PPT nusigrudom jau patys, kad atejus naujiems metams mums netycia "neatsirastu vietos" pas logopede, taip sakant uzbaigem visus popierizmus.
Atsakyti
mes eisim I klp pedagogine psichologine tarnyba, atliks PPT , o veliau ir Disk testa atliks ir tik tada rasys isvadas.
dabar buvau uzbegus I darzeli, del tos pazymas-stebejimo lapo, tai aukletoja akis ispute ir sako,kad apie toki net nezino,snekes su logopede gal jinai ka nors zino. nes be to lapo musu nepriims.
nors gerai tiek,kad darzelyje logopede musu iesko,tai tikiuosi anksciau mus pasiims pamokelem, nei po nauju metu .
Atsakyti
QUOTE(karikatura333 @ 2014 10 06, 18:01)
Mums darzelyje pasake,
Kas pasakė? g.gif O pas pačią logopedę buvot? Klausėt, šnekėjot?
Susirinkit visus popierius ir šturmuokit darželio vaiko gerovės komisiją, direktorę, jei reikės, tai ir švietimo skyrių.
Buvo čia mamų, kurios savo atkaklumo dėka sugebėjo išsikovoti reikiamą pagalbą. mirksiukas.gif

I puslapyje yra visi reikiami dokumentai, skaitykit ir analizuokit, o ne klausykit, ką sakė "boba vienaakė". mirksiukas.gif
Atsakyti
del neurologo, tai normaliai ispradziu nedrasus buvo,bet po poros minuciu isdrasejo, kaip pati sake, jai paliepimus vykdo, apie gimdyma nestuma paklausinejo,kaip pirmi metai vaiko buvo, laksto ,dugsta, tai viskas ok, o kad biski pasioziuoja, tai sake daznai 3 meciams buna, nes toks tarpsnis,kaip pasidaro savo as. tik vieniem astriau kitiem svelniau.

Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2014 10 06, 18:16)
Kas pasakė?  g.gif  O pas pačią logopedę buvot? Klausėt, šnekėjot?
Susirinkit visus popierius ir šturmuokit darželio vaiko gerovės komisiją, direktorę, jei reikės, tai ir švietimo skyrių.
Buvo čia mamų, kurios savo atkaklumo dėka sugebėjo išsikovoti reikiamą pagalbą.    mirksiukas.gif

I puslapyje yra visi reikiami dokumentai, skaitykit ir analizuokit, o ne klausykit, ką sakė "boba vienaakė".  mirksiukas.gif


nu va,gal mums tas ir padejo, kad pasakem eisim per gydytojus ziuresim, tai ir logopede sujudo, net pati iesko kur esam ( siuo metu truputi sirguliuoja ir neinam I darzeli) . o pries tai kaip paklausdavau,tai atsakydavo,kad tik su priesmokiklinukais dirba ir musu laikas ateis ...
Atsakyti
Nikute, Pažymą (5 priedas) rašo Vaiko gerovės komisija, o Stebėjimo kortelę (berods, 1 priedas) pildo auklėtoja.
Matau, kad auklėtoja nieko nesigaudo, nieko jos ir neklausinėkit, nes būsit suklaidinti. Eikit tiesiai pas logopedę.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 10 06, 18:21)
Nikute, Pažymą (5 priedas) rašo Vaiko gerovės komisija, o Stebėjimo kortelę (berods, 1 priedas) pildo auklėtoja.
Matau, kad auklėtoja nieko nesigaudo, nieko jos ir neklausinėkit, nes būsit suklaidinti. Eikit tiesiai pas logopedę.

o kur tas geroves komisija, nes mums apie tai nieko neuzsimine, sake siuntima atsinesti is gydytojos( psichologui ar logopedui jokio skirtumo) is darzelio stebejimo lapa ir atsakimus is logopedo ir neurologo ,nes pasakiau kad jau buvom konsultuotis.
Atsakyti
Mergiona, mano vaikas buvo išmokytas paklusti, kai reikia. Nematau jokio reikalo paklusti tetulei, kuri ją tąso už rankos per grindis vilkdama. Ir nematau jokio reikalo paklusti, kai tau sako - atskirk rudą pieštuką. Na, nereikia to. O daržely paklusti reikia, kai tau ką nors sako, nes tai yra bendruomenė, dvidešimt ar daugiau vaikų, ir jei kiekvienas norės viską daryt individualiai - bus chaosas ir košmaras. O va neatskyrus rudo pieštuko neįvyks nieko blogo. Jį atskirti galima, bet nereikia. neprivaloma, ar kaip čia dar išsireikšti.

todėl ir sakau -jei vaikas įpratęs besąlygiškai paklusti svetimiems. mano įpratusi paklusti SĄLYGIŠKAI. ir ne svetimiems. ir nors psichologė ne tamsią naktį atėjo, lyginti ją su auklėtoja, kuri vaiką mato diena iš dienos , imho keista. nes tas vaikas ją mato pirmą kartą ir dažniausiai paskutinį. taip kad taip, tai yra visiškai svetimas žmogus.
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2014 10 06, 18:37)
o kur tas geroves komisija, nes mums apie tai nieko neuzsimine, sake siuntima atsinesti is gydytojos( psichologui ar logopedui jokio skirtumo) is darzelio stebejimo lapa ir atsakimus is logopedo ir neurologo ,nes pasakiau kad jau buvom konsultuotis.
Darželyje. Visuose be išimties yra.
***
Matau, kad "plaukiojat". Štai čia yra įvertinimo tvarka: http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

Čia rašoma:

7.1. Mokytojas pildo Kortelę (1 priedas) (ikimokyklinio ugdymo mokykloje) ar Anketą (2 priedas) (bendrojo ugdymo mokykloje) ir kreipiasi į Komisiją, kai jam iškyla mokinio ugdymo sunkumų ir (ar) mokinio pasiekimai neatitinka bendrosiose programose numatyto patenkinamo pasiekimų lygio.
7.2. Komisija, gavusi Kortelę (1 priedas) ar Anketą (2 priedas) bei Sutikimą (4 priedas), atlieka pirminį Įvertinimą ir pildo Komisijos pažymą dėl Įvertinimo (5 priedas). Siekdami išsamesnio Įvertinimo, Komisijos nariai gali prašyti tėvų (globėjų, rūpintojų) pateikti mokinio sveikatos būklės įvertinimo dokumentus.
7.3. Komisija, nustačiusi mokinio specialiųjų ugdymosi poreikių lygį ir nusprendusi, kad mokiniui reikalinga Švietimo pagalba, įrašo jį į Švietimo pagalbos gavėjų sąrašą, Komisijos pirmininko raštu suderintą su Tarnyba, kurios veiklos teritorijoje yra mokykla. Prireikus Tarnyba gali prašyti pateikti dokumentus, nurodytus Aprašo 5.7 punkte. Suderintą su Tarnyba Švietimo pagalbos gavėjų sąrašą teikia mokyklos vadovui tvirtinti. Tėvų (globėjų, rūpintojų) sutikimu Komisija pildo Pažymą dėl skyrimo (8 priedas).
7.4. Komisija, nusprendusi, kad mokiniui yra tikslinga pritaikyti ikimokyklinio ugdymo programą, priešmokyklinio ugdymo bendrąją programą ar bendrojo ugdymo bendrąsias programas ir skirti specialųjį ugdymąsi, gavusi Sutikimą (6 priedas), kreipiasi į Tarnybą, kurios veiklos teritorijoje yra mokykla, dėl išsamesnio Įvertinimo. Komisija pateikia Tarnybai Komisijos pažymos dėl Įvertinimo (5 priedas) kopiją, patvirtintą teisės aktų nustatyta tvarka, mokinio rašto darbų, piešinių, prireikus mokinio sveikatos būklės įvertinimo dokumentus.
7.5. Tarnyba atlieka Įvertinimą, nustato specialiųjų ugdymosi poreikių lygį ir pildo Tarnybos pažymą dėl Įvertinimo (7 priedas). Įvertinimą atlikę specialistai rezultatus aptaria su tėvais (globėjais, rūpintojais) ir ugdančiu (-iais) pedagogu (-ais), prireikus tėvų (globėjų, rūpintojų) sutikimu skiria specialųjį ugdymąsi ir (ar) Švietimo pagalbą ir pildo Pažymą dėl skyrimo (8 priedas).
***
7.10. Tėvams (globėjams, rūpintojams) nesutikus su Tarnybos Įvertinimo išvada, Įvertinimas gali būti atliekamas Centre, tėvams (globėjams, rūpintojams) pateikus Centro direktoriui prašymą raštu.


Beje, Nikute, pasimečiau... Kur Jūs turit eiti ir nešti dokumentus? g.gif VRC? PPT? g.gif
Papildyta:
Dar būtų gerai žinoti, kokiame mieste/rajone. g.gif
Atsakyti
mes esam is klaipedos
eisim I klp pedagogine psichologine tarnyba, atliks PPT , o veliau ir Disk testa atliks ir tik tad isvadas rasys.
mums seimos daktare patare is kart ten kreiptis, nes ten stipresni darbuotojai del vaiko raidos nustatymo, nei Psichatrine poliklinika,o ir eiles trumpesnes .
dabar supratau del vaiko geroves centro, taip ir sake,kad darzelyje tokia yra, cia mane ta aukletoja sumaise,pati nieko nezino tai taip ir gaunasi.
kiek as siandien po pokalbio su aukletoja supratau, kad cia tik jos isvados ir nezinia,kaip gausis kaip reikes visu tu pazimu.

sujumis pakalbejau dar su gydytojais,tai net akyse prasviesejo, nera taip baisiai kaip pradzioje atrode smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2014 10 06, 19:47)
mes esam is klaipedos
eisim I klp pedagogine psichologine tarnyba,
***
kaip gausis kaip reikes visu tu pazimu.
Šiuo klausimu skaityti čia: https://sites.google...kiu-ivertinimas
Tik žiūriu, kad čia informacija pasenusi. blink.gif Jau seniai nebe SUK, o VGK (vaiko gerovės komisija). Žodžiu, klaidina pačiu aukščiausiu lygiu. blink.gif
Dar pagooglinau, gal kažką pražioplinau, bet nea. Nūūūū, pypt! Gal už tą klaidinimą įduot "instancijom"? Aš pikta dėl tokio aplaidumo. mad.gif

***
Vaiko gerovės komisijos pažymą (5 forma/priedas) parašys darželyje; sveikatos pažyma galioja ta pati, kurią pristatėte darželiui, pradėdami mokslo metus, Forma Nr. 027-1/a . Ta pažyma galioja metus, paprašykite darželyje, kad nukopijuotų.
Jei dabar lankotės pas specialistus, sveikatos pažymą šeimos gydytojas/pediatras išrašys naujai. Nusikopijuokit ir pristatykit darželiui taip pat. Štai ta pažyma, paspaudus pirmą nuorodą atsidaro word doc: https://www.google.l...%...22&ie=UTF-8

Paprastai dar reikalauja sutikimo dėl įvertinimo (užpildyti galėsit PPT) ir gimimo liudijimo nuorašo.

Skambinkit į Klaipėdos PPT nurodytais tel. nr., kur rašoma: Būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 342256, mob. tel. 8 699 10201 ir klausinėkit, kol viskas bus aišku. mirksiukas.gif O jei bus neaišku, eikit į švietimo skyrių pas spec. ugdymą kuruojantį specialistą.
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2014 10 06, 19:47)
mes esam is klaipedos
eisim I klp pedagogine psichologine tarnyba, atliks PPT , o veliau ir Disk testa atliks ir tik tad isvadas rasys.


Noriu pataisyti PPT jums neatliks, PPT yra pedagogine psichologine tarnyba, trumpinys, o joje atliks vertinima ir DISC testa 4u.gif
Atsakyti