Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 16 tema

QUOTE(klopedija @ 2014 09 16, 16:24)
Jau ne kartą pasisakiau šiuo klausimu: kai du žmonės dirba skirtingus darbus, vienas logopedo, kitas spec. pedagogo, yra gerai. Jei dirba du logopedasi, darbas turėtų būti suderintas, bent jau temos ir turinys. Jei specialistai tarpusavyje sutaria, tai kodėl gi ne?  mirksiukas.gif
Tačiau ne visi reaguoja vienodai. Turėjau atvejų, kai su kolege "pūtėm vieną dūdą", bet buvo, kad sąmoningai slėpė savo darbą.
Kaip matau, darželio logopedė gali nesutikti bendradarbiauti. Tokiu atveju aš rinkčiausi privačią.  mirksiukas.gif  Juo labiau, kad privati pagalba individuali, o darželyje eina 2-3-4 vaikai.

Dekui, manau, nelabai ji nores bendradarbiauti.
Darbas su mano dukra butu tik individualus, be kitu vaiku ir bendras uzsiemimas grupeje.
Kitas dalykas, jog pas privacia imanoma tik darbo dienomis po darzelio, o mano panele jau buna pavargusi ir fiziskai ir emociskai, bet ten bent jau as matau kiek ji dalyvauja uzsiemime ir visa kita, o darzelio uzsiemime butu viena, tai sunku man pasitiketi.. Gal bandysiu su privacia pati pasikonsultuoti, man buvo mintis, kad menesi pabandyti darzely ir jei nebus efekto, grizti pas privacia, jeigu taip sutiks, ar vel sumaisysiu vaikui galva?
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 09 16, 18:07)
menesi pabandyti darzely ir jei nebus efekto,
Tas mėnuo - adaptacijos periodas, nieko ženklaus nesitikėkite.
Atsakyti
Extraordinary, jei su privačia yra bent kokie geri poslinkiai (kitas klausimas, jei nėra), aš vaiko netąsyčiau iš jos į darželį, o paskui jei ką atgal. Tiesiog dirbčiau su privačia ir tiek, nesukdama sau toliau dėl nieko galvos.
Net nežinočiau, kaip vaikui visą tą tąsymą paaiškint. Tu turėjai vieną galimai vos ne draugą, bet dabar tave metu pas kitą, o jei ką - vėl grąžinsiu senąjį? Nebent nėra jokių artimų santykių su ta privačiąja g.gif Bet vėlgi, jei netrumpai dirbat, taip turbūt būt negali?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 16, 23:59)
Extraordinary, jei su privačia yra bent kokie geri poslinkiai (kitas klausimas, jei nėra), aš vaiko netąsyčiau iš jos į darželį, o paskui jei ką atgal. Tiesiog dirbčiau su privačia ir tiek, nesukdama sau toliau dėl nieko galvos.
Net nežinočiau, kaip vaikui visą tą tąsymą paaiškint. Tu turėjai vieną galimai vos ne draugą, bet dabar tave metu pas kitą, o jei ką - vėl grąžinsiu senąjį? Nebent nėra jokių artimų santykių su ta privačiąja  g.gif Bet vėlgi, jei netrumpai dirbat, taip turbūt būt negali?

Ir darzelio logopedes atsisakytumet?
Man labai sunku vertinti kiek yra progreso del logopedes ir kiek savaime + bendravimas su kalbanciais vaikais. Artimu santykiu nei yra, nei nera, buvome turbut kokius 5-6 kartus, nes sirgo arba mano vaikas, paskui musu loge netiketai operavosi, tai gana palaida situacija.
Siaip ar taip ta darzelio logopede ateis kas savaite vesti bendru uzsiemimu visai grupei, tai su ja daugiau ar maziau susibendraus, pripras prie jos. Tikrai nezinau ka daryti, realiai gaunasi, kad dukra maximaliai per savaite gaus 2 uzsiemimus ivertinat kiek ji serga, gal net viena doh.gif Vien del uzsiemimu skaiciaus noreciau laikyti abu variantus..
Atsakyti
Na, jei 5 - 6 kartai, tada kitas reikalas.
tada jau kaip širdis sako 4u.gif biggrin.gif

aš kažkaip maniau, ilgiau lankėtės.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 17, 02:33)
Na, jei 5 - 6 kartai, tada kitas reikalas.
tada jau kaip širdis sako  4u.gif  biggrin.gif

aš kažkaip maniau, ilgiau lankėtės.

Taip gaunasi, kai per menesi serga 3 kartus doh.gif Neveziau jau kai akivaizdziai serga ir ne darbas, kai blogai jauciasi.. O ka, stipruli, jus darytumet?
Atsakyti
Tada konsultuočiausi su privačia, kaip, jos manymu, vaikui būtų geriau. Nes ji jūsų dukrą, kad ir 5-6 kartus, bet vis tiek jau mačiusi.
Atsakyti
Laba diena,

kažkur esu girdėjusi, kad labai rišasi vaiko kalba ir piešiniai, t.y kol vaikas nepradeda kalbėti, tol nepradeda ir piešti.
tai aš pagalvojau, kad gali būti ir atvirkščiai: kol vaikas nemoka piešti, tol jis ir nekalba. ką manot apie tai? 4u.gif
Atsakyti
taip, būtent, o tai - žiūrėkim tiesiai į akis - skaudu žiūrėt į savo vaiko visišką teplionę stende tarp kitų vaikų bent jau suprantamų darbelių... kaip koks visiško nevykėlio darbo pavyzdys.
Atsakyti
Piesimas yra motorika, taigi jos lavinimas susijes kazkiek su kalbos centru lavinimu, bet faktas, kad kai ima deliotis kalba, jos sistema galvoje, kazkodel ima deliotis ir piesiniai..sita dalyka labai aiskiai stebejau sunaus raidoje..jis NEMEGO piesti iki 4,5 metu doh.gif nuo 4 pradejome dirbti su logopede ir 4,5 jis eme piesti galvakojus, o paskui staigiai ir greitai progresavo iki sudetingu nukopijavimu pvz. filmuke matyto vaizdo blink.gif nupiese teletabiu nama blink.gif dailes terapijoje is viso kaip talentas atsiksleide, ir po siai dienai, piesimas jo stiprioji puse, net istorija, biologija ir rusu jam is dalies liepiama iliustruoti sasiuvinyje, vietoj tam tikru rasymo dalyku. Aisku tai kitas krastutinumas, nes jam disleksija ir su rasymu yra labai sunku, bet...piesimas tikrai isaugo.
Kitas dalykas, kad daznai tokie, vaikai, su kalbos bedom nemegsta spalvinti, neinau kodel, bet pastebejau toki desninguma. Na nebent kazkoki maza ploteli, bet tik ne spalvinimo knygele, arba tada ja uzmakaluoja bet kaip
DMU 4u.gif o jusu vaikas pvz. delioja kaldeles, LEGO konstruoja? Gal puzles gerai delioja?
Pvz. manisksi piese kaip sakiau ale pora bruksniu ir deme, bet is kaladeliu state tokius bokstus, mergaitems grupeje leliu namus, kad ateidabvo is kitu grupiu ziuret. Tiesiog suraskit savyje ir vaike vieta, gebejima, kuriuo didziuojates 4u.gif skatinkite, vaikas pajus jusu pasitikejima juo, jo gebejimu, dzin ka pagalvos kiti, ismokit atsitverti..patikekit, kai ismoksti atsitverti nuo tokiu pavirsutinisku vertinimu, ale nemoka piesti, nieko cia gero ir siaip keistuolis, nemoksa ir pan verysad.gif doh.gif visada salia atsiranda zmoniu, kurie sugeba izvelgti gerasias puses ir padeti tiek jums, tiek jusu vaikui 4u.gif
Rasau tai is savo patirties 4u.gif Beje, gali kartais atrodyti, kad pagyrimas, ar jusu a[sitikejimas neduoda jokio reultato, bet zinokit, rezultatas islenda netikeciausiais budais. is mano aptirties su autistukais, siaip vaiku su elgesio problemom, elgiesi nuosirdziai, uztikrintai ir atvira sirdimi ir nors nematai rezultato, vis tiek taip elgiesi ir unstoji laukti rezultato, o jis tada ateina ir suziba visom vaivorykstes spalvom...ir nebutinai tai bus piesinys, tai gali buti zodis, tai gali buti noras pakarotit kazkokia veikla kartu, daugybe variantu, bet tai jusu sirdies investicija 4u.gif
Atsakyti
Alchemie, nuostabus komentaras 4u.gif

As irgi sakau, nelyginkime savo vaiku su kitais, nes ir mums ne visos virsunes pasiekiamos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 09 17, 09:29)
Taip gaunasi, kai per menesi serga 3 kartus  doh.gif Neveziau jau kai akivaizdziai serga ir ne darbas, kai blogai jauciasi.. O ka, stipruli, jus darytumet?


na o ar taip labai-labai serga, su auksta tempa guli lovoje? Jei slogytes ir pan. - ieskot ateinancios i namus, kuri uzsiimtu ir su sserganciu vaiku, kai jau tempa nukrito, bet dar niekur neina.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2014 09 17, 13:43)
Piesimas yra motorika, taigi jos lavinimas susijes kazkiek su kalbos centru lavinimu, bet faktas, kad kai ima deliotis kalba, jos sistema galvoje, kazkodel ima deliotis ir piesiniai..


ni faktas blush2.gif as kalbet moku blush2.gif blush2.gif
Atsakyti