Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 16 tema

QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 07 09, 15:06)
Klausimas: sako masina daro ne py py, o by by. Tai cia netaria P. Ar B mokome kartu su P? Ka pirmiausia ir kaip? Kokie pratimai? Aciu Klopedija  4u.gif


cia netaria, bet o kaip sako aaa pupa ar buba? - gal tik vaikas nediferencijuoja tu garsu, o tart taria? P nera niekur?
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 07 09, 15:06)
Klausimas: sako masina daro ne py py, o by by. Tai cia netaria P. Ar B mokome kartu su P? Ka pirmiausia ir kaip? Kokie pratimai? Aciu Klopedija  4u.gif


o gal taip isgirdo kazkur? Juk sako "mašina bibikaet", tikrai esu girdejus. Mano dukra sako, kad kate sako "Niau" o ne "miau", nes kate realiai taip sako, metuku amziaus is musu kates ismoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 09 liepos 2014 - 20:17
Na, pirmiausiai reikia neįgalumą susitvarkyti, vakar pas daktarę paaiškėjo, kad kortelėje disc vertinimo nėra, tai daktarė niekur mums siuntimo nedavė, kol nepamatys to popieriaus, teko užsirašyt kitai savaitei.
O liūdniausia yra tai, kad logopedės nuomone, vaikas ne tingi kalbėti, bet greičiausiai jam yra elalija ir jam neišeina net ir bandant verysad.gif
Atsakyti
Daug diskusijų kyla kodėl darželiuose logopedai per mažai užsiima su jaunesnio amžiaus vaikais, o dirba/moko tik vaikus nuo 3-5 metų. Aš turiu 10 mėnesių dukrytę, ir jau dabar matosi problemos, t.y. vaikas neguguoja kas priklauso jos amžiui (nesu girdėjusi skiemenukų ma, ba, te. Pasako tik skiemenuką ka, ga, burzgia, bei aaaa). Vis dar laukiu, vis dar tikiuosi. Namuose ypatingai daug dirbame ant kalbos supratimo, t.y. kartojame žodžius, kortelės, eilėraščių deklamavimas ir panašiai. Šiuo metu labiausia kartojame paprasčiausius žodžius - mama, tėtė, brolis, lempa. 40proc. atvejų vis dar klysta žvilgsnis kai paklausiame kur tas ar anas. Norėtusi jau didesnio supratimo. Geriausia supranta savo vardą, ir žodelį "ateik".
Mažiau nei du mėnesius lankėmes kalbos dovanoje pas logopedę. Tačiau nemanau kad naudinga buvo susitikti vieną kartą per savaitę, ir mokėti 40lt už pusvalandį žaidimo su žaisliukais. O dar kartais pataikydavome "ne ant" nuotaikos, tai šita pamokėlė virsdavo vien tik vaiko zirzimu. Bandėme eiti ir į liežuviuko masažus, deja po dviejų pamokų Eglė iš kalbos dovanos pasakė kad tokio vaikučio raidą ji jau primiršusi, ir nežino kaip su jais dirbti. Liepė laukti.

Aš kaip mama, nenoriu laukti. Ar tikrai nėra specialistų kurie dirbtų su kūdikiais, ar tikrai negalima spręsti tų problemų, kurios jau taip ryškiai matomos kūdikystėje. Gal galite patarti ko mums dar girebtis, kur surasti specialistų, kurie mus prižiūrėtų, dirbtų ir sektų mūsų kalbos raidą.
Atsakyti
QUOTE(irutav @ 2014 07 11, 11:17)
Kreipkitės čia: http://www.raida.lt/index.php?id=44

Ar Jūsų dukrai tik kalbos sutrikimas? g.gif
Kokio logopedinio darbo tikitės su 8-10 mėn kūdikiu? g.gif
Atsakyti
Tikrai ne TIK problemos su kalba. Stambioji motorika viršija normas (dėka trijų kartų per savaitę užsiėmimų). Su raidos centru bendraujame. Iš jų turime vieną diagnozę - maitinimo sutrikimas (geria tik pieną). Norisi sumažinti ateityje problemų, todėl stengiames dirbti tuo klausimu kuo anksčiau.

Ko noriu iš specialistų? labai ieškau specialistų, kurie jau nuo kūdikystės dirbtų ir sugebėtų prieiti prie kūdikių. T.y. kuris specializuotusi dirbti su vaikais ne nuo 2-3 metų. Iš kitos pusės suprantu kad čia labiausiai mums tėvams reikia specializuotis, nes mes geriausiai pažįstame vaikutį, mes labiausiai galime prie jo prisitaikyti ir pagauti tas geriausias minutes. Alia, kai stengiesi stengiesi, bet nėra to rezultato, pradedi dar kartą ieškoti pagalbos šaukdama ir panikuodama. Vis dar tikiuosi kaip suradome nuostabią kinezeterapeutę, taip pavyks rasti ir kalbos specialistą, su kuriuo galėtume dirbti kiekvieną dieną. Todėl klausiu, gal kas galite parekomenduoti Vilniuje kalbos specialistą.
Atsakyti
QUOTE(irutav @ 2014 07 11, 14:34)
Ko noriu iš specialistų?
Aš klausiau "Kokio logopedinio darbo tikitės su 8-10 mėn kūdikiu?" 4u.gif
Šiame amžiuje kūdikis tikrai nieko nekartos, nemėgdžios, nevykdys jokių nurodymų. Visa vaiko veikla - funkcinis žaidimas, t.y., fizinis aktyvumas, manipuliacijos su daiktais, žaislais ir t.t. Kol kas vaikas mokosi klausytis, atpažinti veidus, daiktus, suprasti balso intonacijas ir pan. Tą Jūs pati puikiai galite daryti.
Logopedas, jei reikia (DS, VCP ir kitais sunkiais atvejais), be valgymo įgūdžių formavimo dar daro veido, liežuvio masažus, mechaniškai atlieka artikuliacijos aparato mankštą (tiesiog ima smakrą, liežuvį pirštais, kraipo į šalis, kilnoja, sukioja ir t.t.) Čia jau reikia išmanymo, tokių specialistų mažai. Bandykit tartis su VRC logopede, pas kurią lankėte.
O mokėti nemažus pinigus už tai, kad kažkas vaiką žaidins, stimuliuos, skatins balsines reakcijas į dirgiklius, tikrai neapsimoka. Kaip sakiau, Jūs pati tai puikiai galite. mirksiukas.gif Na, nebent labai nuvargstate ir norite pusvalandį atsipūsti. Tai už galimybę gauti "du už vieno kainą", t.y., suderinti vaiko lavinimą ir relaxą 40 Lt - "gera kaina". mirksiukas.gif
Atsakyti
Klopedija, suprantu ka sakot Jus, bet ir ka sako Irutav- irgi, JAV (o gal ir kitur) tikrai speech therapy prasideda nuo 6 men amziaus, "islauzia" ta vaika ivairiai, liezuvio pratimus jau tokio amziaus daro, pati vaika skatina ta liezuvi visaip judint (na taip, nesveiku budu, tiesiog su kokiu čiupsu ivairiai lecia, vaikui skanu ir tempia liezuvi kiek gali, tt), o pas mus tikrai pradeda per velai dirbt su vaikais, del savo panos as 1,4 jau buvau VRC ir sakiau kad tikrai negerai, isdurnino visaip, o dabar "ak-ak, koks sunkus vaikas".

Irutav, as jums patarciau kad nebutu taip, kaip Klopedija sako- "pazaidina" vaika uz 40lt/30min tiesiog nepalikt logopedo valiai- stebekit uzsiemimus, mokykites, ir tai ka galit atlikt pati- motorikos tos, ar dar kas- ir darykit pati, o loge lai daro ko paprasta mama negali, masazai ten visokie. Ir namu darbus tegu uzduoda, paaiskina kas ir kaip ir dirbkit namie. Jei isbandysit 3-4 loges tikrai is pirmo karto matysit ar gerai darbas eina ar ne ir parinksit sau tinkama, nieks cia nepatars, ivairiems vaikams ivairiu reikia. Mano vaikams tinka greztos "tarybines mokytojos" ivaizdzio, o kiti miegsta svelnias, tt.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 11, 15:41)
speech therapy prasideda nuo 6 men amziaus, "islauzia" ta vaika ivairiai, liezuvio pratimus jau tokio amziaus daro, pati vaika skatina ta liezuvi visaip judint (na taip, nesveiku budu, tiesiog su kokiu čiupsu ivairiai lecia, vaikui skanu ir tempia liezuvi kiek gali, tt),
***
o pas mus tikrai pradeda per velai dirbt su vaikais,
***
stebekit uzsiemimus, mokykites,
Ir pas mus yra ankstyvoji korekcija nuo gimimo. Tik kad tų centrų nepakanka, specialistai darbais apkrauti, tai visais įmanomais būdais stengiasi "atsifutbolint".
***
Deja, taip...
***
Aš tai kažkaip pamąsčiau, kad VRC lankė, tai jau turėjo būti prikonsultuota ir primokyta. ax.gif

Aš nežinau VRC "virtuvės", tai keblu patarinėti. Bet sveikatos sistema tokia, kad pacientas gauna tam tikrą terapiją nemokamai, o toliau gali tęsti mokamai. Kadangi eilės milžiniškos, turbūt nė nesiūlo mokamų pslaugų. g.gif
Atsakyti
taip, VRC vengia mokamu paslaugu. Bent jau logo srytyje. O mokyt ten beveik nieko nemoko verysad.gif lb mazai praktiniu patarimu, beto reikia tai nuolat daryt, nes vaikui augant, darant pazanga reikia kad ir mamos zinios tobuletu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 11 liepos 2014 - 16:53
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 11, 17:51)
O mokyt ten beveik nieko nemoko  verysad.gif lb mazai praktiniu patarimu, beto reikia tai nuolat daryt, nes vaikui augant, darant pazanga reikia kad ir mamos zinios tobuletu.


Nezinau, mes nuo 4 menesiu lankemes ART (pas logopeda) ir nuo 2 metu VRC - kazkaip tikrai mus daug apmoke, daug patarimu dave, pasisemiau daug ideju kaip dirbt su vaiku ir ka daryt. Del to vaiko augimo - tai karta metuose VRC ir karta ART (po 1 kursa) - nu kazkaip pakakdavo tos pazangos, aisku ir pati skaiciau, rankiojaus visa ka...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 07 11, 17:59)
Nezinau, mes nuo 4 menesiu lankemes ART (pas logopeda) ir nuo 2 metu VRC - kazkaip tikrai mus daug apmoke, daug patarimu dave, pasisemiau daug ideju kaip dirbt su vaiku ir ka daryt. Del to vaiko augimo - tai karta metuose VRC ir karta ART (po 1 kursa) - nu kazkaip pakakdavo tos pazangos, aisku ir pati skaiciau, rankiojaus visa ka...


o del kokios bedos nuo 4 men lanket?

as turbut pati lb jau daug mokejau, nes kol su pirma 9 men gyvenom eileje i VRC (2 metu uzrase, 2,9 prieme) jau mokejau viska, ka sake. Dabar kitai panai kitos bedos, man nauja srytis, bet i VRC su ja nebeisiu schmoll.gif
Atsakyti