Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 16 tema

maniškei irgi svetimų baimė prasidėjo vėliau nei kitiems (juk vaikų nesuvarysi į vidurkį vis tik, jie įvairūs), tai įsimintiniausia situacija buvo, kai jai buvo metai ir keturi mėnesiai, per mano tėvo gimdienį, aš jam sakiau, kad nenoriu dalyvaut, o jis liepė būtinai atvažiuoti ir pabūti. nu ir ką, mažė atsisakė griežtai būti tame kambaryje, kur kiti, tai sėdėjom tokioj kamorkėj, o visi svečiai gi padoriai - ėjo pažindintis su naująja atžala, tai tokio žviegimo negirdėjau nei prieš, nei po. iš keturiasdešimties žmonių įtiko vienas, mano dėdės žmona wub.gif nu ji tikrai faina, bet esmė kad ir kiti ne pabaisos iš pelkių.
o tėvas užsispyrė, ir davai vis tiek būkit, negražu išeit smile.gif nu žo, labai įsimintina buvo.

dar buvo labai ilgas kaukimas, kai mėginau įsodint į vežimėlį, kai jau atmasažavo suparaližuotą koją ir jau galėjo vaikščiot kažkiek pati. važiavom su drauge, draugė sako, nu ką tu jai nusileidi, tegu važiuoja vežime, bus patogiau, nu tai ką, bandžiau nenusileist, tai maniškė metinukė blink.gif sudraskė tvirtus medžiaginius diržus ir iš to vežimo vis tiek išsiveržė blink.gif, nu baigėm vežimų erą žo. nepradėjusios.

visada būdavo pas gydytojus isterijos. iki kokių dviejų metų su puse.

o per masažus taip kaukdavo, kad pusėj apylinkės varnos turbūt išmirdavo nuo žviegimo. tiesa, vieną sykį nekaukė. mes dar su masažiste galvojom, o, gal priprato prie masažų, gal jai patinka. ne, ji tiesiog nusitaikė ir apmyžo masažistę nuo galvos iki kojų, tarsi koks bernas būtų. sugebėjo. devynių mėnesių, bet taikli buvo. ir gulėjo paskui su labai davolna šypsena. tai buvo vienintelis nekaukimo periodas.

dar kažkada tiesiog sugalvojo staugti visą dieną ištisai. vyras lyg tyčia kaiman buvo išvažiavęs. tai po dvylikos valandų staugimo neištvėriau, iškviečiau greitąją, sužinojau, kad ten dirba dūra, nu bet bet kokiu atveju jai nieko nebuvo. nu tiesiog - pastaukim, tinkama tam diena. bet for real nevalgė, negėrė ir staugė (apie metų buvo plius minus).

ant gatvės iškritus nėra, bet kiek bėgus į tą gatvę, tai baisu suskaičiuot, gal tik kokių trejų nustojo ten lėkt, iki tol nuo mirties buvom per žingsnį labai ir labai dažnai, nes eina eina sau ramiausiai ir staiga kad pavaro didžiuliu greičiu doh.gif

kas link disc, tai tiesiog psichologė visiška durnė. maniškė darė absoliučiai viską pirmą kartą - viską viską viską. atliko tad psichologė beveik visas užduotis su ja, išskyrus tris, prisiminė, kad atėjom mokamai, ir nutarė "atidirbti" - nors nė velnio nieko panašaus daryt nereikėjo, nes viskas būtų švariausiai atlikta per pirmą kartą - nu tai, kad mergytė nepavargtų, ateikit kitą kartą. o per tą savaitę aš tūžau, kad reikia daryt tas nesąmones. gal kada ir garsiai vaiko akivaizdoje pasisakiau, telefonu kalbėdama, negarantuoju. tai antrą kartą tiesiog nieko nedarė. o psichologė taikė prieš ją fizinę prievartą.
tai įsivaizduokit, kaip aš tūžau laukdama trečio karto.
trečią kartą maniškė prastaugė.
po to susiėmiau ir pagalvojau, nu vis tiek reikia tai pabaigti. išjungiau neapykantą psichei.
pasakiau, kad paliksiu vaiką su ja vieną, kad prieš mane nevaidintų. psichė persigando (nu jolki, kaip dūra), ir sugalvojo dar sykį atidirbti, kad tipo va vaikučiui bus stresas , kad jis vienas. nebuvo jai jokio streso, pažaidė ten su psichologe, o mes atėjom dar kartą, ir tada vėl viską puikiai padarė.

sakyčiau, išvis durnystė, bet vienas dalykas buvo naudingas, po to ir pas logę palikinėjau vieną, liovėsi ji prieš mane vaidint - ir galiausiai su loge po truputį po truputį dirbt pradėjo.

šiaip gal būčiau nedasigalvojus g.gif


esmė kokia - maniškė ir rėksnė buvo, ir neklusni, ir su charakteriu, ir su pričiūdais - bet aš visa tai nurašiau ne sutrikimui, o tvirtam charakteriui, kuriuo didžiuojuosi ir džiaugiuosi, nors taip, jis man nepatogumų ir kėlė, ir kelia , reikia save atidžiau prižiūrėt, ką darau, ką šneku ir t. t.
bet užtat auga vaikas su puikiu emociniu intelektu, nepabijosiu šito žodžio.

o šiaip, Mergiona, tu pasirodo rašytojos talentą turi, su tais drambliais ir katytėm vaikas tavo kaip gyvas akyse stovėjo thumbup.gif

ai, patikėk, viskas gerai su tavo mergičkom ir yra ir bus 4u.gif su kalba aišku reik dirbt, bet visa kita - kaip tik ir rodo aukštą intelektą. kad sugebėt manipuliuot aplinka reikia smegenis turėt. ir "nemielkas".

aš va pvz. tavo vietoj su tais drambliais ir katytėm labai saviške didžiuočiausi wink.gif gal ir didžiuojiesi, nežinau.


Atsakyti
Grazu skaityti biggrin.gif 4u.gif norisi ir man kazkaip tiketi, kad viskas bus gerai, didziuojuosi ir as savo emocinio intelekto genijum...o vat paprasta buiti, svietimas daro savo...vietos, kur jis save galetu realizuoti, nerandu, mokykla gali tekti keisti, nes per reformas, staiga nebesusidaro 9 klase, ta siemet dar yra, o kitais metais nezinau ar bus klase verysad.gif
Atsakyti
Tikrai smagu skaityti smile.gif Noriu ir aš savo trigrašį įkišti, labai jau man užkliuvo bloga nuomonė apie disc vertinimą valdiškose įstaigose.
Mes vertinimą darėmės du kartus Antakalnio poliklinikos ankstyvosios raidos korekcijos (berods taip vadinasi) kabinete. Ten dirba nereali psichologė, Simona. Nei ji laiko gailėjo, nei kažkur skubėjo, su mano sūnum terliojosi tiek, kiek jam reikėjo... Na taip, nebuvo jis baisiai sunkus atvejis, bet matosi, kada specialistas tikrai geras ir išmanantis savo darbą smile.gif Ir išvadas rašė taip kaip aptarė su mumis, nebuvo jokio nesutapimo tarp to, ką šnekėjo ir ką parašė. Na, žodžiu, džiaugiuosi pas tokią gerą specialistę pataikius iš pirmo karto ir kitiems rekomenduoju jeigu yra reikalas smile.gif
Atsakyti
Kai buvom Antakalny pas savo logopedę (beje, buvo dabar viena pažįstama, sakė nebe ta baisioji buvo - senoji, kažkokia vidutinio amžiaus ir visai adekvati, taip kad ir čia šviesa tunelio gale matosi smile.gif ), tai ta psichologė ėjo pro šalį, man vien iš veido ji labai faina pasirodė, pas tokią savo vaiką vesčiau mielai. čia šiaip toks neinformatyvus pastebėjimas, bet labai tinka aukščiau buvę įspūdžiai prie jos "vaizdo".
Atsakyti
Ateinu prisiduoti, tai va del pasaiteliu (jei pamanat du turim) tai va pasaitelei ne prie ko musu springimams. Kalba visiskai jau gerai istampem to nezinodama, beda as ir mano vyras. Kai 1.5 metu tikrai springo nuo to viskas ir prasidejo. Mokinsimes nepanikuoti, nes psichologe sako panasu, kad taip manipuliuoja mumis. Nes po tikro springimo baimes isivarem.
Aciu jums uz patarimus, labai padejot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 09 03, 14:05)
Ateinu prisiduoti, tai va del pasaiteliu (jei pamanat du turim) tai va pasaitelei ne prie ko musu springimams. Kalba visiskai jau gerai istampem to nezinodama, beda as ir mano vyras. Kai 1.5 metu tikrai springo nuo to viskas ir prasidejo. Mokinsimes nepanikuoti, nes psichologe sako panasu, kad taip manipuliuoja mumis. Nes po tikro springimo baimes isivarem.
Aciu jums uz patarimus, labai padejot 4u.gif



Ka istampet? ax.gif

Stipruli, Antakalnyje Daubliene nuo 4 metu vaikus priimineja. Iki 3 m. Dockaitiene (sena), ji Zolinelyje logopede dirba.
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 09 03, 15:37)
Ka istampet? ax.gif





pasaitėlius, nes ištikrino logopedė sako jie yra, bet jie nebetrugdo nei kalbai ir tuo labiau valgymui.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 09 03, 13:48)
....čia šiaip toks neinformatyvus pastebėjimas, bet labai tinka aukščiau buvę įspūdžiai prie jos "vaizdo".


biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 09 03, 14:37)
Ka istampet? ax.gif

Stipruli, Antakalnyje Daubliene nuo 4 metu vaikus priimineja. Iki 3 m. Dockaitiene (sena), ji Zolinelyje logopede dirba.

supratau, o aš jau tikėjausi... na, viskas po senovei, tai mano vienai draugei, kuri eis, kantrybe reiks apsiginkluot. nors kas žino, gal jai ims ir patiks g.gif arba vaikui. tiesa, abejoju.
Atsakyti
Nu Daubliene labai isgirta, tik va su mano vaiku, ji pasake, kad nedirbs, nes nieko nemoka doh.gif 4 metu, t.y. sakinio jis normalaus tada nemokejo pasakyti, nes nebuvo sakinio strukturos..aisku, kai pagalvoji, tai ten tu 20 val. tokiai bedai buvo katino asaros...tai jos profesionalumo as nemaciau, nes tai buvo pats pirmas susidurimas su logpede is viso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Owena @ 2014 08 30, 13:07)
sveikos mamytes  4u.gif labai reikia jusu patarimu ,nes nebezina kur detis sad.gif mano trimetis dar nekalba...jau net nelaukiu anytos zinciu kas savaite su klausimais ar dar nekalba ? gal jis su negalia ? .o dabar islindus kita problemele.bijo svetimu ir kitu namu tiesiog paniskai

Kaip tai pažįstama....mano vaikas pirmus žodžius tart pradėjo trijų ir 4 mėnesių. Bijojo visko. Diagnozių prisiklausėm nuo ...iki.Dabar bus šešeri, Nėra net ko lyginti. Kalba viską, nors dar garsus taria ne visus taisyklingai. Bendrauja. Nebebijo svetimų vietų ir svetimų žmonių. Nors jaučiasi naujoje vietoje nalabai drąsiai, bet jau nėra tokios panikos. Yra problemyčių pas mus su smulkiąja ir stambiąja motorika...Yra dar kur dirbt ir dirbt.... Mes kiekvienais metais važiuojam į sanatorijas. Vasarą į Palangą, žiemą į Druskininkus. Vaiko raidos centre jums neurologė duotų siuntimą vaiko raidos ištyrimui, kurį galima atlikti Druskininkų sanatorijoje. Vasarą su savo vaikučiu galit ten nuvažiuot, paatostogaut ir tuo pačiu pas specialistus apsilankyt - nuostabūs žmonės ten dirba. Labai fain apsichologė, logopedė - daug žaislų, piešimas ant smėlio, baseinas - manau, po truputį po truputį surastų kontaktą su vaiku. Ir vaiką negalima laikyt izloliuotai, bet negalima ir drąstiškai mest į ugnį. Reik labai atsargiai, palaipsniui
Nes reiks vistiek ir pas odontologus lankytis ir pas pediatrus, ir į darželį eit - nori to ar nenori....dar darželis beprivalomas, bet nuo mokyklos neišsisuksi, kad ir kaip neisinorėtų ten eit...reik palaipsniui tam ruoštis.....Na bet kaiko dar oi kaip daug, dar jums tik treji mirksiukas.gif Viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Owena @ 2014 09 02, 11:45)
pasiule negalia.ir ikalbinejo labai

mano draugės vaikas turi diagnozę "adaptacijos sutrikimas" http://www.pasveik.l...trikimas/69152/.
Nežinau.... Tokią diagnozę, mano galva, galima parašyti vos ne kiekvienam vaikui ir paaugliui.
Susitvarkė neįgalumą.(Beje klasėje aprt mokytojos, giminėjė, darbe niekas nežino). Kiekvienais metais su vaiku vyskta vasarą į Palangos sanatoriją "Gintaras" pasisveikatint, taip sakant - masažas, perlinės vonios , aromaterapijos ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 04 rugsėjo 2014 - 01:17
Beje, mergaitės, su naujais mokslo metais visas 4u.gif
Su naujom viltim, naujom jėgom smile.gif
Daug kantrybės visoms 4u.gif
Atsakyti