Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

Su gimtadieniuku Jazzu!!! Nuostabus wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 04, 21:04)
Na ir pasirodom - Jazzui gegužės 2 d. sukakojo 10 metų, va ax.gif

Nuostabus šuo wub.gif
Sveikatos jam ir džiaugsmo šeimininkams 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už sveikinimus, duodam penkis smile.gif
Jazzui dresūron nebuvo galima, nes turėjom problemų su kojom.

QUOTE(Gorada @ 2015 05 05, 13:46)
kažkada jau esam lietę šią temą. Esu girdėjus kalbų apie tai, kad auksiukai vieni iš dažnesnių, kurie apkandžioja žmones, beros apie USA statistiką kalba ėjo, tai turi kelias priežastis, kurias radau/sudėliojau pati skaitinėdama:
1. visi galvoja, kad tai nuostabūs šunys, todėl dažnai neįvertina auklėjimo svarbos
2. visi galvoja, oi koks mielas šuniukas ir per daug drąsiai elgiasi su svetimais šunimis
3. veisėjų/daugintojų etika vs stabili psichika
4. veislės populiarumas, jų daug daugiau nei sakykim pudelių, todėl statistika gali būti netiksli (1 procentas nuo tūkstančio auksiukų ir vienas procentas nuo penkių pudelių)
5. auksiukai daugiau laikomi namuose kaip šeimos šunys, todėl apie jų įkandimus galima girdėti daugiau nei apie lenciūginių

Taip, kad tas šuns elgesys turi labai daug pašalinių veiksnių. Mano auksiukas kaip ir Tu sakai - ramybės ir meilės meškinas, jis švelnus ir atsargus (pas mane miksas). Draugų auksiukas (grynas) - jis neturi jokios agresijos, mielas, bet totalus kerėpla, toks "pajodžerga" sakyčiau, bet čia daug auklėjimo: šeimininkam patinka, kad šuniukas pasitikdamas šoka, jie nemato nieko blogo, kad jis kažką nuo stalo pasičiumpa ar lipa ant kelių, kai kažkas valgo. Tai čia manau auklėjimo reikalas, o ne įgimto charakterio...

Jooo apie tai esam daug kalbėję, tai gal plačiai ir nebeverta. Apie JAV - dar labai pasigilinčiau, kaip kažkada minėjau, tą procentą - ar jis iš bendrai laikomų šunų procento ar suskirstymo pagal veisles, ar imant tik įkandimus ir pan. Be to, čia labai norėtųsi atskirti tikrus, dokumentinius ir maišytus šunis, ką jie mėgsta - mixus visokius. Ir dar kokius įkandimus registruoja - ar labai rimtus ar dresuojant perkąstą pirštą (nu būna gi, nepataiko paimti skaniuką šuo).
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 06, 01:50)
(nu būna gi, nepataiko paimti skaniuką šuo).

na nemanau, kad dėl to, kas kreiptųsi į kokias instancijas smile.gif

bet faktas, kad ne visi šunys iš prigimties "supranta šeimininką iš akių", daugumai reikia įdėti tam darbo. Mano senukas nedresuotas buvo protingas, bet jam 16 metų buvo... tai iš jų jis didžiąją dalį vistik nekažką buvo biggrin.gif
išbėgam su Toriu miške ir kaimynė stebisi aikčioja, kaip faina su tokiu šuniu bėgioti, koks jis paklusnus, risnoja greta, sustoji - sustoja, paleidus pašauki - atbėga, ji irgi auksiuko nori. Tai tikrai reikia žmonėm išaiškinti, kad ilgas kelias iki to....
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 05 07, 13:37)
na nemanau, kad dėl to, kas kreiptųsi į kokias instancijas smile.gif
bet faktas, kad ne visi šunys iš prigimties "supranta šeimininką iš akių", daugumai reikia įdėti tam darbo. Mano senukas nedresuotas buvo protingas, bet jam 16 metų buvo... tai iš jų jis didžiąją dalį vistik nekažką buvo biggrin.gif
išbėgam su Toriu miške ir kaimynė stebisi aikčioja, kaip faina su tokiu šuniu bėgioti, koks jis paklusnus, risnoja greta, sustoji - sustoja, paleidus pašauki - atbėga, ji irgi auksiuko nori. Tai tikrai reikia žmonėm išaiškinti, kad ilgas kelias iki to....

aaa tada lygiuką lygiuką jai siūlyk - va taip kaip tu sakai pas mus be dresūros yr biggrin.gif Jis nelabai kur ir nubėga, visada šalia, į akis žiūri, nu nes šuo toks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 07, 19:11)
aaa tada lygiuką lygiuką jai siūlyk - va taip kaip tu sakai pas mus be dresūros yr  biggrin.gif Jis nelabai kur ir nubėga, visada šalia, į akis žiūri, nu nes šuo toks ax.gif

o įdomu lygiaplaukiai visi tokie labiau į paklusnumą linkę, ar čia jūsiškis toks gerietis? smile.gif retai kada lygiukus sutinku, bet ir man pasirodė, kad jie tokie paklusnesni, labiau į šeimininką, o ne drugelius orientuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(murmet @ 2015 05 07, 20:57)
o įdomu lygiaplaukiai visi tokie labiau į paklusnumą linkę, ar čia jūsiškis toks gerietis?  smile.gif  retai kada lygiukus sutinku, bet ir man pasirodė, kad jie tokie paklusnesni, labiau į šeimininką, o ne drugelius orientuoti biggrin.gif

Lygiukai orientuoti į grobį. O jei grobis pas šeimininką (o taip ir turi būti) - orientuoti į šeimininką. Visas grobines veisles taip galima daugiau mažiau "orientuotis".
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 07, 21:11)
aaa tada lygiuką lygiuką jai siūlyk - va taip kaip tu sakai pas mus be dresūros yr  biggrin.gif Jis nelabai kur ir nubėga, visada šalia, į akis žiūri, nu nes šuo toks ax.gif

tik va, jei žmogus šunį matęs yra parke arba paveiksliuke, kažin ar nededant pastangų tas šuo toks ir bus smile.gif
Aš asmeniškai žmogui, žmogui, kuris prisižiūrėjęs komisaro Rekso tikisi, kad visi VA automatiškai bus tokie nesiūlau jokio šuns smile.gif
Bjauri aš...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 05 08, 11:07)
tik va, jei žmogus šunį matęs yra parke arba paveiksliuke, kažin ar nededant pastangų tas šuo toks ir bus smile.gif
Aš asmeniškai žmogui, žmogui, kuris prisižiūrėjęs komisaro Rekso tikisi, kad visi VA automatiškai bus tokie nesiūlau jokio šuns smile.gif
Bjauri aš...

Nu kaip... mes apie truputį skirtingus dalykus kalbam. Man tavo žodžiai skamba kaip maždaug nafik veisti pagal veislės standartus ir pan., viską padarys dresūra. Taip nėra. Dresūra (arba tik nuoseklus auklėjimas), aišku, reikalingas ir labai naudingas dalykas. Bet nemažai savybių suteikia ir kryptingas teisingas veisimas... Yra tam tikras savybių rinkinys, kuris turėtų būti veislės atstovuose (iš karto sakau tikruose, sorry mišriukams) ir to iš jų neišmusi, kaip ir į kitus gali neįdėti, kiek besidresuotum.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 08, 21:21)
Nu kaip... mes apie truputį skirtingus dalykus kalbam. Man tavo žodžiai skamba kaip maždaug nafik veisti pagal veislės standartus ir pan., viską padarys dresūra. Taip nėra. Dresūra (arba tik nuoseklus auklėjimas), aišku, reikalingas ir labai naudingas dalykas. Bet nemažai savybių suteikia ir kryptingas teisingas veisimas... Yra tam tikras savybių rinkinys, kuris turėtų būti veislės atstovuose (iš karto sakau tikruose, sorry mišriukams) ir to iš jų neišmusi, kaip ir į kitus gali neįdėti, kiek besidresuotum.

aš suprantu ką tu nori pasakyti. Ir sutinku, kad veislę sudaro savybės. Bet taip, kaip ne iš kiekvieno šuns gali išauklėti komisarą Reksą, taip ne kiekvienas juo ir gimsta smile.gif

gal čia tos mano kalbos iš to, kad paskutiniu metu net keletas žmonių artimoje aplinkoje įsigijo šunis ir visiškai nesupranta ką su jais daryt... vieno šuniukas nieko needa, reik morkytes virti, nes kitaip jam neskanu, kitų neina normaliai pašert, lipa keturiom ant maišo, griebia maistą iš bliūdelio... kažkaip įkvepiu oro kažką sakyt, bet tada pagalvoju, kad reikės labai ilgai kalbėt ir tiesiog rnaka numoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 05 08, 22:22)
aš suprantu ką tu nori pasakyti. Ir sutinku, kad veislę sudaro savybės. Bet taip, kaip ne iš kiekvieno šuns gali išauklėti komisarą Reksą, taip ne kiekvienas juo ir gimsta smile.gif

gal čia tos mano kalbos iš to, kad paskutiniu metu net keletas žmonių artimoje aplinkoje įsigijo šunis ir visiškai nesupranta ką su jais daryt... vieno šuniukas nieko needa, reik morkytes virti, nes kitaip jam neskanu, kitų neina normaliai pašert, lipa keturiom ant maišo, griebia maistą iš bliūdelio... kažkaip įkvepiu oro kažką sakyt, bet tada pagalvoju, kad reikės labai ilgai kalbėt ir tiesiog rnaka numoju biggrin.gif

Į tą pačią, bet ne visai retriverių temą: geriausias patarimas - tas, kurio klAusė biggrin.gif (kirtis ant a). Tad ir neverta, jei nelabai supranta. Gal atsibos virti morkytes,- paklaus...
Atsakyti
Su gimtadieniu Jazza 4u.gif thumbup.gif

QUOTE(Jazzas @ 2015 05 09, 00:42)
Į tą pačią, bet ne visai retriverių temą: geriausias patarimas - tas, kurio klAusė biggrin.gif (kirtis ant a). Tad ir neverta, jei nelabai supranta. Gal atsibos virti morkytes,- paklaus...

Žiauriai teisingai drinks_cheers.gif Aš irgi jau esu pasimokiusi nekišti liežuvio kur nieks neklausia mano patarimo ar nuomonės drinks_cheers.gif Aišku būna, kartais žmogus neišsilaikai... lotuliukas.gif

Dar dėl tų visų charakterio savybių. Va kad ir dabar, vis važiuoju savo mažiukės pažiūrėt, veisėjai žiauriai nerealūs, tiek visko pasakoja, ir sako va buvo tiek ir tiek šuniukų ir visi skirtingi, atrodo taigi štai viena veislė tie patys tėvai, ta pati vada ir lyg turėtų būti vienodi, vat nė velnio, vienas greituolis spartuolis kuris tik ir laukia kol eisi su juo mėtyti lėkščių, kitas turi įgimtą saugojimo inkstinktą, net išvažiavus kur nors sėdi prie daiktų ir saugo... trečias ramus meilus padarėlis visą laiką ant kojų praleidžiantis, ketvirtas megstantis paloti, penktas niekada nei garselio neišleis... Žodžiu tikrai labai tikrai reikia gerai analizuoti šuniukus vadoje, visi tos pačios veislės su tam tikrom įgimtos savybėm, ir kartu visiškai skirtingi, sako mūsų klausia kaip jūs juos to išmokėt? o mes nemokėm, tiesiog įgimta. Tai yra smagu kai veisėjas pažįsta savo šuniukus. Smagu kai veisimas yra nuostabi dalis gyvenimo ir kai veisėjas gali valandų valandas pasakoti kalbėtis apie savo šunis... Kol kas mano mažiukė tikras drambliukas, didžiausias cepelinas vadoje, o energijos lygiu pats viduriukas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 10 gegužės 2015 - 17:21