Iš bet kokio veislyno gali būti ir su ligom šuo. Charakterį stebėkite pasirinktos vados tėvų, greičiausiai paveldės panašų. Yra auksiukų ir ne tokių mėgstančių vaikus, ir nebūtinai mielų draugiškų, o bailių. Stebėkite, kaip šuniukai auga, kaip jų mama ir jei įmaoma, tėtis elgiasi. O šiaip na veislei būdingas ligas patikrina prieš planuojant vadą. Nuo visų kitų veislė neapsaugo. Polinkį į nutukimą, mano giliu įsitikinimu, įtakoja šeimininkai. Jie mielai ėstų be saiko (nors pasitaiko ir neėdrių), bet jūs, matydami šuns konstituciją, reguliuojate maistą ir krūvį.
Mano auksas, kad ir koks gerietis, nemėgsta šalia kitų naglų patinų. Toleruoja, jei jie nepiktybiniai, bet jei parodo dantis, skoloj nelieka.
QUOTE(Forgete @ 2015 05 02, 10:17)
tai gal maistas netinkamas?
Aš prausiu štai tokiu šampūnu su kokosų aliejum. Pleiskanų nepastebėjau, pirkau keturkojyje.
http://www.vetuk.co....gs-230ml-p-8316
Aš prausiu štai tokiu šampūnu su kokosų aliejum. Pleiskanų nepastebėjau, pirkau keturkojyje.
http://www.vetuk.co....gs-230ml-p-8316
šeriu Orijen Large Puppies galbūt, kas žino.. o vat šampūną teks tokį pat Vilniuje ieškoti, nes keturkojis, kaip suprantu, Kaune. Ačiū už rekomendaciją.
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 02, 13:36)
Iš bet kokio veislyno gali būti ir su ligom šuo. Charakterį stebėkite pasirinktos vados tėvų, greičiausiai paveldės panašų. Yra auksiukų ir ne tokių mėgstančių vaikus, ir nebūtinai mielų draugiškų, o bailių. Stebėkite, kaip šuniukai auga, kaip jų mama ir jei įmaoma, tėtis elgiasi. O šiaip na veislei būdingas ligas patikrina prieš planuojant vadą. Nuo visų kitų veislė neapsaugo. Polinkį į nutukimą, mano giliu įsitikinimu, įtakoja šeimininkai. Jie mielai ėstų be saiko (nors pasitaiko ir neėdrių), bet jūs, matydami šuns konstituciją, reguliuojate maistą ir krūvį.
Mano auksas, kad ir koks gerietis, nemėgsta šalia kitų naglų patinų. Toleruoja, jei jie nepiktybiniai, bet jei parodo dantis, skoloj nelieka.
mus labiausiai ir įkvėpė šuniuką įsigyti šuniuko motina - ot rami ir paklusni kalė nustebino labai - pirmąkart mačiau tokį protingą šunį, sakiau, kai tik sukergsit - imu vieną. Tetukas tiesiog labai gražus, gyvai neteko pamatyti, nes atvažiavo tetukas iš užsienio, reikalus sutvarkė ir išdūmė tai tikimės, kad bus ir graži, ir protinga
man dar žaliai pasakykit - OptiGen A (by parentage) - tai čia dėl akių ligų, taip? Reiškia, kad neturi aklumo geno? Būkit geros, trumpai lietuviškai pasakykit
QUOTE(RitaRazi @ 2015 05 02, 15:59)
šeriu Orijen Large Puppies galbūt, kas žino.. o vat šampūną teks tokį pat Vilniuje ieškoti, nes keturkojis, kaip suprantu, Kaune. Ačiū už rekomendaciją.
pleiskanojantis kailis - vienas iš maisto alergijos požymių. Kiek supratau keturkojo atstovai dažnai būna Vilniuje, arba pristato, paskambinkit paklauskit.
QUOTE(RitaRazi @ 2015 05 02, 09:05)
Dėl pleiskanų - ir man labai labai rūpi, apipleiskanojo mūsų mažės kailis, jai tik nepilni 3 mėnesiukai, šampūno išvis dar nemačiusi. Ką daryt?
Jei šampūno dar nemačiusi, tai pleiskanoti tikrai gali dėl to, kad netinka maistas. Pabandykit kokį kitą maistelį, kiekvienas šunelis skirtingas, vienam vienas tiks, kitam ne
Labas gal kazkas naudoja URINE OFF produktus maciau reklama ir ruosiuos pabandyti.O seip kuo plaunate namuose grindis ypac kai mazas suniukas savo reikalus atlieka betkur,as kolkas ipilu spec skyscio kelis lasiukus buteliuku sterelizavimo skyscio,bet labai blogas tada kvapas namuose.
QUOTE(liida @ 2015 05 03, 20:11)
Labas gal kazkas naudoja URINE OFF produktus maciau reklama ir ruosiuos pabandyti.O seip kuo plaunate namuose grindis ypac kai mazas suniukas savo reikalus atlieka betkur,as kolkas ipilu spec skyscio kelis lasiukus buteliuku sterelizavimo skyscio,bet labai blogas tada kvapas namuose.
as tokiu papurskiu plaudama - http://www.amazon.co...g/dp/B00A0KE5KG
kažkada veterinarijos vaistinėje pirkau, su melisų kvapu. Parašyta, kad šalina išmatų, kraujo, vėmimo ir kt. dėmes bei naikina kvapus. Tinka ir tekstiliniam audiniam, ir grindim.
QUOTE(liida @ 2015 05 03, 17:11)
Sitas veikia labai gerai: http://www.petsathom...emover-for-dogs
Jis pasalina kvapa is kilimu, todel suo nebegrizta i ta pacia vieta atlikti reikalu (ta prasme, kad kvapas netraukia ten atlikti nieko)
QUOTE(RitaRazi @ 2015 05 02, 16:59)
mus labiausiai ir įkvėpė šuniuką įsigyti šuniuko motina - ot rami ir paklusni kalė
Na charakteris žinoma matosi, bet visa kita - juodas darbas.... Mane truputį juokutis ima, kai į mano auksą žiūri žmonės ir giria, kokia nuostabi veislė, koks protingas šuo, o iš tikrųjų mes metus laiko dresūrą lankėm, kad jis tokiu taptų
QUOTE(liida @ 2015 05 03, 21:11)
paėmiau iš prieglaudos probleminę kalytę, metus laiko ji man namie sysiojo, tai ritualas būdavo toks: pirmą kart plaunu su vandeniu+domestos ar pan. antrą kart jausu vandeniu +ploviklis, arba pvz skalbinių minkštiklis.
Dar actas gerai kvapus naikina, jei vietą kažkokią pavalyt reikia. O retriveris tiesiog išaugo iš balų darymo. Avarijų pasitaikydavo gal iki 7 mėnesių, nes mes visą dieną dirbam, o mažiukui išlaukt sunku būdavo...
QUOTE(Gorada @ 2015 05 04, 10:26)
Na charakteris žinoma matosi, bet visa kita - juodas darbas.... Mane truputį juokutis ima, kai į mano auksą žiūri žmonės ir giria, kokia nuostabi veislė, koks protingas šuo, o iš tikrųjų mes metus laiko dresūrą lankėm, kad jis tokiu taptų
Metai - tai dar ne daug... tikrai puiki veilsė
QUOTE(Gorada @ 2015 05 04, 11:26)
Labs, Gorada,
O mes nėjom beveik į dresūras su Jazzu, jam negalima. Bet jis vis tiek su visais auksas Manau, štai čia ir lemia - kai imi šunį su dokais ar be, kai matai tėvus, bent mamą, gali kažką sau į ateitį prognozuoti Jis lėtas, ramus, išlaikytas, geras meška.
O štai juodulis labai gerietis, bet cholerikas, staigaus būdo, staigių reakcijų. Tai juk irgi lemia genai greičiausiai. Jis tiesiog nemoka reaguoti ramiai, nepašokęs, ko nors nenuvertęs. Kai šalia yra maži vaikai, na iki kokių trejų metų ir pan., Jazzo galiu nesaugoti - jis bus atsargumo įsikūnijimas, o štai Dagas gali ir nugriauti, pastumti, jei kažko labai prireiks kitam kiemo ar kambario gale, gali ir nepastebėti, kad vaiką ant kupros nešasi. Aš dažnai po užsiėmimo su juo būnu nudaužytais nagais ir mėlyniuotom kojom Dresuok nedresavęs, to iš šuns neišdresuosi.
Todėl vis tik aš visada pritariu, kad auksiukai - tikrai šeimai labai tinkama auksinė veislė, bet žiūrėkit į kiekvieną individą atskirai
Na ir pasirodom - Jazzui gegužės 2 d. sukakojo 10 metų, va
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 04, 22:04)
o kodėl jam negalima?
Sveikinam su gimtadieniu, grožių grožis
QUOTE(Jazzas @ 2015 05 04, 23:04)
Labs, Gorada,
O mes nėjom beveik į dresūras su Jazzu, jam negalima. Bet jis vis tiek su visais auksas Manau, štai čia ir lemia - kai imi šunį su dokais ar be, kai matai tėvus, bent mamą, gali kažką sau į ateitį prognozuoti Jis lėtas, ramus, išlaikytas, geras meška.
Todėl vis tik aš visada pritariu, kad auksiukai - tikrai šeimai labai tinkama auksinė veislė, bet žiūrėkit į kiekvieną individą atskirai
kažkada jau esam lietę šią temą. Esu girdėjus kalbų apie tai, kad auksiukai vieni iš dažnesnių, kurie apkandžioja žmones, beros apie USA statistiką kalba ėjo, tai turi kelias priežastis, kurias radau/sudėliojau pati skaitinėdama:
1. visi galvoja, kad tai nuostabūs šunys, todėl dažnai neįvertina auklėjimo svarbos
2. visi galvoja, oi koks mielas šuniukas ir per daug drąsiai elgiasi su svetimais šunimis
3. veisėjų/daugintojų etika vs stabili psichika
4. veislės populiarumas, jų daug daugiau nei sakykim pudelių, todėl statistika gali būti netiksli (1 procentas nuo tūkstančio auksiukų ir vienas procentas nuo penkių pudelių)
5. auksiukai daugiau laikomi namuose kaip šeimos šunys, todėl apie jų įkandimus galima girdėti daugiau nei apie lenciūginių
Taip, kad tas šuns elgesys turi labai daug pašalinių veiksnių. Mano auksiukas kaip ir Tu sakai - ramybės ir meilės meškinas, jis švelnus ir atsargus (pas mane miksas). Draugų auksiukas (grynas) - jis neturi jokios agresijos, mielas, bet totalus kerėpla, toks "pajodžerga" sakyčiau, bet čia daug auklėjimo: šeimininkam patinka, kad šuniukas pasitikdamas šoka, jie nemato nieko blogo, kad jis kažką nuo stalo pasičiumpa ar lipa ant kelių, kai kažkas valgo. Tai čia manau auklėjimo reikalas, o ne įgimto charakterio...