Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

Sveiki,
Dalinuos džiugia žinia apie planuojamą vadą! smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 04 15, 17:18)
Gal zinot kiek mazdaug kainuoja labradoro suniukas, tiksliau kalyte, Lietuvoje?

šviežiai pirkom - 725 Eur. su dokumentais 4u.gif

su kate tai taip pas mus - jau, matyt, nusibosta antram aukšte sėdėti, pradeda bandyti grįžti į pirmą aukštą smile.gif tikiuosi, į gera čia viskas. Nagus nukarpiau, jei jau drėkst bandytų ir nespėčiau išskirti.

Bet jau kalytė tai toks džiaugsmas thumbup.gif tai nespėju namų valyt doh.gif eina daryti ant paklotukų, bet nepataiko, tai šalia pridaro biggrin.gif tendencija eiti į tam tikras vietas yra, bet kaip išmokint pataikyt?
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 17, 12:54)

Bet jau kalytė tai toks džiaugsmas thumbup.gif tai nespėju namų valyt doh.gif eina daryti ant paklotukų, bet nepataiko, tai šalia pridaro biggrin.gif tendencija eiti į tam tikras vietas yra, bet kaip išmokint pataikyt?

o kam mokyt ant palucu daryt? mes per savaite ismokom lauke, jokiu paluciu nereikejo...
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2015 04 16, 07:42)
Šuniukai su kilmės dokumentais kainuoja tarp 2000 ir 3000 Lt.

galima ir uz 1000lt rast:)
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2015 04 17, 13:07)
o kam mokyt ant palucu daryt? mes per savaite ismokom lauke, jokiu paluciu nereikejo...

tikrai? bigsmile.gif aš nežinau, kaip suspėti ją 6 kartus pakakot į lauką išvest doh.gif kol kas visaip pavyksta - ir namie, ir ne namie. Kažkaip neturiu iliuzijų 9-10 savaičių šuniuko per savaitę išmokyt g.gif

bet iš tiesų tai geriau namie ant paklotuko, nei kieme ant vejos doh.gif spėju, kokių "gražių" plotų turėsim vejoj vasarą biggrin.gif

dėl kainos - aš irgi žinau už 1000, bet patys ėmėm už 2500 biggrin.gif nes mačiau, kaip atrodo mama ir tėtis, kokia prieš tai buvo vada, kas veislyno savininkė.. Manau, kainą galima sau palankią surast, jei tik yra noras turėt šuniuką. Mes pirkom ne parodai, o sau, vaikams bičiulį, bet ir tėtis, ir mama tai "diplomuoti" biggrin.gif ypač tėtis.. Mano pačios kilmės dokumentai prastesni, nei mano šuns tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 17, 14:58)
tikrai?  bigsmile.gif aš nežinau, kaip suspėti ją 6 kartus pakakot į lauką išvest doh.gif kol kas visaip pavyksta - ir namie, ir ne namie. Kažkaip neturiu iliuzijų 9-10 savaičių šuniuko per savaitę išmokyt g.gif

bet iš tiesų tai geriau namie ant paklotuko, nei kieme ant vejos doh.gif spėju, kokių "gražių" plotų turėsim vejoj vasarą biggrin.gif

Mano pačios kilmės dokumentai prastesni, nei mano šuns tongue.gif

na mes kai parsivezem suniuka, as emiau atostogas, kas valanda eidavau i lauka... tiksliau beveik gyvenau lauke biggrin.gif buvo visko, ne karta laiptinej ar lifte avarija ivykdavo, ar pakeliui kur ant tako biggrin.gif bet ismoko greit smile.gif

Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2015 04 17, 15:30)
na mes kai parsivezem suniuka, as emiau atostogas, kas valanda eidavau i lauka... tiksliau beveik gyvenau lauke  biggrin.gif  buvo visko, ne karta laiptinej ar lifte avarija ivykdavo, ar pakeliui kur ant tako  biggrin.gif  bet ismoko greit  smile.gif

ačiū, reikės ir man bandyt imtis to reikalo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 17, 11:54)
eina daryti ant paklotukų, bet nepataiko, tai šalia pridaro biggrin.gif tendencija eiti į tam tikras vietas yra, bet kaip išmokint pataikyt?

dėl to, kas geriau, ar iš pradžių pratinti prie palučių, ar iškart daryti lauke visada kyla diskusijos, tai čia manau kiekvieno žmogaus pasirinkimas smile.gif aš, jei gyvenčiau nuosavam name su kiemu, iš karto pratinčiau daryti lauke, bet kadangi kol mūsiškis buvo mažas gyvenom bute, kurio kieme tikrai nemažai benamių gyvūniukų yra, o atokesnių pievų šalimais nėra, aš pabijojau be skiepų iškart vesti į lauką.

mūsų kai mažas buvo irgi nuo pat parsivežimo eidavo ant palučių, greit perprato, bet ne visada pilnai pataikydavo, tai aš sekdavau kiekvieną jo tokį ėjimą, ir jei matydavau, kad nepataikys, girdama (labai labai girdama smile.gif ) pernešdavau į palutės vidurį, per kelias dienas suprato, ir paskui jau pats visada į vidurį bandydavo taikyt biggrin.gif
o dėl pratinimo į lauką, tai bent jau mano patirtis tokia, kad prireikė 5-6 dienų, ir mažas suprato, kad reikaliukų darymai perkeliami laukan. tik žinoma, tas pratinimas buvo labai gyvas, pastovus sekimas kai jau uostosi ir nori daryti, ėmimas ant rankų ir bėgimas į lauką, taip kas kelias valandas ir dažniau. tai tam reikalui, jei įmanoma, siūlyčiau pasiimti atostogas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murmet: 17 balandžio 2015 - 16:06
O uz 1000lt tai cia kokie suniukai? Siaip domiuosi, nes ne LT gyvenu, bet busim cia vasara, taip pat pravaziuosim su masina daug Europos saliu, tai ziurineju kokiose salyse kas yra smile.gif I parodas nevedziosiu, veisimu neuzsiimsim.. Apie labradoru kainas nelabai zinau dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2015 04 17, 15:30)
na mes kai parsivezem suniuka, as emiau atostogas, kas valanda eidavau i lauka... tiksliau beveik gyvenau lauke  biggrin.gif  buvo visko, ne karta laiptinej ar lifte avarija ivykdavo, ar pakeliui kur ant tako  biggrin.gif  bet ismoko greit  smile.gif

o ką darėte naktį?
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 04 17, 19:37)
O uz 1000lt tai cia kokie suniukai? Siaip domiuosi, nes ne LT gyvenu, bet busim cia vasara, taip pat pravaziuosim su masina daug Europos saliu, tai ziurineju kokiose salyse kas yra smile.gif I parodas nevedziosiu, veisimu neuzsiimsim.. Apie labradoru kainas nelabai zinau dar smile.gif

na, tokie su keturiom kojytėm, šlapia nosyte smile.gif

o jei rimtai, tai įvairios priežastys, gal jis jau ūgtelėjęs, gal ne tokių perspektyvių tėvų, gal turi kokį brokiuką, dėl ko negali būti veisiamas (pvz sukandimas, uodegos forma ar dar kas).

Mes draugei neseniai jorką pirkom, pusantros štukės litų, nes sukandimas kol kas ne visai teisingas. Jei pasikeitus pieninukam nuolatiniai bus geri - šeimininkė įpareigota palankyt parodas, jeigu nesusitvarkys niekas - šuniukas liks naminukas. Tai irgi šioks toks kompromisas - draugė gavo gero veislyno šuniuką mažesne kaina smile.gif
manau geriausia taktika, išsirinkti veislyną ar kelis veislynus, važiuoti, bendrauti, kalbėtis. Taip galima rasti visokiausių sprendimų.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 04 18, 18:23)
o ką darėte naktį?

miegodavom biggrin.gif paskutini karta vesdavau apie 23,30-24.00 val, ryte anksti apie 06.00-06.30 4u.gif pirmas pora dienu radom po balute... bet budavo iskart ant pizamos striuke, i batus, suni i rankas ir i lauka biggrin.gif jei bandydavau apsirengti ar ilgiau uztrukdavau, balute garantuota biggrin.gif
Atsakyti