Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

QUOTE(Sange @ 2015 03 31, 16:29)
Negalima vienareiksmiskai teigti, kad suniui guolio nereikia. Mes dar pries isigyjant suni nusipirkom guoli ir jame dabar ji labai megsta miegoti. Naktimis ten visados miega. Diena aisku gulineja kur papuola (ant grindu), bet kai uzeina saldus miegelis visada randu ja guolyje susisukusia. Manau suo turi tureti guoli, kaip keikvienas zmogus turi lova wink.gif

niekas juk ir neteigia vienareikšmiškai, tik patariau neskubėti, maža kas. mūsų atveju - pinigai balon, nes vėliau ir užsimanius į ta guolį nebetilps.
Atsakyti
o kaip žinoti ar šuniui patiks guolis, jei šuo niekada nebus jo matęs? 4u.gif

mano nuomone, guolį reikia turėti ir jis praktiškas dalykas vien jau todėl, kad davus graužti kokį skanėstą, kuris trupa, visada galima liepti šuniui eiti graužti į guolį, arba prireikus sudrausminti, šuo žino savo vietą ir eina į guolį. jam nebūtina visada ten miegoti, bet daugeliu atveju guolis yra naudingas dalykas.
mūsiškis guli visur, ir ant grindų, ir vonioj ant plytelių kai karšta, ir ant sofos kartu su mumis, ir guolyje kartais. beje, kol mūsų nebūna namie, šuo visada žino, kad guolyje ras savo žaislų, kokį sausgyslinį kaulą ar pan, todėl nuo pat mažų jo dienų namie nėra pridaręs jokios netvarkos, kol mūsų nebūdavo smile.gif
tai aš už guolį, net jei tai ir nėra pirma vieta, kurią šuo renkasi miegojimui smile.gif

čia va dar prie progos kadras iš mano mažiaus vaikystės, kai saldus miegelis užklupdavo:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murmet: 31 kovo 2015 - 18:02
Sveiki! 4u.gif kreipiuosi į jus su tokiu klausimu... Galvojame liepos mėnesį įsigyti auksiuką, bet bėda tame, kad kiek skambinau į veislynus arba neplanuoja kergti arba veislyno nebėra arba šuniukų turi dabar, o man per anksti kadangi pati esu užsienyje...Tai radau tik tris, kurie pasirodė neblogi: auksesija, berenike bravo, prima santolina. Veislynus rinkausi iš retriveriai.lt puslapio, gal kas galit pakonsultuoti ar parekomenduoti kokį veislyną? Šuniuko ieškom ne parodoms, tiesiog šeimos draugo, kadangi patys prieš kelis mėn netekom šuniuko... verysad.gif Aišku kaina irgi svarbi.. ax.gif Dėkoju iš anksto! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiv* @ 2015 04 01, 02:08)
Sveiki! 4u.gif  kreipiuosi į jus su tokiu klausimu... Galvojame liepos mėnesį įsigyti auksiuką, bet bėda tame, kad kiek skambinau į veislynus arba neplanuoja kergti arba veislyno nebėra arba šuniukų turi dabar, o man per anksti kadangi pati esu užsienyje...Tai radau tik tris, kurie pasirodė neblogi: auksesija, berenike bravo, prima santolina. Veislynus rinkausi iš retriveriai.lt puslapio, gal kas galit pakonsultuoti ar parekomenduoti kokį veislyną? Šuniuko ieškom ne parodoms, tiesiog šeimos draugo, kadangi patys prieš kelis mėn netekom šuniuko... verysad.gif Aišku kaina irgi svarbi.. ax.gif Dėkoju iš anksto!  smile.gif

As labai bijau ar jus istaikysit butent liepos menesiui g.gif mes suniuko laukiam Aukso smely wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiv* @ 2015 04 01, 01:08)
gal kas galit pakonsultuoti ar parekomenduoti kokį veislyną? Šuniuko ieškom ne parodoms, tiesiog šeimos draugo, kadangi patys prieš kelis mėn netekom šuniuko... verysad.gif Aišku kaina irgi svarbi.. ax.gif Dėkoju iš anksto!  smile.gif

Aš galiu geru žodžiu minėti Aukso smėlį. Draugai turi patinuką, tai džiaugiasi neatsidžiaugia, net ir dabar, kai šeimoje mažas vaikas, šuo elgiasi taip, kaip turi elgtis tikras retriveris.
Tekę ir dresūroj dirbti au Aukso smėlio šuniukais, tai man patiko - nebailūs, aktyvūs, ir netgi, sakyčiau, ganėtinai kieti šuniukai, tikrai nevaikšto it žemę pardavę.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2015 04 01, 16:21)

noreciau saviski pas tave kaip i stovykla atsiust biggrin.gif pastaruoju metu nesusikalbam, matyt saules uztemimas veikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2015 04 01, 16:11)
noreciau saviski pas tave kaip i stovykla atsiust  biggrin.gif  pastaruoju metu nesusikalbam, matyt saules uztemimas veikia  doh.gif

Veiksmingiau kai šeimininkai į stovyklą važiuoja biggrin.gif
Visa gera šuns dresūra prasideda ir baigiasi šeimininko galvoj. Gal net reikėtų vadinti "šeimininkų dresūra". Kai yra taisyklingas suvokimas, t.y. kai suprantama kodėl?, padaryti kaip? ganėtinai lengva. Tada jau galima ir metodikas įvairias rinktis, ir patį darbą. Visa esmė slypi klausime kodėl? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2015 04 01, 16:11)
noreciau saviski pas tave kaip i stovykla atsiust  biggrin.gif  pastaruoju metu nesusikalbam, matyt saules uztemimas veikia  doh.gif

Ir aš su saviškiu sunkiau susišneku doh.gif
Nusprendžiau kuriam laikui pereiti nuo RAW prie sauso ėdalo, šerti tik lauke, tik iš rankos ir tik už darbą. Susišnekėjimas pagerėjo jau po 2 dienų thumbup.gif
Atsakyti
Vyras siandien pet shope pamate ruda labradora zaliom akim ir negali pamirsti smile.gif Parduotuvej paaiskino, kad tokie suniukai labai reti, jo ir kaina atitinkama, sviesus, juodi zymiai pigesni o sitas brangiausias. Klausimas ar tikrai tokiu buna, ar cia gerai? Nesu gidejus.. Sake tokia spalva ir isliks, nesikeis, ar tikrai (turiu galvoj zalias akis)? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 08 balandžio 2015 - 18:46
QUOTE(Shalimar @ 2015 04 08, 16:45)
Vyras siandien pet shope pamate ruda labradora zaliom akim ir negali pamirsti smile.gif Parduotuvej paaiskino, kad tokie suniukai labai reti, jo ir kaina atitinkama, sviesus, juodi zymiai pigesni o sitas brangiausias. Klausimas ar tikrai tokiu buna, ar cia gerai? Nesu gidejus.. Sake tokia spalva ir isliks, nesikeis, ar tikrai (turiu galvoj zalias akis)? g.gif

Zalios akys pas sokoladus kartais suniukui augant pasikeicia i gintarines, o kartais taip ir lieka zaliomis. Ar akiu spalva keisis dazniausiai gali pasakyti tik patyre veisejai, kurie uzaugine nemazai suniuku skirtingomis akimis. Zalios akys yra pakankamai retos, bet atitinka standarta. Kitas dalykas - nieko gero, kai suniukus parduoda uz skirtingas kainas pagal akiu spalvas. Tad ta kaina "atitinkama" taip ir atitinka daugintoju ir gyvuneliu parduotuviu darbo etika rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 04 08, 18:45)
Parduotuvej paaiskino, kad tokie suniukai labai reti, jo ir kaina atitinkama, sviesus, juodi zymiai pigesni o sitas brangiausias.

"Akys. Draugiškas, malonus žvilgsnis atspindi puikų charakterį, protą ir energiją. Vidutinio dydžio, plačios, trikampės formos, neiššokusios ir neužkritusios. Tamsiai rudos arba riešuto spalvos akys būna juodų ir geltonų šunų, rudos arba riešuto spalvos akys – šokolado spalvos šunų. Juodų ir geltonų šunų vokų kraštai turi būti juodi, šokolado spalvos šunų – rudi".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 09 balandžio 2015 - 08:20
QUOTE(k_azu @ 2015 04 09, 01:21)
Zalios akys pas sokoladus kartais suniukui augant pasikeicia i gintarines, o kartais taip ir lieka zaliomis. Ar akiu spalva keisis dazniausiai gali pasakyti tik patyre veisejai, kurie uzaugine nemazai suniuku skirtingomis akimis. Zalios akys yra pakankamai retos, bet atitinka standarta. Kitas dalykas - nieko gero, kai suniukus parduoda uz skirtingas kainas pagal akiu spalvas. Tad ta kaina "atitinkama" taip ir atitinka daugintoju ir gyvuneliu parduotuviu darbo etika rolleyes.gif

As ne Lietuvoj gyvenu ir cia labai populiarios gyvunu parduotuves, pasakai kokio suniuko nori (ne tik veisle, bet ir visas smulkmenas spalvoj, veisejuose ir kur tik bebutu) ir jie tau iesko visur, net ir uzsienio veislynuose). Vakaryksciai labradorai visi su kilmes doumentais, bet sito kaina skyresi, nes sake labai labai retas toks. Pardavejas ten esanciu zmoniu paklause "ar mate kas gyvenime grazesni suniuka", tai visi galvas purte, ar tik neteks man paciai vaziuoti paziureti kaip atrodo tas stebuklas biggrin.gif Neperkam mes suniuko is parduotuves, vyras vaziavo zuvytems maisto paimti ir uzmate, dabar mane is proto veda, nes as labiau vizliuko norejau, o jis labradoro.. Pati maciau visai maziuku suniuku melynom akim, kurios paskui keiciasi, o tokias isskirtines akis tai tik pas kokius haskius turbut.. Ieskojau internete apie tas ju akis, bet nelabai radau.. O pasirodo buna.. smile.gif
Atsakyti