Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

QUOTE(malinua @ 2015 03 20, 07:37)
Labai įdomi tema apie UK dokumentus ir klubus. Turiu aš vieną iš ten ruošiamą parodai čia. Na nežinau, keistai ten viskas vyko. Šuniui jau virš dviejų metų, dokumentųs atsiuntė tik nesenai, už kuriuos dar ir 80 svarų paprašė. Viskas kaip priklauso geneologinis medis ir t.t. Bandžiau ieškoti tėvų- nu juodas miškas. Tik tėvelis kas antram parduodamų šuniukų skelbime. Įlindau į UK labradorų skelbimus-labai jau jie toli nuo realybės, kainos kosminės už miksus visokius. Pastarajame matau labai daug trūkumų, nesu ekspertė, bet ilgai studijavau aš tą šunį... Įkelsiu vieną foto, aišku ne tuo kampu ji daryta, bet man jame kažko trūksta.
Ką aš matau-nėra "ūdros " uodegos, ūgis 5cm didesnis nei priklauso, nudribę apatiniai vokai, akių obuoliai paraudę, ilgokos ir per plonos kojos. Nugara irgi ne tokia turėtų būti. Gal galit iš nusimanančių apibūdinti iš savos pusės? Ačiū

Tai kad pakalbejus su paciais britais forumuose, pasidaro aisku, kad geru veislynu ieskoti galima tik per patikimus zmones rolleyes.gif Pilna cia tu dokumentuotu, bet kaip ir visose salyse dokumentai dar nereiskia kokybes. Na, negi lietuvoje visi retriveriu veislynai patikimi? rolleyes.gif
Atsakyti
Gal galetumete atsakyti kokiam laikui suaugusiam retriveriui uztenka sauso edalo maiso 15 kg? 4u.gif vyras uzklause, o as neisivaizduoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2015 03 22, 18:31)
Gal galetumete atsakyti kokiam laikui suaugusiam retriveriui uztenka sauso edalo maiso 15 kg? 4u.gif  vyras uzklause, o as neisivaizduoju blush2.gif

Priklauso nuo maisto kaloringumo ir dienos normos. Kaloringesnis maistas automatiškai sudaro mažesnę dienos porciją, ne toks kaloringas susivalgo greičiau. Mums 13kg maišo užtenka šiek tiek daugiau nei mėnesiui, bet kaip ir sakiau, čia nuo maisto labai priklauso, o taip pat ir nuo to, kaip aktyviai užsiimate su šuniu, ar jis daug juda, sportuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murmet @ 2015 03 22, 21:10)
Priklauso nuo maisto kaloringumo ir dienos normos. Kaloringesnis maistas automatiškai sudaro mažesnę dienos porciją, ne toks kaloringas susivalgo greičiau. Mums 13kg maišo užtenka šiek tiek daugiau nei mėnesiui, bet kaip ir sakiau, čia nuo maisto labai priklauso, o taip pat ir nuo to, kaip aktyviai užsiimate su šuniu, ar jis daug juda, sportuoja smile.gif

Aciu labai uz atsakyma, lengviau bus orentuotis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Mūsų mergaitės suvalgo po 200g sauso maisto per dieną, o perkame maišus po 20kg, tad vienai labrytei to maišo pakanka 3 mėnesiams bigsmile.gif oho, kad ilgai bigsmile.gif kažkaip niekad neskaičiavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateities svajonė @ 2015 03 22, 23:42)
Mūsų mergaitės suvalgo po 200g sauso maisto per dieną, o perkame maišus po 20kg, tad vienai labrytei to maišo pakanka 3 mėnesiams  bigsmile.gif oho, kad ilgai  bigsmile.gif kažkaip niekad neskaičiavau  biggrin.gif

o kuo juos maitinate?
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2015 03 22, 19:31)
Gal galetumete atsakyti kokiam laikui suaugusiam retriveriui uztenka sauso edalo maiso 15 kg? 4u.gif  vyras uzklause, o as neisivaizduoju blush2.gif

Aš perku 12kg maišą, riebų ir kaloringą tai mano haskiui (22kg) užtenka dviems mėnesiams thumbup.gif
Kiek esu pastebėjus, šuo iki pusantrų metų kažkur, suvalgo gerokai daugiau nei pilnai suaugęs. Nes augančiam duodi daugiau ir vistiek atrodo vis per kūdas, tai duodi dar daugiau ir gaunasi maisto išeinamumas didesnis kad pasiekt tą padorų vaizdą, bet čia viskas priklauso ir nuo to kiek užsiimama su šuniu, aš gal čia labiau apie sportuojančius šunis daugiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 03 23, 01:15)
o kuo juos maitinate?

Royal canin arba Hill's mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateities svajonė @ 2015 03 23, 00:42)
Mūsų mergaitės suvalgo po 200g sauso maisto per dieną, o perkame maišus po 20kg, tad vienai labrytei to maišo pakanka 3 mėnesiams  bigsmile.gif oho, kad ilgai  bigsmile.gif kažkaip niekad neskaičiavau  biggrin.gif

suaugusiam suniui tik 200 g? blink.gif musiskis sulapnoja beveik 14 kg maisa Royal canin (uztenka siek tiek ilgiau nei menesiui) smile.gif
Atsakyti
200 g per dieną? blink.gif nieko sau, kaip jorkšyrai biggrin.gif
Atsakyti
Pažiūrėjau net ant savo maisto maišo. Aš šeriu eukanuba puppy (iki 24mėn). Tai dabar 2mėn - 6kg šuniui rekomenduojama norma - 310g. Na ir 24mėn - 30kg šuniui - 385g. Tai gal ir yra logikos su 200g, tuo labiau nuo kaloringumo priklauso.
Atsakyti
mūsiškė ėda Eukanuba Puppy, tai gavosi 18kg maišas 1,5mėn apytiksliai + tą patį maistą simboliškai nuėda jorkė su pekine biggrin.gif šiaip gauna 30kg 1m. panelė 180gx2d., bet jau turbūt pereisim prie Large, jis kiek pigiau gaunasi g.gif neapsisprendžiau dar, reiks kaloringumą, normuotes pažiūrėt ir palyginti kurio kiekiu geriau išeina ir ekonomiškiau g.gif

niekad neįsivaizdavau, kad šuns silpnybė gali būt bananas.. kol valgai, turi idealiausią šunį, žiūri ilgesingai, linksi galvą į bananą "gal pavaišinsi?..". Tik nustebino: vieną vakarą žiūriu kažką jau nešasi, aš "ką turi?", iš karto išspjovė bananą ir jau nusprendė, kad "ate, negausiu". Pasirodo sūnus pasidalino draugiškai. Neėmė kol nepasakiau "galima" bigsmile.gif matyt suaugo, nes seniau šauk nešaukus, turbo greičiu prarys nekramčius ką gavo doh.gif
Atsakyti