Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

Aš jau nupirkau lašiukus ir šunei ir katinui (nes jis į lauką išeina ir prisirenka tų erkių), bet dar nelašinau. Manau šiandien sulašinsiu, kad kovo 1d. tvarkingi pasitiktų pavasarį biggrin.gif
O tos erkės tai baisuma kažkokia, vis ta įtampa ir tikrinimas ar nieks neįsikabino kur bevaikštant. Nors aišku aš vengiu aukštos žolės.... o jei į mišką vežam šunę, tai kur spygliuočiai. Bet kaip ir rašiau, mūsų katinas erkių pernešėjas, žiauriai daug prisirenka jų verysad.gif Tie lašai gal neveiksmingi ar kas....
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2015 02 28, 08:39)
Kiekvienas veisėjas yra skirtingas ir skirtingai sprendžia kainos klausimą, kaip ir šuniukų skirstymo į namams ir veisimui. Čia žinokit labai sudėtinga situacija. Dažnai būna jog šuniukęs buvęs neįpatingas - užaugęs tampa gulbe gražuole ir atvirkščiai. Dėl šuniukų visiškai netinkamų parodoms, tai turėtų būti lužusi uodega, nenusileidusi sėklidė ir pan., ko tikrai retai pasitaiko. Apie tinkamas ir netinkamas parodoms irgi galima diskutuoti iki pamėlynavimo... Realiai tiek vaizdas tiek ir visos charakterio savybės matosi tik suaugusiam šuniui. Iš kitos pusės netgi mažam šunelyje gali matyti truputį geresnį vaizdą, truputį geresnį charakterį parodoms bet tai vėlgi nebūtinai užaugęs jis bus parodų žvaigždė. Pirkti šunį sunku, pirkti parodoms dar sunkiau, tad geriausiai pirkti yra sau. Kas nėra veisėjas, kam nebūtina lakstyti po visas parodas, pirkite šunį sau. Pasiskaitykite pasiieškokite kaip išsirinkti šunį pagal savo paties charakterį ir tokio šuniuko ir ieškokite. Nebijokite atsisakyti pirkti betkurį, susiraskite tokį veislyną kuriuo pasitikėtumėte ir laukite vados, jeigu vadą jau turi dabar nuvažiuokite jų apžiūrėti, pasakykite veisėjuj ko tikitės iš šuniuko, patikėkit manim tai kas pirkėjuj atrodo savaime suprantama toli gražu nėra taip veisėjuj. Išsiaiškinkite savo paties poreikius ir nemeluokite sau, jeigu neketinate kasdien vaikščioti po penkias valandas lauke nesirinkite šuniuko labiausiai dūkstančio vadoje ir spejančio aplink jus apibėgti dešimt ratų kol kiti tik žiūri į jus. Svarbiausia kad jūsų ir šuniuko poreikiai sutaptų. Kuo geriau sutaps jūsų poreikiai tuo laimingesni būsit abu ir šuniukas ir jūs.

na pas mane situacija siek tiek kitokia,mes patys uzsienyje ir suniuka vistiek tektu pirkti betkury as kazkaip atrodo visiais veislynais tikiu,delto ir klausiau bent jau zinoti i kury nesikreipti,sunely tikrai sau ne parodoms perkam,o cia uk veislynu yra nebuvom nei vienam,bet taip nepatikima man taip sudetinga ir tiek daug..kad zymei paprasciau atrodo isirinkus veislyna isigyti is Lt
Atsakyti
QUOTE(liida @ 2015 02 28, 12:06)
na pas mane situacija siek tiek kitokia,mes patys uzsienyje ir suniuka vistiek tektu pirkti betkury as kazkaip atrodo visiais veislynais tikiu,delto ir klausiau bent jau zinoti i kury nesikreipti,sunely tikrai sau ne parodoms perkam,o cia uk veislynu yra nebuvom nei vienam,bet taip nepatikima man taip sudetinga ir tiek daug..kad zymei paprasciau atrodo isirinkus veislyna isigyti is Lt

Nereikia visais tikėti, nei ten, nei čia. Geriausia susirasti žmogų, galintį padėti išsirinkti šuniuką ir suprasti, kas rašoma jo dokumentuose.
UK yra daug gerų veislynų (ypač labradorų, tiek darbinių, tiek show), pasidomėkite. Jei esate ten, galite kreiptis į savo Kennel Club.
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2015 02 28, 09:39)
Išsiaiškinkite savo paties poreikius ir nemeluokite sau, jeigu neketinate kasdien vaikščioti po penkias valandas lauke nesirinkite šuniuko labiausiai dūkstančio vadoje ir spejančio aplink jus apibėgti dešimt ratų kol kiti tik žiūri į jus. Svarbiausia kad jūsų ir šuniuko poreikiai sutaptų. Kuo geriau sutaps jūsų poreikiai tuo laimingesni būsit abu ir šuniukas ir jūs.

Negaliu pritarti labiau thumbup.gif Eiryn, papasakok, kodėl australas.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2015 02 28, 16:35)
Negaliu pritarti labiau  thumbup.gif  Eiryn, papasakok, kodėl australas.

Verti mane raudonuot blush2.gif biggrin.gif

Australas, atrodo tobulas fizinio aktyvumo ir protinių sugebėjimų rinkinys. Iš tiesų kol išsirinkau turėjau n veislių mintyse, su daug veisėjų kalbėjausi, daug ką svarsčiau, ne viena veislė buvo mano akiratyje, man svarbiausia buvo kad šuo mane atitiktų. Būtų tikę ir mažas ir didelis šuo, bet svarbiausia veislės charakteristikos, šunys kuriuos pažinau per tą laiką leido man suprasti kiek daug veislių kurios man patinka netiktų man nei pro kur. O australas atrastas labai netikėtai, visai kitaip juos įsivaizdavau, kitokio dydžio, kitokio supratimo, kitokius šunis, kažkada turėjau mintį apie juos bet ta mintis buvo kažkaip labai greit atmesta ir dėl to kad jų visai nepažinojau. Susitikau vieną dieną parodoje, patiko, užkalbinau, pabendravome, nieko nenusprendžiau, tiesiog palikau juos mintyje. Kadangi tą dieną visi veisėjai su kuriais bendravau buvo nuostabūs bet visos veislės kurias maniau esanti išsirinkusi tiesiog ėmė ir atkrito, nei vienas nebuvo mano šuo... Buvo neblogas šokas. Visą vakarą namuose varčiau mintyse kiekvieną šunį ir kaip man baisu buvo kad tai ką atrodo visai protingai buvau išsirinkusi buvo visai ne man... Kitą dieną šviežia galva ir ramia širdim vėl į parodą... Ir australų sutikau dar daugiau, specialiai laukiau ringo, ėjau per visus veisėjus ir klausinėjau visų man kylančių klausimų. Kol galiausiai supratau kad tai gali tikrai būti mano pasirinkimas. Vėliau grįžusi namo kelias dienas ieškojau info, domėjausi, video žiūrėjau ir galiausiai išsirinkau veislyną. Kuo toliau tuo labiau pasitikiu savo sprendimu.
Atsakyti
Liida, mes irgi UK. Irgi ieskom auksiuko lietuvoj, tik ne labradoriuko o retriveriuko smile.gif
Del isvezimo, suniukas turi but minimum 3 menesiu paskiepytas, tada dar 21 diena karantino ir tik tada gali keliauti. Todel butinai kai kalbesites su veisejais paklauskit ar sutiktu tiek laiko laikyti suniuka smile.gif
Mes jau radom nuostabia veiseja, esam laukianciu sarase, ir dabar begalo laukiam mazycio, nors jis planuojamas dar tik metu gale biggrin.gif skaitau daug info apie juos, apie dresura smile.gif
Todel iskilo klausimas. Kur jusu sunys nakti miega? Vienas dresuotojas sake kad neleisti nakti miegoti pas save kambari, tam kad nestresuotu budamas vienas dienom. Tai tiesa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2015 03 04, 13:39)
Liida, mes irgi UK. Irgi ieskom auksiuko lietuvoj, tik ne labradoriuko o retriveriuko smile.gif

labradoras irgi retriveris.
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2015 03 04, 11:39)
Del isvezimo,  suniukas turi but minimum 3 menesiu paskiepytas, tada dar 21 diena karantino ir tik tada gali keliauti. Todel butinai kai kalbesites su veisejais paklauskit ar sutiktu tiek laiko laikyti suniuka smile.gif
Mes jau radom nuostabia veiseja, esam laukianciu sarase, ir dabar begalo laukiam mazycio, nors jis planuojamas dar tik metu gale biggrin.gif skaitau daug info apie juos, apie dresura smile.gif
Todel iskilo klausimas. Kur jusu sunys nakti miega? Vienas dresuotojas sake kad neleisti nakti miegoti pas save kambari, tam kad nestresuotu budamas vienas dienom. Tai tiesa?  4u.gif

mes jau radom savo busima meile,ir ne Lt o cia uk,tikimes viskas bus gerai,balandzio gale parsivesime zmones is kuriu imame suniuka siuncia foto beveik kasdien,kad galetume stebeti kaip auga mazylis,bus fox read spalvos matem mama ir sesery youtube ir tevely lakstanty po pievas,na suniukas bus ne parodoms,darbinis suniukas,jau ruosiames jo parvykimui i namus ir guolis ir maistas ir zaisliukai jau vietoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuju'ke @ 2015 03 04, 14:12)
labradoras irgi retriveris.
ax.gif

Zinau, tik parasiau kad butu aisku smile.gif
Liida, kaip smagguuu wub.gif sveikinimai smile.gif kur radot? Per pets4homes? Su dokumentais?
Atsakyti
QUOTE(Rrasytia @ 2015 03 04, 14:32)
Zinau, tik parasiau kad butu aisku smile.gif
Liida, kaip smagguuu wub.gif sveikinimai smile.gif kur radot? Per pets4homes? Su dokumentais?

aciu 4u.gif tikrai dziaugiames,ieskojome per Kennel club sunkei,bet radome.Taip su dokumentais.
Atsakyti
QUOTE(liida @ 2015 03 04, 19:48)
aciu 4u.gif tikrai dziaugiames,ieskojome per Kennel club sunkei,bet radome.Taip su dokumentais.

Ar teisingai supratau- labradoras fox red su dokais? FCI dokais? Ar ten kita sistema?
Jei darbinis, matyt bus labai aktyvistas. Kiek esu mačiusi darbinių labrų, jų charakteris toks... kietokas, ne kiekvienas sugeba tą jų tokį įgimtą aš vadinu po..uizmą atlaikyti. Ar esate tam pasiruošę?
Eiryn, sveikinu išsirinkus. Tikiu, kad tiek įdėjus pastangų ir taip kruopščiai renkantis, nebūsi nusivylusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2015 03 05, 21:26)
Jei darbinis, matyt bus labai aktyvistas. Kiek esu mačiusi darbinių labrų, jų charakteris toks... kietokas, ne kiekvienas sugeba tą jų tokį įgimtą aš vadinu po..uizmą atlaikyti.

Ir man darbiniai tokie... visai kitokie smile.gif Tiek išvaizda, tiek būdu...
Atsakyti