Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

QUOTE(gotte @ 2015 01 08, 20:30)
Be abejo, kadangi šita situacija labai skaudi mūsų šeimai tai svarstant egoistiškai, mes norėtume Marsą susigrąžinti jei tik bus galimybė. Bet vis tik jeigu sąžiningai, tai dabar jau reiktų geriau žiūrėti, kas geriau bus jam, o ne mums. Jeigu mes galėsim būstais keistis tarkime tik po kokių metų ar netgi 2 metų? Kas tada? Ar ne geriau, kad gyvūnas apsipratęs ir mylintis naujus šeimininkus ten ir liktų? Ar gyvūnai pamena senuosius šeimininkus jei buvo prie jų prisirišę? Jei galit parašykit savo nuomonę, kaip jūs elgtumėtės tokioje situacijoje?

Jau turbūt per vėlu atsakymui, bet parašysiu, jei dar kam būtų panaši situacija.
Mes saviškę palikome LT prieš 1,5m... Per visą tą laiką ji su mumis pagyveno apie 1mėn plius dar virš mėnesiuko, kol atostogavome LT. Per tą laiką pakeitė du nuolatinius prižiūrėtojus. Kurį laiką dažnai keliaudavo per 2 namus dėl poreikio vežioti pas veterinarę ar prižiūrėtojų atostogų ir pan. Kažkokių elgesio pokyčių nebuvo, jei tik mylima, tai ir laiminga. smile.gif Svarbiausia, kad prižiūrintis žmogus užsiimtų, bendrautų, nes kitaip gali linkti ir į depresiją... g.gif
Tai va, šuo laimingas. O mum teks susitaikyti su faktu, kad galų gale vėl suėjus į krūvą, senosios padraikos nebebus. Palikom kokių 3m, dabar jau subrendo ir ganėtinai persiauklėjo. Žinoma, pabuvus su ja 2sav jau ėmė matytis rezultatai (užteko kartą užtikus ant sofos užbaubti ir prisiminė, kas namie vadas biggrin.gif ), bet šiaip tai gali tekti kurį laiką vėl statyti į vietą, nes baisiai išlepinta. Tačiau komandas prisimena ir vykdo nepriekaištingai. bigsmile.gif
Perskaičiusi jau pirmąjį jūsų apsvartymą dėl naujų šeimininkų iškart kilo mintis, kad nereikia skubėti ir tiesiog už kažkokį mėnesinį mokestį surasti laikinus globėjus. Pati būčiau LT, mielai apsiimčiau laikinai globai, juk neįpareigojantis džiaugsmas. smile.gif

P.S. šuo tikrai nepamirš jūsų. smile.gif Mūsiškė džiaugėsi pamačiusi, lyg būtume tiesiog iš parduotuvės grįžę. Lyg niekur nieko. Toks jausmas, kad viską supranta, jaučia ir laukia, žino, kad vėl būsim kartu ir visiems dabar nelengva. Juolabiau nepamiršta namų, garsų, kvapų. Mama nuvesdavo į mūsų namus, sakė iškart atsiguldavo į savo įprastą vietą ir atsipalaiduodavo. O kai atostogavom ir visi buvom namuose, pirmą kartą po daugiau nei metų, kai vyras pasiėmęs mūsų mašiną iš draugo kiemo grįžo namo, dar už šimto metrų šuo išgirdo ir pažino burzgimą ir pašoko pasitikti lygiai kaip senais laikais...
Atsakyti
QUOTE(Nereid'e @ 2015 02 11, 18:57)
Sveiki ir sveikos!! smile.gif  4u.gif

šimtas metų nekišau čia nosytės savo, bet jau pribrendo reikalas....  ax.gif

Kreipiuosi į kastruotus patinus auginančius šeimininkus:
kaip keitėsi ir ar keitėsi šuns elgesys po operacijos?
kaip pooperacinis laikotarpis praėjo?
pooperacijinio laikotarpio mityba?

Būtų labai smagu jog atsilieptų kažkas, nes kiek prisimenu yra bent viena tai tikrai kuri kastravo savo keturkojį draugą  rolleyes.gif

Aš buvau kastravusi saviškį. Labai džiaugiausi tuo, nes šiek tiek paklusnesnis tapo, o neigiamybių absoliučiai jokių nebuvo. Nei svorio priaugo, nei raumenukai subliuško - nieko žodžiu. Maniškis buvo patrakęs ir žaismingas, tikras energijos užtaisas, toks ir buvo likęs po kastracijos. Tad tikrai siūlau nedvejoti - jeigu neketinate užsiimti veisimu, manau, tik padėsite tiek saviškiui, tiek sau.

Po operacijos - iskart lakstė apdujęs (kastravo maniškį gyd. Orestas iš Toto), kitą dieną jau miške pamenu lakstė. Jokių mitybos pakeitimų taip pat nebuvo (mes maitinomės mėsa, vieną kartą vakare, tad taip ir maitinomės). Aš tikrai psichologiškai sunkiau pergyvenau, negu jis, pamenu. Net juokas iš savęs ėmė.

Ko gero daug kas mūsų ir nežinos čia. Nebesilankiau temoj jau seniai. Kažkada buvau užsukus paskaityt kaip kam sekas. Šiandien užsukau sielvarto draskoma. Nebėra mano išsvajoto, išmylėto labradoro Tabo. Iškeliavo prieš kelias dienas į vaivorykštės šalį. Net nežinau, kaip ir išgyvent tą skausmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neus: 14 vasario 2015 - 21:54
QUOTE(Neus @ 2015 02 14, 22:51)
Aš buvau kastravusi saviškį. Labai džiaugiausi tuo, nes šiek tiek paklusnesnis tapo, o neigiamybių absoliučiai jokių nebuvo. Nei svorio priaugo, nei raumenukai subliuško - nieko žodžiu. Maniškis buvo patrakęs ir žaismingas, tikras energijos užtaisas, toks ir buvo likęs po kastracijos. Tad tikrai siūlau nedvejoti - jeigu neketinate užsiimti veisimu, manau, tik padėsite tiek saviškiui, tiek sau.

Po operacijos - iskart lakstė apdujęs (kastravo maniškį gyd. Orestas iš Toto), kitą dieną jau miške pamenu lakstė. Jokių mitybos pakeitimų taip pat nebuvo (mes maitinomės mėsa, vieną kartą vakare, tad taip ir maitinomės). Aš tikrai psichologiškai sunkiau pergyvenau, negu jis, pamenu. Net juokas iš savęs ėmė.

Ko gero daug kas mūsų ir nežinos čia. Nebesilankiau temoj jau seniai. Kažkada buvau užsukus paskaityt kaip kam sekas. Šiandien užsukau sielvarto draskoma. Nebėra mano išsvajoto, išmylėto labradoro Tabo. Iškeliavo prieš kelias dienas į vaivorykštės šalį. Net nežinau, kaip ir išgyvent tą skausmą.

Del suniuko labai gaila verysad.gif
Atsakyti
Neus, užuojauta. Sunku išgyventi, reikia laiko. Ateity gal kitas šuniukas suteiks džiaugsmą 4u.gif
Atsakyti
Neus labai gaila... console.gif kas jam nutiko..?
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2015 02 14, 22:45)
Neus labai gaila...  console.gif  kas jam nutiko..?

Per rytinį pasivaikščiojimą išbėgo į Vakarinį Vilniaus aplinkelį ir vietoj. Pamatė kitoj pusėj kažkokį šunį. Niekad prie šunų šiaip nebėgdavo, o dar taip, kad kažkokį pamatytų toli nepažįstamą... Toks jau buvo užaugęs, subrendęs. Mano šešėlis. Matyt visgi kažkokią nuojautą turėjau - visada be proto mylėjau, bet pastaruoju metu ypač, su kiekviena diena vis labiau, bet kartu pastaruoju metu ir labai bijojau, kad jam tik kas nenutiktų. Ir nutiko.
Atsakyti
Sveikos, ką manote apie šį veislyną, ieškome mergytės smile.gif

www.lekiantisvejas.weebly.com

Tėvelis: ANDRIANO ELIAODORO . Jis keturių šalių čempionas, daugelio parodų prizininkas. Tėvelis gyvena Latvijoje.
Mama: NIOLA MONS BALTOJI SELENĖ. Ji taip pat puikiai įvertinta parodose.
Abiem tėveliams atlikti sveikatos tyrimai dėl paveldimų ligų. Jie abu sveiki.
Tėvelio HD-A ED-O, akys sveikos
Mamytės HD-B, ED-O, akys sveikos.
Atsakyti
vajei Neus... užjaučiu... nuoširdžiai užjaučiu...
tikiu, kad jokie žodžiai dabar nepadės...
turės praeiti dienos... savaitės...

Mano mama sako, kad jeigu žinotume kur nukrisime - pasidėtume pagalvę... Deja, kažkas kitas viską reguliuoja...
Atsakyti
Niekas nepadės, nei laikas nei aplamai niekas. Aš iki šiol verkiu prisiminusi Milką, kažkada vakare prieš miegą prisiminiau, raudojau net pasikukčiodama. Bet jau galiu kalbėti apie ją taip lyg būtų buvusi stebuklas mano gyvenime. Džiaugtis kad ji buvo ir jau esu pasiruošusi kitam šuniukui... Žinau kad Milka iš anapus vaivorykštės atsiūs man angeliuką kuris oj kaip praskaidrins man dieneles. Jau esu pasiruošusi ne šeimos šuniui o savo asmeniškai, - mano šuniui. Veislė išsirinkta, veisėjai rasti, dabar belieka laukti ir tikėtis kad kergimas buvo sėkmingas ir nors ir dideli mano norai bet tikiuosi kad gims tokia kalytė apie kokią svajoju. Turi gimti, skaičiuoju nėštumo dienas, ruošiu kraitelį, laukiu savo šuns smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2015 02 25, 20:15)
Niekas nepadės, nei laikas nei aplamai niekas. Aš iki šiol verkiu prisiminusi Milką, kažkada vakare prieš miegą prisiminiau, raudojau net pasikukčiodama. Bet jau galiu kalbėti apie ją taip lyg būtų buvusi stebuklas mano gyvenime. Džiaugtis kad ji buvo ir jau esu pasiruošusi kitam šuniukui... Žinau kad Milka iš anapus vaivorykštės atsiūs man angeliuką kuris oj kaip praskaidrins man dieneles. Jau esu pasiruošusi ne šeimos šuniui o savo asmeniškai, - mano šuniui. Veislė išsirinkta, veisėjai rasti, dabar belieka laukti ir tikėtis kad kergimas buvo sėkmingas ir nors ir dideli mano norai bet tikiuosi kad gims tokia kalytė apie kokią svajoju. Turi gimti, skaičiuoju nėštumo dienas, ruošiu kraitelį, laukiu savo šuns smile.gif

4u.gif
jei ne paslaptis, kokia veislė būsimos meilės? smile.gif
Atsakyti
Turim toki klausimeli... Mano labradoro kalyte yra 7men. amziaus ir ne karta pastebejau, kad pasikeitus aplinkai (kai suo patiria stresa) jos kailis pradeda labai pleiskanotis. Ar yra kokiu priemoniu tai sustabdyti? Nes po savaites ruosiames dalyvauti pirmoje parodoje ir bijau, kad tas jos pleiskanojimas pakis mums koja ringe sad.gif
Atsakyti
4u.gif labas suniuku myletojams,gal parekomenduosit veislynus patikimus,ir gal kazkas daugiau zino info apie suniuko issivezima i uzsieny?
Atsakyti