QUOTE(Gorada @ 2014 12 04, 10:36)
vajei gotte kaip užjaučiu... pamenu, kad jau esi rašiusi apie šią problemą... Turbūt per daug pinigėlių prarastumėt pakeitę būstą...
Kadangi aš čia LT, tai jeigu reiktų gyvai pakamantinėti kokius žmones, ketinančius priglausti čia, gali man rašyti: aš esu bjauri dovanotoja.
Kadangi aš čia LT, tai jeigu reiktų gyvai pakamantinėti kokius žmones, ketinančius priglausti čia, gali man rašyti: aš esu bjauri dovanotoja.
Būsto keitimas buvo svarstytas. Esmė tame, kad mes visus 3 metus UK negyvenamo vieni, su mano seserim ir jos vaiku gyvenom, jei namas būdavo didesnis, tada dar kažkas kartu su mumis. Visad kontraktuose buvo "no pets", bet neina tie šeimininkai ir netikrina (aišku ne visur taip yra), mums pasisekė. Dabar sesuo gyvena sau, draugė, kuris kartu gyveno - irgi sau. Mes gavom pirmą kartą būstą, kurio nuomą galim "patempti" vieni patys vieni. Įsivaizduokime situaciją, kad nutariame keltis kitur vardan šuns. Visų pirma mums reikia turėti mažų mažiausiai 2000 svarų santaupų - pirma mėnesio naujo būsto nuomai + mėnesio depozitui (mes neturim tokių pinigų). Nuomos situacija panaši kaip ir LT - niekas nenori su šuniu ir su vaikais. Prieš tai pvz kai nuomojomės sakėm, kad gyvens trys suaugę (aš, mano vyras ir mano sesuo), tris vaikus ir šunį nuslėpėm. Negana to, kad apskritai rasti kažką padoresnio už ne miližinišką kainą yra sunku, tai susiradus dar gali nepraeiti patikrinimo - jie žiūri metines tavo pajamas, kurios turi būti apie 30 K. Mūsų tiek nesiekia, vadinasi reikės kažką meluoti, bet kaip? Jie prašo išrašų iš banko ir pan. Net jeigu sakysime mums pavyktų pereiti sėkmingai visus tuos etapus, mes galų gale nebūtume pajėgūs vieni patys mokėti 1000 svarų nuomą, vadinasi mums reiktų ieškotis kažko gyventi kartu, dėti skelbimus, priimti svetimą žmogų į šeimą... o kiek tokių atveju, kad apvagia ir pan.. Be to nuomoninkas bet kada gali išeiti ir tu vėl liksi mokėti beprotišką sumą nuomai vienais pats... Kitas dalykas, o jeigu naujo būsto savininkas norės pats atvažinėti, pamatys šunį ...kas tada? Žodžiu, susiradus kitą būstą problemos tik prasideda...
Paklausinėk, prašau. Bet aš tikrai bet kam to šuns nenoriu įkišti, noriu bendrauti paskui su šeimininkais, matyti jo nuotraukas, žinoti, kaip jis gyvena, jei reiktų kažko šuniui iš UK ateityje, mielai atsiųsčiau, prisidėčiau, nes keletą kartu į metus siunčiu siuntinį į LT. Londone bijau dėti skelbimą, nors čia yra daug žmonių, kurie gerąja prasme pamišę dėl šunų. Bet yra tekę matyti tarkime visai padoriai apsirengusį žmogų, lyg ne koks pijokas ar valkata, bet jo vedamas šuo - kaulų rinkinys.. Kažkaip pagalvoju, kad jeigu užšokčiau ant tokio "fryko"
Dabar dėl dovanojimo. Marsas yra Londone ir laiko turi iki sausio vidurio. Iki to laiko aš dar kovoju dėl jo ir nepasiduosiu dar iki paskutinės minutės. Jei atsirastų žmonės, norintys jį priglausti, be sausio vidurio aš jo į LT tikrai neisųsiu bet sausio vidusy, apie 15 dieną maždaug sukapsės jau jo laikas pas mano draugę ir jis bus pasiruošęs keliauti. Sakyčiau kokie 95 proc, kad mums nelabai pavyks jau kažką pasiekti, bet tas žmogus kuris nutars, kad gali priimti mano šunį, turi turėti omenyje, kad išlieka mažas procentas, jog aš jo taip ir neatiduosiu.