Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabūs retriveriai

Sveiki sveiki, labai noriu ir tuos smagiuosius retriverius su jų šeimininkais pakviesti į mokslus - renkama antra dresūros kurso "Dresūra 101" grupė.
Būsit ne vieniši retriverių fronte mirksiukas.gif , tad kviečiu ir laukiu

Daugiau ČIA

user posted image
Atsakyti
Labai mielos šokoladinės Labradoro retriverių kalytės laukia mylinčių ir atsakingų šeimininkų. Tėvai:
MULTI CH CEDARWOOD PLAY MOR SO MUCH MOR (USA) & BALT JCH, LT-LV CH BARBECUE SIELOS BALZAMAS (MALLORN’S ROGUE’S GALLERY&LINJOR CHOCISSERIE)
Tėvams atlikti visi reikiami sveikatos tyrimai, Kalytės su kilmės dokumentais, paskiepytos (visi skiepai), su mikro-čipais, Euro pasais. Kalytės linksmos, labai prieraišios, labai draugiškos.
veislynas "Dvaruva" (Rokiškis) tel.+370 640 24965, el.p. dvaruva@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2014 10 23, 22:09)
Sveiki sveiki, labai noriu ir tuos smagiuosius retriverius su jų šeimininkais pakviesti į mokslus - renkama antra dresūros kurso "Dresūra 101" grupė.
Būsit ne vieniši retriverių fronte  mirksiukas.gif  , tad kviečiu ir laukiu

Megeja, aš vis pamatau "dresūra 101" ir pasijaučiu tundra blush2.gif Niekur nerandu, kuo tai kitaip, geriau, išskirtiniau nei kitos dresūros? Galima trumpai? Gal ne man vienai kyla tas klausimas. Tai ir žmonės lengviau apsispręs, ar eiti. Nes nu sorry, bet niekur anksčiau to 101 nesu girdėjusi ir nesuvokiu, apie ką čia? IPO girdėjau, BH girdėjau, 101- nea verysad.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2014 11 02, 15:56)
Megeja, aš vis pamatau "dresūra 101" ir pasijaučiu tundra blush2.gif  Niekur nerandu, kuo tai kitaip, geriau, išskirtiniau nei kitos dresūros? Galima trumpai? Gal ne man vienai kyla tas klausimas. Tai ir žmonės lengviau apsispręs, ar eiti. Nes nu sorry, bet niekur anksčiau to 101 nesu girdėjusi ir nesuvokiu, apie ką čia? IPO girdėjau, BH girdėjau, 101- nea verysad.gif
4u.gif

101 - tai nėra normatyvas, "Dresūra 101" - tai kurso pavadinimas. Pavadinimo idėja paimta iš anglų kalbos, kurioje skaičiai 101 reiškia pagrindinę tam tikro dalyko žinių bazę. Šiuo atveju, "Dresūra 101" kursas supažindina šeimininkus su pagrindinėmis, pirminėmis dresūros žiniomis ir taisyklingo bendravimo pagrindais.
Pats kursas yra "einamas" grupėmis, kai visi bendramoksliai pradeda ir mokosi panašiame lygyje ir juda pirmyn panašiu tempu, atsižvelgiant, be abejo, į kiekvieno šeimininko-šuns komandos daromą progresą.
Kursą sudaro 12 pamokų, iš kurių 11 yra praktinio darbo, ir viena - teorinė paskaita.
Teorinės paskaitos metu šeimininkai supažindinami su dresūros filosofija ir pagrindinėmis dresūros teorijomis, principai paaiškinami ir iliustruojami plačiau. Taip pat kalbama apie sėkmingos dresūros ir ryšio sudedamąsias dalis - motyvacija, kokia ji gali būti, kaip išnaudoti smulkiausius jos aspektus, kodėl ji svarbi. Taip pat kalbama apie instinktus, kūno kalbą, ir tą mistinį dalyką: socialinį instinktą. Ir dar visokie kiti dominantys klausimai.
Teorinė paskaita naudinga tuo, kad dirbant grupėje, ne visada fiziškai spėjama smulkiai ir nuodugniai išaiškinti teoriją, nenuskriaudžiant dėmesiu nė vieno mokinuko.
O man labai svarbu, kad žmonės suprastų ne tik kaip daryti ar galėtų kaip robotukai vykdyti nurodymus. Man labai svarbu, kad mano mokiniai suprastų KODĖL, kas sąlygoja vieną ar kitą elgseną, kaip į jas atsakyti, ir kaip jas modifikuoti, kad ateityje patys galėtų savalaikiai priimti veiksmingus sprendimus.
"Dresūra 101" kursas - tai tarsi paruošiamoji ar pradinė klasė, jį galima lankyti su įvairaus amžiaus šunimis, ir tais, kurie dar nieko nemoka, pvz. mažiukaii iškart po skiepų, ar tais, kurie jau moka daug, bet galbūt ne visada teisingai, ir šeimininkas nori šunį "permokinti".
Jei šuo turi didelių elgsenos problemų, kaip: ryški agresija, stiprios baimės ir pan., na, tikrai sunkūs šunys, visada rekomenduoju rinktis individualios dresūros užsiėmimus.

Pirmam kursui besibaigiant, labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo mokiniais, jie tikrai verti pagyrų. Pastarąją treniruotę mano širdis tiesiog dainavo, kai dirbant Vingio parko prieigose mus aplankė "dirgiklis" biggrin.gif baltas samojedas, kuris na, labai jau aktyviai ir balsingai veržėsi daugauti biggrin.gif o mano grupės šeimininkai turėjo puikią progą pasidaryti vardo ir pasikvietimo komandas prie tikrai stipraus pašalinio veiksnio. Ir kaip gražu, kai po "Pas mane" šunys net persisukdami, bet vizgančiomis uodegomis skuosdavo pas šeimininką.

Kodėl tai rašau? Motyvacija yra kertinis dresūros pagrindas, bazė, paskui taisyklinga kūno kalba ir verbalinis bendravimas su visais jo niuansais. Visa tai įvaldžius, galima turėti ne tik valdomą šunį, bet ir valdomą laimingą šunį. Ties tuo ir dirbama kurse, o komandų vykdymas - tai labai malonus šalutinis veiksnys biggrin.gif
Daug dirbama ties kertinėmis komandomis - vardu ir "Pas mane", jos parodo ir padeda ne tik kaip komandos, bet ir ryšio kūrimui ir tvirtinimui.

Tai va, va tie "trumpai" apie "Dresūra 101".
Atsakyti
Ar žinote, kuo retriveris pranašesnis už vokiečių aviganį? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 03 lapkričio 2014 - 10:56
QUOTE(Tuoj @ 2014 11 03, 10:56)

Bloga nuoroda.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 11 03, 10:56)
Bloga nuoroda.

Viršui pakeista.
Atsakyti
Sveiki,
Mes turime beveik dviejų metų labriuką, matinam sausiaku Pro plan ir nesiskundžiam viskas gerai, guvus šuo, jokių problemų neturi bigsmile.gif bet man vis yra kažkoks sąžinės priekaištas, kad galima ir geriau maitinti, t.y. RAW blush2.gif
Pagrindinė priežastis, kodėl dar nemaitinam RAW yra ta, kad bijau prisidirbti, nelabai aš suprantu kaip, kiek ir ko reiktų duot ir pan. bijau kad kokia alergija, dar koks biesas neišlįstų (nors nieko panašaus nėra turėjęs). Užmačiau čia tokį reklaminį straipsnį apie tai: http://augintinis.lr...nciu-gyvunu.htm
ir tiesioginė nuoroda: http://www.rafus.lt/musu-produktai
Čia kaip suprantu gatavai sušaldyti tie mėsgaliai, jau man pačiai nieko strateguot (skaičiuot kažkokių subproduktų kiekių, procentų) nebereiktų.. Ką manot? Gal kas susidūrę? Ar čia tik graži reklama? smile.gif
Atsakyti
Naaa.... Gal ir geriau nei sausiakas, bet:
1. šuniui turėtų būti maistas dideliais gabalais, kad jo raumenys dirbtų - plėšytų, draskytų.
(va ką rašo super retriveriai: puikiai apsivalo dantys, ypač tolimiausi krūminiai. Tokiu atveju nebėra būtinybės valyti dantų akmenis. Šuns dantys valosi net ir tada, jei šeimininkas bijo duoti kietuosius, o šeria tik minkštais (vištos, žuvies) kaulais arba šuo doroja didžiulį mėsos gabalą, kurį reikia plėšti, graužti, nukąsti ir pan. Teigiama, kad ir enzimai, esantys žalioje mėsoje, prisideda prie dantų valymo;)
2. pats gali susikomplektuoti pigiau.
3. jei nesi pasiryžęs doroti mėsos ir uosti nerealaus skrandžių aromato - nelysk prie RAW biggrin.gif - čia šeip pastebėjimas.

Mažam šuniukui, kuris nedaug suėda gal ir rinkčiausi, ir gabalėlių dydis nemaišytų ir kaina negąsdintų, bet kai man per dieną sunėkams reikia beveik pusantro kilo...

Plačiau apie tai: http://www.super-ret...maitinimas/raw/
taip pat yra FB grupė.
Atsakyti
labris + vanduo = greitis

cia dar vienas nerealus turbut budingas daugumai smile.gif
maniskei tai tikrai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 04 lapkričio 2014 - 16:30
Sveikos, labriuku myletojos 4u.gif
Labai noriu isigyti retrivere wub.gif svajojau jau kokius 5 metus doh.gif
Bet vyras vis atkalba ir sudvejoju.
Sakykite ar yra daug auginanciu butuose? g.gif kaip kovojate su plaukais? Daug kas sako, kad suo seriasi istisus metus. Tai pat viska griauzia ar tiesa? ar padeda tie purskalai nuo grauzimo, ka nors apsaugo?
Tai pat kokius veislynus rekomenduotumet? O kokiu reiketu vengti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xernesta @ 2014 11 06, 19:53)
Sveikos, labriuku myletojos  4u.gif
Labai noriu isigyti retrivere  wub.gif  svajojau jau kokius 5 metus  doh.gif
Bet vyras vis atkalba ir sudvejoju.
Sakykite ar yra daug auginanciu butuose?  g.gif  kaip kovojate su plaukais? Daug kas sako, kad suo seriasi istisus metus. Tai pat viska griauzia ar tiesa? ar padeda tie purskalai nuo grauzimo, ka nors apsaugo?
Tai pat kokius veislynus rekomenduotumet? O kokiu reiketu vengti?  4u.gif

Mes auginam 2 kambarių bute, su plaukais per daug nekovojam - vistiek pralaimėtume biggrin.gif siurbiam kaip įprasta, furminatorium prabraukiam ir psio, o nuo graužimo mūsiškis išaugo nuo 4 mėn, kai išmoko reikalus lauke daryt ir kai dantys pasikeitė ax.gif
Na o vyro nuomonė irgi svarbi, juk kartu reiks augint. Mus tai tėvai, giminės gal 5m. atkalbinėjo...ale gyvenimo nebeturėsim, niekur nebeišvažiuosim, vienas vargas... unsure.gif Gerai, kad mes jų nepaklausėm, nes su šuniu daug daugiau veiklos, kelionių ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti