Turintiems daugiau laiko ir noro, kalnai. Septyni Rilos ežerai, Kremeno ežerai, viršukalnės (Rilos masyvo viršukalnė Musala yra pati aukščiausia ne tik Bulgarijoje, bet ir visuose Balkanuose ir visoje rytų Europoje, beveik 3 km).
BG yra keletas kalnų masyvų : Rilos, Pirino, Rodopų, Balkanų (Stara Planina).
Ech, kalnai...
Čia daugiau apie Široka Lika (Laka - nesu tikra, kaip teisingai lietuviškai):
http://www.eng.shiro...ml/village.html
http://www.eng.shiro...ml/village.html
QUOTE(roosas @ 2015 04 26, 00:39)
Nepykit man tik idomu ar Bulgarijos mėgėjejai yra atostogave Kroatijoje , Slovėnijoje, Juodkalnijoje, Albanijoje.
Man teko pora kartų teko būti Kroatijoje, tiksliau atostogauti, vieną sykį Juodkalnijoje, pravažiuojant buvau ir Slovėnijoje, na ir kas , nesupratau užuominos . Galiu palyginti jei kam įdomu: Juodkalnija - fantastiški kalnai, mažos kainos, kažkuo savo betvarkėm primena Bulgariją, Kroatija - išpuoselėta, beveik plastmasinė, skirta pasiturintiems vokietaičiams (na dabar jau gausiu nuo Kroatijos mėgėjų ) Bulgarijoje labai gerai išplėtotas apartamentų tinklas - prie kiekvieno viešbutuko ar didesnių apartamentų yra baseinai, kainos nesikandžioja, daug kavinių, barų, naktinis gyvenimas verda , na bent jau Saulėtam krante. Manau, kad kiekviena šalis savotiška, įdomi, nepakartojama.
QUOTE(Ugniažolė @ 2015 04 26, 21:15)
Man teko pora kartų teko būti Kroatijoje, tiksliau atostogauti, vieną sykį Juodkalnijoje, pravažiuojant buvau ir Slovėnijoje, na ir kas , nesupratau užuominos . Galiu palyginti jei kam įdomu: Juodkalnija - fantastiški kalnai, mažos kainos, kažkuo savo betvarkėm primena Bulgariją, Kroatija - išpuoselėta, beveik plastmasinė, skirta pasiturintiems vokietaičiams (na dabar jau gausiu nuo Kroatijos mėgėjų ) Bulgarijoje labai gerai išplėtotas apartamentų tinklas - prie kiekvieno viešbutuko ar didesnių apartamentų yra baseinai, kainos nesikandžioja, daug kavinių, barų, naktinis gyvenimas verda , na bent jau Saulėtam krante. Manau, kad kiekviena šalis savotiška, įdomi, nepakartojama.
Kroatijoje žalumos daugiau.
O Australijoje yra kengūrų Ir aš jas mačiau. Ir ką?
Jei temoje būtų keliamas klausimas, kur geriau-gražiau-pigiau-įdomiau ir įvardintos konkrečios šalys - suprasčiau prasmę lyginti. Dabar gi, kalbame konkrečiai apie Bulgariją, kurią dėl vienokių ar kitokių priežasčių pasirinko temos keliautojos. Gal kažkas tiesiog nori patingėti balto smėlio paplūdimyje be jūros ežių, sėdęs į lėktuvą ir nuskridęs tiesioginiu reisu. Kam kišti Kroatijas-Juodkalnijas, negi čia diskutuojančios tokios kvailos, kad nesuprastų, kad yra pasaulyje ir kitų šalių, ne tik Bulgarija? Kad be Juodosios jūros, yra ir kitų jūrų?
Beje, o kodėl tada nepaminėta BG kaimynė Graikija? Ten juk irgi gražu, ir jūra šilta, ir paplūdimiai superiniai
Jei temoje būtų keliamas klausimas, kur geriau-gražiau-pigiau-įdomiau ir įvardintos konkrečios šalys - suprasčiau prasmę lyginti. Dabar gi, kalbame konkrečiai apie Bulgariją, kurią dėl vienokių ar kitokių priežasčių pasirinko temos keliautojos. Gal kažkas tiesiog nori patingėti balto smėlio paplūdimyje be jūros ežių, sėdęs į lėktuvą ir nuskridęs tiesioginiu reisu. Kam kišti Kroatijas-Juodkalnijas, negi čia diskutuojančios tokios kvailos, kad nesuprastų, kad yra pasaulyje ir kitų šalių, ne tik Bulgarija? Kad be Juodosios jūros, yra ir kitų jūrų?
Beje, o kodėl tada nepaminėta BG kaimynė Graikija? Ten juk irgi gražu, ir jūra šilta, ir paplūdimiai superiniai
O as nebuvau niekur is isvardintu saliu, Bulgarijoje nebuvau irgi...... na ir..... ar pirma reikia anas aplankyti tada i Bulgarija vaziuoti
QUOTE(flight @ 2015 04 26, 09:57)
Neteko. O pačiam teko atostogauti Albanijoje? Būtų įdomūs įspūdžiai
Jei nebuvot tai ir nerašykit, gal anksčiau ir nekoks vaizdelis buvo, dabar tiesiami nauji keliai statomi kompleksai viskas nauja.Aš buvau Albanijoje, manau kad pralenks jie greitai tokias šalis kaip Bulgarija, jei dar neralenkė.
Pažiūrėkit kokie viešbučiai ir kainos.
http://www.booking.c...p...tal;ucfs=1
http://www.booking.c...p...tal;ucfs=1
QUOTE(roosas @ 2015 04 27, 15:41)
Jei nebuvot tai ir nerašykit
Tai ir nerašau, tik klausiu, įdomu gi
Man labai patinka nenudrožtos turistų vietos, nenuglaistyta ir nenulaižyta, nepateikta ant lėkštutės, su galimybe patiems patirti atradimo džiaugsmą. Taigi, Albanija yra mūsų kelionių sąrašuose, juolab, kad ten nebrangu ir yra kalnai. Kiek neramu dėl saugumo, nes skaičiau ne vieną temą rusiškuose forumuose, tai kol kas rašo, kad reikalingas tam tikras atsargumas keliaujantiems mašina ir teigiama, kad net patys albanai ne visur rekomenduoja važiuoti. Vienai šeimai su trim vaikais gal būtų jau per didelis ekstrymas Na, tikėkimės, situacija tik gerės ir nuvažiuosime ten, nes tikrai smalsu.
Bulgarija kol kas laimi prieš Albaniją galimybe suskraidyt tiesioginiu reisu (nežinau, o gal ir yra iš Lt skrydžiai į Albanijos pajūrio kurortus?), taigi, kas nemėgsta keliauti automobiliu - tam patogiau BG.
QUOTE(flight @ 2015 04 27, 16:40)
Tai ir nerašau, tik klausiu, įdomu gi
Kiek neramu dėl saugumo, nes skaičiau ne vieną temą rusiškuose forumuose, tai kol kas rašo, kad reikalingas tam tikras atsargumas keliaujantiems mašina ir teigiama, kad net patys albanai ne visur rekomenduoja važiuoti.
Kiek neramu dėl saugumo, nes skaičiau ne vieną temą rusiškuose forumuose, tai kol kas rašo, kad reikalingas tam tikras atsargumas keliaujantiems mašina ir teigiama, kad net patys albanai ne visur rekomenduoja važiuoti.
Nevažiuok su Mersu- pas juos beveik visi važinėja tik su Mersais, tad gali nudžiauti- daug mašinų net valstybinių numeriu neturi, ka ten apie tech apžiūra kalbėti, mes važiavom keturiese, vaikščiojom Škoderyje, yra tokių rajonų kad tikrai baisokai atrodo, labai didelis skirtumas tarp žmonių skurdo ir prabangos. Pakrantės kur viešbučiai yra daugiau uždaros zonos, bet nuo vagišių reikia pasisaugoti.
QUOTE(roosas @ 2015 04 27, 18:26)
Nevažiuok su Mersu- pas juos beveik visi važinėja tik su Mersais, tad gali nudžiauti- daug mašinų net valstybinių numeriu neturi, ka ten apie tech apžiūra kalbėti, mes važiavom keturiese, vaikščiojom Škoderyje, yra tokių rajonų kad tikrai baisokai atrodo, labai didelis skirtumas tarp žmonių skurdo ir prabangos. Pakrantės kur viešbučiai yra daugiau uždaros zonos, bet nuo vagišių reikia pasisaugoti.
manes extrymas su mazhu vaiku neviliuoja , bet gal tik mane
Bulgarijoje labai ramus zhmones, saugotis nebent romu reikia (is Rumunijos atlekia ir valkatauja). Bet ir tuos tik didesniuose miestose galima pamatyti ir turistu susikaupimu vietuose. Juos policija vaiko. Tai kol kas pliusai tiksi i Bulgarijos saskaita
ačiū kas parašėt.... mes važiuosim su mašina, tai aplink į ekskursijas važiuosim... kažko ypatingo neįeškom, kad būtų papludimys su vaikais tinkamas, ir kad būtų miestelis gražesnis, kad nueit isu aikais į kavinę pavakaroti ir po miestą pavaikščioti ir dabar galvoju, gal reikai kur per vidurį Bulgarijos, kad į visas puses palėkt isu mašina paturistaut gal kokus apqartamentus rekomenduotumėt
QUOTE(rackiene @ 2015 04 27, 21:12)
ir dabar galvoju, gal reikai kur per vidurį Bulgarijos, kad į visas puses palėkt isu mašina paturistaut gal kokus apqartamentus rekomenduotumėt
Į visas puses nepalėksite vis tiek. Link daugelio įdomių vietų veda kaip taisyklė labai lėti keliai, kai kur reikia kirsti kalnagūbrį, taigi, tiesiog nespėtumėt sugržįti vakare į tą pačią nakvynės vietą.
Gera žinia - BG gilumoje paprastai nėra problemų rasti nakvynę iš anksto nerezervavus. Keliaudami po BG, rezervuodavom iš vakaro kitai dienai, variantų pasirinkimui tikrai turėjome. Šįsyk išvis galvojam nerezervuoti, važiuosime ir žiūrėsime vietoje (iš pajūrio, kelioms dienoms). Kainos gilumoje normalios, pajūris brangiausias
Papildyta:
QUOTE(_E_D_I_T_A_ @ 2015 04 27, 19:54)
manes extrymas su mazhu vaiku neviliuoja , bet gal tik mane
Manęs kol kas irgi.