Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija - jūra, saulė, prinokę vaisiai...

QUOTE(Garmina @ 2015 03 23, 09:08)
duoda, tik reikia patiems registratūroje suderinti iš vakaro, kad paruoštų

Dėkui už atsakymą, tokiu atveju būtų visai neblogai.

O gal kuri parekomenduotų mašinų nuomos biurą BG? Kokį patikimą?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 03 24, 15:04)
Dėkui už atsakymą, tokiu atveju būtų visai neblogai.

O gal kuri parekomenduotų mašinų nuomos biurą BG? Kokį patikimą?

Mane taip pat domintų Obzoro miestelyje automobilių nuoma smile.gif Ir gal dar kas parekomenduotų kokią pažintinę kelionę per vieną dieną galima būtų susiorganizuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adžuba @ 2015 03 24, 17:31)
Mane taip pat domintų Obzoro miestelyje automobilių nuoma smile.gif Ir gal dar kas parekomenduotų kokią pažintinę kelionę per vieną dieną galima būtų susiorganizuoti  mirksiukas.gif

Artimiausi pajūriniai taškai: Nesebaras (geriausia važiuoti laabai anksti, kokią 7 ryto - tuomet dar nebus prekeivių ir milijono žmonių, ir pasimatys tikrasis unikalaus miestuko grožis ), Sozopolis, Kaliakros iškyšulys, dar aplankyti botanikos sodą (turbūt tiksliau -sodelį, nes rašo, kad jis nedidukas) Balčike, nebuvau, nežinau. Tai netoli, bet kažkas tookio irgi nėra - vienok, atostogų paįvairinimui sueis.
Nėra toli nuo pajūrio Akmenų miškas, bet jame irgi nebuvau, tai komentuoti negaliu.

Tolimesni taškai : Veliko Tirnovo miestas ( apie 280 km nuo Obzoro) su pilies liekanomis ant kalno, nuo kurio atsiveria įspūdijngas vaizdas. Tai muziejus, įėjimas mokamas ir darbo valandos, jei gerai pamenu - iki 19 val. Šalia Veliko Tirnovo yra labai žavus ir ne mažiau senas, istorinis miestukas Arbanasi, po kurį pasivaikščioti netoli saulėlydžio labai rekomenduoju.

Patogus privažiavimas (autostrada) yra iki Šipkos (istorinė mūšio su turkais vieta). Šipka irgi yra ant kalno, į kurį veda daaaaaaug laiptelių, viršuje - bokštas - muziejus, ir žinoma, gražios panoramos. Galima važiuoti pirmiausia iki ŠIpkos, paskui į Veliko Tirnovo, tada Arbanasi, ir traukti atgal- manau, išvykus anskti ryte, iki vėlyvo vakaro įmanoma suspėti"sulakstyti".

Aš planuoju pasivažinėti trims-keturioms dienoms smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 kovo 2015 - 17:58
Dar prisiminiau - apie 70 km atstumu nuo Obzoro, šalia Provadia miestuko, yra Ovečo tvirtovė. Gražu wub.gif

Aš tai vargstu, knisuosi ieškodama info, kurios jokia man suprantama kalba nėra - jaučiu, tuoj bulgariškai teks išmokti doh.gif biggrin.gif (Maršrutai po kalnus, pasirodo - kone valstybinė paslaptis..)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 kovo 2015 - 20:05
Ir mes šią vasarą žadam savarankiškai važiuoti į Bulgariją. Jau rezervaciją padariau Balčike ir Sozopolio kurorte. Informacijos ieškau fotoreportažuose, internete. Giminaičiai atvežė iš Maskvos dvi kygas apie Rumuniją ir Bulgariją 2014m leidimo. Žinoma rusų kalba (man tik ši užsienio kalba įkandama blush2.gif ). Tai dabar skaitau ir dėlioju vieteles, kurias norėtume ir galėtume aplankyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dansak: 24 kovo 2015 - 22:35
QUOTE(dansak @ 2015 03 24, 22:33)
Ir mes šią vasarą žadam savarankiškai važiuoti į Bulgariją. Jau rezervaciją padariau Balčike ir Sozopolio kurorte. Informacijos  ieškau fotoreportažuose, internete. Giminaičiai atvežė iš Maskvos dvi kygas apie Rumuniją ir Bulgariją 2014m leidimo. Žinoma rusų kalba (man tik ši užsienio kalba įkandama blush2.gif ). Tai dabar skaitau ir dėlioju vieteles, kurias norėtume ir galėtume aplankyti.

9 Bulgarijos paslaptys

tokia a la grožinė, nedidelė, bet daug informacijos autorė gyvenusi Bulgarijoje.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 03 10, 08:57)
Per kokią agentūrą pirkote?

Pirkom per Baltic Tours is Novaturo smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Patarkite, kaip su valiuta bulgarijoje? Konkrečiai Obzore, ar būtina turėti levų, ar užteks eurų ir debetinės visa kortelės?
Atsakyti
QUOTE(spaliukė @ 2015 03 29, 18:11)
Sveiki,

Patarkite, kaip su valiuta bulgarijoje? Konkrečiai Obzore, ar būtina turėti levų, ar užteks eurų ir debetinės visa kortelės?

Tikrai, patarkite kokiu pavidalu pinigus vežtis ar kortelėje, ar grynuosius. Turbūt geriau grynuosius, nes ne visur juk yra bankomatai. O keityklų turbūt nereikės ieškoite? Gal ir viešbučiuose būna?
Atsakyti
QUOTE(Adžuba @ 2015 04 17, 09:35)
Tikrai, patarkite kokiu pavidalu pinigus vežtis ar kortelėje, ar grynuosius. Turbūt geriau grynuosius, nes ne visur juk yra bankomatai. O keityklų turbūt nereikės ieškoite? Gal ir viešbučiuose būna?

tai kad jie euro neįsivedę kaip suprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adžuba @ 2015 04 17, 09:35)

Bankomatu yra ir pas juos, paguglinkite ta miesta kur vazhiuojate ir rasite.
Keityklu irgi turi daug - ne problema, o nemazai vietu yra kur ir kortele atsiskaityti galima
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2015 04 17, 10:04)
tai kad jie euro neįsivedę kaip suprantu g.gif

Neįsivedę, ten levas. Bet perkant suvenyrus grynųjų reikės. Bankomatų yra, tik mums jų reikėjo paieškoti. Jei viešbutis kur nors "vidury laukų"(tarp miestukų) - tai manau, gali ir nebūti .
Atsakyti