Nu va kaip faina Sveikinimai didžiausi Ir dar mėlyni
Dėl euforijos - patikėk, ir aš tą žinau, ir man taip buvo - blioviau nerealiai IŠ LAIMĖS
Gražaus, ramaus ir lengvo laukimo
Nu va, o aš jau taip skubu.... Man atrodė, kad jau tiek laiko.... Tai įsivaizduoju, kaip jums laikas lėtai eina tada, jei jau net man norėjosi greičiau
Na, kantrybės ir greito gerų rezultatų laukimo
šiandien buvau pas ginekologę KMUK PRISCA I atsakymų pasiimti. padavė lapą ir pakomentavo, kad užrašo kitam tyrimui PRISCA II, nes šitas rodo "biocheminę riziką DS". Po šitų žodžių pasimečiau kaip grybas miške Tik namie, kai atsitokėjau iškilo krūva klausimų. Gal daugiau susidūrusios su tais gudriais skaičiais ką nors pakomentuosit? HCGb - conc. 88,5 ng/mL - corr MoM 1,50 NB - Present NT - conc. 0,9 mm - corr MoM 0,73 PAPP-A - conc. 942,2 mU/L - corr MoM 0,48
Toliau rašo: RISKS DS - 1:3176 ES - 1:54320 PS - 1,65727 DS(tik biocheminis) - 1:124 Turner's syndrome non-hydrops 1:13729
Bet kuriuo atveju tau reikalinga genetiko konsultacija. Bandyk pasiskambinti genetikui, paaiškinti situaciją ir susitarti dėl vizito pas jį. O Prisca.... tikimybių teorija, o ne tikslus ir konkretus tavo tyrimas...
Viotinola, mane po Priska I tyrimo, kuris irgi rode padidinta rizika DS, taip pat uzrase Priskai II, bet taloneli dave i genetiko kabineta. Jus dar karta pasiziurekit taloneli, nes bent jau pries 2metus KMUK antrai Priskai krauja pridaviau po genetikes konsultacijos Papildyta: O is tu gudriu skaiciu atpazistu tik NT - sprando raukslytes storis. Pas jusu maziuka jis super, norma iki 3mm.
Na, aš jau buvau rašiusi savo patirtį, labai neseną - kai man reikėjo registruotis pas genetiką (Kaune man arčiau ir patogiau, nors nedaug skiriasi atstumas nuo Vilniaus, bet ten siūlomas vizito laikas visiškai netiko mano nėštumo laikotarpiui), Kauno klinikose prasidėjo "zavierucha" dėl genetikų konsultacijų nėščiosioms ir nutraukė nėščiųjų registraciją konsultacijoms. Ten yra konfliktai su ligonių kasomis dėl apmokėjimo. Man pasisekė (bet manau, kad pasiseka visoms), nes aš parašiau el.laišką genetikui ir jis, atsižvelgdamas į mano nėštumo laikotarpį, paskyrė man tinkamam laikui konsultaciją. Nemokamą, su siuntimu. Tyrimai visi irgi buvo nemokami. Iki šiol ir visą gyvenimą būsiu jam už tai labai labai dėkinga
Na, aš jau buvau rašiusi savo patirtį, labai neseną - kai man reikėjo registruotis pas genetiką (Kaune man arčiau ir patogiau, nors nedaug skiriasi atstumas nuo Vilniaus, bet ten siūlomas vizito laikas visiškai netiko mano nėštumo laikotarpiui), Kauno klinikose prasidėjo "zavierucha" dėl genetikų konsultacijų nėščiosioms ir nutraukė nėščiųjų registraciją konsultacijoms. Ten yra konfliktai su ligonių kasomis dėl apmokėjimo. Man pasisekė (bet manau, kad pasiseka visoms), nes aš parašiau el.laišką genetikui ir jis, atsižvelgdamas į mano nėštumo laikotarpį, paskyrė man tinkamam laikui konsultaciją. Nemokamą, su siuntimu. Tyrimai visi irgi buvo nemokami. Iki šiol ir visą gyvenimą būsiu jam už tai labai labai dėkinga
kadangi genetinių tyrimų sritis man pasirodė paini ir daug klaidžiojau po ją, noriu pasidalinti savo patirtimi. Gal kam nors ji bus naudinga. Man 30 m., giminėje ligoniukų nebuvo, todėl rizikos dėl trisomijų nebuvo. Vis dėlto, žinodama, kad yra tyrimai, parodantys riziką ėmiau domėtis ir norėjau pasidaryti PRISCA I tyrimą. Kai buvo 9 sav. poliklinikoje (Centro) užrašė mane pas genetikę (mokama paslauga), tačiau apsiskaičiavo ir užrašė 10 savaitę. Paskambinau gydytojai vizito dieną (tik tada pavyko susisiekti) ir paprašiau galimybės vėliau užregistruoti, ty. po dviejų savaičių. Pati genetikė atsisakė registruoti, sakė, prašyti savo ginekologės. Ką gi - teko savaitę laukti vizito pas gydytoją, tačiau tada jau vietų tinkamu laiku pas genetikę nebuvo. Galvojau ką daryti. Skambinėjausi į įvairias privačias klinikas, kur daro sprando raukšlės echoskopiją. Patekau į Alfa Kliniką, ten pamatavo raukšlytę. 1,9 - viskas gerai. Su šiuo rodikliu nuėjau į Sorpo ir po 3 dienų sulaukiau rezultato: ">1:50". Tai yra daugiau nei 1 iš 50, sako, kad viskas išsibarstę, abudu hormonai, pagal kuriuos matuoja, toli nuo normos... Pasiūlė kreiptis į genetiką. Gerai, kad po dviejų dienų buvo numatytas vizitas pas ginekologę. Ji pasijuokė, kam dariausi PRISCA, kad 1:iš 50, tai mat reiškia, kad 49 - geri. Ji net nesuprato,kad tai yra daugiau nei 1 iš 50, tik žemesnės padalos Sorpo nebuvo. Pas genetikę užrašyt negalėjo, nes ši atostogavo, tai užrašė echoskopijai. Echoskopiją poliklinikoje darė ta pati ginekologė, kuri darė ir Alfa Klinikoje. Viskas ekrane atrodė gerai, tačiau ji rekomendavo nueiti pas genetiką Serapiną, kuris vieną dieną per savaitę dirba Alfa klinikoje. Kol laukiau vizito (5 dienas), domėjausi viskuo: užsirašiau į Genetikos kliniką po savaitės, po 3 savaičių buvo vieta Santariskiu VIP kabinete (beje, telefonu ten neįmanoma prisikambinti). Vėliau šiuos vizitus atšaukiau. Tačiau normalaus vizito į Santariskių klinikas, kuriose ima vaisiaus vandenis negavau - vieta buvo tik po 1,5 mėnesio. O man rūpėjo sužinoti, kur ir kaip galėsiu vaisiaus vandenų tyrimą atlikti, nes jokios privačios klinkos jo neatlieka. Ką pasakys Serapinas, jis juk negalės VV paimti? Kas iš tos konsultacijos - būtent dėl to rašiausi visur, kur įmanoma. Sorpo daro FISH tyrimą ir sakė, kad susitaria su Antakalnio klinikomis,kad paimtų vaisiaus vandenų. Genetikos klinikoje pasakė, kad jeigu jų genetikė matys riziką, tai nusiųs skubesniu būdu į Santariškes (tie pats gydytojai dirba visose klinkose - vienur uždirba, kitur dirba). Sulaukiau vizito pas Serapina. Pažiūrėjęs mano PRISCA rezultatus jis pasakė, kad rizika - 1:10. Ir pasiūlė Natera tyrima. Jo kaina - beveik 2700 litų. VVT jis nerekomendavo daryti 13-ta savaitę. Choriono gaurelių tyrimas, anot jo, irgi per daug rizikingas. Todėl labai skausmingai, paaukodama atostogas, pridaviau kraujo Natera tyrimui. Su gydytoju aptareme, kad jeigu po 2 sav. gausiu bloga rezultatą, tada jis Kaune priims skubiam choriono gaurelių tyrimui, o jeigu geras, tai, kai bus 18-ta savaitė dar atliks amniocentezę dėl šventos ramybės. Žadėjo, kad tai nekainuos. Po 2 savaičių laukimo gavau gerus atsakymus! Tiesa, kitaip nei amniocentezė, Natera parodo tik Dauno, Edvardso ir Patau simptomų riziką. Amniocentezė parodo ir mozaicizma, ir kažkokius kitokius genų pakitimus. Tačiau jos būtų reikėję laukti 3 savaites, o paskui rezultatų dar 2 savaites. Man tai atrodė per ilgas laukimo laikas. Gavusi Natera rezultatus, nutariau vistik nedaryti amniocentezės. Tokiam sprendimui pritarė ir gydytojas. Beje, belaukdama rezultatų, supratau,kad gimdyčiau vaikutį bet kokiu atveju, turbūt dar ir dėl to nedariau amniocentezės. Tik gydytojas rekomendavo atlikti echoskopiją ir pats dėl jos susitarė Santariškėse. (matot, viskas eina per gydytojų asmeninius susitarimus). Ten man patvirtino,kad viskas atrodo gerai. Dabar esu ramensė ir laukiu vaikučio, kuris, tikiuosi, bus sveikas. Ar kartočiau visa tai? Nežinau.