Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 28, 11:26)
Incultino, gal tada vertėtų pasiskambinti pačiai gydytojai ir su ja pasitarti, kuriai nėštumo savaitei (tuo pačiu - kokiai datai) registruotis jums pas ją konsultacijai  4u.gif

paciai daktarei sakyciau skambinti butent del uzrasymo tikrai mano galva nelabai grazu ax.gif jau cia ir pasake, kad uzsirase gerai, tai kam dar daktarei skambinti ? isisvaizduoji skambutis - laba diena, daktare ar cia as pas jus gerai uzsisrasiau ? smile.gif
tam yra ginekologe smile.gif ir ant mano israso buto parasyta, kad kontrole, t.y. antras skanas, 20-22 savaite. kai kam zinau dare ir 19 savaite, del 18 nzn, nes va sakai, kad tau dare ax.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 28, 11:37)
paciai daktarei sakyciau skambinti butent del uzrasymo tikrai mano galva nelabai grazu  ax.gif  jau cia ir pasake, kad uzsirase gerai, tai kam dar daktarei skambinti ? isisvaizduoji skambutis - laba diena, daktare ar cia as pas jus gerai uzsisrasiau ? smile.gif 
tam yra ginekologe smile.gif ir ant mano israso buto parasyta, kad kontrole, t.y. antras skanas, 20-22 savaite.  kai kam zinau dare ir 19 savaite, del 18 nzn, nes va sakai, kad tau dare  ax.gif

Gal ir taip g.gif ax.gif Nors kai aš tokia (kokia esu lotuliukas.gif ), tai įtariu, pasiskambinčiau, jei man kokie netikslumai ar neaiškumai būtų. Nors kai aš norėjau užsiregistruoti pirmą kartą pas genetiką, ginekologė man pasakė laikotarpį, kada pas jį papult turiu (nėštumo savaitėmis), o aš pagal tas savaites pasižymėjau kalendoriuje datas, nuo kada iki kada turiu užsiregistruoti ir ieškojau galimybės užsiregistruoti būtent tam laikotarpiui 4u.gif O paskui jau viską derinau su genetiku. Jis man pasakė, kad 18-ą nėštumo savaitę reikalinga echo būtent klinikose, pats parašė tam siuntimą 4u.gif
Atsakyti
Nu dar paskambinau i genetikos klinikos registratura ax.gif
Tai jie registruoja antram echo nuo 15 iki 19 sav. Tai manau mano 18 bus kaip tik thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(incultino @ 2014 08 28, 11:54)
Tai jie registruoja antram echo nuo 15 iki 19 sav. Tai manau mano 18 bus kaip tik  thumbup.gif

Aš irgi manau, kad viskas bus OK thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu tai ir liuks, as supratau, kad santariske jie apsidraudzia jeigu reikes daryti vvt ir laukti galutinio atsakymo, kad butu laiko ir tyrimams ir ju atsakymams.
Aguoncikai dar negavai pilno kariotipo ?
Atsakyti
QUOTE(incultino @ 2014 08 28, 10:54)
Tai jie registruoja antram echo nuo 15 iki 19 sav. Tai manau mano 18 bus kaip tik  thumbup.gif

tikrai viskas gerai,
jei bus reikalas - pati Beniušienė paskirs jums vizitą santariškėse 20-22 sav wink.gif (be registratūros paslaugų)
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 28, 15:12)
Nu tai ir liuks, as supratau, kad santariske jie apsidraudzia jeigu reikes daryti vvt ir laukti galutinio atsakymo, kad butu laiko ir tyrimams ir ju atsakymams.

Ne, dar negavau, turėtų būti kitą savaitę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 28, 15:12)

Nu va, pasitikrinau el. paštą ir radau gyd. Serapino atsakymą:
"Laba diena,
vaisiaus kariotipas normalus 46XY, chromosominiu pakitimu nenustatyta.

sekmes
pagarbiai
Danielius Serapinas"
Sėdžiu išsišiepusi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 29, 08:36)
Nu va, pasitikrinau el. paštą ir radau gyd. Serapino atsakymą:
"Laba diena,
vaisiaus kariotipas normalus 46XY, chromosominiu pakitimu nenustatyta.

sekmes
pagarbiai
Danielius Serapinas"
Sėdžiu išsišiepusi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Na va kaip smagu, pagaliau ramybe tavo sirdziai, sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 29, 09:06)
Na va kaip smagu, pagaliau ramybe tavo sirdziai, sveikinu  4u.gif

Ačiū, Proksi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Žinok, buvau rami po trisomijų atsakymo, o iki tol - irgi pakankamai rami. Bet visvien, dabar jau tikra ramybė nestuke.gif ir džiaugsmas begalinis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2014 08 10, 15:25)
Nateros nedaro jokia Lietuvos klinika, Lietuvoje imamas tik kraujas, o krauja galima ir Balbieriskyje duoti, Natera daroma Kalifornijoje.
Ir nereikia Nateros vadinti eksperimentu, jei Lietuvoje tai kol kas naujove.
Proksi, jus teigiat, kad Serapinas, budamas genetikas, mokslu daktaras, zinodamas pvz. mano rizikos laipsni, amziu ir t.t. leidzia man nesidaryti VVT ir rekomenduoja eksperimentuoti su NATERA?
Apie Natera apskritai suzinojau is drsuges, kuri daug metu gyvena Izraelyje, ten apskritai rizikingus nestumus tikrina tik Natera, jokiu VVT nedaro niekam.

Kilo noras pacituoti. Lietuvoje vykdomas mokslinis tyrimas ir bandomas atrasti Nateros analogas, tyrimas, iš motinos kraujo mėginio nustatantis galimas vaisiaus trisomijas ir lytį. Pati pasirašiau sutikimą jame dalyvauti ir papildomai daviau kraujo. Nateros principu gauti atsakymai lyginami su vvt atsakymais, todėl jis čia pavadintas eksperimentiniu ir todėl rašyta, kad jis atliekamas Lietuvoje. Čia šiaip, patikslinimui. Taigi, Lietuvoje tikrai atliekamas neinvazinis tyrimas, tik jis kol kas mokslinio tyrimo lygmeny. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Sveikinu visas isgirdusiais gerus genetinius tyrimu atsakymus thumbup.gif Ir man buvo iskiles klausimas del genetiniu tyrimu. Labai daug turiu draugiu kam PRISCA parode labai jau dideli sansa tureti ligoniuka,taciau VVT visoms parode kad viskas ok. Tai kai prisimenu ju tamsius veidus,isverktas akis ir nerimo laika man ir mano vyrui iskart buvo jau aisku kad nedarytumem PRISCA jei lauktumemes.
O kai suzinojau kad laukiuos pasimeciau,nes PRISCA nenorejom atlikti o VVT pagrindinis dalykas del ko negalim atlikti,kad turiu geno mutacija ir jo deka mano silpnoji vieta yra placenta. Butent del jos galimi ivairus blogumai.
As senokai jau bendrauju su Danielium Serapinu,tad jis man irgi pasiule paskaityti,pasidometi apie NATERA tyrima. Isgazdino tiesa pasakius suma,musu seimai tikrai didele. Skaiciau nemazai atsiliepimu,susirasiau su mergaitemis kurios praejo si kelia ir ka pirmadieni pasidarem.
Taigi dabar lauksiu atsakymu. Aisku,sirdyje atrodo kad viskas bus gerai,bet siuo metu nesugebu isbuti rami blush2.gif Vaikiukas lauktas virs 7 metu ir stai stebuklas ivyko kai jau abu su vyru buvom totalioje depresijoje ir tikrai nebemanem kad pastosiu. Labai tikiuos kad ir as atejus galesiu pasakyti kad viskas gerai.
Del genetiniu tyrimu... na,man jau 35 metai ir turiu reta geno mutacija apie kuria suzinojau tik geguze. Siaip giminej nera serganciu genetinem ligom,apsigimimu ir pan. As pati turiu dukra. Tai labai tikiuos kad viskas bus ir siam mazyliui gerai ax.gif
O Serapinas man kaip genetikas labai patinka thumbup.gif
Lietuvoje bando irgi panasu jau tyrima daryti,tik kol kas moksliniais sumetimais. Tai tiesa,as butent pas jus skaiciau kad po vandenu tyrimo imamas kraujas su mamos sutikimu.Tai kalbejomes su Serapinu ir jis sake,kad siuo metu atliekami tik moksliniai tyrimai,kad tai labai sudetinga metodika ir jis tikisi kad gal po 10 metu ji jau bus atliekama nestukems kaip VVT alternatyva.
Visoms sekmes didziules ir kuo maziau jaudulio 4u.gif
Atsakyti