Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(HappyAngel @ 2014 08 20, 12:34)
O su kraujo tyrimais (kurie apskritai tikimybių teorija tėra) rizikos nebėra?

Ir kiek yra atvejų, kai kraujas rodo smarkiai padidintą riziką kažkokiam sindromui, o VVT tai pilnai paneigia? Arba atvirkščiai - kraujas rodo, jog viskas ok, VVT nedaromas ir vaikutis gimsta su liga/sindromu? Būrimas iš kavos tirščių tie kraujo tyrimai...

Pritariu.
Labai dziaugiuosi, kad nesidariau Prisca, nes man vien del amziaus rodytu didele rizika. Jei jau kazka darytis, tai arba VVT, arba Natera.
Atsakyti
Tikrai taip, Azazella, Prisca visai ne rodiklis, kai norima TIKRAI žinoti, o ne paspėlioti, kokios yra galimybės apsigimimui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2014 08 20, 14:10)
Pritariu.
Labai dziaugiuosi, kad nesidariau Prisca, nes man vien del amziaus rodytu didele rizika. Jei jau kazka darytis, tai arba VVT, arba Natera.

Vien dėl amžiaus, didelės rizikos nerodo. Aš irgi taip galvojau iš pradžių, kad amžiaus rizika nulems. Bet mano visi skaičiukai buvo 1:10000.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 20, 15:49)
Vien dėl amžiaus, didelės rizikos nerodo. Aš irgi taip galvojau iš pradžių, kad amžiaus rizika nulems. Bet mano visi skaičiukai buvo 1:10000.

amzius amziui nelygu ax.gif
Atsakyti
[quote=Azazella,2014 08 20, 16:54]
amzius amziui nelygu :ax
pritariu, kad jei darytis, tai Vvt arba Natera,

nes priska net jei nerizikinga, vistiek palieka galimybe ligos,
prisca jau atgyveno savo era
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2014 08 20, 16:54)
amzius amziui nelygu ax.gif

Daugiausiai atsakyma lemia hormonu kiekiai ir sprando rauksle. Uztat ir sakau, kad nebutinai bunant "garbaus" amziaus gausite prastesnius skaicius, negu kokia 20-mete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 20, 18:40)
Daugiausiai atsakyma lemia hormonu kiekiai ir sprando rauksle. Uztat ir sakau, kad nebutinai bunant "garbaus" amziaus gausite prastesnius skaicius, negu kokia 20-mete smile.gif

hormonai l. svarbu bet jei amzius pvz 42 kokie bebutu geri hormonai priska jau "nebeisnesa " rodyt nerizikingu rezultatu, nes galutinis rezultatas priklauso nuo amziaus +hormonu+nt bendro ivertinimo
Atsakyti
Ritule, brt galima be algoritmo priscos vien ivertinti savo krauja atskirai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritule1977 @ 2014 08 20, 20:01)
hormonai l. svarbu bet jei amzius pvz 42 kokie bebutu geri hormonai priska jau "nebeisnesa " rodyt nerizikingu rezultatu, nes galutinis rezultatas priklauso nuo amziaus +hormonu+nt bendro ivertinimo

Bendra amžiaus rizika tai "lentelių duomenys".
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 20, 20:38)
Bendra amžiaus rizika tai "lentelių duomenys".

taip lentetiu duomenys, bet itakoja tyrimo rezultata. Na pvz. Jei apie 33m mamytei, tai amzine apie 1:450 (jei neklystu), jei jos priska butu 1:500, butu nerizikinga, bet jei tokie pat hormonu kiekiai butu 40m mamytei tai jos rezultatai butu amzine 1:100, o biochemine t21 1:115 ir jau rodytu rizika. Cia ir paaiskinimas kodel bioch rizika jaunoms neparodo rizikos, (buna fals negativ), o maziau jaunoms daznai parodo rizika , nors lialius sveikas(fals positiv)
Atsakyti
Straipsnis apie genetinius tyrimus:
http://informuotaspa...iagnostika.html

Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2014 08 25, 22:37)
Straipsnis apie genetinius tyrimus:
http://informuotaspa...iagnostika.html

straipsnis tikrai geras, tik nepamineti naujieji tyrimai, kurie saugus beja Natera tyrimas (originalas) atliekamas Alfa klinikoje yra tikslesnis uz i kitu kliniku panasius tyrimus , nes jo metu tiriamos ir motinos chromosomos (ne tik laisva vaisiaus DNR) o taip pat esant tevo meginiu yra ir jo DNR analizuojamas.
Atsakyti