QUOTE(Ziwiliux @ 2014 08 20, 10:48)
Sveikos,
man gydytoja siūlo genetiko konsultaciją dėl amžiaus (kitų rizikos veiksnių lyg ir nėra). Siuntimo nedavė, tik surašė telefonus registracijai.
Kaip supratau, nuo 35 metų su siuntimu Santariškėse konsultacijos ir kai kurie (ar visi?) tyrimai nemokami. O kaip yra, jeigu man tie 35 sukakos dar tik spalio pabaigoje? Tada jau bus 18 savaičių...
Man irgi pirmiausia pasakė, kad registruočiausi. Juk iki tada, kai eisit pas genetiką, dar apsilankysit ir pas savo ginekologę - tada ji ir turėtų paduoti jums siuntimą. Bent jau man buvo būtent taip - pirma užsiregistravau, tada pasiėmiau siuntimą ir nuvykau pas genetiką. O ką daryti, kokius tyrimus, kada, jau sprendė (tokiu švelniu siūlymo metu) genetikas. Daryti tai ar ne, spręsti jums, niekas nevers, tik suteiks info.
Papildyta:
QUOTE(HappyAngel @ 2014 08 20, 12:34)
O su kraujo tyrimais (kurie apskritai tikimybių teorija tėra) rizikos nebėra?
Ir kiek yra atvejų, kai kraujas rodo smarkiai padidintą riziką kažkokiam sindromui, o VVT tai pilnai paneigia? Arba atvirkščiai - kraujas rodo, jog viskas ok, VVT nedaromas ir vaikutis gimsta su liga/sindromu? Būrimas iš kavos tirščių tie kraujo tyrimai...
Kraujo tyrimas ir VVT gali visiškai nieko bendro neturėti.... Ta prasme, jau daug kartų kalbėta, kad kraujo tyrimas gali būti labai geras, su labai labai maža rizika, o gimti vaikas su apsigimimu ir atvirkščiai - būti labai didelė rizika apsigimimui, kurią paneigs VVT. Mano atveju mano rizika buvo artima mano amžiui leistinai ribai, tačiau man tai nieko nereiškė, aš žinojau, kad noriu būti tikra, o ne svarstyti galimybes. VVT parodė, kad vaikas neturi nei Dauno, nei Edwardso, nei Pattau sindromų, kuo aš labai džiaugiuosi ir esu labai labai rami, nepergyvendama dėl to, kad vaikas gali gimti apsigimęs... Jei ką, galit rinktis ne VVT, o Natera, tuomet esant geriems atsakymams, nereiks nė VVT