Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 19, 11:45)
Ale tikrai priekinėje sienoje  4u.gif  Nugi dar kartą ačiū tau, Proksi  4u.gif  4u.gif  4u.gif

ner uz ka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 19, 11:53)
ner uz ka  4u.gif

Yra yra 4u.gif
Beje, aš po VVT kol kas turiu tik atsakymą dėl 3 pagrindinių anomalijų - Dauno, Edwardso ir Patau, pilnas kariotipo atsakymas dar po 2 sav. Nelabai randu info apie tai - kas per galimi nukrypimai, kokią įtaką jie turėtų vaisiui? Gydytojas genetikas man sakė - turim laiko dar, jei ką.... Kas tas "jei ką"? g.gif Gal žinot ką plačiau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 19, 14:44)
Yra yra  4u.gif
Beje, aš po VVT kol kas turiu tik atsakymą dėl 3 pagrindinių anomalijų - Dauno, Edwardso ir Patau, pilnas kariotipo atsakymas dar po 2 sav. Nelabai randu info apie tai - kas per galimi nukrypimai, kokią įtaką jie turėtų vaisiui? Gydytojas genetikas man sakė - turim laiko dar, jei ką.... Kas tas "jei ką"?  g.gif  Gal žinot ką plačiau?  ax.gif

jeigu ka, jis turejo omeny iki 22 sav. Kol kas nesu galvos. va mano draugei tik po 2-3 nesivystanciu nestumu genetikai nustate kad ji turi DNR anomalija, kazkokios chromosomos ar per daug ar per mazai, neprisimenu as, ji yra sveika, viskas yra gerai, turi du sveikus vaikus, aisku antras jau dare pilna vvt kariotipa, bet viskas ok, na kaip paskui jai paaiskino ta anomalija dave jai ant dantu problema su dantukais prasidejo kazkur apie 25 metus, visa kita ji normali zmona ir normalus zmogus biggrin.gif tad anksciau laiko nesuk sau galvos, viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 19, 14:50)
jeigu ka, jis turejo omeny iki 22 sav.  Kol kas nesu galvos. va mano draugei tik po 2-3 nesivystanciu nestumu genetikai nustate kad ji turi DNR anomalija, kazkokios chromosomos ar per daug ar per mazai, neprisimenu as,  ji yra sveika, viskas yra gerai, turi du sveikus vaikus, aisku antras jau dare pilna vvt kariotipa, bet viskas ok, na kaip paskui jai paaiskino ta anomalija dave jai ant dantu problema su dantukais prasidejo kazkur apie 25 metus, visa kita ji normali zmona ir normalus zmogus  biggrin.gif  tad anksciau laiko nesuk sau galvos, viskas bus ok  4u.gif

drinks_cheers.gif Na, kažkaip panašiai man irgi viena moterytė paaiškino - ji sakė, kad jei dėl tų 3 pagrindinių tyrimai geri, tai čia irgi viskas bus gerai 4u.gif Šiaip tai kaip ir tada sakiau - viskas TURI BŪTI gerai, tikiu tuo smile.gif Ir esu labai dėkinga visoms, kurios palaikėt mane, teikėt stiprybės, žinių ir pasitikėjimo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
man gydytoja siūlo genetiko konsultaciją dėl amžiaus (kitų rizikos veiksnių lyg ir nėra). Siuntimo nedavė, tik surašė telefonus registracijai.
Kaip supratau, nuo 35 metų su siuntimu Santariškėse konsultacijos ir kai kurie (ar visi?) tyrimai nemokami. O kaip yra, jeigu man tie 35 sukakos dar tik spalio pabaigoje? Tada jau bus 18 savaičių...
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2014 08 20, 10:48)
Sveikos,
man gydytoja siūlo genetiko konsultaciją dėl amžiaus (kitų rizikos veiksnių lyg ir nėra). Siuntimo nedavė, tik surašė telefonus registracijai.
Kaip supratau, nuo 35 metų su siuntimu Santariškėse konsultacijos ir kai kurie (ar visi?) tyrimai nemokami. O kaip yra, jeigu man tie 35 sukakos dar tik spalio pabaigoje? Tada jau bus 18 savaičių...

Bet kokiu atvevu su siuntimu genetiko konsultacija yra nemokama. Rekomenduoja konsultuotis, jei gimdymo metu bus 35 ir daugiau metų. Aš ėjau su siuntimu 34 metų, nieko mokėti nereikėjo. Užsiregistruokit, o siuntimo paprašykite prieš einant, per sekantį ginės vizitą.
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 20, 10:59)
Bet kokiu atvevu su siuntimu genetiko konsultacija yra nemokama. Rekomenduoja konsultuotis, jei gimdymo metu bus 35 ir daugiau metų. Aš ėjau su siuntimu 34 metų, nieko mokėti nereikėjo. Užsiregistruokit, o siuntimo paprašykite prieš einant, per sekantį ginės vizitą.

drinks_cheers.gif pirmas vizitas patartinas tarp 12 ir 13 sav.4 d., kad butu galima ismatuoti sprando raukslyte, tad geriau dabar registruotis tenais, kad patektumet laiku, eiles tikrai ilgos ax.gif
Atsakyti
Genetikai labiau linkę daryti VVT 16 sav. ar net vėliau. Aš buvau nuėjusi 12 savaitę, tai man atidėjo iki 16 sav. taip sakė ir rizika persileidimui mažesnė.
Atsakyti
QUOTE(Taurutė @ 2014 08 20, 11:16)
Genetikai labiau linkę daryti VVT 16 sav. ar net vėliau. Aš buvau nuėjusi 12 savaitę, tai man atidėjo iki 16 sav. taip sakė ir rizika persileidimui mažesnė.

Niekas ir nekalba apie VVT, jis nėra visoms privalomas ir tikrai nedaromas 12 sav.
Idealu, kai pirmoji genetiko konsultacija apie 12 sav. (iki 13,6), o antroji (jei reikia) - 18 - 21 sav.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 08 20, 11:29)
Niekas ir nekalba apie VVT, jis nėra visoms privalomas ir tikrai nedaromas 12 sav.
Idealu, kai pirmoji genetiko konsultacija apie 12 sav. (iki 13,6), o antroji (jei reikia) - 18 - 21 sav.

is tikruju be kraujo tyrimu darytis vvt nelogiska ir rizikinga, nes gal jo visai neprireiktu
Atsakyti
QUOTE(ritule1977 @ 2014 08 20, 12:07)
is tikruju be kraujo tyrimu darytis vvt nelogiska ir rizikinga, nes gal jo visai neprireiktu

O su kraujo tyrimais (kurie apskritai tikimybių teorija tėra) rizikos nebėra?

Ir kiek yra atvejų, kai kraujas rodo smarkiai padidintą riziką kažkokiam sindromui, o VVT tai pilnai paneigia? Arba atvirkščiai - kraujas rodo, jog viskas ok, VVT nedaromas ir vaikutis gimsta su liga/sindromu? Būrimas iš kavos tirščių tie kraujo tyrimai...
Atsakyti
Sveikos,

Man irgi pirmiausia pasakė, kad registruočiausi. Juk iki tada, kai eisit pas genetiką, dar apsilankysit ir pas savo ginekologę - tada ji ir turėtų paduoti jums siuntimą. Bent jau man buvo būtent taip - pirma užsiregistravau, tada pasiėmiau siuntimą ir nuvykau pas genetiką. O ką daryti, kokius tyrimus, kada, jau sprendė (tokiu švelniu siūlymo metu) genetikas. Daryti tai ar ne, spręsti jums, niekas nevers, tik suteiks info. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(HappyAngel @ 2014 08 20, 12:34)
O su kraujo tyrimais (kurie apskritai tikimybių teorija tėra) rizikos nebėra?

Ir kiek yra atvejų, kai kraujas rodo smarkiai padidintą riziką kažkokiam sindromui, o VVT tai pilnai paneigia? Arba atvirkščiai - kraujas rodo, jog viskas ok, VVT nedaromas ir vaikutis gimsta su liga/sindromu? Būrimas iš kavos tirščių tie kraujo tyrimai...

Kraujo tyrimas ir VVT gali visiškai nieko bendro neturėti.... Ta prasme, jau daug kartų kalbėta, kad kraujo tyrimas gali būti labai geras, su labai labai maža rizika, o gimti vaikas su apsigimimu ir atvirkščiai - būti labai didelė rizika apsigimimui, kurią paneigs VVT. Mano atveju mano rizika buvo artima mano amžiui leistinai ribai, tačiau man tai nieko nereiškė, aš žinojau, kad noriu būti tikra, o ne svarstyti galimybes. VVT parodė, kad vaikas neturi nei Dauno, nei Edwardso, nei Pattau sindromų, kuo aš labai džiaugiuosi ir esu labai labai rami, nepergyvendama dėl to, kad vaikas gali gimti apsigimęs... Jei ką, galit rinktis ne VVT, o Natera, tuomet esant geriems atsakymams, nereiks nė VVT 4u.gif
Atsakyti