Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Sveikos, kuta savaite darausi tyrima del apsigimimu, rizikos grupej nepriklausau. Savo noru. Niekaip neduprantu vieno dalyko, cia Norvegijoj ji daro tik iki 13 savaiciu, o Lietuvoje net tris kartus po karta kiekvienam trimestre. Ar tikrai man ne per velu darytis ta tyrima? Man bus jau 14 savaiciu. Cia jis vadinas duo testas, kaip lt nezinau..
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2014 08 10, 15:25)
Nateros nedaro jokia Lietuvos klinika, Lietuvoje imamas tik kraujas, o krauja galima ir Balbieriskyje duoti, Natera daroma Kalifornijoje.
Ir nereikia Nateros vadinti eksperimentu, jei Lietuvoje tai kol kas naujove.
Proksi, jus teigiat, kad Serapinas, budamas genetikas, mokslu daktaras, zinodamas pvz. mano rizikos laipsni, amziu ir t.t. leidzia man nesidaryti VVT ir rekomenduoja eksperimentuoti su NATERA?
Apie Natera apskritai suzinojau is drsuges, kuri daug metu gyvena Izraelyje, ten apskritai rizikingus nestumus tikrina tik Natera, jokiu VVT nedaro niekam.

Azazella mano nuomone lygiai ta pati, kaip smagu kad siame saite yra issilavinusiu ir apsiskaiciusiu mamyciu nestuke.gif smile.gif respect thumbup.gif Natera pasaulyje tikrai nera naujiena drauge gyvena JAV tai sake, kad ten nestukem si tyrima kompensuoja is sveikatos draudimo, tik Lt cia atrodo kaip nepaprasta naujove bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ritule1977 @ 2014 08 11, 14:17)
Azazella  mano nuomone lygiai ta pati, kaip smagu kad siame saite yra issilavinusiu ir apsiskaiciusiu mamyciu  nestuke.gif smile.gif  respect  thumbup.gif  Natera pasaulyje tikrai nera naujiena drauge gyvena JAV tai sake, kad ten nestukem  si tyrima kompensuoja is sveikatos draudimo, tik Lt cia atrodo kaip nepaprasta naujove bigsmile.gif

Kas cia per tyrimas?
Atsakyti
QUOTE(Remigute @ 2014 08 11, 14:36)
Kas cia per tyrimas?

Natera panorama - iš kraujo tiriamos chromosomos, tiklumas arti 100 proc.
Prisca - iš kraujo tam tikrtų rodiklių ir kitų netiesioginių veiksnių nustatoma apsigimimo tikimybė, kuri praktiškai yra labai abejotinas dalykas..

Bijau, kad tavo duo testas gali būti panašus į antrąjį variantą. Jei nori žinoti tiksliai, reikia, kad vaisiaus chromosomas ( iš kraujo mėginio, placentos ar vaisiaus vandenų) tirtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esoteric: 11 rugpjūčio 2014 - 14:51
QUOTE(Remigute @ 2014 08 11, 14:36)
Kas cia per tyrimas?

Natera tyrimas, tai tyrimas kai tiriama laisva vaisiaus DNR (free fetal DNA ) is mamos kraujo, jo tikslumas is tiesu apie 99 proc del dazniausiu ligu (Dauno, Edwardso, Patau) taip pat nustato ir lyti.

(p.s. o duo testas kaip Esoteric ir minejo tai prisca dvigubas testas kuris buria kaip is kavos tirsciu ir prognozes del Daubo ligos sako 70-80 (maximum 90 proc minimu 60 proc) tikslumu)
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 08 10, 10:29)
pries tai jis "atviravo" kad nutylima vvt rizika ir persileidimu skaiciai realiai dideli  unsure.gif Ar cia ne spaudimas pasirinkt brangu tyrima per ji?

Na, kai aš su gyd. Serapinu kalbėjau apie VVT riziką ir persileidimo statistiką, nieko panašaus man jis nesakė g.gif Tiesiog pasakė, kiek yra atlikta tyrimų, kiek būta persileidimų, kokia yra procentinė išraiška. Negi nutylėjo? O kažkam buvo atviresnis? g.gif
Papildyta:
QUOTE(proksi @ 2014 08 10, 16:14)
Jus labai piktai nusiteikusi, apart nateros nieko nepripazistat, jau n kartu buvo pasakyta, kodel i natera kol kas ziurima skeptiskai, ir liekama prie vvt ar gaureliu tyrimo, bet jums neitiksi. Pasikartosiu, bus tikrai smagu kai musu ir europos mokslininkams pasiseks eksperimentas ir ji taikys pas mus, ir zmonem nereikes moketi milzinisku pinigu uz tyrima.
Tikrai smagu kai viskas gerai nepriklausomai nuo to ar natera jus daret, ar prisca ar vvt, nes vaikai yra svarbiausi  4u.gif  o koki tyrima darytis kiekvienas renkasi, cia jo teise  4u.gif

Pasikartosiu ir aš, ko gero blush2.gif Natera - puikus tyrimas - būtų, jei jo kaina būtų prieinamesnė didesnei daliai visuomenės ir jei esant netinkamiems rezultatams, pagal įstatyminę mūsų bazę nereikėtų daryti VVT, norint negimdyti kūdikio su nustatytu apsigimimu. Jei atsiras tyrimas, pakeisiantis Natera (ir VVT, galbūt), atliekamas iš kraujo mėginio, kainuojantis nedaug arba kompensuojamas valstybės, bus tik geriau 4u.gif Tikėkimės to. O man ryt VVT unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 11, 16:37)
O man ryt VVT  unsure.gif

Aukstyn nosi, viskas bus gerai smile.gif magnio pagerkit pries ir po, galit ir siandien smile.gif kaip suprantu ne santariskese darysites ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 11, 16:37)
Na, kai aš su gyd. Serapinu kalbėjau apie VVT riziką ir persileidimo statistiką, nieko panašaus man jis nesakė  g.gif  Tiesiog pasakė, kiek yra atlikta tyrimų, kiek būta persileidimų, kokia yra procentinė išraiška. Negi nutylėjo? O kažkam buvo atviresnis?  g.gif
Papildyta:

Pasikartosiu ir aš, ko gero  blush2.gif  Natera - puikus tyrimas - būtų, jei jo kaina būtų prieinamesnė didesnei daliai visuomenės ir jei esant netinkamiems rezultatams, pagal įstatyminę mūsų bazę nereikėtų daryti VVT, norint negimdyti kūdikio su nustatytu apsigimimu. Jei atsiras tyrimas, pakeisiantis Natera (ir VVT, galbūt), atliekamas iš kraujo mėginio, kainuojantis nedaug arba kompensuojamas valstybės, bus tik geriau  4u.gif  Tikėkimės to. O man ryt VVT  unsure.gif

manau gydytojas tiesiog pateike ta informacija , kuria ir turi pateikti profesionalas, ta ka rodo oficiali statistika, kad yra tokia persileidimu statistika, o ka rodo kiti stebejimai tai kogero yra tik hipotezes

mergina sekmingos ryt proceduros ir geru atsakyku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 08 11, 16:47)
Aukstyn nosi, viskas bus gerai smile.gif magnio pagerkit pries ir po, galit ir siandien smile.gif kaip suprantu ne santariskese darysites  ax.gif

Ačiū, Proksi. Mano nosis aukštai užraityta ir taip - tyrimo nebijau, tikiu gydytojo profesionalumu ir geranoriškumu. Tyrimo rezultatai TURI BŪTI geri biggrin.gif Aš tuo tikiu ir to noriu. Viskas bus gerai, nes tiesiog PRIVALO būti gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 11, 16:59)
Ačiū, Proksi. Mano nosis aukštai užraityta ir taip - tyrimo nebijau, tikiu gydytojo profesionalumu ir geranoriškumu. Tyrimo rezultatai TURI BŪTI geri  biggrin.gif  Aš tuo tikiu ir to noriu. Viskas bus gerai, nes tiesiog PRIVALO būti gerai  4u.gif

kaune procedura ?
Atsakyti
QUOTE(ritule1977 @ 2014 08 11, 16:52)
manau gydytojas  tiesiog pateike ta informacija , kuria ir turi pateikti profesionalas, ta ka rodo oficiali statistika, kad yra tokia persileidimu statistika, o ka rodo kiti stebejimai tai kogero yra tik hipotezes

mergina sekmingos ryt proceduros ir geru atsakyku  drinks_cheers.gif

Ačiū, Ritulka 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(proksi @ 2014 08 11, 17:02)
kaune procedura ?

Tikrai taip, pamiršau iškart atsakyti blush2.gif Gydytojas Gintautas turėtų atlikti.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 11, 17:09)
Ačiū, Ritulka  4u.gif
Papildyta:

Tikrai taip, pamiršau iškart atsakyti  blush2.gif  Gydytojas Gintautas turėtų atlikti.

cia ta greita darys tyrima ar pilna kariotipa ?
Atsakyti