Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Rutuliukas27 @ 2014 07 30, 14:44)
Jūsų pasakymai tikrai kažkaip labai negatyviai nuteikia sad.gif. Tyrimą įpirkti tikrai galiu, tiesiog svarstau galimybes, ar jis visgi vertas tų pinigėlių.

Iš tikrųjų, manau tiesa ta, kad tyrimas yra naujas ir mes nežinome, kokia jo ateitis, gal po kelių metų vvt bus atsisakyta ir darys tik Natera, o gal Natera bus prilyginta Priscai. Kol kas situacija kaip suprantu iš informacijos internete yra ta, kad oficialus variantas bet kokiu atveju yra vvt (tarkime jei Nateros atsakymai yra blogi).

Ačiū už pasiūlymą dėl genetikės. Būtinai užsirašysiu smile.gif/. O noriu paklausti kaip dėl pilo kariotipo tyrimo, ar jį darantis dėl DS vis tiek gauni atsakymus po kelių dienų ir visa kita už kelių sav, ar visi atsakymai būna už kelių sav?

genetikos klinikoje vienu atsakymu sako viska kazkur uz 3 savg., santariskese va kaip jus ir paraset is pradziu pasako del tu 5 sindromu, o visa likuti po 3 sav.
nzn kaip del butkevicienes daktares apie ja nedaug atsiliepimu, buvau perskaiciusi sia tema iki 2007 m., tai isskyrti tris gydytojai - krasovskaja, benusiene vilniuje, serapinas kaune, o vat apie butkeviciene teko girdeti, ji ir BAK'e dirba, bet kazkaip atsiliepimu neradau daug, o gal kazkaip praslydo ax.gif
Atsakyti
Jūsų pasakymai tikrai kažkaip labai negatyviai nuteikia sad.gif. Tyrimą įpirkti tikrai galiu, tiesiog svarstau galimybes, ar jis visgi vertas tų pinigėlių.

Iš tikrųjų, manau tiesa ta, kad tyrimas yra naujas ir mes nežinome, kokia jo ateitis, gal po kelių metų vvt bus atsisakyta ir darys tik Natera, o gal Natera bus prilyginta Priscai. Kol kas situacija kaip suprantu iš informacijos internete yra ta, kad oficialus variantas bet kokiu atveju yra vvt (tarkime jei Nateros atsakymai yra blogi).

Ačiū už pasiūlymą dėl genetikės. Būtinai užsirašysiu smile.gif/. O noriu paklausti kaip dėl pilo kariotipo tyrimo, ar jį darantis dėl DS vis tiek gauni atsakymus po kelių dienų ir visa kita už kelių sav, ar visi atsakymai būna už kelių sav?

moslas eis i prieki, vvt atsisakyta nebus nes jei yra UG vaisiaus defektai, tada reik kariotipa daryt ir jis butinas, taciau Natera sumazina vvt apimtis, kai bereikalingai daromi, o prisca su laiku bus atsisakyta, jau ne tik JAV bet ir Kinijoje prisca atsisake, ten ligoniu kasos Natera kompensuoja ir masiskai atlieka, o tik esant blogiems Nateros rez daro vvt
Atsakyti

mano akim pigiau gauti "slapta numeri" ir eiti tiesiai i Santarus.

Man atsakymas buvo po 2 paru: pirm dariau, trec jau zinojau. 2009 teko laukt daug ilgiau. Gydytojos komentaras buvo "viskas tobuleja, del to greiciau", bet gaaal mano tyrima kokia skubos tvarka ar be eiles dare kaip ziauriai bloga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 30, 16:02)

Man atsakymas buvo po 2 paru: pirm dariau, trec jau zinojau. 2009 teko laukt daug ilgiau. Gydytojos komentaras buvo "viskas tobuleja, del to greiciau", bet gaaal mano tyrima kokia skubos tvarka ar be eiles dare kaip ziauriai bloga  g.gif

greitaji tyrima del DS grynai techniskai galima gauti po 2 paru, pilna chromosomu tyrima ne anksciau 2 sav
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 30, 16:02)

Man atsakymas buvo po 2 paru: pirm dariau, trec jau zinojau. 2009 teko laukt daug ilgiau. Gydytojos komentaras buvo "viskas tobuleja, del to greiciau", bet gaaal mano tyrima kokia skubos tvarka ar be eiles dare kaip ziauriai bloga  g.gif

jeigu dare del 5 sindromu, tai jis va tiek ir daromas, o pilnas kariotipas kai kiekviena chromosoma ziurima del visko visko visko, tai ji daro apie 3 sav.
Atsakyti
QUOTE(ritule1977 @ 2014 07 30, 16:16)
greitaji tyrima del DS grynai  techniskai galima gauti po 2 paru, pilna chromosomu tyrima ne anksciau 2 sav

ar jus esat 100% to tikra? Per IVF darant priesimplantacine diagnostika gali apziuret apie 13 poru chromosomu, o laiko tam turi apie para, medziagos- vos viena lastele.

QUOTE(proksi @ 2014 07 30, 16:16)
jeigu dare del 5 sindromu, tai jis va tiek ir daromas, o pilnas kariotipas kai kiekviena chromosoma ziurima del visko visko visko, tai ji daro apie 3 sav.

del visko-visko paziuret neimanoma, tik kariotipa nustato.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 30, 16:44)
ar jus esat 100% to tikra? Per IVF darant priesimplantacine diagnostika gali apziuret apie 13 poru chromosomu, o laiko tam turi apie para, medziagos- vos viena lastele.

Del prenataliniu tyrimu kur Lietuvoj taiko tai garantuoju , o kur kalbat apie preimplantacine diagnostika po ivf, tai cia visai kiti metodai, aisku greitesni laikai, bet lt nei vienai dar netaike ir negirdejau kad kuri mergina butu vykusi tai atlikt i uzsieni
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 30, 16:44)

Esi labai teisi kad kariotipas neistiria nuo visu ligu, nes net esant geram kariotipui kudykio tikimybe igimtu ligu lieka apie 2.-3proc, todel Proksi nereikia idealizuot net vvt
Papildyta:
QUOTE(ritule1977 @ 2014 07 30, 17:53)
Del prenataliniu tyrimu kur Lietuvoj taiko tai garantuoju , o kur kalbat apie preimplantacine diagnostika po ivf, tai cia visai kiti metodai, aisku greitesni laikai, bet lt nei vienai dar netaike ir negirdejau kad kuri mergina butu vykusi tai atlikt i uzsieni
Papildyta:
Esi labai teisi kad kariotipas neistiria nuo visu ligu, nes net esant geram kariotipui kudykio tikimybe igimtu ligu lieka apie 2.-3proc, todel Proksi nereikia idealizuot net vvt

nes darant genetinius tyrimus kalba eina apie riziku issklaidyma o ne apie sveiko vaiko garantija
Atsakyti
QUOTE(ritule1977 @ 2014 07 30, 17:56)
negirdejau kad kuri mergina butu vykusi tai atlikt i uzsieni

Esi labai teisi kad kariotipas neistiria nuo visu ligu, nes net esant geram kariotipui kudykio tikimybe igimtu ligu lieka apie 2.-3proc,

idomu ko jus uzsiimat gyvenime del to "as girdejau" / "as negirdejau" As ne tik girdejau bet ir asmeniskai pazistu.

apie kokias ligas jus kalbat? Ka reiskia 2-3%? Procentai nuo ko? VVT tyria del chromosominiu anomaliju, normaliais atvejais jokios pavieniu genu ar genu grupiu nulemtos ligos nera tyriamos (na, nzn, jei yra seimos istorija gaaal tada kazka konkreciai ziuri)

del LT... nzn, po 2 paru man buvo pasakyta "46XY".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 30 liepos 2014 - 17:52
Mergiona, bet tikrai stebuklingai padarytas tyrimas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 07 30, 19:01)
Mergiona, bet tikrai stebuklingai padarytas tyrimas  bigsmile.gif

niu, realiai matau kelis variantus: visgi tai imanoma ir kadangi mano atvejis buvo "stebuklingas" (man jau buvo paaiskinta nutraukimo procedura, na ir jei su pirmu vaiku gydytoja labai ramino ir labai optimistiskai nuteikinejo, si karta buvo daug-daug santuresne) buvo viskas atlikta maksimaliu greiciu. Realiai toks zemas PAPP budingas daug rimtesniems patologijoms nei DS, net DS jis buvo labai per zemas, tai tikriausiai negalejo buti Patau ar Edvardso sindromas, nes jiems budingas ir zemas HCG o mano buvo aukstas, tai turejo ieskot kaip ir kazko maziau yprasto nei sitie. Tai pat neatmetu varianto kad taip man pasake nervu nuraminimui, perziurejus dazniausiai pasitaikancias trisomijas, gal kiek daugiau, nes gydytoja visvien zinojo kad dar mane pamatys arba jei islys kazkas daugiau- turi gi kontaktus... (nors, seems unlikely). Kadangi kaip buvo realiai nzn ir kaip atlieka irgi nezinau, tai nesiginciuoju- tikrai visaip gali buti, tik, tikiuosi, kad visgi ar po tu 2 paru ar veliau pilnas kariotipas buvo gautas ir jis buvo kaip ir sake "46XY", nes klaustuku del vaiko sveikatos nemazai, esami stebimi tame tarpe ir genetiku, laukia visapusiski tyrimai. Labai tikiuosi kad visi klaustukai liks klaustukais ir neduos jokiu realiu ligu/ sindromu simptomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 30 liepos 2014 - 18:20
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 30, 19:13)
nes klaustuku del vaiko sveikatos nemazai, esami stebimi tame tarpe ir genetiku, laukia visapusiski tyrimai. Labai tikiuosi kad visi klaustukai liks klaustukais ir neduos jokiu realiu ligu/ sindromu simptomu.

jeigu ne paslaptis o kas yra ?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 30, 19:13)
niu, realiai matau kelis variantus: visgi tai imanoma ir kadangi mano atvejis buvo "stebuklingas" (man jau buvo paaiskinta nutraukimo procedura, na ir jei su pirmu vaiku gydytoja labai ramino ir labai optimistiskai nuteikinejo, si karta buvo daug-daug santuresne) buvo viskas atlikta maksimaliu greiciu. Realiai toks zemas PAPP budingas daug rimtesniems patologijoms nei DS, net DS jis buvo labai per zemas, tai tikriausiai negalejo buti Patau ar Edvardso sindromas, nes jiems budingas ir zemas HCG o mano buvo aukstas, tai turejo ieskot kaip ir kazko maziau yprasto nei sitie. Tai pat neatmetu varianto kad taip man pasake nervu nuraminimui, perziurejus dazniausiai pasitaikancias trisomijas, gal kiek daugiau, nes gydytoja visvien zinojo kad dar mane pamatys arba jei islys kazkas daugiau- turi gi kontaktus... (nors, seems unlikely). Kadangi kaip buvo realiai nzn ir kaip atlieka irgi nezinau, tai nesiginciuoju- tikrai visaip gali buti, tik, tikiuosi, kad visgi ar po tu 2 paru ar veliau pilnas kariotipas buvo gautas ir jis buvo kaip ir sake "46XY", nes klaustuku del vaiko sveikatos nemazai, esami stebimi tame tarpe ir genetiku, laukia visapusiski tyrimai. Labai tikiuosi kad visi klaustukai liks klaustukais ir neduos jokiu realiu ligu/ sindromu simptomu.

per 2paras kariotipo techniskai neimanoma padaryt, teko dirbt laboratorijoj tai zinau, nes 3paras lasteles apdorojamos chemikalais kad pradetu dalintis(nes amnio lasteles
brandzios), tada apdorojamos mityba,ir turi augt minimum 7d ir tik tada galima pamatyt graziasias chromosomas.
Papildyta:
[quote=ritule1977,2014 07 30, 20:16]
per 2paras kariotipo techniskai neimanoma padaryt
todel siulau bent dabar padaryt vaikucio kariotipa jei dar nedarytas (nors ko gero darytas turetu but nes net jei is tiesu vvt 46xy, tai po gimimo reik kartot jei kas negerai nes g.b. Mozaika, kai vvt kario vienoks del placentos, o vaiko kario kitoks, laimei tai buna retai 1:100)
Atsakyti