QUOTE(Ūlla @ 2014 07 16, 08:52)
Labas visoms, prasau patarimo, nes gydytoja man tiksliai visko nepaaiskino ar tokioje busenoje as ne viska supratau.
Zodziu taip: mano brolis turi dauno sindroma, todel tikrai noreciau issitirti, nestumas 5 savaiciu, gydytoja pasiulei tyrima kurio patikimumas 99,9% nustato triju sindromu % jis is kraujo, meginius siuncia i JAV, bet kaina 2,5 tukst, o galima dar kazkokius genetiniame centre atlikti, ir ar tikrai viskas tik nuo 12 sav?
tas tyrimas vadinasi NATERA, as ji dariausi. Jis daromas ne anksciau kaip desimta savaite, nes anksciau dar nebuna pakankamai vaisiaus medziagos motinos kraujyje.
Po dvieju savaiciu turesit atsakyma 99.9 proc. tikslumu del Dauno, Patau ir Edvardso sindromu rizikos, plius suzinosite vaiko lyti.
As si tyrima dariausi nes nenorejau vaisiaus vandenu tyrimo, kuris parodo ta pati ka ir NATERA, bet vaisiaus vandenys daromi tik apie 20 savaite (tiksliai nezinau savaiciu, bet tikrai veliau nei galima daryti NATERA), plius yra persileidimo rizika, plius laiku gauti taloneli pas genetikus valdisku budu praktiskai neimanoma, as skambinaukai man buvo 7 savaites, tai artimiausia data pasiule tada, kai man jau butu 19 savaiciu, o tiek vaikscioti nezinioje as nenorejau.
Aisku, kainavo NATERA daug, bet as gavau sindromu paneigimus ir turiu dvasine ramybe
, nesigailiu