Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(latte.coffee @ 2014 07 27, 21:28)
genetike komentuodama tyrimus paklause ar negerus as progesterono g.gif
visai supainiojau skaicius, mano pap 0,48, o hcg 2,76 doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
0,69 tai cia NT kazkoks doh.gif
o kiek pas jus buvo DS rizika? ar daretes VVT ar Natera ar nieko?
kantrybes ir nesijaudinimo labai truksta, pacios suprantat verysad.gif  tikrai valandos kaip paros ir tas sedejimas ant adatu..... unsure.gif  unsure.gif

Dar neaisku kodel vertino kaip 12, 3 sav nestuma ,kai tuo tarpu buvo tik 11,5sav, nors gal cia neitakoja. g.gif

niu nlb grazus skaiciai, bet kad NT (rauklele) 0,69 yra LABAI-LABAI-LABAI gerai ir teikia labai daug vilties. Pas mane buvo 1:50 pirma karta ir 1:3 antra karta. Dariausi VVT, abu kartus.

ne "del neaisku kokios priezasties" bet toki nestumo termina atitiko vaisius.

P.S. o nosies kaula mate? ten pliusiukas prie jo buna tose popieriose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 27 liepos 2014 - 21:13
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 27, 22:04)
niu nlb grazus skaiciai, bet kad NT (rauklele) 0,69 yra LABAI-LABAI-LABAI gerai ir teikia labai daug vilties. Pas mane buvo 1:50 pirma karta ir 1:3 antra karta. Dariausi VVT, abu kartus.

ne "del neaisku kokios priezasties" bet toki nestumo termina atitiko vaisius.

P.S. o nosies kaula mate? ten pliusiukas prie jo buna tose popieriose.

rauksle lyg ir pamatuota 1,1 . nosies kaulas yra. Apskritai echo kaip ir geras sake, tik siaip pasiule norit darykites krauja ,norit ne, bet siaip tas kraujo tyrimas tai geras tyrimas sako. Echo atseit parodo 80 proc tiesos, o sudejus krauja 92 proc bus. Tai sutikau ant savo galvos doh.gif dabar dar daugiau nervu doh.gif
Bet jei echo 80 proc tiesos rodo, o prisca skelbiasi ,kad tik 58 proc tesiekia, tai kaip jie isveda 92 proc man neaisku.

tai ir pas jus ziuriu skaiciukai nervuku paede doh.gif nezinau ,gyvenu kosmare kazkokiam wacko.gif nemoku papasakot busenos...
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2014 07 27, 22:04)

Jeigu ne paslaptis, pas ka daretes vvt ?
pas mane irgi rauksle buvo 1.3 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(latte.coffee @ 2014 07 27, 22:22)
rauksle lyg ir pamatuota 1,1 . nosies kaulas yra. Apskritai echo kaip ir geras sake, tik siaip pasiule norit darykites krauja ,norit ne, bet siaip tas kraujo tyrimas tai geras tyrimas sako. Echo atseit parodo 80 proc tiesos, o sudejus krauja 92 proc bus. Tai sutikau ant savo galvos  doh.gif dabar dar daugiau nervu doh.gif
Bet jei echo 80 proc tiesos rodo, o prisca skelbiasi ,kad tik 58 proc tesiekia, tai kaip jie isveda 92 proc man neaisku.

tai ir pas jus ziuriu skaiciukai nervuku paede  doh.gif  nezinau ,gyvenu kosmare kazkokiam wacko.gif nemoku papasakot busenos...

prisca atrenka rizikos grupe... realiai vaikas su DS gali turet tobulus kraujo ir kitus rodyklius, cia tikimybiu zaismas, del to ir daro vvt kad zinot tikrai.

QUOTE(proksi @ 2014 07 27, 22:45)
Jeigu ne paslaptis, pas ka daretes vvt ?
pas mane irgi rauksle buvo 1.3  ax.gif

dariausi pas Kr wub.gif

pas mano vaikus raukslele abu kartus buvo 1,1 o 1: 3 tai buvo DS tikimybe antram vaikui (vienas is 3)
Atsakyti
QUOTE(latte.coffee @ 2014 07 27, 21:22)
rauksle lyg ir pamatuota 1,1 . nosies kaulas yra. Apskritai echo kaip ir geras sake, tik siaip pasiule norit darykites krauja ,norit ne, bet siaip tas kraujo tyrimas tai geras tyrimas sako. Echo atseit parodo 80 proc tiesos, o sudejus krauja 92 proc bus. Tai sutikau ant savo galvos  doh.gif dabar dar daugiau nervu doh.gif

tai ir pas jus ziuriu skaiciukai nervuku paede  doh.gif  nezinau ,gyvenu kosmare kazkokiam wacko.gif nemoku papasakot busenos...

Pas mane raukste buvo 1,4, nosies kaulas buvo, tai gi echo skaitesi puikus... Tik kraujas blogas. Bet cia musu dauguma tokioje situacijoje buvome.
O kokiame gyvenate kosmare kuo puikiausiai suprantu, pati gyvenau tokiame menesi.
Tik galiu paguosti, kad kail matose 1:3 situacija baigiasi sekmingai, o jusiskiai rezultatai daug daug geresni 4u.gif
Atsakyti
Mergiona, o cia per abu nestumus vvt daret ? O jus buvot amziaus rizikoje, t.y. 35 ir daugiau ? Ir kaip savijauta po vvt ?

Ik se kaip jautiesi po vvt ? Mane tai seimos daktare dar nusiunte kraujo tyrima profilaktiskai bendra padaryti ir crb. Man kazkas keisto su viduriais buvo ar cia taip organizmas sureagavo arba as nzn kas man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 07 27, 23:10)
Mergiona, o cia per abu nestumus vvt daret ? O jus buvot amziaus rizikoje, t.y. 35 ir daugiau ? Ir kaip savijauta po vvt ?

taip, dariau vvt 2 kartus. Tas amzius mazai prie ko, viena karta nebuvau rizikos grupeje, kita jau buvau, bet ta tikimybe skaiciuojama kelis kartus, ta apie kuria mes kalbam dabar yra biochemine- nustatoma pagal krauja ir su amzium nieko bendro neturi.

vvt VISISKAI nebaisi procedura. Nervai, aisku, bet pati procedura labai-labai paprasta, greita, neskausminga. Ziuri echo, iduria su svirkstu (neskauda), prisiurbia vandienu (neskauda), uzklijoja pleistru, paleidzia. Viskas.
Atsakyti
kas supranta grafikus, va sitas dalykas man labai padejo suprast kaip gaunasi tikimybes ir is vis ka visi tie skaiciai reiskia

grafikai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 27 liepos 2014 - 23:50
QUOTE(pilo @ 2014 07 25, 18:03)
dėl amžiaus ėjau pas genetikus. Padarė echo, pasakė, kad nemato jokių patologijų. Dėl kraujo tyrimo pasakė, kad tikslumas 60 proc., praktiškai tai 50 proc., visiškai netikslu, todėl nesidariau, o vvt darytis nepatarė dėl galimų komplikacijų. Klausinėjant apie šeimą, paveldimumą ir pan., kažkaip paskaičiavo DS tikimybę 1x150.  Ir ką - gimė visiškai sveikas berniukas. Ir kitą kartą, jeigu genetikė padarius echo pasakytų, kad viskas tvarkoje, nesidaryčiau jokių kitų rizikingų (nors ir kokia tai maža rizika) tyrimų, nes, pasitikiu genetikų kompetencija ir, jei yra patologija, mato jie ir taip. Vis dėlto vvt rizika sakykim 1x100 ar jei labai optimistiškai 1x300, tai nesinorėtų prarasti kūdikį, jei ką.

Pažįstama penktadienį lankėsi Santariškėse pas genetikus (tikrai nežinau pas ką konkrečiai). Moteris jauna, 24 m., tačiau giminėj yra kažkokių apsigimimų. Genetikė padarė echo, pasakė, kad viskas tvarkoj ir nedarė jokių kitų tyrimų - nei kraujo, nei VVT... Man labai keista pasirodė, bet... nieko tai mamytei nesakiau. Tik pagalvojau, kad vistik daryčiausi, juk echo tikrai neparodo visų galimybių. Tik nesuprantu genetikės - negi ji tikrai neįžvelgė jokios galimos rizikos? Nu gal...
Atsakyti
QUOTE(Ik se @ 2014 07 27, 22:50)
Pas mane raukste buvo 1,4, nosies kaulas buvo, tai gi echo skaitesi puikus... Tik kraujas blogas. Bet cia musu dauguma tokioje situacijoje buvome.
O kokiame gyvenate kosmare kuo puikiausiai suprantu, pati gyvenau tokiame menesi.
Tik galiu paguosti, kad kail matose 1:3 situacija baigiasi sekmingai, o jusiskiai rezultatai daug daug geresni 4u.gif

4u.gif skaitau ir suprantu ,kad as ne viena tokia su savo bedom, tik nervuku nuo to ir nerimo nemaziau verysad.gif

Mergiona, aciu uz grafikus, pandysiu pagal savo skaicius ziuret, jau matau ,kad tas nelaimingas beta Hcg virsunej bus doh.gif

Vakar skaiciau dar uzsienio straispnius apie Natera. Nebuvo netikslus ala nei karto, ir buvo pertikrinamas paskui VVT ,kas parode analogiskus rezultatus.
Dar turiu baimes, kad man nebutu taip,kad ispils krauja po Nateros, kraujas pasimes ar bus koks negaliojantis doh.gif Zinau,kad dabar visko prisigalvoju, bet per toki dalyka, kuri patyriu pirma syki gyvenime eilini karta drebu kaip lapas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Aguončikas @ 2014 07 28, 07:19)
Pažįstama penktadienį lankėsi Santariškėse pas genetikus (tikrai nežinau pas ką konkrečiai). Moteris jauna, 24 m., tačiau giminėj yra kažkokių apsigimimų. Genetikė padarė echo, pasakė, kad viskas tvarkoj ir nedarė jokių kitų tyrimų - nei kraujo, nei VVT... Man labai keista pasirodė, bet... nieko tai mamytei nesakiau. Tik pagalvojau, kad vistik daryčiausi, juk echo tikrai neparodo visų galimybių. Tik nesuprantu genetikės - negi ji tikrai neįžvelgė jokios galimos rizikos? Nu gal...

mano gimineje yra buves DS, tai as kaip ir del to labai nerimavau ir sutikau,kad krauja darytu.
Atsakyti
Gal kuri domėjotės, kas gali turėti įtakos žemokam PAPP?
Atsakyti
Latte.coffe as rasiau anksciau man kyla klausimu del jo transportavimo, bet cia gal tik man keista,nes realiai kiek zmoniu lt darosi natera - vienetai, tai man tada idomu kaip ta tiubele keliauja ir tada kurjeris kartu su ja ? Juk bilietas i us kainuoja brangiau ir t.t., na vat kyla man tokiu klausimu, na gal cia is nezinojimo, nebutu klausimu jeigu tai butu dsroma bent jau europoje ar kokioj saly kaimyneje, bet cia gal man sapaliojimai ax.gif
Atsakyti