Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(pilo @ 2014 07 25, 18:03)
dėl amžiaus ėjau pas genetikus. Padarė echo, pasakė, kad nemato jokių patologijų. Dėl kraujo tyrimo pasakė, kad tikslumas 60 proc., praktiškai tai 50 proc., visiškai netikslu, todėl nesidariau, o vvt darytis nepatarė dėl galimų komplikacijų. Klausinėjant apie šeimą, paveldimumą ir pan., kažkaip paskaičiavo DS tikimybę 1x150.  Ir ką - gimė visiškai sveikas berniukas. Ir kitą kartą, jeigu genetikė padarius echo pasakytų, kad viskas tvarkoje, nesidaryčiau jokių kitų rizikingų (nors ir kokia tai maža rizika) tyrimų, nes, pasitikiu genetikų kompetencija ir, jei yra patologija, mato jie ir taip. Vis dėlto vvt rizika sakykim 1x100 ar jei labai optimistiškai 1x300, tai nesinorėtų prarasti kūdikį, jei ką.

jei suzinotumet kaip skaiciuoja ir ka reiskia "1:150" viskas butu daug aiskiau ir suprantamiau unsure.gif
Atsakyti
Mamytes,o gal kuri zinot beta Hcg normas ir apskritai priezastis nuo ko jis gali buti pakiles per Prisca 4u.gif
berods nuo mazai suvartoto vandens kraujo emimo diena,
nuo vartoto baltyminio maisto? dar nuo kazko?

as kaip suprantu man ta tikimybe ir isskaiciuota del pakilusio Hcg pagrinde...nebent ten dar suveda seimos/giminiu ligas g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latte.coffee: 26 liepos 2014 - 08:16
QUOTE(latte.coffee @ 2014 07 26, 08:14)
Mamytes,o gal kuri zinot beta Hcg normas ir apskritai priezastis nuo ko jis gali buti pakiles per Prisca 4u.gif
berods nuo mazai suvartoto vandens kraujo emimo diena,
nuo vartoto baltyminio maisto? dar nuo kazko?

as kaip suprantu man ta tikimybe ir isskaiciuota del pakilusio Hcg pagrinde...nebent ten dar suveda seimos/giminiu ligas  g.gif

Kiek as skaiciau forumuose, nelabai ka radau, tiesiog kad kai kuriu moteru placenta gamina hcg daugiau ir tiek. As turiu problemeliu su skydliauke, tai genetike, sake kad gal hcg del to aukstas, beje man su prisca 1 hcg buvo 6,3, o su prisca 2 - 2,5. Tai gi su prisca 1 buvo labai aukstas hcg ( kai turi buti vienetas), bet ir papp- a su prisca 1 man buvo 1,5 (irgi paaukstintas). Kai klausiau savo endokrinologo, ar gali buti del skydliaukes mano aukstas hcg, sake gali, bet siaip tiesioginio rysio nera.
Tikrai taip, kad ta prisca pasiskaiciuoja grynai pagal tuos harmonus, o darant prisca 1 kuo didenis skirtumas tarp hcg ir papp- a tuo blogesni skaitosi rezultatai. O norma - abu turi buti 1 . Bet kiek skaiciau uzsienio forumus, jei tik hcg aukstas, o papp - a normos ribose, tai tai skaitosi prie nerizikingu rezultatai
Atsakyti
QUOTE(Ik se @ 2014 07 26, 10:14)
Kiek as skaiciau forumuose, nelabai ka radau, tiesiog kad kai kuriu moteru placenta gamina hcg daugiau ir tiek. As turiu problemeliu su skydliauke, tai genetike, sake kad gal hcg del to aukstas, beje man su prisca 1 hcg buvo 6,3, o su prisca 2 - 2,5. Tai gi su prisca 1 buvo labai aukstas hcg ( kai turi buti vienetas), bet ir papp- a su prisca 1 man buvo 1,5 (irgi paaukstintas). Kai klausiau savo endokrinologo, ar gali buti del skydliaukes mano aukstas hcg, sake gali, bet siaip tiesioginio rysio nera.
Tikrai taip, kad ta prisca pasiskaiciuoja grynai pagal tuos harmonus, o darant prisca 1 kuo didenis skirtumas tarp  hcg ir papp- a tuo blogesni skaitosi rezultatai. O norma - abu turi buti 1 . Bet kiek skaiciau uzsienio forumus, jei tik hcg aukstas, o papp - a normos ribose, tai  tai skaitosi prie nerizikingu rezultatai

normos hcg apie 1 Mom, taciau padidejes gali buti arba jei placenta jo daugiau pagamina arba jei placentos pralaidumas didesnis, o retais atvejais hcg padidejimas susijes ir su DS rizika
Atsakyti
Dar gali buti beta Hcg padidejimas nuo nestumo pradzioj gerto progesterono (duphastono).
As negeriau nei progesterono,nei su sydliauke turejus problemu, todel kuo maziau variantu imanoma lieka, tuo baisau daros dry.gif
Papp man rodos 0.69 pas mane, o beta hcg virs 2 unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(latte.coffee @ 2014 07 27, 10:08)
Dar gali buti beta Hcg padidejimas nuo nestumo pradzioj gerto progesterono (duphastono).
As negeriau nei progesterono,nei su sydliauke turejus problemu, todel kuo maziau variantu imanoma lieka, tuo baisau daros dry.gif

As geriau duphastona ir apie tai pasakiau daktarei, ji pasake kad tai neturi itakos kraujo tyrimui.
Atsakyti

nemanau, kad nuo progesterono priklausytu Hcg padidejimas smile.gif
Atsakyti

na, ne visai grazus skaiciukai, bet ir nevisai traiski, tikrai, mano buvo PAPP 0,5 o HCG 2,35 su antru nestumu, ir PAPP 0,21 ir HCG 2,5 su treciu. Abu kartus gime sveiki vaikai. Na bet vvt su tokiais skaiciais- tikrai nebloga mintis. Sekmes 4u.gif Dabar svarbu apsisarvuot kantrybe ir max bandyt nesijaudint (nors pagal save zinau kad tai tiesiog neimanoma ir kiekviena valanda atrodo kaip para doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 27 liepos 2014 - 13:47
QUOTE(latte.coffee @ 2014 07 27, 09:08)

O jus galit tureti problemu su skydliauke ir net nezinoti smile.gif man jas atrado kazkada man atliekant sveikatos bukles tyrima. Nors siaip as jokiu pozymiu mejauciu ir net man nereikia gerti jokiu vaistu, tik turiu kas kazkiek laiko pasidaryti skydliaukes harmonu tyrimus ir jie man visada buna geri smile.gif

O padidejes hcg gali buti kaip jau rasem ir ne vien del siu priezasciu, tiesiog jo gamina placenta daug Z:)

QUOTE(proksi @ 2014 07 27, 09:57)
As geriau duphastona ir apie tai pasakiau daktarei, ji pasake kad tai neturi itakos kraujo  tyrimui.

O manes genetike klause komentuodama rezultatus prisca 1, ar as negeriau kokiu vaistu, duphaston ar kt ...
Atsakyti
QUOTE(Ik se @ 2014 07 27, 16:56)

O manes genetike klause komentuodama rezultatus prisca 1, ar as negeriau kokiu vaistu, duphaston ar kt ...

As is karto paklausiau del duphastono ar jis neturi itakos, man buvo atsakyta, kad neturi. As suprantu, kad klausia del to, kad tu medikamentu gali buti mase kaip ir kiti negalavimai.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 07 27, 16:40)
As is karto paklausiau del duphastono ar jis neturi itakos, man buvo atsakyta, kad neturi. As suprantu, kad klausia del to, kad tu medikamentu gali buti mase kaip ir kiti negalavimai.

Zinkok paklause butent tada kai kalbejom kad gal hcg man pakiles nuo skydliaukes...bet tada svarste kad ir papp- a pas mane pakiles, kad nevienareiksmiskis rezultatai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ik se: 27 liepos 2014 - 18:01
QUOTE(laina12 @ 2014 07 27, 14:46)
nemanau, kad nuo progesterono priklausytu Hcg padidejimas smile.gif

genetike komentuodama tyrimus paklause ar negerus as progesterono g.gif

QUOTE(Mergiona @ 2014 07 27, 14:47)
na, ne visai grazus skaiciukai, bet ir nevisai traiski, tikrai, mano buvo PAPP 0,5 o HCG 2,35 su antru nestumu, ir PAPP 0,21 ir HCG 2,5 su treciu. Abu kartus gime sveiki vaikai. Na bet vvt su tokiais skaiciais- tikrai nebloga mintis. Sekmes  4u.gif Dabar svarbu apsisarvuot kantrybe ir max bandyt nesijaudint (nors pagal save zinau kad tai tiesiog neimanoma ir kiekviena valanda atrodo kaip para  doh.gif )

visai supainiojau skaicius, mano pap 0,48, o hcg 2,76 doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
0,69 tai cia NT kazkoks doh.gif
o kiek pas jus buvo DS rizika? ar daretes VVT ar Natera ar nieko?
kantrybes ir nesijaudinimo labai truksta, pacios suprantat verysad.gif tikrai valandos kaip paros ir tas sedejimas ant adatu..... unsure.gif unsure.gif

Dar neaisku kodel vertino kaip 12, 3 sav nestuma ,kai tuo tarpu buvo tik 11,5sav, nors gal cia neitakoja. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latte.coffee: 27 liepos 2014 - 20:32