Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(ninkute @ 2014 08 30, 20:08)
Labai įdomu būtų sužinoti, koks tai dokumentas? Apie antrą klasę tai net minčių nėra, kad be namų darbų, bet aš sėkmingai uždavinėjau namų darbus ir pirmoje klasėje, nes niekur neradome su pavaduotoja, kad būtų parašyta, kad draudžia užduoti namų d.  Nebent mokyklos vadovaujasi senomis higienos normomis. Tikrai padiskutuokime šia tema. Kaip kitose mokyklose darote?

Kad ši tema yra aktuali kiekvienų metų pradžioje ir ja aktyviai diskutuojame. Dokumento nieks nepateikia, kad negalima. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pernykščiame interviu ŠM ministras pasakė, kad namų darbai 1-2 kl. mokinimas išvis neskiriamai blink.gif
http://www.delfi.lt/...us.d?id=2840529
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 08 30, 20:08)
Labai įdomu būtų sužinoti, koks tai dokumentas? Apie antrą klasę tai net minčių nėra, kad be namų darbų, bet aš sėkmingai uždavinėjau namų darbus ir pirmoje klasėje, nes niekur neradome su pavaduotoja, kad būtų parašyta, kad draudžia užduoti namų d.  Nebent mokyklos vadovaujasi senomis higienos normomis. Tikrai padiskutuokime šia tema. Kaip kitose mokyklose darote?

Mums taip pat neleidžia 1-2 kl. namų darbų užduot ir nenurodo, kokiais dokumentais remiantis toks nurodymas, tačiau valdžia liepia, o tu darai ir be kalbų. Mums dar iki šiol reikėjo ir popierines bylas tvarkyti ir savaitinius planus visiems metams rašyti. Nu bent dabar pakaks ilgalaikių planų, o TAMO kasdien rašysime pamokos temą ir uždavinius.
Atsakyti
Aš dabar dar kartą peržiūrėjau ugdymo planą, tai nėra nieko parašyta, apie namų darbų skyrimą. Tą nustato pati mokykla.
Atsakyti
QUOTE(Snaudale @ 2014 08 30, 21:24)
Mums taip pat neleidžia 1-2 kl. namų darbų užduot ir nenurodo, kokiais dokumentais remiantis toks nurodymas, tačiau valdžia liepia, o tu darai ir be kalbų. Mums dar iki šiol reikėjo ir popierines bylas tvarkyti ir savaitinius planus visiems metams rašyti. Nu bent dabar pakaks ilgalaikių planų, o TAMO kasdien rašysime pamokos temą ir uždavinius.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elbitele: 30 rugpjūčio 2014 - 20:46
Ką dar radau apie namų darbus

Ką privalo žinoti tėvai apie namų darbus:
Pirmoje klasėje ir antros klasės pirmąjį pusmetį namų darbai visai neužduodami. Bendrosios programos ir išsilavinimo standartai yra parengti taip, kad vaikas užsibrėžtą tikslą pasiektų palengva per dvejus metus. Taip yra dėl to, kad tokio amžiaus vaikas negali dirbti pernelyg daug, minėta higienos norma yra pagrįsta vaiko fizine, psichine raida. Antros klasės antrajame pusmetyje vaikams gali būti skirti namų darbai maždaug dešimčiai minučių per dieną.
Individualiais atvejais, kai mokytojas mato, kad konkrečiam vaikui, net ir pirmoje –antroje klasėje, reikalingi kažkokie pratimai, užduotėlės, kurios lavintų tam tikrą jo gebėjimą, pavyzdžiui atmintį, gebėjimą susikaupti ar ranką, mokytojas gali pasiūlyti jam atlikti užduotėlę, tačiau tai turi padaryti taip, kad vaikas nepasijustų kažkuo atsiliekantis nuo bendraamžių ir ją priimtų kaip savotišką žaidimą, pramogą. Vaikas neturi pajusti krūvio, pervargti, nes tuomet rezultato vis vien nebus.
Namų darbų užduotims trečioje ketvirtoje klasėje turi būti skiriama viena valanda. Penktoje-šeštoje klasėje mokinys prie namų darbų vidutiniškai turėtų užtrukti pusantros valandos, septintoje-aštuntoje – jau dvi, devintoje–dvyliktoje klasėje mokinys namų darbams turėtų skirti dvi su puse valandos.
Visos šios normos yra apskaičiuotos vidutinių gebėjimų vaikui, taigi, gabesnis, greitesnis vaikas tą patį namų darbą atliks per trumpesnį laiką, mažiau gabus ar tiesiog lėtesnis – užtruks ilgėliau.
Mokinių mokymosi krūvių bei jiems skiriamų namų darbų užduočių kontrolę organizuoja ir vykdo mokyklos direktorius, todėl jis yra ir atsakingas, jei jo vadovaujamoje mokykloje mokytojai nesilaiko nustatytų reikalavimų.
Atsakyti
QUOTE(Bites Rites @ 2014 08 30, 21:21)
Pernykščiame interviu ŠM ministras pasakė, kad namų darbai 1-2 kl. mokinimas išvis neskiriamai  blink.gif
http://www.delfi.lt/...us.d?id=2840529

Šiaip mokyklos vadovaujasi dokumentais ir jeigu nėra parašyta, vadinasi nėra dokumento.
Papildyta:
QUOTE(GORGONE @ 2014 08 30, 22:16)
Ką dar radau apie namų darbus

Ką privalo žinoti tėvai apie namų darbus:
Pirmoje klasėje ir antros klasės pirmąjį pusmetį namų darbai visai neužduodami. Bendrosios programos ir išsilavinimo standartai yra parengti taip, kad vaikas užsibrėžtą tikslą pasiektų palengva per dvejus metus. Taip yra dėl to, kad tokio amžiaus vaikas negali dirbti pernelyg daug, minėta higienos norma yra pagrįsta vaiko fizine, psichine raida. Antros klasės antrajame pusmetyje vaikams gali būti skirti namų darbai maždaug dešimčiai minučių per dieną.
Individualiais atvejais, kai mokytojas mato, kad konkrečiam vaikui, net ir pirmoje –antroje klasėje, reikalingi kažkokie pratimai, užduotėlės, kurios lavintų tam tikrą jo gebėjimą, pavyzdžiui atmintį, gebėjimą susikaupti ar ranką,  mokytojas gali pasiūlyti jam atlikti užduotėlę, tačiau tai turi padaryti taip, kad vaikas nepasijustų kažkuo atsiliekantis nuo bendraamžių ir ją priimtų kaip savotišką žaidimą, pramogą. Vaikas neturi pajusti krūvio, pervargti, nes tuomet rezultato vis vien nebus.
Namų darbų užduotims trečioje ketvirtoje klasėje turi būti skiriama viena valanda. Penktoje-šeštoje klasėje mokinys prie namų darbų vidutiniškai turėtų užtrukti pusantros valandos, septintoje-aštuntoje – jau dvi, devintoje–dvyliktoje klasėje mokinys namų darbams turėtų skirti dvi su puse valandos.
Visos šios normos yra apskaičiuotos vidutinių gebėjimų vaikui, taigi, gabesnis, greitesnis vaikas tą patį namų darbą atliks per trumpesnį laiką, mažiau gabus ar tiesiog lėtesnis – užtruks ilgėliau.
Mokinių mokymosi krūvių bei jiems skiriamų namų darbų užduočių kontrolę organizuoja ir vykdo mokyklos direktorius, todėl jis yra ir atsakingas, jei jo vadovaujamoje mokykloje mokytojai nesilaiko nustatytų reikalavimų.

Koks tai dokumentas?

Papildyta:
QUOTE(ninkute @ 2014 08 30, 22:23)
Šiaip mokyklos vadovaujasi dokumentais ir jeigu nėra parašyta, vadinasi nėra dokumento.
Papildyta:

Koks tai dokumentas?

Nei ugdymo plane, nei higienos normose nieko nėra apie namų darbus. Vadinasi, tikrintojai negali reikšti pretenzijų, nes nėra kuo vadovautis.
Atsakyti
Sveikutės. Štai ir aš atsiradau ax.gif Visiškai nenorėjau galvoti apie darbą visą vasarą blush2.gif Tik šią savaitę pradėjau ruošti klasę. Todėl dirbu per naktis, dar ir rugsėjo pirmą anksti ryte paskutinius darbus darysiu blush2.gif Bet pailsėjau, galiu dabar dirbti. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės, oi kiek prirašėt, kol mes grįžom iš Suomijos...Ar man vienai ar visom neleidžia įeiti į paštą... g.gif
Atsakyti
Aš taip pat negaliu. Dieną buvo viskas gerai. Bet dabar kažkas negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2014 08 30, 21:44)
Sveikutės, oi kiek prirašėt, kol mes grįžom iš Suomijos...Ar man vienai ar visom neleidžia įeiti į paštą... g.gif

ir man neleidžia g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2014 08 28, 20:05)
Na aš irgi jau prie pabaigos. Rytoj sudėsiu paskutinius taškus 4u.gif Klasę pasipuošiau, dovanėles padariau. Kadangi negavau jūros žvaigždžių tai dekupažavau akmenis nuo jūros. Ant jų užrašysiu metus ir klasę.

Sveikos smile.gif
Aš šiandien irgi klasę baigiau puoštis. Dėka šaunių tėvelių klasėje puikuojasi burinis laivas, kuriame sudėtas piratų lobis, t.y. kiekvienam vaikui po dėžutę su užduotimi ir saldžia staigmena. Stendai papuošti erdviniais debesimis ir kt. dekoracijomis jūros tematika. Parengiau- adaptavau administracijos siųstą pateiktį "Gyvenimo kelionė". Paruoštos sveikinimo atvirutės- lagaminėliai su užduotimi ( panaudojant nebaigtų sakinių metodą).
Didžiajai kelionei ,rodos, viskas paruošta. Greitai kelsime bures ir vėl linkėsime viena kitai lengvo rudeninio starto doh.gif wub.gif
Atsakyti