Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(b.s @ 2014 08 23, 16:30)
Aš taip pat jau pernai nemažai informacijos liepdavau įsiminti, o kam sunku, patiems užsirašyti. Tėvų susirinkimo metu kalbėjome kaip tik ta tema ir viena mamytė, gindama vaikus, neva mūsų maokyklos laikasi tiek nebuvo info, kike jos yra dabar. Sutinku, kad dabar kaip tik diena, taip naujiena, bet pripažinkime, kad vaikai tingi įsiminti net menkiausius dalykus.
Pirmoje klasėje reikia ir parašyti, ir įklijuoti, bet nuo antros klasės jau gali ir patys informaciją nusirašyti. Aš ant lentos parašydavau, o jie nusirašydavo.

su tokiu mamytės pažiūriu baisu, nežinau kaip atrodys vaikai po dar 10 metų. Mano dukros klasės tėvams mokytoja buvo pakvietusi psichologe, papasakoti apie šiuolaikinius vaikus, jų elgesį ir t.t. Tai žiauriai patiko mintis, kad vaikai šiais laikais yra socialiniai invalidai. Žiauru, bet tai tiesa...

QUOTE(gabija4 @ 2014 08 23, 17:00)
Sveikutės,mergaitės, patikėkit, kad atsiranda ir tokių tėvelių, kurie turėdami internetą, namuose kompiuterį, sugeba visus mokslo metus neprisijungti prie dienyno. Va čia tai be žodžių. Ir ką su tokiais tėvais daryti... blush2.gif

o gi nieko, aš taip sakau, su Jūsų vaiku dirbsiu kelis metus, o Jūs visą gyvenimą...
QUOTE(daivajazz @ 2014 08 23, 17:05)
Pernai buvo pirmokai maniškiai, jokių laiškų tėvams nerašydavau, išskyrus rugsėjį. Tada atspausdindavau, ką reikia atsinešti. Toliau turi prisiminti patys, apie mokymąsi gauna info tamo dienyne, apie elgesį classdojo. Kam įdomu ir kam rūpi skaito ir domisi, o kam nerūpi tai spausdink kiek nori, kas jiems trukdo neskaityti vaiko paduoto lapo g.gif Antroje klasėje irgi darbuosiuos taip pat.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2014 08 23, 09:52)
Pernai turėjo vaikai tokias užrašų knygeles, bet kažkaip mokslo metų pabaigoje supratau, kad niekas jų jau neturi:)), tėvai per kelis metus sulindo į elektroninį dienyną arba į elektroninius paštus visi.O kas neturi išmaniųjų, gauna sms biggrin.gif Vienu žodžiu gyvenimas vistiek eina į priekį 4u.gif .Bet siūlau dėl šventos ramybės pradėti nuo kažkokio popierinio varianto 4u.gif

QUOTE(b.s @ 2014 08 23, 11:31)
Labas, visus tris metus (nuo pirmos klasės) naudojome pusstorį sąsiuvinuką. Buvau nupirkusi vienodus. Tikrai visi saugojo ir užteko tiems trims metams. kai kurių liko ypatingai gerai išsilaikę, kelių mokinių jau nekažką. Dabar 4 klasėje nebenaudosiu, tėvai įprato e-dienynu naudotis.
Pradžiai būtinai reikia ar tai kokios užrašų knygelės, o gal pakaks elemantaraus sąsiuvinio.

QUOTE(R.@usra @ 2014 08 23, 13:34)
Aš kasmet perku vienodus sąsiuvinukus (geriau kietais viršeliais). Ten rašau visą reikalingą informaciją. O pavadinom: "Pirmoko užrašai", "Antroko ...." ir t.t. Jei reikia ir tėveliai ten laiškutį parašo  mirksiukas.gif

QUOTE(GEG @ 2014 08 23, 15:27)
kaip dėl informacijos, tai pas mane dauguma naudojosi internetu, rašydavau meilus. O šiaip visą informaciją susijusią su vaikais perdaviau žodžiu per vaikus. Pripažinkite, kad kai mes augome, kai buvome vaikai, mokytojos juk nerašydavo mums i pažymių knygeles kažkokios info, perduodavo per mus pačius, žodžiu. Todėl , jau nuo pirmos klasės vaikus mokau prisiminti. Kad būtų lengviau, pasakau kiek naujienų ir kokios jos. Dienos eigoje pasikartojame ir taip patys nešdavo informaciją namo. Sekėsi labai gerai, vienas kitas kažką pamiršdavo. Tėvai buvo patenkinti.
Tik tiems tėvams, kurie piktybiškai nesinaudodavo el.d. gale mėnesio ištraukdavau rezultatų suvestinę ir perduodavau per vaiką.
Aš už savarankiškumą, manau, kad šiais laikais vaikams to labai trūksta:)

QUOTE(Varna80 @ 2014 08 23, 15:51)
Sveika,

Mūsų mokykloje tikrai ne visi tėveliai turi galimybę prisijungti prie e-dienyno, todėl kiekvieno mėnesio pabaigoje tiems, kurie neprisijungia prie sistemos, atspausdinu popierines ataskaitas. O visą kitą info surašydavau į laiškelius. Ramu, kai matai, kad po info atsiradę tėvų parašai byloja, jog jiems žinios perduotos. Kadangiai šiemet dirbsiu su pirmokais, tai tikrai užvesiu kiekvienam po kažkokį dienoraštuką. Buvusiems auklėtiniams, kurie dabar bus devintokai, tai užtekdavo ir žodinės info, ir informacinių lapelių-laiškelių. Su pirmokais taip perteikt informaciją nerizikuosiu.

labai jums ačiū už parašytus pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
Gal ką vertingo rasit?
www.lietuviunamai.vilnius.lm.lt/index_files/ulsc_metodiniai_darbai.htm
Atsakyti
Laba,
gal kuri turit 4 kl. "Riešuto" planus worde? turiu adobe reader, bet kopijuot negaliu...
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2014 08 24, 21:04)
Laba,
gal kuri turit 4 kl. "Riešuto" planus worde? turiu adobe reader, bet kopijuot negaliu...

Kokių planų tau reikia ilgalaikių?
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 08 24, 21:17)
Kokių planų tau reikia ilgalaikių?

trumpalaikių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2014 08 24, 21:23)
trumpalaikių  ax.gif

Pagal kokį vadovėlį dirbi? Aš turiu Riešuto.
Papildyta:
O tai Šok internetiniai planai netinka? Mano iš interneto, nes ten savaitėmis suskirstyta, nors man asmeniškai nelabai patinka gebėjimai, nes prirašyta daug ir esmė ta pati.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2014 08 24, 11:41)
Įlindau į tą sodą ir truputį nustebau. Atrodo, kad pradinukai neegzistuoja, nes registruojantis reikia nurodyti dėstomą dalyką, o pradinio ugdymo ten nėra. Peržiūrėjus kitą įkeltą medžiagą irgi nieko pradinukiško neatradau.. Na, sistema nauja, gal dar nespėjo...  g.gif

Reikia pasirinkti bet kokį dalyką.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 08 24, 21:37)
Pagal kokį vadovėlį dirbi? Aš turiu Riešuto.
Papildyta:
O tai Šok internetiniai planai netinka? Mano iš interneto, nes ten savaitėmis suskirstyta, nors man asmeniškai nelabai patinka gebėjimai, nes prirašyta daug ir esmė ta pati.

Turiu iš ŠOK, bet Riešutas Adobe Reader formatu, tai kopijuoti temų negaliu (į Tamo planus suvedinėju... doh.gif )
Atsakyti
Darbeliai su rankytėmis

http://www.icreative...ideas-for-kids/

Gal kam patiks?
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2014 08 24, 21:43)
Turiu iš ŠOK, bet Riešutas Adobe Reader formatu, tai kopijuoti temų negaliu (į Tamo planus suvedinėju...  doh.gif  )

Tai reikia Šok Riešuto planų?
Atsakyti
taip, Riešuto, lyg rašiau... 4u.gif
Atsakyti