Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(GEG @ 2014 08 23, 15:27)
.............. Pripažinkite, kad kai mes augome, kai buvome vaikai, mokytojos juk nerašydavo mums i pažymių knygeles kažkokios info, perduodavo per mus pačius, žodžiu. T........Tėvai buvo patenkinti.
Tik tiems tėvams, kurie piktybiškai nesinaudodavo el.d. gale mėnesio ištraukdavau rezultatų suvestinę ir perduodavau per vaiką.
Aš už savarankiškumą, manau, kad šiais laikais vaikams to labai trūksta:)

Aš taip pat jau pernai nemažai informacijos liepdavau įsiminti, o kam sunku, patiems užsirašyti. Tėvų susirinkimo metu kalbėjome kaip tik ta tema ir viena mamytė, gindama vaikus, neva mūsų maokyklos laikasi tiek nebuvo info, kike jos yra dabar. Sutinku, kad dabar kaip tik diena, taip naujiena, bet pripažinkime, kad vaikai tingi įsiminti net menkiausius dalykus.
Pirmoje klasėje reikia ir parašyti, ir įklijuoti, bet nuo antros klasės jau gali ir patys informaciją nusirašyti. Aš ant lentos parašydavau, o jie nusirašydavo.
Atsakyti
Pasilabinau su jumis ir pasislepiau biggrin.gif .
Bet išties tai daug nuveikiau, pakeičiau darbo vietą:
iš vienos mokyklos perėjau į kitą, kuri arčiau namų thumbup.gif , dėl to labai džiaugiuosi.
Gaunu pirmokus, tik manau bus labai didelė klasė...
Bet mes juk galim rolleyes.gif
Į jūsų paštuką įmečiau nuskenuotas padalomąsias medžiagas
pirmai klasei: pupos I ir II d; gilės I vadovėlio dalies
Pati sau nutariau, kad tai labai patogu tongue.gif
Dar įmesiu išdalintas klasėmis ATTP, sveikatos ir žmogaus saugos temas,
labai patogu nuo pirmos klasės pradėjus..
Sėkmės. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Varna80 @ 2014 08 23, 18:51)
Sveika,

Mūsų mokykloje tikrai ne visi tėveliai turi galimybę prisijungti prie e-dienyno, todėl kiekvieno mėnesio pabaigoje tiems, kurie neprisijungia prie sistemos, atspausdinu popierines ataskaitas. O visą kitą info surašydavau į laiškelius. Ramu, kai matai, kad po info atsiradę tėvų parašai byloja, jog jiems žinios perduotos. Kadangiai šiemet dirbsiu su pirmokais, tai tikrai užvesiu kiekvienam po kažkokį dienoraštuką. Buvusiems auklėtiniams, kurie dabar bus devintokai, tai užtekdavo ir žodinės info, ir informacinių lapelių-laiškelių. Su pirmokais taip perteikt informaciją nerizikuosiu.

Nesu išpuikusi ir gyvenu ne didmiesty, bet man kaip ir ne visai aišku, kaip gali būti, kad šiais laikais niekas šeimoje nesinaudoja internetu g.gif Rimtai klausiu, visai nenoriu nieko užgauti 4u.gif Juolab, kad pradinukų tėvai gi nėra seni žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2014 08 23, 17:52)
Nesu išpuikusi ir  gyvenu ne didmiesty, bet man kaip ir ne visai aišku, kaip  gali būti, kad šiais laikais niekas šeimoje nesinaudoja internetu g.gif Rimtai klausiu, visai nenoriu nieko užgauti 4u.gif Juolab, kad pradinukų tėvai gi nėra seni žmonės.

Sveikutės,mergaitės, patikėkit, kad atsiranda ir tokių tėvelių, kurie turėdami internetą, namuose kompiuterį, sugeba visus mokslo metus neprisijungti prie dienyno. Va čia tai be žodžių. Ir ką su tokiais tėvais daryti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2014 08 23, 16:30)
Pirmoje klasėje reikia ir parašyti, ir įklijuoti, bet nuo antros klasės jau gali ir patys informaciją nusirašyti. Aš ant lentos parašydavau, o jie nusirašydavo.

Ir aš taip darau. Pirmokiukai - dar žiopliukai, bet vis tiek po truputį atsakomybę perduodu vaikams. O antrokai jau rašyti moka. Jei tingi nuo lentos nusirašyti - tėvai turi kalbėti su savo vaiku tinginėliu. O šiaip informacija ir TAMO parašau. Vėliau tik apie susirinkimus ir išvykas spausdinu užrašus ir klijuoju į užrašų knygelę.
Šiais laikas daugumai tėvų nusišvilpt, kaip tam vaikui mokykloj sekasi - vistiek juk už mokymąsi atsakinga tik mokykla, todėl TAMO prirašytus romanus net nesiruošia skaityt, nors galimybę tikrai turi.
Dabar dėmesio į tai nebekreipiu - nenorit - neskaitykit - svarbu, kad aš parašiau ir turėsiu ką parodyt, jei užeis koks bizas ir kuom nors pradės kaltinti. Tėvų pareiga domėtis savo vaiku ir užtikrinti jų švarą ir kad turėtų bent reikiamas priemones, ateitų laiku į mokyklą. O jei vaikui sunku - galima jam palengvinti programą - tada bus gal lengviau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gabija4 @ 2014 08 23, 17:00)
Sveikutės,mergaitės, patikėkit, kad atsiranda ir tokių tėvelių, kurie turėdami internetą, namuose kompiuterį, sugeba visus mokslo metus neprisijungti prie dienyno. Va čia tai be žodžių. Ir ką su tokiais tėvais daryti... blush2.gif

Nieko tu su jais nepadarysi ir nepakeisi. Čia mane kolegės pamokė: keisti reikia savo požiūrį ir, į jų bei jų vaikų problemas, nebekreipti dėmesio. Mokytojai stengiasi, tiesia pagalbos ranką, o jie tingi. Nu nenori - tai nereikia. Kai prireiks - bėgs samdyti, tik gal jau tada vėlu bus. Nereikia užsikrauti sau ant pečių svetimų problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snaudale: 23 rugpjūčio 2014 - 17:06
QUOTE(GEG @ 2014 08 23, 17:27)
kaip dėl informacijos, tai pas mane dauguma naudojosi internetu, rašydavau meilus. O šiaip visą informaciją susijusią su vaikais perdaviau žodžiu per vaikus. Pripažinkite, kad kai mes augome, kai buvome vaikai, mokytojos juk nerašydavo mums i pažymių knygeles kažkokios info, perduodavo per mus pačius, žodžiu. Todėl , jau nuo pirmos klasės vaikus mokau prisiminti. Kad būtų lengviau, pasakau kiek naujienų ir kokios jos. Dienos eigoje pasikartojame ir taip patys nešdavo informaciją namo. Sekėsi labai gerai, vienas kitas kažką pamiršdavo. Tėvai buvo patenkinti.
Tik tiems tėvams, kurie piktybiškai nesinaudodavo el.d. gale mėnesio ištraukdavau rezultatų suvestinę ir perduodavau per vaiką.
Aš už savarankiškumą, manau, kad šiais laikais vaikams to labai trūksta:)

Pernai buvo pirmokai maniškiai, jokių laiškų tėvams nerašydavau, išskyrus rugsėjį. Tada atspausdindavau, ką reikia atsinešti. Toliau turi prisiminti patys, apie mokymąsi gauna info tamo dienyne, apie elgesį classdojo. Kam įdomu ir kam rūpi skaito ir domisi, o kam nerūpi tai spausdink kiek nori, kas jiems trukdo neskaityti vaiko paduoto lapo g.gif Antroje klasėje irgi darbuosiuos taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 23 rugpjūčio 2014 - 17:06
QUOTE(gabija4 @ 2014 08 23, 20:00)

va čia tai man suprantama, nes tokių turėjau ir turiu. Viską išbandžius, pradėjau juos ignoruot.Siunčiu visą informaciją, kaip ir visiems, o jei kas, tai tik ,,nustembu", kad esu pranešusi dienyne. Pagaliau vaikai patys skatina tėvus, ypač, jei tam dienyne -pagyrimai, padėkos, kvietimai į vakarėlius. Negaliu sakyt, kad labai greitai suveikia, bet suveikia. Nes juk ir nuo kitų tėvų nepatogu darosi biggrin.gif
Atsakyti
Į paštą atsiunčiau knygą "Atgaiva sielai". Labai gera knyga. Galima rasti minčių tėvų susirinkimui.
Atsakyti
QUOTE(gitė @ 2014 08 22, 22:32)
Tikrai galima.

Labai ačiū.
Papildyta:
QUOTE(gitė @ 2014 08 22, 22:32)
Tikrai galima.

Labai ačiū.
Atsakyti
UGDYMO SODAS

https://sodas.ugdome.lt/

Gal patiks?
Atsakyti
laba
QUOTE(laurija @ 2014 08 23, 10:05)
Sveikos, dauguma jau naudojatės el. dienynu, bet ar turite mokiniams kažkokius užrašus, kur parašote informaciją? ( nes pvz mano klasėje ne visi mokinių tėvai naudojasi kompiuteriu).

mano ir ne visi prisijungia, tai jeigu kas labai svarbaus būna - rašau sms (parasau 1 sms, sukeliu visos klasės tėvų nr.. turių jų 3000 mėnesiui smile.gif )
o rugsėjo 1 dovanosiu mokiniams užrašų knygeles. vis pratinu, kad patys užsirašytų...
Atsakyti
QUOTE(Kramune @ 2014 08 24, 08:53)

Įlindau į tą sodą ir truputį nustebau. Atrodo, kad pradinukai neegzistuoja, nes registruojantis reikia nurodyti dėstomą dalyką, o pradinio ugdymo ten nėra. Peržiūrėjus kitą įkeltą medžiagą irgi nieko pradinukiško neatradau.. Na, sistema nauja, gal dar nespėjo... g.gif
Atsakyti