simtalapi visados perku sodu g. (netoli gelezinkelio stoties) esancioje kavinukeje, ten jis man skaniausias, beto sioje kavineje galima rasti dar ir ivairiu skaniu sausainiu bei saldainiu...
Papasakokit merginos ar bandet pagal tuos receptelius kepti simtalapi? As beskaitydama taip uzsimaniau simtalapio ir susigundziau pabandyti - tad noriu pasiklausti, kaip kam sekesi, ka darytumet kitaip?
QUOTE(giliuxe @ 2007 06 15, 13:42)
Papasakokit merginos ar bandet pagal tuos receptelius kepti simtalapi? As beskaitydama taip uzsimaniau simtalapio ir susigundziau pabandyti - tad noriu pasiklausti, kaip kam sekesi, ka darytumet kitaip?
sakyciau, kad mums nekepanciom ju, neverta kept. jokios naudos, kad i metus viena karta kepsime- vistiek toks nepavyks, kaip kad turetu buti. reikia bent 50 iskept, kad normaliai gautusi. labai jau ilgas ir alinantis procesas. tegu kepa tie kas tikrai moka, o mes is ju pirksime
Aš ir rekomenduoju šimtapalį pirkti čia. Girdėjau daug gerų atsiliepimų, pati pabandžiau ir tikrai nenusivyliau.
QUOTE(ArnasGustas @ 2007 01 26, 09:01)
Kiek man teko pirkti tai visada buvo
O aš manau, kad reikia bandyt kept tuos šimtalapius. Kai buvau maža, visada žiūrėdavau, kaip baba kepa saldžias bulkas (be aguonų). Dabar paragavus šimtalapio galiu pasakyti, kad tos bulkos skoniu nenusileisdavo jam. Ir aš pradėjau kepti tokias bulkas ir gaudavosi visai neblogai. Tik tampymo buvo mažiau... ...o skonis... . Bet, dėja, paskutinį kart tokias bulkas kepiau būdama šešiolikos, po to nebuvo kada . Dabar irgi tobulo šimtalapio neiškepčiau, bet pabandyt visada verta. Gal iš n-ojo karto pavyks? Nieks negimė mokėdamas.
nea, tikrai gerai rae viena mamka, reikai bent 50 iskepti kad pavyktu. tikrai. mano mama mokesi is mano kriskso mamos, nes ji tai kepa juos aju senai ir jai labai geri gaunas.ji mat is alytaus krasto,o ten jie labai populiarus. Tai va, mano mamai gana ilgai gaudavosi ne simtalapis o pagerinta bulka su aguonomis. Tikrai, nes ten esme yra labai laiku labaaaaai plonai tesla su rankom isplesti. ji turi buti plonyte kaip popierius, o jei negerai nutaikytas miltu kiekis to nepadarysi. vien zo nebandziusioms, net nepatariu kepti, geriau jau koki pyraga, kuris greiciau iseina.
Niekad nevalgiau tokio dalyko ir net negirdėjau apie tai Tai užsimaniau labai paragaut. Kur tą Gulbinienę Kaune rast?
Na sveikutės,
kepiau vakar šimtalapį. GAVOSI. Tikras šimtalapis. Nemeluoju. Aišku ne šimtaprocentinai, bet 7 balus iš 10 tikrai galėčiau parašyti. Tai galiu ir įspūdžiais pasidalinti, jei kam įdomu.
Dariau pagal pirmą receptuką šioje temoje, tik iš pusės normos. Sugaišau 4 valandas (su iškepimu, kildinimu ir pan.). Sunkiausia yra tešlą išminkyti (minkiau 1 val.). O tampymas, neįtikėtina, bet ne tos sunkus, kaip čia visos kalbat. Tiesiog tampant pati tešla tamposi rankose. Ji tokia minkštutė, tokia paslanki, net malonu.
Bet padariau keletą klaidelių , tai jos truputį skonį pagadino. Pirmą sluoksnį reik daryt šiek tiek storesnį (bent jau aš taip darysiu). Kai pyragas jau ant skardelės, jį reiktų sutepti aliejum (vos vos), kad kildamas nesudžiūtu ir nesulūžtu.
Tai tiek. Pabandytik, tikrai skanu .
kepiau vakar šimtalapį. GAVOSI. Tikras šimtalapis. Nemeluoju. Aišku ne šimtaprocentinai, bet 7 balus iš 10 tikrai galėčiau parašyti. Tai galiu ir įspūdžiais pasidalinti, jei kam įdomu.
Dariau pagal pirmą receptuką šioje temoje, tik iš pusės normos. Sugaišau 4 valandas (su iškepimu, kildinimu ir pan.). Sunkiausia yra tešlą išminkyti (minkiau 1 val.). O tampymas, neįtikėtina, bet ne tos sunkus, kaip čia visos kalbat. Tiesiog tampant pati tešla tamposi rankose. Ji tokia minkštutė, tokia paslanki, net malonu.
Bet padariau keletą klaidelių , tai jos truputį skonį pagadino. Pirmą sluoksnį reik daryt šiek tiek storesnį (bent jau aš taip darysiu). Kai pyragas jau ant skardelės, jį reiktų sutepti aliejum (vos vos), kad kildamas nesudžiūtu ir nesulūžtu.
Tai tiek. Pabandytik, tikrai skanu .
šimtalapis Vilniuje, info simtalapis@gmail.com
kur galima Vilniuje nusipirkti simtalapi gal kas pagelbes man?