O čia kaip aš darau
Šimtalapis
Produktai:
5 kiaušiniai, 25gramai mielių, 0,5 stiklinės pieno, miltų, aguonų, cukraus, sviesto.
Receptas:
Mieles ištrinti su 1 šaukštu cukraus, kol pasidarys skystos. Tada įmušti kiaušinius.
Aguonas nuplikinti trupučiu karštu pienu. atvėsinti pieną likusį ir supilti į mieles, gerai išmaišyti ir po truputį pilti miltus, iki kol bus galima minkyti tešlą, bet dar liptų prie rankų, nes jei perdaug bus miltų neišsitampys. Kai jau tešlą galima minkyti, tai apipilam stalą ir rankas aliejumi ir pradedame minkyti apie 1h be pertraukų, o kad nepriliptų tešla vis miltais arba aliejumi patepkite. po intensivaus minkimo padaliname tešla į tris dalis ir padarę įdubas uždengiame rankšluosčiu.
Pasiruošiam ant kėdės tempimui pagalves, kad nebūtų per žemai. ir apklojame plevele ir dar medžiaga švaria, kurios negaila ir lygią. apibarstome miltais, taip pat formą ištepame aliejumi ir netoliese pasidedame. pasiruošeme cukrų su šaukšteliu, apiplykitas aguonas ir minkštą sviestą, kad galėtume lengvai tepti.
Tada kai truputi pakilusią tešlą pradedame daužyti tarp ranku ir ploti, kad ji temptusi ir per vidurį iki opersimatymo plonėtų, kai jau sunku išlaikyti uždedame ant paruoštų pagalvių ir kraštus po truputi spudeliodami tampom, kol pakankamai didelės formos ir skaidrus būtų. bet prieš imant tešlą patariu rankas ištepti aliejumi, tada lengviau tampysis ir reikia atsargiai tampyti, nes ji lengvai plyšta, o pataisyti neimanoma. taip ištampius pirmą tešlos gabalėlį ištepam sviestu ir apibarstome cukrumi, poto antrą gabalėlį ant jo ištempem ir vėl ištepam sviestu ir cukrumi. trečią ištempę vėl ištepam sviestu ir cukrumi, ir išpilam aguonas, pasklaidom beveik per visą plotą, tada atsargiai pakeliam vieną kraštą ir jis susivinioja į ritinį ir atsargiai perkeliame į formą. kepame kol parus ir prie degtuko nelips, beje orkaitė turi būti įkaitinta
QUOTE(bea @ 2004 08 12, 14:17)
SIMTALAPIS
1 kg miltш;
50 g mieliш;
250 g pieno;
5 kiauрiniai;
1,5 stiklinлs aguonш;
stiklinл razinш;
cukrus lakрtams pabarstyti
400 g sviesto lakрtams aptepti;
Mielлs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Б рiltа pienа su iрplaktais jame kiauрiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielлs ir smarkiai minkoma ne maюiau pusvalandюio. Teрla padalijama б рeрias dalis, nekeiиiant paskutinлs minkymo krypties. Iр kiekvieno gabalo padaromas paplotлlis, aptepamas iрtirpintu sviestu ir uюdengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedюiыtш. Рiltai kildoma valandа.
Imamas vienas paplotлlis, truputб pakoиiojamas, nekeiиiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Iрtampytas lakрtas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas iрtirpintu sviestu, apibarstomas trupuиiu cukraus. Tuomet imamas kitas teрlos paplotлlis, truputб pakoиiojamas, iрtampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinб uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsиius cukrumi, graюiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos uюplikomos verdanиiu vandeniu, pusvalandб palaikomos, paskui pro dvigubа marlж nusunkiamos, mлsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likжs teрlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo kraрto, kur sudлtos aguonos, teрlos lakрtai vyniojami voleliu. Iр jo daromas юiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma рiltai, paskui kepama vidutinio karрtumo orkaitлje apie valandа. Atauрinama formoje. Iрimtas iр formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
Cia kazkurios forumietes receptas, aciprashau, neissidemejeu kurios. Tema Naminiai pyragai, 19 psl.
1 kg miltш;
50 g mieliш;
250 g pieno;
5 kiauрiniai;
1,5 stiklinлs aguonш;
stiklinл razinш;
cukrus lakрtams pabarstyti
400 g sviesto lakрtams aptepti;
Mielлs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Б рiltа pienа su iрplaktais jame kiauрiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielлs ir smarkiai minkoma ne maюiau pusvalandюio. Teрla padalijama б рeрias dalis, nekeiиiant paskutinлs minkymo krypties. Iр kiekvieno gabalo padaromas paplotлlis, aptepamas iрtirpintu sviestu ir uюdengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedюiыtш. Рiltai kildoma valandа.
Imamas vienas paplotлlis, truputб pakoиiojamas, nekeiиiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Iрtampytas lakрtas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas iрtirpintu sviestu, apibarstomas trupuиiu cukraus. Tuomet imamas kitas teрlos paplotлlis, truputб pakoиiojamas, iрtampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinб uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsиius cukrumi, graюiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos uюplikomos verdanиiu vandeniu, pusvalandб palaikomos, paskui pro dvigubа marlж nusunkiamos, mлsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likжs teрlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo kraрto, kur sudлtos aguonos, teрlos lakрtai vyniojami voleliu. Iр jo daromas юiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma рiltai, paskui kepama vidutinio karрtumo orkaitлje apie valandа. Atauрinama formoje. Iрimtas iр formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
Cia kazkurios forumietes receptas, aciprashau, neissidemejeu kurios. Tema Naminiai pyragai, 19 psl.
As sita piraga mokinausi daryti alytuje pas tokia mociute.Tai ji kepe krosnyjie,receptura tai man taip atrodo tapati.Aciu uz recepta as taip gailejaus,kad ji pameciau.O dabar kada turesiu laiko reiks pabandyti.
na smagiai jus cia bendraujat ir patirtim dalinates...man simtalapio skonis zinomas nuo vaikystes, tai dristu teigti, kad skaniausias simtalapis, be isimciu, yra keptas kaimiskoj krosnyje, patikekit kaip gerai bezinociau visus niuansus, namie niekada nesigauna tokie skanus kaip kadaise pas mociute kaime,exxx...Taciau namie keptas yra zymiai skanesnis negu pirktas is parduotuves. Teko karta nusipirkti, tai net susikeikiau, kad simtalapio vardu buvo pavadintas.
Mes namu salygomis per karta visada du pyragus kepame, viena geresni, kita prastesni is visu atlieku nuo pirmojo tai uztrunkam beveik visa diena. Vienai padaryti simtalapi yra tikrai sunku ir nuobodu, o dviese ir smagu ir greiciau,ir meiles dvigubai daugiau ideta, svarbu nesinervinti, nepykti, nes tada tikrai nepavyksta.O tie receptai kuriuos maciau, niuuuuu...nelabai man jie patinka, viename per mazai sviesto, kitame per daug mieliu. Be to, ir kiekviena totoriu seima kepa pgl savo skoni, todel ir gaunasi skirtingi variantai, vieniems patinka labiau bulkos tipo, tai deda daugiau mieliu, kitiem riebesni-tai deda daugiau sviesto, vieniem saldesni-tada barsto ant lapu daugiau cukraus ir t.t. vat ir mastykit pacios kokio norit,viskas nuo jusu paciu priklauso.Cia kaip ir viskas virtuvej-turi buti pgl skoni )).Sekmes visoms kepejelems. PS.ir dar ...kai verdat kose tai pilat vandeni ar piena?.. juk su pienu skaniau ar ne? , ir su kiausiniais tas pats, kuo daugiau tuo geriau, gali buti nuo 6 iki 10 kiausiniu,o dar geriau jeigu jie naminiai, miltus nepamirskite persijoti bent du kartus.
Mes namu salygomis per karta visada du pyragus kepame, viena geresni, kita prastesni is visu atlieku nuo pirmojo tai uztrunkam beveik visa diena. Vienai padaryti simtalapi yra tikrai sunku ir nuobodu, o dviese ir smagu ir greiciau,ir meiles dvigubai daugiau ideta, svarbu nesinervinti, nepykti, nes tada tikrai nepavyksta.O tie receptai kuriuos maciau, niuuuuu...nelabai man jie patinka, viename per mazai sviesto, kitame per daug mieliu. Be to, ir kiekviena totoriu seima kepa pgl savo skoni, todel ir gaunasi skirtingi variantai, vieniems patinka labiau bulkos tipo, tai deda daugiau mieliu, kitiem riebesni-tai deda daugiau sviesto, vieniem saldesni-tada barsto ant lapu daugiau cukraus ir t.t. vat ir mastykit pacios kokio norit,viskas nuo jusu paciu priklauso.Cia kaip ir viskas virtuvej-turi buti pgl skoni )).Sekmes visoms kepejelems. PS.ir dar ...kai verdat kose tai pilat vandeni ar piena?.. juk su pienu skaniau ar ne? , ir su kiausiniais tas pats, kuo daugiau tuo geriau, gali buti nuo 6 iki 10 kiausiniu,o dar geriau jeigu jie naminiai, miltus nepamirskite persijoti bent du kartus.
Tik isivaizduokit, kaip man cia malonu skaityti, nes rankose toki dideli gabala simtalapio turiu. Patinka valgant darineti po sluoksni. Anyta mano dzuke ir simtalapi kepa pati. Skanus simtalapis bene vienintelis anytos privalumas
Reiks kada vyrui i komandiruote isvykus, pabandyti issikepti, nes jei kepsiu prie jo, tai butinai su mamytes sulygins
Linkiu visoms issikepti pacius skaniausius pyragus
Reiks kada vyrui i komandiruote isvykus, pabandyti issikepti, nes jei kepsiu prie jo, tai butinai su mamytes sulygins
Linkiu visoms issikepti pacius skaniausius pyragus
QUOTE(LYLY @ 2006 05 27, 16:39)
O čia kaip aš darau
Šimtalapis
Produktai:
5 kiaušiniai, 25gramai mielių, 0,5 stiklinės pieno, miltų, aguonų, cukraus, sviesto.
Receptas:
Mieles ištrinti su 1 šaukštu cukraus, kol pasidarys skystos. Tada įmušti kiaušinius.
Aguonas nuplikinti trupučiu karštu pienu. atvėsinti pieną likusį ir supilti į mieles, gerai išmaišyti ir po truputį pilti miltus, iki kol bus galima minkyti tešlą, bet dar liptų prie rankų, nes jei perdaug bus miltų neišsitampys. Kai jau tešlą galima minkyti, tai apipilam stalą ir rankas aliejumi ir pradedame minkyti apie 1h be pertraukų, o kad nepriliptų tešla vis miltais arba aliejumi patepkite. po intensivaus minkimo padaliname tešla į tris dalis ir padarę įdubas uždengiame rankšluosčiu.
Pasiruošiam ant kėdės tempimui pagalves, kad nebūtų per žemai. ir apklojame plevele ir dar medžiaga švaria, kurios negaila ir lygią. apibarstome miltais, taip pat formą ištepame aliejumi ir netoliese pasidedame. pasiruošeme cukrų su šaukšteliu, apiplykitas aguonas ir minkštą sviestą, kad galėtume lengvai tepti.
Tada kai truputi pakilusią tešlą pradedame daužyti tarp ranku ir ploti, kad ji temptusi ir per vidurį iki opersimatymo plonėtų, kai jau sunku išlaikyti uždedame ant paruoštų pagalvių ir kraštus po truputi spudeliodami tampom, kol pakankamai didelės formos ir skaidrus būtų. bet prieš imant tešlą patariu rankas ištepti aliejumi, tada lengviau tampysis ir reikia atsargiai tampyti, nes ji lengvai plyšta, o pataisyti neimanoma. taip ištampius pirmą tešlos gabalėlį ištepam sviestu ir apibarstome cukrumi, poto antrą gabalėlį ant jo ištempem ir vėl ištepam sviestu ir cukrumi. trečią ištempę vėl ištepam sviestu ir cukrumi, ir išpilam aguonas, pasklaidom beveik per visą plotą, tada atsargiai pakeliam vieną kraštą ir jis susivinioja į ritinį ir atsargiai perkeliame į formą. kepame kol parus ir prie degtuko nelips, beje orkaitė turi būti įkaitinta
Šimtalapis
Produktai:
5 kiaušiniai, 25gramai mielių, 0,5 stiklinės pieno, miltų, aguonų, cukraus, sviesto.
Receptas:
Mieles ištrinti su 1 šaukštu cukraus, kol pasidarys skystos. Tada įmušti kiaušinius.
Aguonas nuplikinti trupučiu karštu pienu. atvėsinti pieną likusį ir supilti į mieles, gerai išmaišyti ir po truputį pilti miltus, iki kol bus galima minkyti tešlą, bet dar liptų prie rankų, nes jei perdaug bus miltų neišsitampys. Kai jau tešlą galima minkyti, tai apipilam stalą ir rankas aliejumi ir pradedame minkyti apie 1h be pertraukų, o kad nepriliptų tešla vis miltais arba aliejumi patepkite. po intensivaus minkimo padaliname tešla į tris dalis ir padarę įdubas uždengiame rankšluosčiu.
Pasiruošiam ant kėdės tempimui pagalves, kad nebūtų per žemai. ir apklojame plevele ir dar medžiaga švaria, kurios negaila ir lygią. apibarstome miltais, taip pat formą ištepame aliejumi ir netoliese pasidedame. pasiruošeme cukrų su šaukšteliu, apiplykitas aguonas ir minkštą sviestą, kad galėtume lengvai tepti.
Tada kai truputi pakilusią tešlą pradedame daužyti tarp ranku ir ploti, kad ji temptusi ir per vidurį iki opersimatymo plonėtų, kai jau sunku išlaikyti uždedame ant paruoštų pagalvių ir kraštus po truputi spudeliodami tampom, kol pakankamai didelės formos ir skaidrus būtų. bet prieš imant tešlą patariu rankas ištepti aliejumi, tada lengviau tampysis ir reikia atsargiai tampyti, nes ji lengvai plyšta, o pataisyti neimanoma. taip ištampius pirmą tešlos gabalėlį ištepam sviestu ir apibarstome cukrumi, poto antrą gabalėlį ant jo ištempem ir vėl ištepam sviestu ir cukrumi. trečią ištempę vėl ištepam sviestu ir cukrumi, ir išpilam aguonas, pasklaidom beveik per visą plotą, tada atsargiai pakeliam vieną kraštą ir jis susivinioja į ritinį ir atsargiai perkeliame į formą. kepame kol parus ir prie degtuko nelips, beje orkaitė turi būti įkaitinta
Turiu šokių tokių pastebėjimų: tešlą ištampius su skylėm pataisyti tikrai įmanoma, galima tiesiog paėmus gabalėlį tešlos paprasčiausiai užlopyti ir tikrai nieko tokio nebus, nes ištampyti tešlą plonai be jokių skylių praktiškai neįmanoma. Perkėlus pyragą į keptuvę taip pat reikėtų šiek tiek palaukti, kol jis iškils, kad iškepęs nebūtų kaip blynas. Ir dar, geriausiai tešlą tampyti ant stalo, paskui tik kraštus apipjauni, kad lygūs būtų, labai patogu...
Ir tikrai pritariu Vectrai, kuo daugiau kiaušinių tuo geriau... Sėkmės visoms kepant
QUOTE(xjurgutex @ 2006 08 30, 13:28)
pati skaniausia simtalapi kepa ramuciuose, kauno rajone. visuomet mes ir musu draugai uzsakinejame ten. tikrai labai skanus, jei kas noresit uzsisakyti tel. 837 432699
Kokia kaina gal pasakytumet? Ar produktai turi buti iduodami ar jie patys superka ko reikia?
QUOTE(xjurgutex @ 2006 08 30, 13:28)
pati skaniausia simtalapi kepa ramuciuose, kauno rajone. visuomet mes ir musu draugai uzsakinejame ten. tikrai labai skanus, jei kas noresit uzsisakyti tel. 837 432699
Kad ir koks skanus bebūtų,bent mano skoniui turbūt mieks neprilygs pačių totorių kepamam
Nors ir čia dar nuo kepėjos priklauso. Mano vestuvėmsšią vasarą buvo pora iškepta: vienas laaabai skanus, kitas tik šiaip skanus Pirmojo šimtalapio kepėja garsi visam Alytaus rajone, tad užsakinėti reikia iš anksto, bet tikrai verta
QUOTE(Mijja @ 2006 10 01, 08:44)
Kad ir koks skanus bebūtų,bent mano skoniui turbūt mieks neprilygs pačių totorių kepamam
Nors ir čia dar nuo kepėjos priklauso. Mano vestuvėmsšią vasarą buvo pora iškepta: vienas laaabai skanus, kitas tik šiaip skanus Pirmojo šimtalapio kepėja garsi visam Alytaus rajone, tad užsakinėti reikia iš anksto, bet tikrai verta
Nors ir čia dar nuo kepėjos priklauso. Mano vestuvėmsšią vasarą buvo pora iškepta: vienas laaabai skanus, kitas tik šiaip skanus Pirmojo šimtalapio kepėja garsi visam Alytaus rajone, tad užsakinėti reikia iš anksto, bet tikrai verta
tai gal gali telefono nr. duoti tos moteriškės iš Alytaus, nes yra galimybė užsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2005 04 10, 16:51)
o pirktinis man skanus iš gulbinienės firmos. Jų turėtų būt ir Vilniuje. www.tortai-pyragai.lt jei ka pabandykit
O aš šiandien nusipirkau Gulbinienės gabaliuką šimtalapio paragaut, tai man nepatiko Daugiau panašu į pyragą su aguonom
Man tai patinka tokie šlapi, prisigėrę šimtalapiai Tai gal todėl man šis ir nepatiko
Man tai teko girdėti kalbant, kad neturint totorių kraujo, šimtalapio tikro neiškepsi
Bet aš tai būtinai bandysiu. Juoba, kad jei ir nepavyks 100 kartų- ne bėda. Brangiausiasis l. mėgsta sukritusius pyragus ir nevisai iškepusias mielines bandas Tai ir nepavykęs šimtalapis tiks
Jau kai išmoksiu šimtalapį kept tai galėsiu už vyro eit
Bet aš tai būtinai bandysiu. Juoba, kad jei ir nepavyks 100 kartų- ne bėda. Brangiausiasis l. mėgsta sukritusius pyragus ir nevisai iškepusias mielines bandas Tai ir nepavykęs šimtalapis tiks
Jau kai išmoksiu šimtalapį kept tai galėsiu už vyro eit
Skaniausia simtalapi esu valgiusi kaime, yra toks miestelis Butrimonys, na beveik dzukija cia, tai ten moteryte super kepa, o siaip praejusia sav. labai uzsinorejau kazko tokio ypatingo, tai nusipirkau prekybos centre "Silas" gabaliuka sio sedevro, vienos firmos gamybos, oi merginos, tikrai nepatariu, nes uzteko poros kasniu ir visa kita mano sunelis surijo Paskutine bjaurybe, labai nusivyliau, galvoju gal viena progai teks tos moterytes paieskoti is kaimuko
o siaip manome, kad labai daug darbo prie jo yra
o siaip manome, kad labai daug darbo prie jo yra