Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(Sola @ 2006 03 30, 10:46)
Man,atrodo,nebutina kepti formoj.As kai kepiau,tai padariau toki zieda,i skarda ir viskas


Aciu smile.gif
As jau uzminkiau - sunkus darbas, bet manau skonis atpirks visas kancias 4u.gif Kepsiu ir as be formos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2006 03 30, 14:43)
Aciu smile.gif
As jau uzminkiau - sunkus darbas, bet manau skonis atpirks visas kancias  4u.gif Kepsiu ir as be formos  drinks_cheers.gif


Bet jau koks storas gavosi... Kazin kaip jis ten iskeps sad.gif O aguonu tai vis gi manau per daug recepte parasyta, man puse liko. Nezinau kur jas dabar deti - mesti juk gaila...
Atsakyti
Skaniausias simtalapis ! Skaniausias simtalapis... Nedaaugo mano konditeriniai gabumai iki simtalapio sad.gif Gavosi batonas su idaru lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Neeri,2006 01 29, 15:13]
Tiek daug kalbų ir tik vienas receptas doh.gif Kas sakote, kad neįmanoma, sunku iškepti šimtalapį, tai netiesa, reikia tik noro ir kantrybės bigsmile.gif Aš labai mėgstu jį, tai pati karts nuo karto išsikepu, kai tingiu terliotis ir tampytį tešlą išsikepu mielinį šimtalapį, taip pat labai skanus ir tikrai į bulką nepanašus. O jei turiu noro pasigaminu ir tą tampomą. Ir labai didelių pastangų tampymui tikrai nereik, mėtyti taip pat tešlos nebūtina, nebent į cirko akrobatus pretenduotumėt, paprasčiausiai ko reikia tai didelio stalo bigsmile.gif Ir geros nuotaikos.


Va aš išdrysiu truputėlį paprieštarauti g.gif Kiek žinau, tai pagal totorius (tikrus šimtalapio ekspertus) tešlą ištampyti ir gerai išminkyti būtina, nes kitaip ne šimtalapis, o batonas gausis. Ir įgūdžiai labai praverčia blush2.gif
Beto pagal tikruosius šimtalapio receptus tai pirmasis variantas labiau atitinka realybę, nes vanduo į tešlą lyg ir nesipila.
Bet čia tik mano pastebėjimai, atsiprašau už kritiką ax.gif

O šiaip nebijokit bandyti, nes tik darant tobulėjam. O klaidos, tai kaip sakant, kas nebando, tas ir klaidų nedaro. Galiausiai ir karštas batonas su pienu ar arbata skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dina_free @ 2006 04 14, 13:15)
Va aš išdrysiu truputėlį paprieštarauti  g.gif  Kiek žinau, tai pagal totorius (tikrus šimtalapio ekspertus) tešlą ištampyti ir gerai išminkyti būtina, nes kitaip ne šimtalapis, o batonas gausis. Ir įgūdžiai labai praverčia  blush2.gif 
Beto pagal tikruosius šimtalapio receptus tai pirmasis variantas labiau atitinka realybę, nes vanduo į tešlą lyg ir nesipila.
Bet čia tik mano pastebėjimai, atsiprašau už kritiką  ax.gif

O šiaip nebijokit bandyti, nes tik darant tobulėjam. O klaidos, tai kaip sakant, kas nebando, tas ir klaidų nedaro. Galiausiai ir karštas batonas su pienu ar arbata skanu  thumbup.gif



Aš bandžiau kepti pagal pirmąjį variantą (be vandens), tai tinkamai ploną tešlos lakštą buvo be galo sunku paruošti. Neįstengiau verysad.gif . Gavosi batonas, bet visgi valgomas thumbup.gif . Manau šįvakar pabandysiu antrąjį variantą - su vandeniu. gal geriau išeis... ax.gif
Atsakyti
valgiau tikra totoriska simtalapi kepta namie - nerealus skonis!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pushi: 21 balandžio 2006 - 23:58
QUOTE(pushi @ 2006 04 21, 23:58)
valgiau tikra totoriska simtalapi kepta namie - nerealus skonis!

Kur pirkai?
Atsakyti
na va vėl bandžiau kepti šimtalapį. Šįkart payko gerai tešlą iškočioti, bet iškilo kita bėda - sukepė mano šimtalapis - manau per aukštą temp.orkaitės pasirinkau. verysad.gif Kepiau 220 po to 200 laipsniuose. kitą kart bandysiu 170, manau tikrai dar geriau pavyks biggrin.gif
Atsakyti
niu mergaites uzvezinot jus su savo simtalapiu savaitgali kepsiu clap.gif nu bet jei gausis neskanus begsiu i parde pas gulbiniene pirkt,nebegaliu kaip uzsimaniau niam naim essen.gif
Atsakyti
help.gif help.gif Gal kas žinot kur užsakyt tikrą totorišką šimtalapį bučiau labai dėkingą aciuks.gif
Atsakyti
Užklydau netyčiom čia biggrin.gif
Tai ir aš pasysakysiu biggrin.gif
Visų pirmą tešlą pirktinė mielinė netiks biggrin.gif
Visų antrą be 45-60minučių minkimo sluoksnio plono ,net nesvajokite ir jis rankomis ištampomas biggrin.gif
Ir dar kaimietiškas žymiai skanesnis išeina, nes sviestas suteikia riebumo ir aromato, o mieste jis šlapesnis ir glajus apačioje pasidaro , nes trūksta karščio biggrin.gif
Čia tiek žinau, nes mokinaus pas specialistę ir jau gal 7 metai ,kai ant švenčių kepuosi biggrin.gif
Atsakyti
Reiks ir man pabandyti ax.gif
Atsakyti