Tai nejau niekas nekepat šimtalapio? Man taip įdomu kaip reikia tampyti, nu niekaip neįsivazduoju
Sveikos mamos
Nepatingejau užsiregistruot, kad tik išgelbėčiau jūsų kančias. Vilniuje labai skanius šimtalapius galima užsakyti tel. +37065404475; kiek žinau iki kalėdų užsakymų jau nepriima (na nebent kokį didžiulį). p.s. kaina apie 21 LT/kg ir reikia patiem vaziuoti pasiimti. Sėkmės ir skanaus
Nepatingejau užsiregistruot, kad tik išgelbėčiau jūsų kančias. Vilniuje labai skanius šimtalapius galima užsakyti tel. +37065404475; kiek žinau iki kalėdų užsakymų jau nepriima (na nebent kokį didžiulį). p.s. kaina apie 21 LT/kg ir reikia patiem vaziuoti pasiimti. Sėkmės ir skanaus
Išsikepiau šimtalapį pries svaitę ir visai neblogai gavosi, kai kitą kartą darysiu gausis dar geriau. Receptą pasakė draugė, o ji iš kažkokios knygos ištraukė- panašus kaip ir čia nurodomas, tik kad tešlą minkiau valandą ir dar padarymas valandą užtruko ir net nežinojau kad reikia palaikyt dar, aš iškart į orkaitę ir valandą kepė, tai man gavosi dvi valadžiukės darbo ir valandžiukė kepimo. Verta pabandyt. net dabar seilės kaupiasi skonį prisiminus... Aš dar prieš kepant viršų sviestu aptepiau, tai toks traškus gavosi .Sukirtom po cepelinų baliaus per valandą
Tiek daug kalbų ir tik vienas receptas Kas sakote, kad neįmanoma, sunku iškepti šimtalapį, tai netiesa, reikia tik noro ir kantrybės Aš labai mėgstu jį, tai pati karts nuo karto išsikepu, kai tingiu terliotis ir tampytį tešlą išsikepu mielinį šimtalapį, taip pat labai skanus ir tikrai į bulką nepanašus. O jei turiu noro pasigaminu ir tą tampomą. Ir labai didelių pastangų tampymui tikrai nereik, mėtyti taip pat tešlos nebūtina, nebent į cirko akrobatus pretenduotumėt, paprasčiausiai ko reikia tai didelio stalo Ir geros nuotaikos.
Šimtalapis
Tešlai:
150g sviesto;
250g miltų;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
100 ml vandens.
Įdarui:
400g agonų;
100g razinų;
100g cukraus
Riebalai ištirpinami, 3 šaukštai dedami į tešlą kiti paliekami. Tešlos komponentai sumaišomi ir minkoma 10min. kol tešla tampa vienalytė ir tampri. (Jei namie turite kombainą, šį darbą patikėkite jam ). Tešla suvyniojama į rutulį ir į plėvelę ir uždengiame pašildytu dubeniu, laikoms taip 1h.
Įdarui susimalame nuplikytas aguonas, sudedame cukrų ir nuplautas razinas. Imame didelį rankšluostį (aš tai imu medvilninio audeklo didesnį gabalą)pabarstome miltais ir iškočiojame kuo ploniau, tuomet lakštą aptepame dalimi sviesto ir tempiamę į didelį , ploną stačiakampį vis patepdmi sviestu. Kuomet tešla tampa visai plonytė tepame atsragiai įdarą, aptepame aguonų mase ir susukame vyniotinį keldami rankšluostį. padarome pasagą ir siūle į apačia dedame į skardą pateptą riebalais ar išteptą sviestiniu popieriumi.Kepama 200 laipsnių temperatūroj apie 40min, kol rusvai pagelsta. Apiberiama cukraus pudra, galima tiekti į stalą iš šiltą su kokiu skaniu padažiuku. O galima valgyti ir šaltą.
O jei norite tokio šimtalapio kur viduj tik aguonos, o aplink tešla, tuomet darome ne vieną lakštą iš tos tešlos , o kelis, paskui sudedame vieną ant kito ir ant viršutinio palei kraštą dedam aguonas ir susukam
Šimtalapis
Tešlai:
150g sviesto;
250g miltų;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
100 ml vandens.
Įdarui:
400g agonų;
100g razinų;
100g cukraus
Riebalai ištirpinami, 3 šaukštai dedami į tešlą kiti paliekami. Tešlos komponentai sumaišomi ir minkoma 10min. kol tešla tampa vienalytė ir tampri. (Jei namie turite kombainą, šį darbą patikėkite jam ). Tešla suvyniojama į rutulį ir į plėvelę ir uždengiame pašildytu dubeniu, laikoms taip 1h.
Įdarui susimalame nuplikytas aguonas, sudedame cukrų ir nuplautas razinas. Imame didelį rankšluostį (aš tai imu medvilninio audeklo didesnį gabalą)pabarstome miltais ir iškočiojame kuo ploniau, tuomet lakštą aptepame dalimi sviesto ir tempiamę į didelį , ploną stačiakampį vis patepdmi sviestu. Kuomet tešla tampa visai plonytė tepame atsragiai įdarą, aptepame aguonų mase ir susukame vyniotinį keldami rankšluostį. padarome pasagą ir siūle į apačia dedame į skardą pateptą riebalais ar išteptą sviestiniu popieriumi.Kepama 200 laipsnių temperatūroj apie 40min, kol rusvai pagelsta. Apiberiama cukraus pudra, galima tiekti į stalą iš šiltą su kokiu skaniu padažiuku. O galima valgyti ir šaltą.
O jei norite tokio šimtalapio kur viduj tik aguonos, o aplink tešla, tuomet darome ne vieną lakštą iš tos tešlos , o kelis, paskui sudedame vieną ant kito ir ant viršutinio palei kraštą dedam aguonas ir susukam
Sakykit gal kas turit jo nuotrauka? Nu neisivaizduoju as jo ir pirma karta girdziu
Radau Gulbinienes svetainej toki-
Ar taip atrodo simtalapis
Radau Gulbinienes svetainej toki-
Ar taip atrodo simtalapis
QUOTE(Linutemamyte @ 2006 02 13, 15:23)
Sakykit gal kas turit jo nuotrauka? Nu neisivaizduoju as jo ir pirma karta girdziu
Radau Gulbinienes svetainej toki-
Ar taip atrodo simtalapis
Radau Gulbinienes svetainej toki-
Ar taip atrodo simtalapis
Taip taip Tik dažniau gal jis būna be glajaus, o viršus pabarstytas aguonomis ir iš pačios tešlos koks ornamentas paraitytas "Rimi" būna pyragų skyriuje, dėl bendro išsilavinimo jei ten būsi užmesk akį
Na ir skanumelis
QUOTE(zaza09 @ 2006 03 25, 16:37)
Na ir skanumelis
Sveikos kepejeles,
O ar butina simtalapi kepti formoje? Neturiu formos Esu ne karta valgus kepta be formos kaip man atrodo. Tiesiog tokia didele baranka, nu bet labai skani....