Ačiū labai visoms už pagyras
Pati nesitikėjau, kad gausis, bijojau prapjaut ir rast bulką viduj
Galiu dar kart užakcentuot svarbias cipciuko pastabas:
*į mieles - dėt 0,5 a. š. cukraus;
*tešlos rutuliukų NEPERKILDINT, tik kol dvigubai pakyla.
QUOTE(Neryte @ 2009 01 11, 13:53)
Super
Sakyk,o tau sviestas susigere ar istraukei is formeles anksciau ir kiek laiko kepei?O razinas i kiekviena sluoksni dejai
Nes as kai kita karta bandysiu,tai desiu kokius 400gr. sviesto,nes man buvo per riebi apacia kai sugere sviesta ir dar liko siek tiek bleteleje.Ir ar tu lakstus tampei ar kociojai,nes man is visu miltu truputi per kieta tesla gavosi.
CIPCIUKAI, jus butinai dedate 2,5 kiausinio,ar galima jei mazesni deti 3,jei didesni 2
Kepiau 1 val. 10 min. 200° C temp. Iškepusį palikau aušti toje pat formoje, kurioje kepė. Sviestas maždaug po 2-jų val. susigėrė visiškai (na visur apačioje buvo labai riebu, bet sviesto palaido nebuvo likę
- tik ta karamelė susidarius). Razinas bėriau į kiekvieną sluoksnį - mes jas mėgstam tai jų nemažai barsčiau. Lakštus kočiojau ant aliejum patepto stalo laaaabai plonai po to perkėliau ant kitų lakštų ir dar ten patampiau kiek sugebėjau.
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 11, 13:58)
Man irgi kietoka tesla gavosi, nes suberiau visus 500 g iskarto miltu, tai reiks gal kita kart po truputi bert. Ir aliejum stengsiuosi nesitept ranku. Ir gal voleliu geriau tas aguonas deti,kaip Jus darote
Tešla ir man gavosi apykietė - miltus dėjau dalimis, kai pamačiau kad visus sudėjus bus neįmanomai kieta - tai ir nebedėjau daugiau. Bet jei L dydžio kiaušai - gal tuomet ir visi miltai būtų suėję
Aš aliejumi per daug nepiktnaudžiavau, bet kai tik paaliejuodavau rankas tešlytė vis mielesnė/minkštenė darėsi, prie stalo visiškai nelipo taigi poreikio didelio tept rankas aliejum nebuvo
Aguonas dėjau voleliu prie tešlos krašto, o likusią dalį razinom pabarsčiau.