paziurejau recepta ir pagalvojau, gal butu imanoma pasigaminti ji is Mantingos mielines sluoksniuotos teslos?? ja ploniau iskociojus truputi aptepus sviestuku is vidines puses, uzdejus ta idara ir suvyniojus ?
asiku, ne toks skanus, akip tikrasis gautusi, bet vis ne parduotuvinis:)
Kaip gali nepatikti tikras šimtalapis.......nors gal? Mano vyro teta kepa sita pyraga,bet tik visada giminaiciu sventems.Dieve,kaip skanu Tik man labai nepatinka,kai mano vyras nugriebia is manes skaniausius to pyrago kasnelius(aguonas su razinomis) teko man valgyti ir ''parduotuvinius" ,ir bobuciu keptus,bet tikrai skonis skiriasi siaubingai.Anksciau mums pyragus kepdavo tikra totore-budavo pasakiski tik tas ,kuris nevalge tikro totoriško pyrago gali sakyti,kad jis neskanus... Oi kaip jo noreciau dabar...niam niam :
Taip ir tįsta seilės apie šimtalapį skaitant. Pati jo kepti nesirįžtu, nes ir laiko tam neturiu, bet jeigu žinočiau, kas galėtų iškepti Vilniuje - būčiau nuolatinė klientė. Būkit žmonės, rekomenduokit ką nors iš Vilniaus šimtalapių kepėjų (tik tikrų), nes parduotuviniai - fe, o taip norisi.
oi oi kaip uzsimaniau simtalapio as turejau bendradarbe totoriuke, tai jos mama kepdavo simtalapius, tai per visas progas, o kartais ir be progu iskepdavo toki diiiideli diiiideli, labai greit suvalgydavom mes aisku ne uz dyka, susimesdavom, bet jau kaip skanu Jau pradejau gvildent minti kaip cia jo issikepus gal reiks bandyt
Mano krikšto mama jau senai kepa šimtalapius Jį iškepti galima tik labai patyrus ir turbūt iš kokio 30 karto Jei norint jį gerai iškepti-nepatikėsit, kas nematėt, reikia ta blyną padaryti nerealaus plonumo ir tai daroma nekočiojant o ant rankų mėtant. tik tada jisai plonai išsimėto O jos šimtalapis skanus, mano mama irgi daug kepė bet jos dar nėr toks, kaip krikšto mamos. tai jei norit bandyt, tai nemačius kokius 56 kartus - neišeis
o pirktinis man skanus iš gulbinienės firmos. Jų turėtų būt ir Vilniuje. www.tortai-pyragai.lt jei ka pabandykit
Tam kataloge buvau uzklydus www.tortai-pyragai.lt, bet kai pamaciau nuotrauka pagalvojau, kad turbut klaida kokia. Tas paveiksliukas man simtalapio neprimine, na as isvis tada simtalapio nei macius, nei ragavus...turbut daug praradus Bet dabar isivaiduosiu apie ka cia kalbat.
O kodel jis vadinamas simtalapiu, jei recepte tik 6 lapai? Ar seniau juos darydavo is 100 lapu? na tiesiog idomu
šimtalapis daromas nesvarbu iš kelių lapų, bet jis yra sukamas kaip vyniotinis todėl tu lapų, kai pjauni atyrodo labai daug, man atrodo nuo to tas pavadinimas. o siaip jis suvyniotas kaip vyniotinis ir užsuktas kaip rutulys man pvz. gulbinienės tas patinka , nėr labai riebus, ir patinka kad galiu nusipirkt gabaliuką, o iš tikro tai neišėjęs šimtalapis primena bulką su razinom ir aguonom