Labas rytas
Su Sv. Kaledos
Cia mano simtalapio pjuvis, sakyciau, kaip pirmam kartui, tai visai neblogai. Gal kiek sluoksniai per stori. Bet sviesto dejau tik 200 gr. pilnai normai. Aguonu, atrodo is nuotraukos, kad permazai, bet cia arciau krasto.
Manau, rugegele23 cia ne sviestas kaltas, o per storai istampyta, ypac krastai. Nes kai tu ji susuki, kaip tik tiek krastai patenka i viduri.
Na bet kad pas mane jie issitampomi tiesiog permatomi.... tik tie krastai buna storesni. Bet nesuprantu, kodel jie susilieja i viena... o man taip norisi atskiru laksteliu... nors simtalapis isgirtas, sake skanus labai kas valge
Cipciuk, ar mielinis gaminys gali sukristi, kaip pvz gaminys su soda ar kepimo milteliais? Ar cia miltai kalti gal, kad ne 450D ar kokie ten tinkami...
Papildyta:
Aij va, radau JUsu parasyta, kazkaip neradau sios zinutes, tai is naujo klausima uzdaviau...
O beje, Jus turbut krastu neapipjaudinejat, na kai istampot visus blynus? gal kita karta bandysiu tuos storesnius nupjaut. Oij nezinau, taip norisi iskept grazu, bet nesigauna... ale skanus..
Gerai Cipciuk, pradedu klausineti Jusu recepto neaiskumus man. Kepsiu savo gimtadieniui pagal Jus.
1. Uzpylus mieles sauksteliu pieno ir cukrumi, ismaisyt viska? Kaip jos ten turi pakilt, ir kiek laiko taip palaikyt?
2 kai isminkot tesla, tai kiek laiko kildinat ja, na tuos 5 gabalelius?
3. Ir perkelus i skarda, kiek laiko dar kildint reikia?
As nebusiu as, jei man nesigaus kepsiu kol gausis
Beje gal as per mazai mieliu dedu Jus isnagrinekit Cipciuk mano recepta, kai galesit Cia Tik is puses normos viska imu. Tai gal sakau mieliu mazai
Cipciuk, ar mielinis gaminys gali sukristi, kaip pvz gaminys su soda ar kepimo milteliais? Ar cia miltai kalti gal, kad ne 450D ar kokie ten tinkami...
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 25, 01:55)
Ooooooooooooooo.....sy karta seip sau atrodo , na cia net neisivaizduoju , kas jam yra , sakyciau , kad per storai istampyta ir sviesto per mazai , bet , kad tu daug dejai ..... na tiesiok kazkoks rebusas .... nezinau nei kaip paaiskinti
Aij va, radau JUsu parasyta, kazkaip neradau sios zinutes, tai is naujo klausima uzdaviau...
O beje, Jus turbut krastu neapipjaudinejat, na kai istampot visus blynus? gal kita karta bandysiu tuos storesnius nupjaut. Oij nezinau, taip norisi iskept grazu, bet nesigauna... ale skanus..
Gerai Cipciuk, pradedu klausineti Jusu recepto neaiskumus man. Kepsiu savo gimtadieniui pagal Jus.
1. Uzpylus mieles sauksteliu pieno ir cukrumi, ismaisyt viska? Kaip jos ten turi pakilt, ir kiek laiko taip palaikyt?
2 kai isminkot tesla, tai kiek laiko kildinat ja, na tuos 5 gabalelius?
3. Ir perkelus i skarda, kiek laiko dar kildint reikia?
As nebusiu as, jei man nesigaus kepsiu kol gausis
Beje gal as per mazai mieliu dedu Jus isnagrinekit Cipciuk mano recepta, kai galesit Cia Tik is puses normos viska imu. Tai gal sakau mieliu mazai
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 25, 10:43)
Na bet kad pas mane jie issitampomi tiesiog permatomi.... tik tie krastai buna storesni. Bet nesuprantu, kodel jie susilieja i viena... o man taip norisi atskiru laksteliu... nors simtalapis isgirtas, sake skanus labai kas valge
Cipciuk, ar mielinis gaminys gali sukristi, kaip pvz gaminys su soda ar kepimo milteliais? Ar cia miltai kalti gal, kad ne 450D ar kokie ten tinkami...
Papildyta:
Aij va, radau JUsu parasyta, kazkaip neradau sios zinutes, tai is naujo klausima uzdaviau...
O beje, Jus turbut krastu neapipjaudinejat, na kai istampot visus blynus? gal kita karta bandysiu tuos storesnius nupjaut. Oij nezinau, taip norisi iskept grazu, bet nesigauna... ale skanus..
Gerai Cipciuk, pradedu klausineti Jusu recepto neaiskumus man. Kepsiu savo gimtadieniui pagal Jus.
1. Uzpylus mieles sauksteliu pieno ir cukrumi, ismaisyt viska? Kaip jos ten turi pakilt, ir kiek laiko taip palaikyt?
2 kai isminkot tesla, tai kiek laiko kildinat ja, na tuos 5 gabalelius?
3. Ir perkelus i skarda, kiek laiko dar kildint reikia?
As nebusiu as, jei man nesigaus kepsiu kol gausis
Beje gal as per mazai mieliu dedu Jus isnagrinekit Cipciuk mano recepta, kai galesit Cia Tik is puses normos viska imu. Tai gal sakau mieliu mazai
Cipciuk, ar mielinis gaminys gali sukristi, kaip pvz gaminys su soda ar kepimo milteliais? Ar cia miltai kalti gal, kad ne 450D ar kokie ten tinkami...
Papildyta:
Aij va, radau JUsu parasyta, kazkaip neradau sios zinutes, tai is naujo klausima uzdaviau...
O beje, Jus turbut krastu neapipjaudinejat, na kai istampot visus blynus? gal kita karta bandysiu tuos storesnius nupjaut. Oij nezinau, taip norisi iskept grazu, bet nesigauna... ale skanus..
Gerai Cipciuk, pradedu klausineti Jusu recepto neaiskumus man. Kepsiu savo gimtadieniui pagal Jus.
1. Uzpylus mieles sauksteliu pieno ir cukrumi, ismaisyt viska? Kaip jos ten turi pakilt, ir kiek laiko taip palaikyt?
2 kai isminkot tesla, tai kiek laiko kildinat ja, na tuos 5 gabalelius?
3. Ir perkelus i skarda, kiek laiko dar kildint reikia?
As nebusiu as, jei man nesigaus kepsiu kol gausis
Beje gal as per mazai mieliu dedu Jus isnagrinekit Cipciuk mano recepta, kai galesit Cia Tik is puses normos viska imu. Tai gal sakau mieliu mazai
Sukristi jis negali , jis paprasciausiai prastai iskyla .
Krastu as neapipjaunu , bet pas mane jie istampyti ciut ne ploniau nei vidurys .
1.Tai ismaisyti iki skystimuko ( koseles).Pakyla staigiai , per 5 min , pasidaro pilnas indelis , tada ir pili i tesla .
2 .Labai greitai , jei virtuve buna isilusi ( jau pries tai kas virta ar kepta ) pakyla per 15 min.taip buvo kai variau juos visa diena
3 .Va skardoje uztrunka ilgiau , gal apie valanda , kadangi tesla jau yra sunkesne nuo sviesto , bet kai orkaite ijunkta ( kasnors kepa joje ) pastacius ant virsaus ir uzdengus storesniu ranksluostuku , buna , kad pakyla greiciau .
Na maniskiui reikia dvigubai mieliu , mano manymu 25 g. 1 kg. miltu yra per mazai
O tu ji iskepsi , pamatysi , issiaiskinai detales ir viskas turi gautis
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 25, 12:12)
Sukristi jis negali , jis paprasciausiai prastai iskyla .
Krastu as neapipjaunu , bet pas mane jie istampyti ciut ne ploniau nei vidurys .
1.Tai ismaisyti iki skystimuko ( koseles).Pakyla staigiai , per 5 min , pasidaro pilnas indelis , tada ir pili i tesla .
2 .Labai greitai , jei virtuve buna isilusi ( jau pries tai kas virta ar kepta ) pakyla per 15 min.taip buvo kai variau juos visa diena
3 .Va skardoje uztrunka ilgiau , gal apie valanda , kadangi tesla jau yra sunkesne nuo sviesto , bet kai orkaite ijunkta ( kasnors kepa joje ) pastacius ant virsaus ir uzdengus storesniu ranksluostuku , buna , kad pakyla greiciau .
Na maniskiui reikia dvigubai mieliu , mano manymu 25 g. 1 kg. miltu yra per mazai
O tu ji iskepsi , pamatysi , issiaiskinai detales ir viskas turi gautis
Krastu as neapipjaunu , bet pas mane jie istampyti ciut ne ploniau nei vidurys .
1.Tai ismaisyti iki skystimuko ( koseles).Pakyla staigiai , per 5 min , pasidaro pilnas indelis , tada ir pili i tesla .
2 .Labai greitai , jei virtuve buna isilusi ( jau pries tai kas virta ar kepta ) pakyla per 15 min.taip buvo kai variau juos visa diena
3 .Va skardoje uztrunka ilgiau , gal apie valanda , kadangi tesla jau yra sunkesne nuo sviesto , bet kai orkaite ijunkta ( kasnors kepa joje ) pastacius ant virsaus ir uzdengus storesniu ranksluostuku , buna , kad pakyla greiciau .
Na maniskiui reikia dvigubai mieliu , mano manymu 25 g. 1 kg. miltu yra per mazai
O tu ji iskepsi , pamatysi , issiaiskinai detales ir viskas turi gautis
Tai kaip supratau pagal Jusu recepta Jus visada dedat 25 g? reiks man irgi tiek det. Nu *****, vistiek jis man gausis matyt jis neiskyla del mieliu trukumo. Gyva jau ryt bandyt kept vel
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 24, 21:52)
O as dedu 600 g sviesto, tai pas mane is vis riebuma, bet man patinka toks skonis
Nu bet kodel man nesigauna sluoksniai...
Nu bet kodel man nesigauna sluoksniai...
Rugegele, zinok Cipciuko duotas receptas yra isties superinis
O kas del tavo simtalapio, tai as manau, kad cia galejo buti kaltas isbeges sviestas, ypac jei kepei dideleje skardoje. As kai savaji iskepu, tai leidziu jam pinai atvesti ir tik tada is skardos isimu. Visi riebaliukai buna susigere.
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 25, 20:04)
Tai kaip supratau pagal Jusu recepta Jus visada dedat 25 g? reiks man irgi tiek det. Nu *****, vistiek jis man gausis matyt jis neiskyla del mieliu trukumo. Gyva jau ryt bandyt kept vel
Rugegele23 , nesikarsciuok , kai bus proga ir isbandysi , nereikia panikuoti , zinok , kad tai nieko neduos , va as , nu niekaip nepadariau Inockos saldainiu meses tortam dengti , pakentejau ....ir va , viskas okei .....ant karstuju , dar ko pridirbsi
QUOTE(Chilly @ 2008 12 26, 00:15)
Rugegele, zinok Cipciuko duotas receptas yra isties superinis
O kas del tavo simtalapio, tai as manau, kad cia galejo buti kaltas isbeges sviestas, ypac jei kepei dideleje skardoje. As kai savaji iskepu, tai leidziu jam pinai atvesti ir tik tada is skardos isimu. Visi riebaliukai buna susigere.
O kas del tavo simtalapio, tai as manau, kad cia galejo buti kaltas isbeges sviestas, ypac jei kepei dideleje skardoje. As kai savaji iskepu, tai leidziu jam pinai atvesti ir tik tada is skardos isimu. Visi riebaliukai buna susigere.
Kepiau apvalioje skardeleje - mazoje.
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 04:27)
Aguonu tik tiek dedat ar cia taip atrodo
Mums patinka, kai kiekviename sluoksnyje daug aguonu
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 26, 10:29)
Kepiau apvalioje skardeleje - mazoje.
Papildyta:
Aguonu tik tiek dedat ar cia taip atrodo
Papildyta:
Aguonu tik tiek dedat ar cia taip atrodo
Sitas asmeniskai sunui , jis nemegsta aguonu ir razinu , sako " mama , gali ju is vis nebuti " , tai nors kiek idedu del marcios , o jis tegu issikrapsto
Va tokio praso , kad iskepciau mano vyras ( kaip pas POVILAS S) , REIKES ASMENISKAI JAM PADARYTI , NES TAIP JIS JAS PALIEKA LEKSTEJE .....KAZKOKI IDOMUS JU SKONIAI
Sveikos gyvos skanumynų specialistės
Skaičiau skaičiau aš jūsų temą ir aišku ... užsikabliavau Irgi ruošiuos naujakui šimtalapį kepti, bet man dar kilo klausimas dėl kepimo formos. Mačiau Cipciuko įdėtas skardeles (jos ten lygtais tefloninės, ar ne?), o kažin kas gautųsi jei aš jį kepčiau tose stiklinėse skardose (arcoroco arba pyrex'o), jų forma tokia pati kaip ir tų skardinių, tik tiek kad jos stiklinės
Ir dar vienas klausimėlis dėl lakštų tampymo Juos reikia su kočėlo pagalba ištampyti (ta prasme iškočioti) ar pakočiojus paskui dar reikia kažkaip juos rankomis patampyti? Ir jei reikia dar rankomis tampyti - tai kaip tai padaryti
Skaičiau skaičiau aš jūsų temą ir aišku ... užsikabliavau Irgi ruošiuos naujakui šimtalapį kepti, bet man dar kilo klausimas dėl kepimo formos. Mačiau Cipciuko įdėtas skardeles (jos ten lygtais tefloninės, ar ne?), o kažin kas gautųsi jei aš jį kepčiau tose stiklinėse skardose (arcoroco arba pyrex'o), jų forma tokia pati kaip ir tų skardinių, tik tiek kad jos stiklinės
Ir dar vienas klausimėlis dėl lakštų tampymo Juos reikia su kočėlo pagalba ištampyti (ta prasme iškočioti) ar pakočiojus paskui dar reikia kažkaip juos rankomis patampyti? Ir jei reikia dar rankomis tampyti - tai kaip tai padaryti