Iskepe mano simtalapis atrodo viskas gerai baigesi nuotrauka bus veliau, o dabar siek tiek komentaru.
Simtalapi kepiau trecia karta. Si karta dejau i apvalia skardele, o jei netycia begt per virsu sviestas pradetu, tai apacioj orkaites idejau skardele didele, kurioj istiesiau popieriaus, kad nepridegtu skarda nuo sviesto. Siek tiek istekejo sviesto, bet tai baika. I simtalapio viduri idejau skardine ispjautais abiem galais, kad skyle butu. Kepant ji siek tiek i sona pasidave, bet nieko, is esmes gavosi daug grazesnis simtalapis, nei pirmi du, bet del skonio dar nezinau Man iskilo tik klausimas, kaip visad Cipciuko pyragas toks .. na sluoksniai jo pasipute tokie, o mano jauciu pakrito siek tiek, nes verciant is formos, gal truputi pasispaude na ziuresim kaip atrodys prapjautas.
Sviesto sudejau beveik 600 g cia ant puses normos recepte visai normai rasoma kad 600 g bet ji visa beveik sugere simtalapis
Kepiau pagal si recepta Nuoroda
Si karta kazkaip truputi plysinejo lapai, matyt miltai tikrai netinkami, arba seimininke netikus
Skardos puikiai issiplove, nes nelaukiau kol pridzius
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 23, 12:48)
Iskepe mano simtalapis atrodo viskas gerai baigesi nuotrauka bus veliau, o dabar siek tiek komentaru.
Simtalapi kepiau trecia karta. Si karta dejau i apvalia skardele, o jei netycia begt per virsu sviestas pradetu, tai apacioj orkaites idejau skardele didele, kurioj istiesiau popieriaus, kad nepridegtu skarda nuo sviesto. Siek tiek istekejo sviesto, bet tai baika. I simtalapio viduri idejau skardine ispjautais abiem galais, kad skyle butu. Kepant ji siek tiek i sona pasidave, bet nieko, is esmes gavosi daug grazesnis simtalapis, nei pirmi du, bet del skonio dar nezinau Man iskilo tik klausimas, kaip visad Cipciuko pyragas toks .. na sluoksniai jo pasipute tokie, o mano jauciu pakrito siek tiek, nes verciant is formos, gal truputi pasispaude na ziuresim kaip atrodys prapjautas.
Sviesto sudejau beveik 600 g cia ant puses normos recepte visai normai rasoma kad 600 g bet ji visa beveik sugere simtalapis
Kepiau pagal si recepta Nuoroda
Si karta kazkaip truputi plysinejo lapai, matyt miltai tikrai netinkami, arba seimininke netikus
Skardos puikiai issiplove, nes nelaukiau kol pridzius
Simtalapi kepiau trecia karta. Si karta dejau i apvalia skardele, o jei netycia begt per virsu sviestas pradetu, tai apacioj orkaites idejau skardele didele, kurioj istiesiau popieriaus, kad nepridegtu skarda nuo sviesto. Siek tiek istekejo sviesto, bet tai baika. I simtalapio viduri idejau skardine ispjautais abiem galais, kad skyle butu. Kepant ji siek tiek i sona pasidave, bet nieko, is esmes gavosi daug grazesnis simtalapis, nei pirmi du, bet del skonio dar nezinau Man iskilo tik klausimas, kaip visad Cipciuko pyragas toks .. na sluoksniai jo pasipute tokie, o mano jauciu pakrito siek tiek, nes verciant is formos, gal truputi pasispaude na ziuresim kaip atrodys prapjautas.
Sviesto sudejau beveik 600 g cia ant puses normos recepte visai normai rasoma kad 600 g bet ji visa beveik sugere simtalapis
Kepiau pagal si recepta Nuoroda
Si karta kazkaip truputi plysinejo lapai, matyt miltai tikrai netinkami, arba seimininke netikus
Skardos puikiai issiplove, nes nelaukiau kol pridzius
Ui, Rugegele, kaip tau smagu, kad jau simtalapis baigtas ir pavykes , maniskis tai dar tik kyla. Kazkaip pergyvenu kaip cia si karta man su juo pavyks
Beje, ar i forma, kurioje kepe simtalapis, dejai kepimo popieriaus
QUOTE(Chilly @ 2008 12 23, 15:43)
Ui, Rugegele, kaip tau smagu, kad jau simtalapis baigtas ir pavykes , maniskis tai dar tik kyla. Kazkaip pergyvenu kaip cia si karta man su juo pavyks
Beje, ar i forma, kurioje kepe simtalapis, dejai kepimo popieriaus
Beje, ar i forma, kurioje kepe simtalapis, dejai kepimo popieriaus
Nedejau kepimo popieriaus, labai viskas puikiai issieme
Merginos, ar butinai simtalapi reikia kepti apvalioj formoj? As tokios neturiu dideles . Tai gal skardoje galima paprastoje nuo orkaites? O kad skyle per viduri butu gal stiklaini koki pastatyt?
QUOTE(Inočka @ 2008 12 23, 22:44)
Merginos, ar butinai simtalapi reikia kepti apvalioj formoj? As tokios neturiu dideles . Tai gal skardoje galima paprastoje nuo orkaites? O kad skyle per viduri butu gal stiklaini koki pastatyt?
Na nebutina daryti is to simtalapio zieda, galima jo nesujungti ir gaminti pasagos forma. Kaip kam patogiau. As asmeniskai niekad nesujungiu, dedu i didele skarda kur prie orkaites buna. Ir nei man ten sviestas isteka nei ka, nezinau kodel cia kitom jis isbega Dabryk kaip tau patogiau
Inočka, gerai jeigu tavo simtalapis pakankamai didelis ir toje skardoje uzima daug vietos. Matai, kaip praeita karta kepiau, tai man "laisvieji" riebaliukai pradejo rukti. Nors kiek pamenu Cipciukas irgi minejo, jog galima ir kuo puikiausiai gaunasi dideleje skardoje.
Na, o as visai neseniai istraukiau savaji simtalapi. Kepiau apvalioje, neatidaromoje skardeleje. Visi riebaliukai susigere i pyraga, o jau karameles sluoksnis Kol kas pyragas dar skardoje, laukiu kol visiskai atves ir tik tada ji judinsiu.
Taigi, mano pastebejimai po sio kepimo ir prasymai jums issaiskinti kelis klausimelius. Paminesiu, jog kepiau pagal Cipciuko recepta.
1. Kaip jums ta tesla minkymo pradzioje buna skysta, prie ranku limpanti Tiek praeita karta, tiek ir si ji man gavosi minkoma, bet tikrai ne skysta tesla. Aisku minkydama kartais turedavau rankas pasitepti aliejumi
2. Beminkant tesla kilo mintis, gal jus naudojat kokia nors minkymo technika As turiu omenyje ne bet koki minkyma, o kazkoki sistemini. Tikiuosi supratot apie ka as cia
3. Praeita karta dejau tris kiausus, o si - 2,5, tai man praeita karta gavosi sesialapis, o si karta - penkialapis ir truputi mazesnis. Manote, kad tai nuo 1/2 kiausinio.
4. Na ir dar vienas l svarbus klausimas. Si karta man labai plyso blynai Kas buvo ne taip
Nuotrauka ikelsiu veliau
Na, o as visai neseniai istraukiau savaji simtalapi. Kepiau apvalioje, neatidaromoje skardeleje. Visi riebaliukai susigere i pyraga, o jau karameles sluoksnis Kol kas pyragas dar skardoje, laukiu kol visiskai atves ir tik tada ji judinsiu.
Taigi, mano pastebejimai po sio kepimo ir prasymai jums issaiskinti kelis klausimelius. Paminesiu, jog kepiau pagal Cipciuko recepta.
1. Kaip jums ta tesla minkymo pradzioje buna skysta, prie ranku limpanti Tiek praeita karta, tiek ir si ji man gavosi minkoma, bet tikrai ne skysta tesla. Aisku minkydama kartais turedavau rankas pasitepti aliejumi
2. Beminkant tesla kilo mintis, gal jus naudojat kokia nors minkymo technika As turiu omenyje ne bet koki minkyma, o kazkoki sistemini. Tikiuosi supratot apie ka as cia
3. Praeita karta dejau tris kiausus, o si - 2,5, tai man praeita karta gavosi sesialapis, o si karta - penkialapis ir truputi mazesnis. Manote, kad tai nuo 1/2 kiausinio.
4. Na ir dar vienas l svarbus klausimas. Si karta man labai plyso blynai Kas buvo ne taip
Nuotrauka ikelsiu veliau
QUOTE(Chilly @ 2008 12 23, 22:54)
Inočka, gerai jeigu tavo simtalapis pakankamai didelis ir toje skardoje uzima daug vietos. Matai, kaip praeita karta kepiau, tai man "laisvieji" riebaliukai pradejo rukti. Nors kiek pamenu Cipciukas irgi minejo, jog galima ir kuo puikiausiai gaunasi dideleje skardoje.
Na, o as visai neseniai istraukiau savaji simtalapi. Kepiau apvalioje, neatidaromoje skardeleje. Visi riebaliukai susigere i pyraga, o jau karameles sluoksnis Kol kas pyragas dar skardoje, laukiu kol visiskai atves ir tik tada ji judinsiu.
Taigi, mano pastebejimai po sio kepimo ir prasymai jums issaiskinti kelis klausimelius. Paminesiu, jog kepiau pagal Cipciuko recepta.
1. Kaip jums ta tesla minkymo pradzioje buna skysta, prie ranku limpanti Tiek praeita karta, tiek ir si ji man gavosi minkoma, bet tikrai ne skysta tesla. Aisku minkydama kartais turedavau rankas pasitepti aliejumi
2. Beminkant tesla kilo mintis, gal jus naudojat kokia nors minkymo technika As turiu omenyje ne bet koki minkyma, o kazkoki sistemini. Tikiuosi supratot apie ka as cia
3. Praeita karta dejau tris kiausus, o si - 2,5, tai man praeita karta gavosi sesialapis, o si karta - penkialapis ir truputi mazesnis. Manote, kad tai nuo 1/2 kiausinio.
4. Na ir dar vienas l svarbus klausimas. Si karta man labai plyso blynai Kas buvo ne taip
Nuotrauka ikelsiu veliau
Na, o as visai neseniai istraukiau savaji simtalapi. Kepiau apvalioje, neatidaromoje skardeleje. Visi riebaliukai susigere i pyraga, o jau karameles sluoksnis Kol kas pyragas dar skardoje, laukiu kol visiskai atves ir tik tada ji judinsiu.
Taigi, mano pastebejimai po sio kepimo ir prasymai jums issaiskinti kelis klausimelius. Paminesiu, jog kepiau pagal Cipciuko recepta.
1. Kaip jums ta tesla minkymo pradzioje buna skysta, prie ranku limpanti Tiek praeita karta, tiek ir si ji man gavosi minkoma, bet tikrai ne skysta tesla. Aisku minkydama kartais turedavau rankas pasitepti aliejumi
2. Beminkant tesla kilo mintis, gal jus naudojat kokia nors minkymo technika As turiu omenyje ne bet koki minkyma, o kazkoki sistemini. Tikiuosi supratot apie ka as cia
3. Praeita karta dejau tris kiausus, o si - 2,5, tai man praeita karta gavosi sesialapis, o si karta - penkialapis ir truputi mazesnis. Manote, kad tai nuo 1/2 kiausinio.
4. Na ir dar vienas l svarbus klausimas. Si karta man labai plyso blynai Kas buvo ne taip
Nuotrauka ikelsiu veliau
1. Is pradziu truputi limpa , bet kuo ilgiau minkai tuo ji elastingesne gaunasi
2 .Mano sistema - minkyti ne trumpiau kaip pusvalandi !!! o minkau kaip ir visos -rankomis
3 .Man visada iseina sesi lapai is 2,5 kiausu, tai jeigu padalini i sesias dalis , tai bus seselapis , jeigu i penkias - penkialapis .Kai netingiu tai ir 7 ir astuonis istampau
4. Deje taip kartais buna , kai nedaminkai !!!! patikek ...kuo ilgiau minkai tuo ji tampa elastingesne
Man tai to simtalapio gamyba, kaip aukstoji matematika
Sian jau paruosiau plastikini kibireli , i kuri ryt ryte sudesiu isminkyta tesla, lai sau kyla iki kokios 15 val., jau is kibirelio tai nepabegs jis toks aukstokas. Parejus is darbo tampysiu ir kepsiu.
Oi, ziuresiu, kas cia man gausis, kai tiek laiko tesla bus kildinama
Sian jau paruosiau plastikini kibireli , i kuri ryt ryte sudesiu isminkyta tesla, lai sau kyla iki kokios 15 val., jau is kibirelio tai nepabegs jis toks aukstokas. Parejus is darbo tampysiu ir kepsiu.
Oi, ziuresiu, kas cia man gausis, kai tiek laiko tesla bus kildinama
QUOTE(Inočka @ 2008 12 23, 23:55)
Man tai to simtalapio gamyba, kaip aukstoji matematika
Sian jau paruosiau plastikini kibireli , i kuri ryt ryte sudesiu isminkyta tesla, lai sau kyla iki kokios 15 val., jau is kibirelio tai nepabegs jis toks aukstokas. Parejus is darbo tampysiu ir kepsiu.
Oi, ziuresiu, kas cia man gausis, kai tiek laiko tesla bus kildinama
Sian jau paruosiau plastikini kibireli , i kuri ryt ryte sudesiu isminkyta tesla, lai sau kyla iki kokios 15 val., jau is kibirelio tai nepabegs jis toks aukstokas. Parejus is darbo tampysiu ir kepsiu.
Oi, ziuresiu, kas cia man gausis, kai tiek laiko tesla bus kildinama
INOCKA STOP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Paklausyk tu manes durnos bobos , nedaryk taip kaip ruosiesi , ji negali tiek laiko kilti , tu jos nebeistampysi ji bus perkilusi , as siandien iskepiau 7 simtalapius ir uztrukau nuo 10 ryto iki 9 vakaro ( plius dariau dar tris tortus ), jis greitai pasigamina , kai uzminkai tesla ( 30min.) ir padalinus i gabaliukus padedi kilti , pakyla per 20 min. jeigu ne greiciau , tampymas uztrunka 15- 20 min. ir kepa apie 1 valanda . Tau ji visa isakys kaip korys , kaip tu ja tampysi sugadinsi produktus , grysi ir issikepsi ( reikejo tau siandien ji daryti )
Pagaliau iškepiau ir aš šimtalapį . Kepiau pagal cipciuko receptą. Ačiū už receptuką ir pamokymus . Man iš pradžių tešla irgi visai nelipo prie rankų. Tokia kietoka buvo, bet beminkant darėsi elastinga.Klausimas ar dar paskui , padarius jis dar daug iškyla ir kepant padidėja, nes man kaip ir neišdidėjo. Kur kildinat padarę ir kiek maždaug laiko? Dar manau, kad per plonai ištampiau lapus, užtat toks storas gavosi. Išbėgę riebaliukai, ne visi susigėrė kepant, tai iškepus aš juos nupyliau ( matyti foto kiek), gal reikėjo palikti ir beauštantis gal būtų sugėręs? Na, bet skonis geras. Manau, kad tobulinsiu savo įgudžius šioje srityje .
OJEZAU..NUKRITAU KOKS GROZIS SIMTALAPIO... O KOKIO DYDZIO JUSU FORMA?