Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(rimcikas @ 2008 11 18, 15:16)
Esu naujoke forume, bet ne simtalapio kepime, noriu pasisakyti. Labai smagu, kad panikes bandot ir labai skaniai atrodo paveiksliukai  thumbup.gif
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...)  rolleyes.gif
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis.  smile.gif
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....

niu cia tai labai superinai patarimai,manau kuo tpliau tuo geriau seksis ir man,tik kazkaipp nelabai suprantu jau tris kartus dariau,o zinokit pirmas man atrodo geriausias gavos blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif tai kaip cia yra .....? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Taip daznai nutinka , pirmas kartas buna geriausias , va pas I nocka viskas is pirmo karto pasidaro geriausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai kartą valgiau šimtalapį su medum ( turbūt vietoj cukraus dėjo). irgi begalo skanu wub.gif
Atsakyti
4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Praeitą savaitę mačiau pirkti šimtalapį, 32 Lt už kg . Prapjautas buvo, gražiai atrodė. Bet nepirkau, brangu... Dabar perskaičiau visą temą. Daug gerų patarimų radau. Bandysiu kepti šventėms. biggrin.gif
Atsakyti
Siandiena as irgi isdrisau si sedevra pasigaminti.
Dariau pagal cipciuko recepta. Tesla gavosi puikiai thumbup.gif Isejo 6 rutuliukai, kurie laaaabai iskilo ir lengvai tampesi. Iskepusio pyrago skonis tikrai neblogas, bet...... dar ne toks koks turi buti g.gif Taigi, mano klausimeliai cipciukui ir kitoms kepejelems, turincioms patirities kepant simtalapi.
1. Man jis gavosi sausokas, taciau tik isemusi is orkaites as ji perkeliau i kita skarda. Galvoju, gal jis turejo atvesi tuose riebaliukuose, kuriuose kepe, gal todel apacioje esanti karamele taip stipriai sukietejo ir pyrage iprastos simtalapiui dregmes truko?
2. Beje, cipciuk kaip jus manote kodel jusu pyrago lapeliai gaunasi tokie, na nekoreti, o manieji nors ir kiekvienas atskiras bei plonas, taciau vis tiek susikorejo? Tikiuosi supratote apie ka as cia blush2.gif
Pabaigai, seimyna liko patenkinta ir sake su malonumu lauks pyrago tobulinimo seansu tongue.gif
Na ir prisegu nuotraukytes to savo pirmuoju Simtalapiu. Man nebuvo sunko ji gaminti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chilly: 14 gruodžio 2008 - 18:29
L ABAI SAUNUS TAVO PYRAGAS thumbup.gif

As net paziurejau i saviski ....tai , kad irgi pakorejas unsure.gif

Sausumas priklauso nuo riebalu , ju buvo per mazai , o cukraus kie kreikia jei pasidare karamele , as neskubu isimti is skardos , jis ten atsala , bet bekepant pas mane riebalu skardoj nelieka schmoll.gif visi susigeria i pyraga , o pagal nuotrauka matau , kad jis pas tave kepe laisvai ( na ne formoje ?) , kai kepi formoje jis pasiduoda i auksti ne i ploti , ir riebalai nepasklinda po visa skarda , o susigiare i pyraga .

Tu drasi moteris mirksiukas.gif , ne visos isdrysta kepti simtalapius schmoll.gif
Atsakyti
Man irgi lengviau daryt simtalapi, o ne pvz Napoleona... sekanti karta kepsiu formoje. O ka reiskia pakorejes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 14 gruodžio 2008 - 18:40
Pakorejas reiskiasi , kad tesloje matosi maaaaazos skyliukes .

Rugegele , tu ne bludink po visur , o drosk temele kurti lotuliukas.gif , bu mamyte jau uzdare , o kas geriau uz tave gali tai padaryti , niekas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 14, 18:44)
Pakorejas reiskiasi , kad tesloje matosi maaaaazos skyliukes .

Rugegele , tu ne bludink po visur , o drosk temele kurti  lotuliukas.gif , bu mamyte jau uzdare , o kas geriau uz tave gali tai padaryti , niekas schmoll.gif

Labai tingiu, bet einu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai sakot, kad cia del riebalu g.gif Taip ir itariau, bet manau, kad ju paciame pyrage buvo pakankamai tik kepant jie isbego ir nereikejo jo silto iskelti g.gif Kaip istraukiau pyraga is orkaites skardoje buvo like riebalu.
Kepiau as ji formoje tik forma buvo didesne nei pats pyragas blush2.gif ir man ji kazkodel praleido riebalus unsure.gif Ar jus kepate tortineje formoje?
Beje, norejau paklausti ar tampant tesla ji jums kartais iplysdavo blush2.gif
Cipciuk, nekoreti pas jus tie lapeliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chilly @ 2008 12 14, 19:37)
Tai sakot, kad cia del riebalu  g.gif  Taip ir itariau, bet manau, kad ju paciame pyrage buvo pakankamai tik kepant jie isbego ir nereikejo jo silto iskelti  g.gif  Kaip istraukiau pyraga is orkaites skardoje buvo like riebalu.
Kepiau as ji formoje tik forma buvo didesne nei pats pyragas  blush2.gif  ir man ji kazkodel praleido riebalus  unsure.gif Ar jus kepate tortineje formoje?
Beje, norejau paklausti ar tampant tesla ji jums kartais iplysdavo  blush2.gif
Cipciuk, nekoreti pas jus tie lapeliai  4u.gif

As pirma karta kepiau didelej skardoj be jokio kepimo popieriaus, antra karta kepiau didelej skardoj su kepimo popierium, o trecia karta kepsiu formoj apvalioj, bet desiu kepimo popieriu.
Atsakyti