Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

Kaskada kepiau , bet po remonto , vyras uzdare mano bizni , sako per brangiai virtuve remontas atsiejo liezuvis.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 13:31)
Kaskada kepiau , bet po remonto , vyras uzdare mano bizni , sako per brangiai virtuve remontas atsiejo liezuvis.gif

biggrin.gif biggrin.gif doh.gif cray.gif Siaubas kokssssss lotuliukas.gif reiks kazka galvoti
Atsakyti
Kiek esu girdejusi , Gulbinienes simtalapiai neblogi , o Vilniuje yra jos firma , bet geriau pasiklausinekit , gal kas kokia totore pazysta darancia , suprantat cia ju israstas pyragas , jos ant to speces .
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 13:41)
Kiek esu girdejusi , Gulbinienes simtalapiai neblogi , o Vilniuje yra jos firma , bet geriau pasiklausinekit , gal kas kokia totore pazysta darancia , suprantat cia ju israstas pyragas , jos ant to speces .
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus unsure.gif



Cipciuke, prašau pasakyti kaip tas aguonas sudeti reikia... tundra kažkaip neįsikirtau... parašyta "voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos... ka reiskia "voleliu"? blush2.gif ax.gif
ar tai pagal kraštą iškočioto lakšto? Ir dar šimtalapio lapus ištampyti reikia apskritimu ar stačiakampiu? ... doh.gif lotuliukas.gif Niaapyykit... manau, kad visai įmanoma padaryt, bet va tokie kvaili klausimai kyla...
Atsakyti
Taip , deti aguonas sardeles storumo voleliu ( sniureliu) deti reikia prie krasto , ir nuo jo pradeti vynioti .
Del apvalumo .... geriau , kad jis butu kuo apvaleinis , bet ir man kartaus iseina truputi pailgas , tai ne beda , til , kad nebutu kaip salikas , nes tada nezinau nuo ko pradeti reiktu vynioti tongue.gif

O klausimai visai nekvaili , pas kiekviena kitoks issireiskimas , o kai man tiek metu , tai ir nuo sovietu laiku visko like ( subos , kurtkes , petelnes....t.t )
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 14:46)
Taip , deti aguonas sardeles storumo voleliu ( sniureliu) deti reikia prie krasto , ir nuo jo pradeti vynioti .
Del apvalumo .... geriau , kad jis butu kuo apvaleinis , bet ir man kartaus iseina truputi pailgas , tai ne beda , til , kad nebutu kaip salikas , nes tada nezinau nuo ko pradeti reiktu vynioti tongue.gif

O klausimai visai nekvaili , pas kiekviena kitoks issireiskimas , o kai man tiek metu , tai ir nuo sovietu laiku visko like ( subos , kurtkes , petelnes....t.t )


Kad jau labai neišjuokėt, tai dar paklausiu... Ištampyti reikia apskritimą... tai kai suvyniosiu voleli ( lotuliukas.gif xixixi) tai kraštai gausis plonesni, ar ne? Tada isivaizduoju padaryti reikia zieda, ar kazka tokio kas tilptu i apvalia skarda,O kaip jus taip graziai sujunget, kad apvalus grazus pyragas gavosi? Ar kaip spirale susisuka skardoje?

Dabar tai jau apsijuoksiu ant viso svieto... blush2.gif
Bet va imsiu issiaiskinsiu ir iskepsiu...ir dar jus pavaisinsiu... gal.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 13:41)
Kiek esu girdejusi , Gulbinienes simtalapiai neblogi , o Vilniuje yra jos firma , bet geriau pasiklausinekit , gal kas kokia totore pazysta darancia , suprantat cia ju israstas pyragas , jos ant to speces .
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus unsure.gif

Tai vat kiek bandziau Vilniuje schmoll.gif ,o Gulbinienes tai man nelabai ragavusi esu
Atsakyti
Taip , kai jis susisuka tai krastuose jis plonesnis , bet taip ir turi buti.
Dabar del susukimo ....as neradau nieko po ranka tai dejau i apvale skarda ir krastus sujungiau , bet geriau i viduri ideti , na vavyzdziui metalini puodeli , tada jis bus su skyle viduje , patogiau pjaustyti , ir iskepusio vaizdas grazesnis , bet galima deti ir paprasta placia skarda , tik tada jis pasiduoda i sonus ir nebuna toks aukstas.
As dejau lanku , kitos suka spirale , kitos kaip riestainy ( abudu galus uzlenkia ir priglaidzia prievidurio), kaip kas moka -taip tas soka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 25, 18:13)
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500kg. sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g . cukraus
razinu ( pora saujeliu)



Vakar netyčia užklydau į šią temą ir vietoj planuoto mielinio vyniotinio su aguonom ėmiausi šimtalapio smile.gif Kepiau pagal cipciuko receptą. Likau nustebinta rezultato - iškepė labai artimas tikram šimtalapiui saldus ir riebus desertas rolleyes.gif Kitą kartą dar reiks daugiau sviesto dėt, nes kai kuriems lakštams , kurie buvo arčiau vidurio, mažiau kliuvo ir jie labai panašūs į bandelę,o ne į šimtalapio šlapią lapą.
Ačiū už receptuką ir visoms kepėjėlėms už išsamius paaiškinimus kaip kepti 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sitam kepiniui negalima gaileti nei sviesto , nei cukraus , atrodo "jatau kiek privariau " doh.gif , o kai jis kepa viska sugeria , kuo toliau tuo bus geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu naujoke forume, bet ne simtalapio kepime, noriu pasisakyti. Labai smagu, kad panikes bandot ir labai skaniai atrodo paveiksliukai thumbup.gif
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...) rolleyes.gif
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis. smile.gif
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....
Atsakyti
QUOTE(rimcikas @ 2008 11 18, 14:16)
Esu naujoke forume, bet ne simtalapio kepime, noriu pasisakyti. Labai smagu, kad panikes bandot ir labai skaniai atrodo paveiksliukai  thumbup.gif
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...)  rolleyes.gif
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis.  smile.gif
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....


O aciu uz gera ideja su ta skardine 4u.gif sveikinu prisijungus i musu gretas 4u.gif
Atsakyti