QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 13:31)
Kaskada kepiau , bet po remonto , vyras uzdare mano bizni , sako per brangiai virtuve remontas atsiejo
Siaubas kokssssss reiks kazka galvoti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 13:41)
Kiek esu girdejusi , Gulbinienes simtalapiai neblogi , o Vilniuje yra jos firma , bet geriau pasiklausinekit , gal kas kokia totore pazysta darancia , suprantat cia ju israstas pyragas , jos ant to speces .
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus
Cipciuke, prašau pasakyti kaip tas aguonas sudeti reikia... tundra kažkaip neįsikirtau... parašyta "voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos... ka reiskia "voleliu"?
ar tai pagal kraštą iškočioto lakšto? Ir dar šimtalapio lapus ištampyti reikia apskritimu ar stačiakampiu? ... Niaapyykit... manau, kad visai įmanoma padaryt, bet va tokie kvaili klausimai kyla...
Taip , deti aguonas sardeles storumo voleliu ( sniureliu) deti reikia prie krasto , ir nuo jo pradeti vynioti .
Del apvalumo .... geriau , kad jis butu kuo apvaleinis , bet ir man kartaus iseina truputi pailgas , tai ne beda , til , kad nebutu kaip salikas , nes tada nezinau nuo ko pradeti reiktu vynioti
O klausimai visai nekvaili , pas kiekviena kitoks issireiskimas , o kai man tiek metu , tai ir nuo sovietu laiku visko like ( subos , kurtkes , petelnes....t.t )
Del apvalumo .... geriau , kad jis butu kuo apvaleinis , bet ir man kartaus iseina truputi pailgas , tai ne beda , til , kad nebutu kaip salikas , nes tada nezinau nuo ko pradeti reiktu vynioti
O klausimai visai nekvaili , pas kiekviena kitoks issireiskimas , o kai man tiek metu , tai ir nuo sovietu laiku visko like ( subos , kurtkes , petelnes....t.t )
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 14:46)
Taip , deti aguonas sardeles storumo voleliu ( sniureliu) deti reikia prie krasto , ir nuo jo pradeti vynioti .
Del apvalumo .... geriau , kad jis butu kuo apvaleinis , bet ir man kartaus iseina truputi pailgas , tai ne beda , til , kad nebutu kaip salikas , nes tada nezinau nuo ko pradeti reiktu vynioti
O klausimai visai nekvaili , pas kiekviena kitoks issireiskimas , o kai man tiek metu , tai ir nuo sovietu laiku visko like ( subos , kurtkes , petelnes....t.t )
Del apvalumo .... geriau , kad jis butu kuo apvaleinis , bet ir man kartaus iseina truputi pailgas , tai ne beda , til , kad nebutu kaip salikas , nes tada nezinau nuo ko pradeti reiktu vynioti
O klausimai visai nekvaili , pas kiekviena kitoks issireiskimas , o kai man tiek metu , tai ir nuo sovietu laiku visko like ( subos , kurtkes , petelnes....t.t )
Kad jau labai neišjuokėt, tai dar paklausiu... Ištampyti reikia apskritimą... tai kai suvyniosiu voleli ( xixixi) tai kraštai gausis plonesni, ar ne? Tada isivaizduoju padaryti reikia zieda, ar kazka tokio kas tilptu i apvalia skarda,O kaip jus taip graziai sujunget, kad apvalus grazus pyragas gavosi? Ar kaip spirale susisuka skardoje?
Dabar tai jau apsijuoksiu ant viso svieto...
Bet va imsiu issiaiskinsiu ir iskepsiu...ir dar jus pavaisinsiu... gal..
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 13:41)
Kiek esu girdejusi , Gulbinienes simtalapiai neblogi , o Vilniuje yra jos firma , bet geriau pasiklausinekit , gal kas kokia totore pazysta darancia , suprantat cia ju israstas pyragas , jos ant to speces .
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus
Kaune mano pusesere kepa , bet , kad jus is vilniaus
Tai vat kiek bandziau Vilniuje ,o Gulbinienes tai man nelabai ragavusi esu
Taip , kai jis susisuka tai krastuose jis plonesnis , bet taip ir turi buti.
Dabar del susukimo ....as neradau nieko po ranka tai dejau i apvale skarda ir krastus sujungiau , bet geriau i viduri ideti , na vavyzdziui metalini puodeli , tada jis bus su skyle viduje , patogiau pjaustyti , ir iskepusio vaizdas grazesnis , bet galima deti ir paprasta placia skarda , tik tada jis pasiduoda i sonus ir nebuna toks aukstas.
As dejau lanku , kitos suka spirale , kitos kaip riestainy ( abudu galus uzlenkia ir priglaidzia prievidurio), kaip kas moka -taip tas soka
Dabar del susukimo ....as neradau nieko po ranka tai dejau i apvale skarda ir krastus sujungiau , bet geriau i viduri ideti , na vavyzdziui metalini puodeli , tada jis bus su skyle viduje , patogiau pjaustyti , ir iskepusio vaizdas grazesnis , bet galima deti ir paprasta placia skarda , tik tada jis pasiduoda i sonus ir nebuna toks aukstas.
As dejau lanku , kitos suka spirale , kitos kaip riestainy ( abudu galus uzlenkia ir priglaidzia prievidurio), kaip kas moka -taip tas soka
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 25, 18:13)
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500kg. sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g . cukraus
razinu ( pora saujeliu)
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500kg. sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g . cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Vakar netyčia užklydau į šią temą ir vietoj planuoto mielinio vyniotinio su aguonom ėmiausi šimtalapio Kepiau pagal cipciuko receptą. Likau nustebinta rezultato - iškepė labai artimas tikram šimtalapiui saldus ir riebus desertas Kitą kartą dar reiks daugiau sviesto dėt, nes kai kuriems lakštams , kurie buvo arčiau vidurio, mažiau kliuvo ir jie labai panašūs į bandelę,o ne į šimtalapio šlapią lapą.
Ačiū už receptuką ir visoms kepėjėlėms už išsamius paaiškinimus kaip kepti
Esu naujoke forume, bet ne simtalapio kepime, noriu pasisakyti. Labai smagu, kad panikes bandot ir labai skaniai atrodo paveiksliukai
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...)
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis.
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...)
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis.
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....
QUOTE(rimcikas @ 2008 11 18, 14:16)
Esu naujoke forume, bet ne simtalapio kepime, noriu pasisakyti. Labai smagu, kad panikes bandot ir labai skaniai atrodo paveiksliukai
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...)
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis.
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....
Isduosiu keleta savo gurybiu: jeigu norite, kad liktu skyle vidury simtalapio, paimkite skardine nuo pvz konservuotu zirneliu ir abu dugnus ispjaukite atidarytuvu ( butinai abi puses, nes kitaip pyragas jums iskels skardine i virsu ir gausis abilia kas...)
dar patarimas: kuo riebesnis sviestas tuo geriau, tik.... nepatingims is vakaro ji islydyti. ryte, paimkite issimkite, o visas pasukas likusias ant dugno ispilkite lauk. skonis bus dar geresnis.
kaip kepsiu simtalaiuka, pazadu ideti nuotraukyte....
O aciu uz gera ideja su ta skardine sveikinu prisijungus i musu gretas