QUOTE(cipciukas @ 2008 08 24, 15:45)
Ogi taip: paimi tesla ,iskocioji 2mm. storio (as iskocioju didely lalsta mazdauk30-40cm skersmens), visa ta laksta gausiai !!! istepi islyditu ir atvesusiu siestu (galima per puse su margarine EVE ) pabarstai cukrumi ir razinomis( cia viskas pagal tavo skoni ), paimi teslos laksta us galo ir labai!!!!!! standziai suvinioji taip kaip vyniotini. Nuo vyniotinio pradzios pradedi pjaustyti 5 cm plocio gabalelius, ir taip supjaustai visa gabala ,tie gabaleliai ir bus bandeles. Paimi viena gabaleli su abiem rankom ,abieju ranku nyksciai turi buti gabalelio apscioj ,kiti visi - virsui , su tais dviem pirstais per susukimo viduri is apacios isstumi tesla i virsu gavosi susukta bandele su tusciu viduriuku ,apverti ant rankos ir i viduriuka idedi norimo ydaro ,krasteliu graziai uzspaudi ( padarai bandeles pada) apverti ir padedi i skardele ,ir taip suformuoji visas bandeles ,gaunasi susuktos bandeles .Kepi kol graziai iskyla ir apkepa .Ydarui musu seima valgo tik su aguonom ,nes skonis ju kaip simtalapio ,bet galima deti ir su burokine tarka sutarkuotus obuolius+ cukrus + cinamonas , arba varske + cukrus + cinamonas . Aguonos idarui daromos taip pat kaip ir simtalapiui . BANDELIU DYDIS PRIKLAUSO NUO TO KOKIO DYDZIO ISKOCIOSI TESLOS LAKSTA . Patariu negaileti sutepimui riebalu ir kuo standziau susukti vyniotini .SEKMES
Papildyta:
Kepk is abieju pusiu nes liks neiskepes virsus ,o tesla kol viena blyna minkai kyla kiek jai patinka ,tik gerai ,kad neperminkiai nes tokios teslos tikrai neistampytum . O va plysia blynai pas totorius skaitosi brokas ,bet kaip pirma karta tai nieko cia tokio ir man kartais iplysta
Papildyta:
Kepk is abieju pusiu nes liks neiskepes virsus ,o tesla kol viena blyna minkai kyla kiek jai patinka ,tik gerai ,kad neperminkiai nes tokios teslos tikrai neistampytum . O va plysia blynai pas totorius skaitosi brokas ,bet kaip pirma karta tai nieko cia tokio ir man kartais iplysta
O as kaip visada, butinai turiu gi isplest gabaleli paragaut ar iskepes tas pyragas nes pamaciau kad viduriukas dar toks teslinis. As tik is apacios kepiau 20 min, o paskui perdejau i aukstesni lygi, ir ijungiau is abieju pusiu kept. Mazinau temperatura, mazinau, kad tik apacia nedegtu. Nu nieko visai atrodo, tik karamele siek tiek sudege tai dumu pilni namai bet kvepia salduma. O bandeles ant greicio ten belekokias padariau, kita kart padarysiu kaip pataret.
Man atrodo as ta pyraga viena gal ir valgysiu turiu galvoj kad ivertins namiskiai prastai
Ir dar klausimelis, kaip jus ta pyraga is formos isimat? pas mane tai jis nedidelis, ir tai visas dregnas, nezinau kaip isimsiu, o kaip jus ta giganta isimat?