Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(cipciukas @ 2008 08 24, 15:45)
Ogi taip: paimi tesla ,iskocioji 2mm. storio (as iskocioju didely lalsta mazdauk30-40cm skersmens), visa ta laksta gausiai !!! istepi islyditu ir atvesusiu siestu (galima per puse su margarine EVE ) pabarstai cukrumi ir razinomis( cia viskas pagal tavo skoni ), paimi teslos laksta us galo ir labai!!!!!! standziai suvinioji taip kaip vyniotini. Nuo vyniotinio pradzios pradedi pjaustyti 5 cm plocio gabalelius, ir taip supjaustai visa gabala ,tie gabaleliai ir bus bandeles. Paimi viena gabaleli su abiem rankom ,abieju ranku nyksciai turi buti gabalelio apscioj ,kiti visi - virsui , su tais dviem pirstais per susukimo viduri is apacios isstumi tesla i virsu gavosi susukta bandele su tusciu viduriuku ,apverti ant rankos ir i viduriuka idedi norimo ydaro ,krasteliu graziai uzspaudi ( padarai bandeles pada) apverti ir padedi i skardele ,ir taip suformuoji visas bandeles ,gaunasi susuktos bandeles .Kepi kol graziai iskyla ir apkepa  .Ydarui musu seima valgo tik su aguonom ,nes skonis ju kaip simtalapio ,bet galima deti ir su burokine tarka sutarkuotus obuolius+ cukrus + cinamonas , arba varske + cukrus + cinamonas . Aguonos idarui daromos taip pat kaip ir simtalapiui . BANDELIU DYDIS PRIKLAUSO NUO TO KOKIO DYDZIO ISKOCIOSI TESLOS LAKSTA . Patariu negaileti sutepimui riebalu ir kuo standziau susukti vyniotini .SEKMES mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
Papildyta:
Kepk is abieju pusiu nes liks neiskepes virsus ,o tesla kol viena blyna minkai kyla kiek jai patinka ,tik gerai ,kad neperminkiai nes tokios teslos tikrai neistampytum . O va plysia blynai pas totorius skaitosi brokas ,bet kaip pirma karta tai nieko cia tokio  ir man kartais iplysta  irnesakyk.gif

O as kaip visada, butinai turiu gi isplest gabaleli paragaut ar iskepes tas pyragas biggrin.gif nes pamaciau kad viduriukas dar toks teslinis. As tik is apacios kepiau 20 min, o paskui perdejau i aukstesni lygi, ir ijungiau is abieju pusiu kept. Mazinau temperatura, mazinau, kad tik apacia nedegtu. Nu nieko visai atrodo, tik karamele siek tiek sudege blush2.gif tai dumu pilni namai biggrin.gif bet kvepia salduma. O bandeles ant greicio ten belekokias padariau, kita kart padarysiu kaip pataret.
Man atrodo as ta pyraga viena gal ir valgysiu lotuliukas.gif turiu galvoj kad ivertins namiskiai prastai biggrin.gif
Ir dar klausimelis, kaip jus ta pyraga is formos isimat? pas mane tai jis nedidelis, ir tai visas dregnas, nezinau kaip isimsiu, o kaip jus ta giganta isimat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 24 rugpjūčio 2008 - 14:55
Pirmiausia jis turi atvesti , ir jis gaunasi gan standus jeigu gerai iskepes ir dar ta karamele sukieteja tai padukas buna per pirsto stori , kaskaip niekada nekilo tokia problema g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Tai kur po galais to simtalapio nuotrauka lens.gif , turbut surijote net nufotkinti nespejote photo.gif , idomu kaip pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 24, 20:37)
Tai kur po galais to simtalapio nuotrauka lens.gif , turbut surijote net nufotkinti nespejote photo.gif , idomu kaip pavyko mirksiukas.gif

Va va ir foto smile.gif tik iskepe simtalapis ir islekem i svecius netiketai, tai tik nufotkinau, daviau vyrui ant greicio paragaut, dar gabaleli nunesiau anytai, ir i svecius gabaleli pasiemiau smile.gif ir ryt pusryciam bus, ir savo mamai dar duosiu paragaut. Ir viskas, mazas pyragas mano biggrin.gif

user posted image

user posted image

As ji karsta isemiau ant padeklo, nes juk skubejau, o nufotkint reikejo biggrin.gif Kolkas ivertinimai keli, bet ryt dar daugiau parasysiu smile.gif vyras aisku visa tiesa sake smile.gif na sako skanus, juo labiau sako, kad pirma karta kepei, bet pasake ir pastabu ax.gif Tik turbut kitakart desiu dar daugiau sviesto, cukraus, ir druskos daugiau smile.gif na cia vyro pastabos biggrin.gif mokinsiuosi, pasitaisysiu lotuliukas.gif sveciuose sake, kad skanus labai, bet kaip sakoma ir nesakys kad neskanus smile.gif sako nieks druskininkuose nekepa simtalapiu, tai tu galesi uzsiimt biggrin.gif nu jo sakau, pirma kart iskepiau, tai dar nereiskia kad kita kart gausis smile.gif
Man tas minkymas labai uzkniso, puse valandos... Kazi kaip man pavyktu tuos lakstus didelius istampyt g.gif

Tiesa, man ten virsus kazkaip keistai liko atsivepes, bet nieko smile.gif Ir tureti omeny, kad kepiau is puses normos.
Aciu uz puiku recepteli notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 24 rugpjūčio 2008 - 22:19
o as negalima simtalapui naudoti saldytos sluoksniuotos Malsenos teslos?
Atsakyti
Ne nebandyk nono.gif nono.gif nono.gif
Atsakyti
O tai ar būtinai tempt reikia, gal galima su kočėlu iškočiot plonai..?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2008 09 18, 15:32)
O tai ar būtinai tempt reikia, gal galima su kočėlu iškočiot plonai..?

Kad ji kazin ar kociosis, ten labai lengvai ji tamposi.
Atsakyti
Kadangi megstu kepinius is mieliu,tai kai susitelksiu ir as kepsiu simtalapi,jau dabar seiles tysta,o kai dar nuotrauka rugegeles matau doh.gif
Atsakyti
O tai man iškilo klausimas, nes jau galva susisuko beskaitant:
kaip tuos lakštus vyniot, kai juo sutepi tai dedi vieną ant kito paskui vėl kitą ir t.t. ir tada visus suvynioji? ar pirma suvynioji vieną paskui jį dedi ant kito ir vėl vynioji... ?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2008 09 19, 10:51)
O tai man iškilo klausimas, nes jau galva susisuko beskaitant:
kaip tuos lakštus vyniot, kai juo sutepi tai dedi vieną ant kito paskui vėl kitą ir t.t. ir tada visus suvynioji?  ar pirma suvynioji vieną paskui jį dedi ant kito ir vėl vynioji... ?

Imi viena teslos gabaliuka, istampai ji, tada ji istepi sviestu, pabarstai cukrum, tada imi kita gabaliuka teslos, istampai ji, uzdedi ant to pirmojo, ir vel sutepi si antra blyna sviestu ir cukrum pabarstai, vel imi trecia gabaliuka istampai, uzkeli ant antrojo, ir t.t... ant paskutiniojo dedi vienam sone aguonu, o likusi plota pabarstai razinom, tada susuku viska i ritineli, sulenki lankeliu, ar kaip nori, ir dedi kepti smile.gif aij dar virsu kiausinio baltymu patepi. Jei neaisku, bandysiu smulkiai smulkiai parasyt wink.gif
Atsakyti
Viskas aišku, ačiū. tik kodėl razinų tiek mažai t.y tik ant vieno blyno o jei ant visų barstyt, ar tada neskaniai gausis?
Atsakyti