Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(si179 @ 2008 08 22, 14:02)
Kai pertepimams sunaudoju sviestą, lieka jų sviestuoti popieriukai, tai aš tais popieriukais patrinu skardą, kažkaip įpratusi, kad sausai nieko nekepu  doh.gif , o kai sumažinu kepimo temperatūrą iki 200oC, tai tuos sviesto popierius užkloju ant šimtalapio viršaus, kad viršus nesviltų.

Orkaitėje yra 3 lygiai, tai aš kepu viduriniajame.

O va, kuo daugiau gilinuosi, tuo daugiau visko suzinau smile.gif pas mane 5 lygiai, na tai per viduri ir kepsiu. Oij kaip noriu, tai net negaliu lotuliukas.gif parasysiu kaip sekes smile.gif

Ir dar beje, jis kuo riebesnis tai juk ir skanesnis thumbup.gif
Tik dar baisu del to, kaip as ta plona blyna, uzkelsiu jau ant iskocioto pries tai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 22 rugpjūčio 2008 - 13:11
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 14:05)
O va, kuo daugiau gilinuosi, tuo daugiau visko suzinau smile.gif pas mane 5 lygiai, na tai per viduri ir kepsiu. Oij kaip noriu, tai net negaliu  lotuliukas.gif parasysiu kaip sekes smile.gif

Ir dar beje, jis kuo riebesnis tai juk ir skanesnis  thumbup.gif
Tik dar baisu del to, kaip as ta plona blyna, uzkelsiu jau ant iskocioto pries tai  g.gif

Sekmės bandant. 4u.gif
Beje bekeliant jis šiek tiek deformuojasi, bet užkėlusi lygiai taip pat gali truputį patempti į reikiamą pusę. Aš užkėlusi kraštukus apatinio ir viršutinio suspaužiu ir tada betempiant suklyjuoju , man tada gaunasi vienodi blynai. Nebijok, bekepant jie vistiek atsiklijuoja, nes prieš tai būna ištepti svietu.

Kaip tu ir rašei kuo daugiau sviesto ir cukraus tuo skaniau.

Nepamiršk iškepus susidariusia karamele aplaistyti šimtalapio viršaus. Ji vėliau sustingta ir gaunasi labai skani.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo si179: 22 rugpjūčio 2008 - 13:26
QUOTE(si179 @ 2008 08 22, 14:25)
Sekmės bandant.  4u.gif
Beje bekeliant jis šiek tiek deformuojasi, bet užkėlusi lygiai taip pat gali truputį patempti į reikiamą pusę. Aš užkėlusi kraštukus apatinio ir viršutinio suspaužiu ir tada betempiant suklyjuoju , man tada gaunasi vienodi blynai. Nebijok, bekepant jie vistiek atsiklijuoja, nes prieš tai būna ištepti svietu.

Kaip tu ir rašei kuo daugiau sviesto ir cukraus tuo skaniau.

Nepamiršk  iškepus susidariusia karamele aplaistyti šimtalapio viršaus. Ji vėliau sustingta ir gaunasi labai skani.

Labai aciu uz issamius atsakymus smile.gif
Atsakyti
O as tai sekanty blyna dedu ant istampyto blyno ividuriuka ir vel tampau ,as jo nekilnoju schmoll.gif , visus blynus tampau viena ant kito ( aisku jie buna istepti sviestu ir pabarstyti cukrum ir razinom ), o cukraus tai tu labai smarkiai nepadaudink nes irgi bus nekas ,persaldu ,man taip pirma karta buvo atsitike , vos suvalgeme ( po labai maza gabaleli ), viskam yra saikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 14:37)
O as tai sekanty blyna dedu ant istampyto blyno ividuriuka ir vel tampau ,as jo nekilnoju schmoll.gif , visus blynus tampau viena ant kito ( aisku jie buna istepti sviestu ir pabarstyti cukrum ir razinom ), o cukraus tai tu labai smarkiai nepadaudink nes irgi bus nekas ,persaldu ,man taip pirma karta buvo atsitike , vos suvalgeme ( po labai maza gabaleli ), viskam yra saikas mirksiukas.gif

man jei uždedi viena lakštą netampyta ant kito , tai per cukrų viskas suvažiuoja atgal, todėl ir rašiau, kad užspaudžiu kraštelius, kad užtvirtinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo si179: 22 rugpjūčio 2008 - 13:45
O as is tos teslos kur apipjaunu krastus ( kad butu lygus ) vel perminkau ir iskepu totorisku bandeliu su aguonom , varske ,tarkuotais obuoliais , mane taip bobute ismokino mirksiukas.gif , kad tesla visa susinaudotu ,as tokiu skaniu bandeliu nesu niekur valgiusi nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 14:57)
O as is tos teslos kur apipjaunu krastus ( kad butu lygus ) vel perminkau ir iskepu totorisku bandeliu su aguonom , varske ,tarkuotais obuoliais , mane taip bobute ismokino mirksiukas.gif , kad tesla visa susinaudotu ,as tokiu skaniu bandeliu nesu niekur valgiusi  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif

Na jus ir primastot, kiek as cia ziniu pasisemiau!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Cia ne as primasciau ,tai musu senoliu ismislas , bet geras ania? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 15:07)
Cia ne as primasciau ,tai musu senoliu ismislas , bet geras ania? mirksiukas.gif

'

Tikrai kad geras, reiks nebutinai simtalapi kept, o kada is tos teslos imt ir bandeliu prikept smile.gif
Vyras sako "tu iskepsi simtalapi, jo jo, pasvajok" . Nu supykau, ir dabar paziuresim kas juoksis paskutinis protest.gif Jis dar nezino mano sugebejimu biggrin.gif
Atsakyti
Kai sugalvosi kepti tik bandeles , rasyk i sita tema ,tesla tokia pati ,tik pamokysiu kaip suformuoti grazias bandelias suformuoti , be galo lengva . O jeigu dabar apipjausi krastus ,tai ir dabar parasysiu . Krastai apsipjauna kai jau buna visi blynai istampyti ir gyli vienas ant kito ,po to jis smarkiai spaudziant suviniojamas ir dar pasukamas lygtai grestum skalbinius . tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 15:22)
Kai sugalvosi kepti tik bandeles , rasyk i sita tema ,tesla tokia pati ,tik pamokysiu kaip suformuoti grazias bandelias suformuoti , be galo lengva . O jeigu dabar apipjausi krastus ,tai ir dabar parasysiu . Krastai apsipjauna kai jau buna visi blynai istampyti ir gyli vienas ant kito ,po to jis smarkiai spaudziant suviniojamas ir dar pasukamas lygtai grestum skalbinius . tongue.gif

Kaip tas bandeles suformuot? Aij, padariau ten si bei ta biggrin.gif
Na va, mano simtalapis kepa biggrin.gif dariau is puse normos, galvoju jei nesigaus, tai maziau produktu susigadins. Paskui kai iskeps parodysiu. Man tie lakstai visai lengvai tampesi, bet kai kurie plyso, tai ir liko skyles, vieni kitus uzdenge. Gerai kad nesugalvojau tos teslos gumulelio is naujo isminkyt, nes buvo kilus tokia mintis, tai buciau turbut neistampius tokiu blynu doh.gif Nesuprantu kokio dydzio tie lakstai is visos normos gaunasi blink.gif as tokio stalo net netureciau, nes sitie man gavosi pakankamai dideli. Kokio 40 cm skersmens, tik aisku nelygus apskritimas buvo, tai gavosi ovalas biggrin.gif
o kiek reikia tesla kildint? as kildinau gal 45 min. Kiti ilgiau, kol tampiau pastaruosius.

Ir kepu ant tos funkcijos,kur is apacios kepa, tai ziuriu kad apacia jau apkepus, o virsus dar ne. Gal man jungt kad is abieju pusiu keptu g.gif oij kaip sudetinga cia man vienai spresti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 24 rugpjūčio 2008 - 14:17
Ogi taip: paimi tesla ,iskocioji 2mm. storio (as iskocioju didely lalsta mazdauk30-40cm skersmens), visa ta laksta gausiai !!! istepi islyditu ir atvesusiu siestu (galima per puse su margarine EVE ) pabarstai cukrumi ir razinomis( cia viskas pagal tavo skoni ), paimi teslos laksta us galo ir labai!!!!!! standziai suvinioji taip kaip vyniotini. Nuo vyniotinio pradzios pradedi pjaustyti 5 cm plocio gabalelius, ir taip supjaustai visa gabala ,tie gabaleliai ir bus bandeles. Paimi viena gabaleli su abiem rankom ,abieju ranku nyksciai turi buti gabalelio apscioj ,kiti visi - virsui , su tais dviem pirstais per susukimo viduri is apacios isstumi tesla i virsu gavosi susukta bandele su tusciu viduriuku ,apverti ant rankos ir i viduriuka idedi norimo ydaro ,krasteliu graziai uzspaudi ( padarai bandeles pada) apverti ir padedi i skardele ,ir taip suformuoji visas bandeles ,gaunasi susuktos bandeles .Kepi kol graziai iskyla ir apkepa .Ydarui musu seima valgo tik su aguonom ,nes skonis ju kaip simtalapio ,bet galima deti ir su burokine tarka sutarkuotus obuolius+ cukrus + cinamonas , arba varske + cukrus + cinamonas . Aguonos idarui daromos taip pat kaip ir simtalapiui . BANDELIU DYDIS PRIKLAUSO NUO TO KOKIO DYDZIO ISKOCIOSI TESLOS LAKSTA . Patariu negaileti sutepimui riebalu ir kuo standziau susukti vyniotini .SEKMES mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
Kepk is abieju pusiu nes liks neiskepes virsus ,o tesla kol viena blyna minkai kyla kiek jai patinka ,tik gerai ,kad neperminkiai nes tokios teslos tikrai neistampytum . O va plysia blynai pas totorius skaitosi brokas ,bet kaip pirma karta tai nieko cia tokio ir man kartais iplysta irnesakyk.gif
Atsakyti