Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis



Gal kas žino,kas Šiauliuose kepa šimtalapį.


Atsakyti
Perskaiciau keliata puslapiuku temos ir noriu issakyti savo nuomone ax.gif Brangiosios, jeigu jus nevalgete simtalapio iskepto tikros totores arba jau jos gerai igudusios mokines, tai jus visiskai nevalgete simtalapio tongue.gif visi tie alia simtalapiai prekybos centruose, turguose, kioskeliuose ir t.t. tai tik bulkos ir daugiau nieko irnesakyk.gif o kad rasote, kad jums nepavyko issikepti, tai visai normalu, nenormalu butu jeigu butu pavyke unsure.gif Pilnai suprantu nusivylima tu, kurios raso, kad nusipirko prekybos centre ir nepaliko jokio ispudzio, nes tai tik simtalapio parodija doh.gif Esu dzukelka, kilusi is Alytaus ir patikekit, zinau ka kalbu, su tikruoju simtalapio skoniu uzaugau mirksiukas.gif beja skanu tikra jau labai seniai teko ragauti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2008 05 16, 20:13)
nenormalu butu jeigu butu pavyke unsure.gif

g.gif Jei žmonės gamina, tai normalu vadinasi. rolleyes.gif
Atsakyti
mano mociute seniau kepdavo sintalapi, bet dabar ji jau yra mirusi verysad.gif tikrai budavo labai skanus ax.gif nuo to laiko kiek valgiau simtalapiu, nei vienas neprimine jos kulinariniu sugebejimu smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri bandet kepti simtalapi pagal si recepta? Nuoroda

Na labai uzsidegiau pabandyt, bet kazkaip baisoka blink.gif kad nesugadinciau produktu biggrin.gif Pas mus giminej viena moteris kepa, bet ji toli gyvena. Pas ja superiniai simtalapiai buna, bet ji specialiam peciuj juos kepa. Be jos simtalapio baliaus nebuna smile.gif
Atsakyti
Receptas geras ,tik as darau ne 3 ,o 6 blynelius , kuo dau giau blyneliu tuo kokybiskesnis kepinys ,ir skanesnis aisku . Tik nepatariu daryti jo vienai , UZSIKNISI !!! karsta.gif karsta.gif karsta.gif
Papildyta:
O orkaiteje irgi puikiai iskepa , nebutinai reikia peciaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:31)
Receptas geras ,tik as darau ne 3 ,o 6 blynelius , kuo dau giau blyneliu tuo kokybiskesnis kepinys ,ir skanesnis aisku . Tik nepatariu daryti jo vienai , UZSIKNISI !!!  karsta.gif  karsta.gif  karsta.gif
Papildyta:
O orkaiteje irgi puikiai iskepa , nebutinai reikia peciaus thumbup.gif



Tai tada man is tos pacios teslos padaryt geriau sesis gabaliukus? ar gerai tada iskeps, nes bus storesnis pyragas? ir kokio mazdaug karstumo orkaitej kepti? 180 laipsniu, ar dar didesnej? manau teks vienai gamint, nes vyras vargei ar pades blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 09:53)
Sveikos. Gal kuri bandet kepti simtalapi pagal si recepta? Nuoroda

Na šiaip čia mano recepčiukas. Visada puikiai gaunasi.

QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:31)
Receptas geras ,tik as darau ne 3 ,o 6 blynelius , kuo dau giau blyneliu tuo kokybiskesnis kepinys ,ir skanesnis aisku . Tik nepatariu daryti jo vienai , UZSIKNISI !!!  karsta.gif  karsta.gif  karsta.gif

Na man irgi smagu, kai ateina kas į pagalbą, nes vienai darbo tikrai daugoka. Beje paskutinį kartą jau dariau iš 4 lakštų, kitą kartą dar reikės padauginti jų skaičių, nes lengviau vienai ištampyti. Dar pastebėjimas, nekildinkite suformuoto, o iškart kiškite iki 230oC -250oC įkaitintą orkaitę (pasirenku picos režimą, kai kaista tik dugnas, kaip duonkepėj), tada po 20min kepimo sumažinu iki 200 ir kepu dar 20 min. Taip lakštai kurie turi būti ploni nespėja iškilti ir šimtalapis netampa parduotuviniu batonu.
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2008 08 22, 13:34)
Na šiaip čia mano recepčiukas. Visada puikiai gaunasi.
Na man irgi smagu, kai ateina kas į pagalbą, nes vienai darbo tikrai daugoka. Beje paskutinį kartą jau dariau iš 4 lakštų, kitą kartą dar reikės padauginti jų skaičių, nes lengviau vienai ištampyti. Dar pastebėjimas, nekildinkite suformuoto, o iškart kiškite iki 230oC -250oC įkaitintą orkaitę (pasirenku picos režimą, kai kaista tik dugnas, kaip duonkepėj), tada po 20min kepimo sumažinu iki 200 ir kepu dar 20 min. Taip lakštai kurie turi būti ploni nespėja iškilti ir šimtalapis netampa parduotuviniu batonu.



O malonu susipazinti su sio simtalapio recepto savininke blush2.gif pasinaudosiu patarimais, tik paziuresiu ar pas mane yra tokia funkcija, kad tik is apacios keptu. o skarda turbut aliejum patepti? nu as gal kvailus klausimus uzduodu, bet noriu viska tiksliai zinoti smile.gif

Paziurejau, yra funkcija kepti is apacios. O kurioj lentynoj deti tada, vidurinej kaip visada viska? Ar kita lygi pasirinkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 22 rugpjūčio 2008 - 12:50
Na kokioj temperaturoi kepto tau jau paaiskino , o blymeliu daryk kuo daugiau nuo to jis tikrai nepastores ,juk teslos tai tiek pat ,tik blynelius bus lengviau tampyti. Linkiu tau dideles kantrybes mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
To daryti visiskai nera reikalo ,bekepdamas jis tiek riebalu isjeis ,kad net plauk svieste ,o po to jie visi susigers atgal i pyraga ,tai riebus kepinys tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 13:52)
Na kokioj temperaturoi kepto tau jau paaiskino , o blymeliu daryk kuo daugiau nuo to jis tikrai nepastores ,juk teslos tai tiek pat ,tik blynelius bus lengviau tampyti. Linkiu tau dideles kantrybes mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
Papildyta:
To daryti visiskai nera reikalo ,bekepdamas jis tiek riebalu isjeis ,kad net plauk svieste ,o po to jie visi susigers atgal i pyraga ,tai riebus kepinys tongue.gif


Tiksliai gi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 13:48)
O malonu susipazinti su sio simtalapio recepto savininke  blush2.gif pasinaudosiu patarimais, tik paziuresiu ar pas mane yra tokia funkcija, kad tik is apacios keptu. o skarda turbut aliejum patepti? nu as gal kvailus klausimus uzduodu, bet noriu viska tiksliai zinoti smile.gif

Paziurejau, yra funkcija kepti is apacios. O kurioj lentynoj deti tada, vidurinej kaip visada viska? Ar kita lygi pasirinkti?

Kai pertepimams sunaudoju sviestą, lieka jų sviestuoti popieriukai, tai aš tais popieriukais patrinu skardą, kažkaip įpratusi, kad sausai nieko nekepu doh.gif , o kai sumažinu kepimo temperatūrą iki 200oC, tai tuos sviesto popierius užkloju ant šimtalapio viršaus, kad viršus nesviltų.

Orkaitėje yra 3 lygiai, tai aš kepu viduriniajame.
Atsakyti