Perskaiciau keliata puslapiuku temos ir noriu issakyti savo nuomone Brangiosios, jeigu jus nevalgete simtalapio iskepto tikros totores arba jau jos gerai igudusios mokines, tai jus visiskai nevalgete simtalapio visi tie alia simtalapiai prekybos centruose, turguose, kioskeliuose ir t.t. tai tik bulkos ir daugiau nieko o kad rasote, kad jums nepavyko issikepti, tai visai normalu, nenormalu butu jeigu butu pavyke Pilnai suprantu nusivylima tu, kurios raso, kad nusipirko prekybos centre ir nepaliko jokio ispudzio, nes tai tik simtalapio parodija Esu dzukelka, kilusi is Alytaus ir patikekit, zinau ka kalbu, su tikruoju simtalapio skoniu uzaugau beja skanu tikra jau labai seniai teko ragauti
QUOTE(Asio @ 2008 05 16, 20:13)
nenormalu butu jeigu butu pavyke
Jei žmonės gamina, tai normalu vadinasi.
mano mociute seniau kepdavo sintalapi, bet dabar ji jau yra mirusi tikrai budavo labai skanus nuo to laiko kiek valgiau simtalapiu, nei vienas neprimine jos kulinariniu sugebejimu
Sveikos. Gal kuri bandet kepti simtalapi pagal si recepta? Nuoroda
Na labai uzsidegiau pabandyt, bet kazkaip baisoka kad nesugadinciau produktu Pas mus giminej viena moteris kepa, bet ji toli gyvena. Pas ja superiniai simtalapiai buna, bet ji specialiam peciuj juos kepa. Be jos simtalapio baliaus nebuna
Na labai uzsidegiau pabandyt, bet kazkaip baisoka kad nesugadinciau produktu Pas mus giminej viena moteris kepa, bet ji toli gyvena. Pas ja superiniai simtalapiai buna, bet ji specialiam peciuj juos kepa. Be jos simtalapio baliaus nebuna
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:31)
Receptas geras ,tik as darau ne 3 ,o 6 blynelius , kuo dau giau blyneliu tuo kokybiskesnis kepinys ,ir skanesnis aisku . Tik nepatariu daryti jo vienai , UZSIKNISI !!!
Papildyta:
O orkaiteje irgi puikiai iskepa , nebutinai reikia peciaus
Papildyta:
O orkaiteje irgi puikiai iskepa , nebutinai reikia peciaus
Tai tada man is tos pacios teslos padaryt geriau sesis gabaliukus? ar gerai tada iskeps, nes bus storesnis pyragas? ir kokio mazdaug karstumo orkaitej kepti? 180 laipsniu, ar dar didesnej? manau teks vienai gamint, nes vyras vargei ar pades
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 09:53)
Na šiaip čia mano recepčiukas. Visada puikiai gaunasi.
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:31)
Receptas geras ,tik as darau ne 3 ,o 6 blynelius , kuo dau giau blyneliu tuo kokybiskesnis kepinys ,ir skanesnis aisku . Tik nepatariu daryti jo vienai , UZSIKNISI !!!
Na man irgi smagu, kai ateina kas į pagalbą, nes vienai darbo tikrai daugoka. Beje paskutinį kartą jau dariau iš 4 lakštų, kitą kartą dar reikės padauginti jų skaičių, nes lengviau vienai ištampyti. Dar pastebėjimas, nekildinkite suformuoto, o iškart kiškite iki 230oC -250oC įkaitintą orkaitę (pasirenku picos režimą, kai kaista tik dugnas, kaip duonkepėj), tada po 20min kepimo sumažinu iki 200 ir kepu dar 20 min. Taip lakštai kurie turi būti ploni nespėja iškilti ir šimtalapis netampa parduotuviniu batonu.
QUOTE(si179 @ 2008 08 22, 13:34)
Na šiaip čia mano recepčiukas. Visada puikiai gaunasi.
Na man irgi smagu, kai ateina kas į pagalbą, nes vienai darbo tikrai daugoka. Beje paskutinį kartą jau dariau iš 4 lakštų, kitą kartą dar reikės padauginti jų skaičių, nes lengviau vienai ištampyti. Dar pastebėjimas, nekildinkite suformuoto, o iškart kiškite iki 230oC -250oC įkaitintą orkaitę (pasirenku picos režimą, kai kaista tik dugnas, kaip duonkepėj), tada po 20min kepimo sumažinu iki 200 ir kepu dar 20 min. Taip lakštai kurie turi būti ploni nespėja iškilti ir šimtalapis netampa parduotuviniu batonu.
O malonu susipazinti su sio simtalapio recepto savininke pasinaudosiu patarimais, tik paziuresiu ar pas mane yra tokia funkcija, kad tik is apacios keptu. o skarda turbut aliejum patepti? nu as gal kvailus klausimus uzduodu, bet noriu viska tiksliai zinoti
Paziurejau, yra funkcija kepti is apacios. O kurioj lentynoj deti tada, vidurinej kaip visada viska? Ar kita lygi pasirinkti?
Na kokioj temperaturoi kepto tau jau paaiskino , o blymeliu daryk kuo daugiau nuo to jis tikrai nepastores ,juk teslos tai tiek pat ,tik blynelius bus lengviau tampyti. Linkiu tau dideles kantrybes
Papildyta:
To daryti visiskai nera reikalo ,bekepdamas jis tiek riebalu isjeis ,kad net plauk svieste ,o po to jie visi susigers atgal i pyraga ,tai riebus kepinys
Papildyta:
To daryti visiskai nera reikalo ,bekepdamas jis tiek riebalu isjeis ,kad net plauk svieste ,o po to jie visi susigers atgal i pyraga ,tai riebus kepinys
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 13:52)
Na kokioj temperaturoi kepto tau jau paaiskino , o blymeliu daryk kuo daugiau nuo to jis tikrai nepastores ,juk teslos tai tiek pat ,tik blynelius bus lengviau tampyti. Linkiu tau dideles kantrybes
Papildyta:
Papildyta:
Tiksliai gi
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 13:48)
O malonu susipazinti su sio simtalapio recepto savininke pasinaudosiu patarimais, tik paziuresiu ar pas mane yra tokia funkcija, kad tik is apacios keptu. o skarda turbut aliejum patepti? nu as gal kvailus klausimus uzduodu, bet noriu viska tiksliai zinoti
Paziurejau, yra funkcija kepti is apacios. O kurioj lentynoj deti tada, vidurinej kaip visada viska? Ar kita lygi pasirinkti?
Kai pertepimams sunaudoju sviestą, lieka jų sviestuoti popieriukai, tai aš tais popieriukais patrinu skardą, kažkaip įpratusi, kad sausai nieko nekepu , o kai sumažinu kepimo temperatūrą iki 200oC, tai tuos sviesto popierius užkloju ant šimtalapio viršaus, kad viršus nesviltų.
Orkaitėje yra 3 lygiai, tai aš kepu viduriniajame.