Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(Povila$ @ 2007 02 17, 21:46)
simtalapi visados perku sodu g. (netoli gelezinkelio stoties) esancioje kavinukeje, ten jis man skaniausias, beto sioje kavineje galima rasti dar ir ivairiu skaniu sausainiu bei saldainiu...  mirksiukas.gif


O čia kaune ta kavinukė kažkur yra? Gal galimą smulkiau ax.gif

QUOTE(vikuuute @ 2007 04 17, 15:31)
kaune, zaliakalnio turguj yra labai skanus, juos kepa karaime moteris


o iš kurių būtent pirkti reik blush2.gif nes jų ten keletas yra blush2.gif
Atsakyti
Vajei koks nerealus daiktas simtalapis man, bet kept pati niekada nesusimasciau nes sesuo kepe na as padejau istampyt tik tai ohoho kiek darbelio doh.gif: bet laaaabai skanu "100 metu" nevalgiau.
Atsakyti
na simtalapis beprotiskai skanus ir man. Tik jis ne karaimu, o TOTORIU nacionalinis patiekalas ax.gif . Lietuvoje jis labai populiarus apie Alytu. Ten ir esu jo ne karta valgiusi. essen.gif Va matau yra kur vilniuje, kaune ju skaniu isigyti. Bet speju panevezyje ar siaip kur arciau negausiu unsure.gif Jei kas zinote kur siaures Lietuvoje galima butu nusipirkti - praneskit adresiuka blush2.gif
Atsakyti
Sveikinu, kurioms pavyko pagaminti šimtalapi, o aš tai noriu paverkšlenti verysad.gif . Vakar visą dieną gaminau šimtalapį. Pamaniau - išmoksiu, kol vyras išvažiavęs, kai grįš - pakepsiu jam gimtadienio proga 4u.gif . Jei jau galiu padaryti štrudelį, tai kodėl negaliu šimtalapio? bigsmile.gif Bet su mielemis jau seniai nebuvau nieko dariusi, tai labai savimi nusivyliau. verysad.gif Visų pirma padariau per kietą tešlą, nes minkiau neišėmus iš dubenio ir ji man atrodė vis per lipni. Kai supratau, jau buvo vėlu doh.gif . Dar turejau vilčių, kad nepakenks, bet manau, kad pakenkė. blush2.gif Sluoksnius ištampyti buvo sunku, tai pasitelkiau makaronų masinelę - gavosi tobulai ploni lakštai thumbup.gif , bet... sviesto uždejau per mažai, cukraus taip pat, o dar prie to labai jaučiasi mielių kvapas schmoll.gif - neprisimenu, ka tai reiškia, ar išklindinti per mažai leidau, ar kad tešla per daug atvėso, kol ją per mašinelę laidžiau - per miglas prisimenu, kad su mieline tešla reikia labai žiūrėti, kad nenukristų kambario temperatūra. Ar žinot, kodėl mielių kvapas gali būti per stiprus? Visa kita pataisoma, bet va dėl tų mielių kvapo man tikra mįslė. O jei dar būčiau turėjus proto daryti iš pusės tešlos... lotuliukas.gif
Atsakyti
nu suintrigavot doh.gif kas tai per stebuklas? g.gif nesu nei mačiusi, nei ragavusi unsure.gif gal yra Klaipėdoje kur pirkti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina R. @ 2008 01 15, 23:46)
kur galima Vilniuje nusipirkti simtalapi ax.gif gal kas pagelbes man?

ir as prisidedu prie to pacio kur galima rasti tikrai skanaus simtalapio Vilniuje IKI parduotuveje pirkau, tai jokio ispudzio nepadare
Atsakyti
Sugalvojau paragauti šimtalapio parduodamo "Zanavykų" turgely. Labai atsiprašau tų, kas rekomendavo ten nusipirkti, bet tai buvo tikras ššššššš...... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif . Pirma: kepta su margarinu, antra: kraštai neyžlankstyti, tai tikresnis skonis buvo tik ties viduriuku, trečia:dėta kažkokios karamelės, kuri buvo pridegus, ketvirta: ant viršaus tiek pribarstyta cukraus pudros, kad net neskanu, penkta:visiškai neiškilęs pyragas, tiesiog blynų kratinys.
Išvada vis dėl to teks kept pačiai.
Serdis, tešla turi būti labai minkšta ir lipt prie rankų (truputį), tiesiog kai išemi dalį tampymui, vos vos apibarstyk ją miltais ir rankos turi būti miltuotos - kad neliptų kai tampai. Pirmas sluoksnis turi būti šiek tiek storesnis nei kiti (mum neprofesionalėm) O mielių kvapas gal buvo dėl to, kad jų buvo per daug, ar jos buvo kitokios ("euromielės" yra stipresnės nei paprastos). Aš naudojau "Semos" parastas, geltonam pakely. Ir dar-kai pyragas paruoštas kildinimui, jį reik aptept aliejum.
mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juliux @ 2008 03 13, 16:57)
Sugalvojau paragauti šimtalapio parduodamo "Zanavykų" turgely. Labai atsiprašau tų, kas rekomendavo ten nusipirkti, bet tai buvo tikras ššššššš...... schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Pirma: kepta su margarinu, antra: kraštai neyžlankstyti, tai tikresnis skonis buvo tik ties viduriuku, trečia:dėta kažkokios karamelės, kuri buvo pridegus, ketvirta: ant viršaus tiek pribarstyta cukraus pudros, kad net neskanu, penkta:visiškai neiškilęs pyragas, tiesiog blynų kratinys.
    Išvada vis dėl to teks kept pačiai.
Serdis, tešla turi būti labai minkšta ir lipt prie rankų (truputį), tiesiog kai išemi dalį tampymui, vos vos apibarstyk ją miltais ir rankos turi būti miltuotos - kad neliptų kai tampai. Pirmas sluoksnis turi būti šiek tiek storesnis nei kiti (mum neprofesionalėm) O mielių kvapas gal buvo dėl to, kad jų buvo per daug, ar jos buvo kitokios ("euromielės" yra stipresnės nei paprastos). Aš naudojau "Semos" parastas, geltonam pakely. Ir dar-kai pyragas paruoštas kildinimui, jį reik aptept aliejum.
      mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

o koki gal recepta turi
prasau as tave saldainiais pavaisinsiuuser posted image
Atsakyti
juliux,

Ačiū labai už patarimus. Kepėm dar kartą su vaikais ir gavosi žymiai geriau, bet pasinaudosiu patarimu ir nepabijosiu, kad tešla būtų dar minkštesnė. Man to minkštumo va ir pritrūko. Nors šiaip vaikai sakė, kad buvo gerai, šį suvalgėm. O aš noriu dar geriau. Dabar kitas mūsų "pasirodymas" per šv. Velykas, ir dar ne namie - pas mano tėvus. Visi susijaudinę laukia mūsų spektaklio - pyrago, mes irgi. Bet mielių kvapas vis tik man buvo dar per stiprus. Dariau tiksliai pagal receptą su lietuviškom mielėm iš geltono pakelio. Truputį baisoka jų numažint, bet gal kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau. O kai tešla minkštesnė, tai ir tampyti tikrai smagu, ypač kai paima šešios rankos iš visų pusių - vieno lakšto tempimas įvyksta per akimirksnį. Dar kažkokių išgirdau "stebuklų", kad tešlą reikia trankyti, mėtyti blink.gif ar esat ką nors girdėję?
Atsakyti
Na matau kad simtalapi nelabai kam sekasi daryti,tai is tikruju nera taip lengva kaip atrodo,as mokiausi gerus metus ji gaminti,kol galiausiai ismokau.Esme tame kad turi viska tiksliai atitaikyti,o jei bent viena ingridienta pamazini ar padaugini iskart viskas griuva.Kas esate is Vilniaus ir kada kepsiu sau simtalapi galesiu duoti paragauti to tikrojo,bet siuo metu Velykom daug uzsakymu,tad sau nebespeju issikepti.Sekmes visoms begaminancioms thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eternity @ 2008 03 01, 18:25)
na simtalapis beprotiskai skanus ir man. Tik jis ne karaimu, o TOTORIU nacionalinis patiekalas ax.gif . Lietuvoje jis labai populiarus apie Alytu. Ten ir esu jo ne karta valgiusi. essen.gif Va matau yra kur vilniuje, kaune ju skaniu isigyti. Bet speju panevezyje ar siaip kur arciau negausiu  unsure.gif Jei kas zinote kur siaures Lietuvoje galima butu nusipirkti - praneskit adresiuka blush2.gif

tikslaus adreso nezinau, bet draugai is Rokiskio buvo labai skanaus Simtalapio atsiveze. Sake, tik Rokiskio kepykloj toki skanu iskepa mirksiukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės, Šimtalapio receptukas yra šioje temoje: 1 kg miltų, 50 g mielių, 250 g pieno, 5 kiaušiniai...tik aš dariau iš pusės porcijos. Bet labai svarbu persiskaityt visą temą nes čia yra labai daug gerų patarimų (kuo daugiau kiaušinių - tuo geriau, kaip tampyt ir pan.). Beje , apie mėtymus niekada negirdėjau. Čia labiau panašu į itališkas picas... mirksiukas.gif
Visom 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Reik tikėtis, kad ant vėlykinio stalo pas visas puikuosis gražiausi ir skaniausi šimtalapiai...
Atsakyti