vat norejau pasidometi, gal kas darote simtalapi?
nes man tai ner skanesnio torto uz ji, o jie dar naminis....
tik va kiek suprantu, kad ji darant tai turbut ne viena diena prakaituoti teks,
siokia tokia progra arteja, norisi sito gardumyno,
nusipirkciau zinoma, jei kur butu skanus, ir ne po gabaleli, o visas ratas idetas, bet niekur nematau...
aisku, namie darytam niekas neprilygs....
Esu girdejusi, kad simtalapio nelabai padarysi namu salygomis, reikia kazkokio spec irengimo.......as tik viena arta esu valgiusi tikrai skanu simtalapi, dzukijoje, vestuvese, o tie visi pirktiniai nei is tolo neprilygsta.......skanus, bet jiems dar toli iki dzukisko simtapalio
SIMTALAPIS
1 kg miltш;
50 g mieliш;
250 g pieno;
5 kiauрiniai;
1,5 stiklinлs aguonш;
stiklinл razinш;
cukrus lakрtams pabarstyti
400 g sviesto lakрtams aptepti;
Mielлs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Б рiltа pienа su iрplaktais jame kiauрiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielлs ir smarkiai minkoma ne maюiau pusvalandюio. Teрla padalijama б рeрias dalis, nekeiиiant paskutinлs minkymo krypties. Iр kiekvieno gabalo padaromas paplotлlis, aptepamas iрtirpintu sviestu ir uюdengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedюiыtш. Рiltai kildoma valandа.
Imamas vienas paplotлlis, truputб pakoиiojamas, nekeiиiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Iрtampytas lakрtas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas iрtirpintu sviestu, apibarstomas trupuиiu cukraus. Tuomet imamas kitas teрlos paplotлlis, truputб pakoиiojamas, iрtampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinб uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsиius cukrumi, graюiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos uюplikomos verdanиiu vandeniu, pusvalandб palaikomos, paskui pro dvigubа marlж nusunkiamos, mлsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likжs teрlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo kraрto, kur sudлtos aguonos, teрlos lakрtai vyniojami voleliu. Iр jo daromas юiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma рiltai, paskui kepama vidutinio karрtumo orkaitлje apie valandа. Atauрinama formoje. Iрimtas iр formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
Cia kazkurios forumietes receptas, aciprashau, neissidemejeu kurios. Tema Naminiai pyragai, 19 psl.
1 kg miltш;
50 g mieliш;
250 g pieno;
5 kiauрiniai;
1,5 stiklinлs aguonш;
stiklinл razinш;
cukrus lakрtams pabarstyti
400 g sviesto lakрtams aptepti;
Mielлs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Б рiltа pienа su iрplaktais jame kiauрiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielлs ir smarkiai minkoma ne maюiau pusvalandюio. Teрla padalijama б рeрias dalis, nekeiиiant paskutinлs minkymo krypties. Iр kiekvieno gabalo padaromas paplotлlis, aptepamas iрtirpintu sviestu ir uюdengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedюiыtш. Рiltai kildoma valandа.
Imamas vienas paplotлlis, truputб pakoиiojamas, nekeiиiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Iрtampytas lakрtas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas iрtirpintu sviestu, apibarstomas trupuиiu cukraus. Tuomet imamas kitas teрlos paplotлlis, truputб pakoиiojamas, iрtampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinб uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsиius cukrumi, graюiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos uюplikomos verdanиiu vandeniu, pusvalandб palaikomos, paskui pro dvigubа marlж nusunkiamos, mлsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likжs teрlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo kraрto, kur sudлtos aguonos, teрlos lakрtai vyniojami voleliu. Iр jo daromas юiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma рiltai, paskui kepama vidutinio karрtumo orkaitлje apie valandа. Atauрinama formoje. Iрimtas iр formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
Cia kazkurios forumietes receptas, aciprashau, neissidemejeu kurios. Tema Naminiai pyragai, 19 psl.
oijojoj, na ir receptas... jau vien minkymas ne maziau pusvalandzio ka reiskia.....
be dienos cia tikrai nepadarysi...
ech, jei jau niekaip nebegalesiu be jo gyventi, teks bandyti kepti....
bet kokiu, atveju, aciu, bea, uz recepta.
be dienos cia tikrai nepadarysi...
ech, jei jau niekaip nebegalesiu be jo gyventi, teks bandyti kepti....
bet kokiu, atveju, aciu, bea, uz recepta.
O as pati tai gaminti nemoku,bet jau megstu tai netas zodis.Visada per vestuves prisivalgau.Pati esu gimusi ir augusi dzukijoj,tai jau tikrai zinau koks jis skanus.O jo kaina irgi nemaza,be 50Lt ,nieks nekepa,turiu keleta pazistamu kepeju
Po dvieju savaiciu dalyvausiu vestuvese dzukijoj,tikiuosi bus mano megstamas simtalapis
Po dvieju savaiciu dalyvausiu vestuvese dzukijoj,tikiuosi bus mano megstamas simtalapis
O tai čia koks nors tradicinis dzūkų skanėstas? Nes kažkaip neteko man nieko apie šimtalapį girdėti. O kaip jis atrodo? Gal visgi esu valgius, tik kad pavadinimas buvo kitoks? Bet jau kalbat apie jį taip, kad net nemačius, neragavus- užsinorėjau jo.
Jei neklystu, tai simtalapis ne dzuku, o karaimu nacionalinis pasididziavimas
paiduke, sumokeciau as 50 lt jei man kas dideli iskeptu..
gal gali ka rekomenduoti?
siaip ir as nezinojau kad jis dzuku nacionalinis, o tuo labiau karaimu...
tik kad skanus be proto...
gal gali ka rekomenduoti?
siaip ir as nezinojau kad jis dzuku nacionalinis, o tuo labiau karaimu...
tik kad skanus be proto...
QUOTE (Mamce @ 2004 08 12, 13:32) |
Jei neklystu, tai simtalapis ne dzuku, o karaimu nacionalinis pasididziavimas |
Nezinau tiksliai kieno jis pasididziavimas, bet dzukijoje didesniuose baliuose jis buna visada.....va dabar galvoju, ar esu maciusi sakoti dzukijoje..... kazkaip neuzsifiksavo, o ir patys dzukai vezasi ta simtalapi..... o suvalkijoje vestuvese esu valgiusi egle......nu nepasakyciau kad skanu, skaniau sakociai....bet kaip stala puosia
simtalapis- upsmena ne kokia, reiketu pasakyti, ta prasme, nieko jis ten ispudingo, bet va skonis...
siaip tai as is vestuviu grizus pries pora savaiciu, prie Ignalinos buvo, tai ten ir buvo du milziniski simtalapiai, del to ir spirgu
va kad taip kas kokia kepeja simpalapininke Vilniuje pasiulytu...
siaip tai as is vestuviu grizus pries pora savaiciu, prie Ignalinos buvo, tai ten ir buvo du milziniski simtalapiai, del to ir spirgu
va kad taip kas kokia kepeja simpalapininke Vilniuje pasiulytu...
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 12, 17:56) |
nu as irgi turbut nesu nei valgius, nei macius ar i skruzdelyna nepanasu ? |
simta kart skaniau