QUOTE(Visgi @ 2014 08 19, 22:08)
Gal man kas pagelbės, užrodys. V.ž. mums davė baklažanų, apie 2 kg maždaug.
padedu, tiesiai is FB - receptas vertas demesio ir, zinoma pabandymo
Daržovių vėduoklė
Baklažaną įpjauname ir 30 min. palaikome druskuotame vandenyje.
3 pomidorus supjaustome, pabarstome kapotais krapais ir trupučiu druskos.
Į baklažano tarpus dedame pomidorų griežinėlius ir česnako, taip pat, supjaustyto griežinėliais.
Ieškome šaldytuve kokio turime sūrio, ir į tarpus įdedame po gabalėlį.
Viršų apšlakstome aliejumi ir šauname į orkaitę. Kepame apie 45 min.
Galime naudoti kaip garnyrą prie mėsos, arba valgyti vieną
Papildyta:
arba dar 1 variantas_
Įdaryti baklažanai_
1 baklažanas;
1 nedidelis svogūnas;
2 skiltelės česnako;
1 didelė morka;
1 raudona paprika;
3 šaukštai pomidorų padažo;
250 g maltos mėsos;
70 g fermentinio sūrio;
Druskos ir pipirų mėsai;
aliejaus kepimui;
smulkintos petražolės 1 valg. šaukštas.
1) Baklažaną perpjauti pusiau ir išskobti viduriuką. Palikti maždaug 0,3 cm storio baklažano minkštimo prie odelės. Išskobtą baklažano minkštimą supjaustyti kubeliais.
2) Sutarkuoti morką. Svogūną ir česnaką pjaustyti kubeliais ir šiek tiek pakepinti, tada dėti baklažano minkštimą, morkas ir kubeliais supjaustytą papriką. Viską pakepti apie 10 minučių.
3) Mėsą paskaninti prieskoniais ir kepti atskirai keptuvėje apie 10 minučių. Kai mėsytė iškepa, sudėti pomidorų padažą, troškinti daržoves ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišyti ir patroškinti kelias minutes.
4) Šį įdarą dėti į išskobtas baklažano puseles ir kepti orkaitėje apie 20 minučių, tuomet pabarsyti baklažanus tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepti apie 5 minutes, kol sūris gražiai išsilydys. Skanaus
----------------------------------------------------------------
o i tema_ paziurejau
Поддубный - geras filmas, o ir idomus
Papildyta:
iseinu i lova su
Курортная полиция / [2014, детектив, криминал]