Labas vakaras. Su žmona tikimės šeimos pagausėjimo birželio pabaigoje. Turiu labai didelį galvos skausmą dėl vežimėlio pasirinkimo. Kol kas gerai bent jau tai, kad apsisprendėme dėl klasikinio, o todėl - Emmaljungos (ieškosiu naudoto)
Turiu keletą principinių klausimų:
1. Jei Emmaljunga lopšiai turi sėdimą padėtį (pasikelia gavlūgalis, nusileidžia kojūgalis), ar verta mokėti pinigus už sportinę dalį? Jei rasčiau skelbimuose atskirai tik lopšį, tai gal jo užteks, kol vaikas pradės sėdėt? O kai jau tvirtai sėdėt, tada norėsis lengvo vežimėlio (kaip suprantu, terminas "skėtukas"?)
2. Ar reikalinga automobilinė kėdutė (kuri, kaip suprantu, prie Emmaljungos važiuoklės, tvirtinasi TIK per adapterį?) 0-x? Daugelis sako, kad ja naudojamasi tik pirmus kelis mėn., paskui vistiek reikia pirkti "normalią".
3. Ar visų Emmaljungų rankenos persisuka į kitą pusę?
4. Ar apsauga nuo saulės ir apsauga nuo lietaus tai skirtingi dalykai?
5. Gal yra kažkokie geresni modeliai/gamybos metai, nuo kurių šio gamintojo vežimėliai žymiai geresni?
Kas dar žinotina, kokios savybės, jūsų nuomone, reikalingos Emmaljungos vežimėliuose?
Būčiau dėkingas už išsamius atsakymus. Savo ruožtu, tėvystės atostogų metu, pasistengsiu padėti savo specialybės naudingais patarimais jaunoms mamoms:)
1. Emmaljunga tik su lopsiu neparduodama (bent Lietuvoje). Gali nebent pirkt tik sportine dali arba sportine+lopsys. Del pakeliamos lopsyje nugareles as ja su pirmagime esu turejus bebecar vezime. Tuo metu emai dar neturejo pakeliamos nugareles. Ji gerai iki kokiu 6-7 men kol vaikas dar nesedi tvirtai. Po to nelabai saugu ji taip veziot nes yra neprisegtas. Lankstosi makaluojasi ir bent man buvo baisoka taip veziot. Lengvesni sportnukai buna su prasta amortizacija. As nors ir turiu superini lengva sportini vezima, bet naudoju emo sportine pakaitom su lopsiu nes 7 men vaika man baugoka taip kratyt. Nebent galima pirkt kita ema sportini pvz scooter bet ten ner pilnai gulimos padeties. Arba kita sportinuka su gera amortizacija.
2. Autokedute mes turim ne emo o maxi cosi. Ji lengvesne ir saugesne. O kedute jei vazinejat su masina tikrai butina.
3.rankena persisuka i kita puse jei neklystu tik nitrocity modelyje. Cia gal kas kitas pakomentuos.
4.taip skirtingi.
5.kaip ir visi vezimai dazniausiai kuo jie naujasni tuo kaxkuo patobuleja atnaujinamos spalvos medziagos ir pan