Pirmoji tema
Pasidalinsiu ir aš savo aistra šiam Italijos šiaurės miestui ant vandens - Venecijai, kurioje buvau praeitais metais 2013 06 18 Mes kėlėmės su keltu iš Kroatijos miesto Pula. Labai geras susisiekimas: greitas ir patogus. Išvykome naksti ryte 7 val. o jau apie 12 val. buvome Venecijoje.
Taip, žinojau, kad Venecija - tai miestas ant vandens, dėl savo unikalumo tapęs didžiuliu turistų traukos objektu. Bet niekada negalvojau, kad mane taip sukrės, apstulbins ir užburs pirmas susitikimas su Venecija. Atsiskyręs nuo pasaulio, išsibarstęs tarp salelių, didingas, kiek pasipūtęs, bet rafinuotas miestas plevena žydro dangaus ir vandens fone.
štai mūsų keltas kuriuo kėlėmės iš PULOS

vaizdas atsiveria pro laivo langą įplaukiant į Veneciją

išlipę iš kelto iškart patraukėme link pagrindinio plačiausio kanalo
Didysis kanalas (Canal Grande) didžiausias Venecijos kanalas, vingiuojantis apie 4 km per visą miestą. Ties šiuo kanalu kadaise kūrėsi įtakingiausios ir turtingiausios venecijiečių šeimos. Ir iki šių dienų, pagrindinis miesto gyvenimas vyksta aplink šį pulsuojančia miesto arterija tapusį kanalą.Didžiojo kanalo plotis svyruoja nuo 30 iki 60 metrų. Vidutinis gylis siekia apie 5 metrus.
į toli matosi didinga barokinė bažnyčia Santa Maria della Salute, esanti Didžiojo kanalo pradžioje

toliau patraukėmė į ŠV. Morkaus aikštę (Piazza San Marco) didžiulė ir turistų mėgstama aikštė Venecijoje, kadaise Napoleono pavadinta elegantiškiausia Europos svetaine.
XX a. pradžioje Kampanilė buvo dar kartą atstatyta. 99 m aukščio bokšto viršūnėje įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria ne tik kvapą gniaužiantis Venecijos stogų vaizdas, bet ir lagūnos bei aplinkinių salų panorama.
Šv. Morkaus aikštėje įsikūrę daugybė lauko kavinių.
štai legendiniai balandžiai aikštėje