Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo tema XXI

Dabar jau vartoju pieno produktus. Zinok ir as apsispuogavusia kakta vaikstau ir nezinau ar pieno produktai kalti ar angliavandeniu pagausejimas mityboje uzdegima duoda (uogos, vis dar pavysniauju I medi ilipusi:) )Bet aletgija nuo kuno ir skalpo baigesi.

M_A. tikrame paleo pieno produktu nera. Primal atsakoje - yra. Paprasto pieno gal nenaudok, bet gera grietine, kurioje neprideta krakmolo (Dvaro), gera varske, jogurtus be priedu, kefyra - kodel ne, jei toleruoji kozeinus, pieno baltyma. Siaip merginos paleo pradzioje pasilaiko whole 30, tai yra 30 dienu be pieno produktu. Po to ivedus pieno produktus tampa aiskiau ar juos toleruoji.
http://vorastinkle.b...3-m-sausis.html

Paskaitineti reiketu tau nuo pirmu musu temu, daug info rasi, visus atsakymus I rupimus klausimus. Aisku, tai reikalauja laiko smile.gif Bent temos pirmo puslapio pirma zinute paziurek, ten nuorodos I svarbius dalykus yra.
Atsakyti
QUOTE(M_A @ 2014 07 17, 20:41)
dabar dar klausimas del pieno produktu, kaip suprantu juos galima, jei karvyte ne "maximine", o pievoj ganosi. bet gal dar kokiu niuansu yra? tarkim dobilo ekologiska jogurtine grietine, taip/ne?
ir dar, kokius paleo desertus galetumete pasiulyti? man savaitgali sventas reikalas save kuom skaniu palepinti, dabar tai laukiu lasinuku... tikiuosi sestadieni turgelyje pasisekes bigsmile.gif



Dvaro grietine, varske gera, su kuo daugiau % riebumo


varskes pyragas ir kiti skanestai
Papildyta:
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 07 17, 20:45)
Nidulia, primink, Tu pieno produktus vartoji?
Man kakta žiauriai spuogais išvaryta.. sad.gif Kažko matyt užėdžiau.. Atrodo vasara, odai kaip tik geras laikas, o man šakės, vieni spuogai, ko gyvenime nėr buvę



zinokit ir as apsispuogavus kakta vaikstau.. matyt nuo uogu, nes pien negeriu, tik varskes ir grietine, kaip visada..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 07 17, 22:18)
Dvaro grietine, varske gera, su kuo daugiau % riebumo
varskes pyragas ir kiti skanestai
Papildyta:
zinokit ir as apsispuogavus kakta vaikstau.. matyt nuo uogu, nes pien negeriu, tik varskes ir grietine, kaip visada..


esu tikras kad butent pasterizuoti homogenizuoti pieno produktai gali kenkti, nesvarbu eko ar ne smile.gif o del turguje perkamo pieno itariu karves gauna daug kombikormo ir vasara smile.gif Geriau nevartoti jokiu pieno produktu jei turite valios smile.gif Jei tame yra tiesos pasterizuoti pieno produktai sunkiau virskinami ar nevirskinami kaip kai kur galima rasti info smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 18 liepos 2014 - 11:03
Beja grietineje ir raugintuose pieno produktuose irgi yra laktozes http://www.dogfoodad...ose-content.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 18 liepos 2014 - 11:18
QUOTE(Nijolė46 @ 2014 07 16, 11:05)
Labas, merginos! Užsiregistravau ir aš į seminarą, gavus el.pašte kvietimą. Čia retokai paskutiniu metu beužsuku. Planuoju tą savaitgalį su šeima važiuoti prie jūros. Pas Vorestą turbūt jau visos vietos užimtos, nepavyks apsigyventi, labai norėčiau su visomis susipažinti:)


as irgi niekaip nesugalvoju,kur tuos vaikus deti...ot,galvos skausmas doh.gif
Nugi,kai vaziuoji prie juros ,negi paliksi namuose

Gal kur palapine netoli tvarto su gaidziais galima pasistatyt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 07 17, 22:18)
. matyt nuo uogu, nes pien negeriu, tik varskes ir grietine, kaip visada..

egzistuoja ir toks dalykas- fruktozės netoleravimas.
http://en.wikipedia....e_malabsorption

pamėgink rinktis tuos produktus, kur gliukozės daugiau nei fruktozės.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 07 18, 13:53)
egzistuoja ir toks dalykas- fruktozės netoleravimas.
http://en.wikipedia....e_malabsorption

pamėgink rinktis tuos  produktus, kur gliukozės daugiau nei fruktozės.


o uogose ir yra butent fruktoze. va ir vaikstomei su Jaicyn ir injekcija spuoguotom kaktom nuo fruktozes. Baigiasi jau vysnios, gal baigsis ir spuogai.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 07 18, 14:05)
o uogose ir yra butent fruktoze. va ir vaikstomei su Jaicyn  ir injekcija spuoguotom kaktom nuo fruktozes.

Kiek suprantu, man yra tas fruktozės, tiksliau fruktooligosacharidų, netoleravimas unsure.gif Tai ir gilinuosi į FODMAP/PALEO ir GAPS dietas... Man tas netoleravimas pasireiškė stipriais ir ilgais pilvo pūtimo priepuoliais, o galiausiai rozacea - vis tik, tikroji priežąstis, manau, žarnyno uždegimas su pralaidumo variacijomis. Nežinau, ar galii malabsorbcija pasireikšti vien bėrimais - manau, ir žarnynas turėtų apie save priminti. Nooors, kai po whole30 pabandžiau maskarpone, tai spuogai iškilo keli, o žarnos, įsižeidusios, kad 2 mėn negavo pieniško maisto, tylėjo rolleyes.gif
Fodmap (angliavandenių malabsorbcijos) dieta švelnesnė už paleo, kita vertus, daržovių/vaisių pasirinkimas siauresnis ir pieno produktai kiti, nei jūs čia dažniausiai minit.
Vaisiai turi būti kuo labiau prinokę - tada mažiau fruktozės, daugiau gliukozės. Ir džiovintų vaisių negalima...
Beje, fruktooligosacharidų yra ne tik vaisiuose... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 18 liepos 2014 - 13:38
QUOTE(norala @ 2014 07 18, 12:45)
as irgi niekaip nesugalvoju,kur tuos vaikus deti...ot,galvos skausmas doh.gif
Nugi,kai vaziuoji prie juros ,negi paliksi namuose

Gal kur palapine netoli tvarto su gaidziais  galima pasistatyt? biggrin.gif



Same here! Labai labai noriu vаžiuoti, tik kur mažikę padėti. Nesu samdžiusi auklės, o seneliai kaip specialiai išvaro į veselę penktadieni, šeštadienį klasiokų susitikimas, kitiems seneliams keturnedėlis su kryžiaus statyba. Ir pati turėsiu dalyvauti to kryžiaus šventinime šeštadienį Tauragėje. Tai realiai galiu tik penktadieny atvaryt, jei gausiu avanso. Nerealiai noriu, nesumastau kaip čia pasprukt, dabar sveikata ypač aktulu. Iki šiol maniau, kad tik svoris man aktualu, o pasirodo Hashimoto'as man jau moja ranka.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 07 18, 14:32)
Beje, fruktooligosacharidų yra ne tik vaisiuose...  doh.gif


o kur ju dar yra?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2014 07 18, 13:45)
as irgi niekaip nesugalvoju,kur tuos vaikus deti...ot,galvos skausmas doh.gif
Nugi,kai vaziuoji prie juros ,negi paliksi namuose

Gal kur palapine netoli tvarto su gaidziais  galima pasistatyt? biggrin.gif

prie jūros? Visą dieną sėdėsi ir mokysies (pasižiūrėk programą), o ne prie jūros gulinėsi. Jūra tik pavakary, galvai pravėdint, arba nuo pirmadienio, jei sumanysit pasilikt ilgiau. Nebent tuos vaikus kažkas prie jūros ganys.
Palapinei vietos būtų tik pas ožkas biggrin.gif , ne pas gaidžius.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 07 18, 16:43)
o kur ju dar yra?

Pereitoje temoje, berods, buvau įmetusi ax.gif
Australijos mokslininkai pasiūlė naują IBS (Irritable bowel syndrome - Dirgliosios žarnos sindromo) gydymo metodą, kai pacientai laikosi žemo FODMAP mitybos, kaip būdo sumažinti DŽS simptomus. Jie sugalvojo terminą FODMAPs trumposios grandinės angliavandeniams, esantiems daugelyje bendrų maisto produktų, apibūdinimui. FODMAPs reiškia fermentuoti oligo-, di-ir mono-sacharidai ir polioliai (natūralūs saldikliai).
FODMAPs teorija laiko, kad maistų produktų, turinčių aukštą FODMAPs, vartojimas yra skysčių ir dujų plonojoje bei storojoje žarnoje priežastis, kas sukelia pilvo skausmus, dujų kaupimąsi ir pilvo pūtimą. Teorija teigia, kad žemos FODMAPs dietos laikymasis būtų šių sutrikusio virškinimo simptomų mažėjimo priežastis, kad yra tiesioginis ryšys tarp tokio maisto vartojimo ir pasireiškiančių simptomų.
Taip pat manoma, kad yra kumuliacinis (jungiantis, sumuojantis) šių produktų poveikis simptomams. Kitaip tariant, valgant įvairų FODMAP maistą vienu metu, poveikis sumuosis, todėl patirsite IBS simptomų, kurių galėtumėte nepatirti, jei valgytumėte tokį maistą atskirai. Tai gali paaiškinti ir įvairūs tyrimų rezultatai, kurie įvertino fruktozės ir laktozės, dviejų rūšių angliavandenių, DŽSindromui poveikį.
Rekomenduojama visiškai atsisakyti netinkamų maisto produktų, tačiau, jei jums tikrai reikia tam tikrų produktų, bandykite naudoti minimaliai. Svogūnai ir česnakai yra ypač blogi sukėlėjai ir jų reikėtų vengti kaip tik įmanoma. Stenkitės išvengti perdirbtos mėsos ir kt. maisto produktų. Visada nagrinėkite ingredientų sąrašus ir ieškokite pagrindinių kaltininkų: svogūnai, česnakai ir kviečių produktai. Vaisių valgyti ne daugiau kaip vieną porciją per dieną.
Fodmap
FODMAP Food List
What are FODMAPs?
Fructose malabsorption, FODMAPs and the Paleo diet (download)
The Place of Dairy on a Paleo Diet
Produktus esu išsivertusi - galiu atsiųsti į email
Atsakyti