Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo tema XXI

QUOTE(InJe*kcija @ 2014 07 05, 22:09)
Užsiregistravau ir penktadieniui  cool.gif  Jei varyt - tai tris dienas iš eilės smile.gif
Bus n-oji Jūros šventė, kurioje nedalyvausiu smile.gif
Gricė, nenori jungtis prie Klaipėdos ekipažo?smile.gif

O klaipėdietės žadat pasilikt nakvot ar nakčiai ant namų keliaut?
Atsakyti
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2014 07 06, 00:20)
O klaipėdietės žadat pasilikt nakvot ar nakčiai ant namų keliaut?

Aš planuoju namo keliaut nakčiai smile.gif
Atsakyti
Gavau leidimą „išeiti pasivaikščioti į ligoninės kiemą“. Khe. Kemšu kiaušinius su krūva salotų. Nuo rytojaus jau gausiu naminio maisto lauknešėlius.
Gera žinia - šaldytuvas kol kas apvogtas nebuvo.biggrin.gif

Vis įkišdavau nosį į ligoninės maisto padėklus (nes neturėjau „atmazkės“ nevalgyti, o jos būna nelabai patenkintos, jei neimi) - kruopos, kruopos, dar daugiau kruopų, pačiomis įvairiausiomis formomis, bulvės, beveik visada - dvi batono ir viena duonos riekė su kažkuo, kas panašu į sviestą, bet nebuvau tikra, ar ten ne riebalų mišinys. Dešrelė. Storas daktariškos dešros šliosas. Maltinukas iš dievai žino, ko. Net blogiausiais gyvenimo metais turbūt taip nevalgiau. Aš kaip aš - ožka, pakeliu dangtį - pažiūriu - uždarau - išgyvensiu. Bet palatoje yra onko ligonių - jie maitinami taip pat. Iš ankstesnių kartų dar įsiminė krakmoliniai jogurtai ir varškės desertai („pagerinti“ varškės sūreliai). Du kartus buvo po obuoliuką, tie - nieko blogo. Bet panašu, kad tai, kas duodama, realiai net ir tos standartinės mitybos piramidės kriterijų neatitinka. Man atrodo - kažkas nori mus nunuodyti. wub.gif

Žodžiu - mytinkitės, gražiai maitinkitės, su viltimi, kad galbūt tai tikrai padės ne(su)sirgti.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 07 06, 11:38)
Vis įkišdavau nosį į ligoninės maisto padėklus (nes neturėjau „atmazkės“ nevalgyti, o jos būna nelabai patenkintos, jei neimi) - kruopos, kruopos, dar daugiau kruopų, pačiomis įvairiausiomis formomis, bulvės, beveik visada - dvi batono ir viena duonos riekė su kažkuo, kas panašu į sviestą, bet nebuvau tikra, ar ten ne riebalų mišinys. Dešrelė. Storas daktariškos dešros šliosas. Maltinukas iš dievai žino, ko. Net blogiausiais gyvenimo metais turbūt taip nevalgiau. Aš kaip aš - ožka, pakeliu dangtį - pažiūriu - uždarau - išgyvensiu. Bet palatoje yra onko ligonių - jie maitinami taip pat. Iš ankstesnių kartų dar įsiminė krakmoliniai jogurtai ir varškės desertai („pagerinti“ varškės sūreliai). Du kartus buvo po obuoliuką, tie - nieko blogo. Bet panašu, kad tai, kas duodama, realiai net ir tos standartinės mitybos piramidės kriterijų neatitinka. Man atrodo - kažkas nori mus nunuodyti.  wub.gif
Žodžiu - mytinkitės, gražiai maitinkitės, su viltimi, kad galbūt tai tikrai padės ne(su)sirgti.

Bet kaip pikta, kad net onkologinius ligonis šitaip maitina...ligoninė gydo ir sirgdina vienu metu...geriau jau tada visai neduotų valgyt, tai nori nenori artimieji jau tikrai geresnio maisto atneštų.
Atsakyti
Jooo... ligoninių maistu ir aš visada baisiuos - gerai tik, kad retai susiduriu ir tai dažniau kitus lankydama smile.gif
Bet kiekvieną kartą pagalvoju, kad tai netelpa į JOKIOS mitybos rėmus. Jokios - jau nekalbant apie pritaikymą prie ligos: ar virškinimo bėdos, ar po operacijos, ar net onko...
Galėtų čia Andriukaitis įsisukt, kad taip nori patobulint sveikatos sistemą...
Atsakyti
Vieno asmens, gyvenančio senelių, vaikų globos namuose ir turinčių negalią pensionuose, maitinimas kainuoja apie 10 Lt. Panaši suma skiriama ir ligonių maistui. Tiesa, kiekviena asmens sveikatos priežiūros įstaiga pati sprendžia, kokią sumą gali išleisti vieno ligonio maitinimui. Pavyzdžiui, VU Santariškių klinikos perka maitinimo paslaugą, kurios kaina
10 Lt per dieną, LSMU Kauno klinikose maistui skiriama 6–7 Lt.

tai ko norit- maitinama tuo maistu su kuriuo mažiau knistis reikia. Kiek darbo ruošiant kruopas ir kiek- salotas.
Labai tikiuosi kad man niekada nereiks jo valgyt.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 07 06, 10:04)
Jooo... ligoninių maistu ir aš visada baisiuos - gerai tik, kad retai susiduriu ir tai dažniau kitus lankydama  smile.gif
Bet kiekvieną kartą pagalvoju, kad tai netelpa į JOKIOS mitybos rėmus. Jokios - jau nekalbant apie pritaikymą prie ligos: ar virškinimo bėdos, ar po operacijos, ar net onko...
Galėtų čia Andriukaitis įsisukt, kad taip nori patobulint sveikatos sistemą...

tai yra pigiausia piramide. kruopos centus kainuoja...
Atsakyti
Voresta, gal darysit seminaro audio/video irasa? Mielai nusipirkciau. Nes kol kas dalyvaut niekaip sad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 07 07, 16:24)
Voresta, gal darysit seminaro audio/video irasa? Mielai nusipirkciau. Nes kol kas dalyvaut niekaip sad.gif .

Labai gera mintis, nes ir as nezinau ar galesiu o labai noreciau viska isgirsti ka destys seminare.
Vakar ant zariju laaaaabai paleolietiski somkauliukai gavosi, tooookie sultingi, kad niam niam:)
Priaugau pagaliau 3 kilus, nezinau kiek jie laikysis:)
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2014 07 05, 22:09)
Gricė, nenori jungtis prie Klaipėdos ekipažo?smile.gif

Tai kad aš ne klaipėdietė, mane su kažkuo kitu supainiojot smile.gif . Aš gyvenu pačiame Aukštaitijos centre ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 07 07, 17:10)
Tai kad aš ne klaipėdietė, mane su kažkuo kitu supainiojot  smile.gif . Aš gyvenu pačiame  Aukštaitijos centre  ax.gif

sad.gif
Kaip man susišvietė, kad klaipėdietė... smile.gif Čia turbūt dėl to bendrystės jausmo, kuris patiriamas kai su Paleo svoris auga, o ne krenta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 07 07, 16:07)
Priaugau pagaliau 3 kilus, nezinau kiek jie laikysis:)

kokiu būdu? bigsmile.gif
Atsakyti